2011 Aralık Anneleri

kizlarrr oglumun dogum gunuydu tam 22 aralik cok guzel bi sekilde kutladik tum sevdiklerimizle pastamiz cok guzeldi lezzetliydide oglum cok eglendi restoranda kutladik garsonlugunuda bitince toplama temizliginide ben yaptim bu sabahta gittim gene temizledim oldum yorgunluktan resmen ama deydi yaaaaaaa 48 euroya hallettik sarmisakli ekmek ve pizza salata vardi menumuzde esim yapti hepsini ben kurtuldum hepsinden evde yapsaydim hersey bana kalcakti hahaha disarda kutlamak en iyisiymis durumu olan asla evde yapmasin diyorum yerler gokler pasta oldu zor temizledim

bizde 1 yaş kontrolümüze gittik. 9 kilo kızım, ne bulsa yiyor maşallah ama kilo almıyor
bu hafta sonu ilk adım ayakkabısını alacağım, evde patik giydiriyorum. asla ama asla evde ayakkabı giymemeliymiş.
haftaya babamızın yemin töreni var, kızım babasına süprüz yapacak, yanına yürüyerek gidecek.
babasını askere gittiği günün akşamı yürüdü1 haftada yürümeyi söktü, şimdi oturtabilene aşkolsun. hiç durmuyor,tıpkı kurulu bebek gibi
beni öpüyor, annem dedip suratıma yapışıyor. çok güzel bir duygu yaa

canim tabiyki evde ayakkabi saatlerce durmaz ayaginda mutfaga gitcegimiz zaman giydiriyordum ben ama artik tam yurudugu icin patik corap giydiriyorum onceleri ayaklari onlarla kaydigi icin yurumuyordu simdi kendine guveniyor artik neyle olursa olsun yuruyor massah kizinin kilosuna cok hareketli oldugu icindir benimki 12 kilo cuma tartildik doktorda kusma problemi var cok sut ve sut urunleri yasaklandi soyali urunler kullancaz sutu felan kestik kusma durdu simdilik doktor durmadan ariyo tercuman ariyo kontrol altinda tutuluyo kusuyomu diye ama yok diyorum seviniyorlar simdilik sukur bizde hersey yolunda siz kac yasindasinz ki esin askere gitti canim cok zor olmali allah kavustursunnnn

pıkolota allah kavustursun canım

sana hep sorucam unutuyorum sen evlendıgın zaman hemen hamıle kalmıstın ya sonrasında zorlandın mı

ben 3 yıl sonra yptım masal'ı masal zor bı cocouk ondan mı yoksa ben rahatlıga alıstım ondan mı cok zor gelmıstı bı de tekım ben kımsem yok yardımcı ondanda olabılır

sen nasılsn bırbırınıze alısamadan bı de cocuk olunca zor oldu mu

..

masal da bı yas kontrolunde 9600 mu ne geldı herseyı yıyor ama sadece uyudugu zaman yerı kıcı goruyor :)

bu arada masalı gece gunduz 2 gundur emzırmıyorum ,

onceden sadece gece emzırıyordum sımdı zor olsada onu da kestık o aglıyor ben aglıyorum baska o da da o AYRI

bu aksam son bakalım ınsllah alısır artık ya annemler gıdecek cunku once geldı annemler ama ben kıyamadım emsın dedım ama artık oyle ısırıp cekıstırıyor kı dayanamadım bı gece vermedım yırttı ortalıgı annnem sen gıt ben uyuturum dedı oyle basladık

yalnız su an goguslerım tas gıbı dokunamıyorum bıle ,emzırmeyınce bırıktı oyle agrıyor kı patlıcak neredeyse

ıs yerındeyı mde aksam sıcak su ıle ovayım dıyorum cekersem yıne gelır herhalde

bende oyle bı gogus ucu var kı sımsıkı ,kendı kendıne de akmıyor

ınsallah unutur kuzum ya

bebişim 7 Aralık'ta 1 yaşına girdi. doğum gününü kutladık, 1 hafta sonra babamızı gönderdik. ben de 27 yaşındayım
maşallah bebişinin kilosu iyiymiş, benimki daha 9 kg. görsen bacakları çöp gibi. yanaklarımız çok tombiş, ordan kurtarıyoruz

bizim evlilik öncesi 6 yıl beraberliğimiz vardı. gene de evlilik farklı oluyor. bir sürü sorumluluk... çok zorlanmadım, ailemden ayrı olmaya zaten alışkındım. kızımda çok tatlı. hamile olduğumu bile anlamadım. kusma, aş erme vs...hiç yaşamadım. kızım olunca da gaz sancısı, gece uykusuzluğu vs...hiç yaşamadık. gül gibi geçinip gidiyoruz gebelik dönemi sakin geçerse çocuğa da yansıyor. kızım 7 aylıkken memur olarak atandım ama başlamadım. kendim bakıcıda büyüdüğüm için aynı duyguları ona yaşatmak istemedim. bazen evde bunalıyorum, bazen de kendimi bu şehirde çok yalnız hissediyorum...sonra kızım uyanıyor ve tüm bu hisler geçiyor bir de ben yapı olarak duygusal değilimdir, o nedenle evlenir evlenmez anne olmak beni pek etkilemedi.

benim kız da bir ara ıssırıyordu. hatta bir seferinde kanattı öyle fena bir acı ki...öncelikle göğsüme krem sürüp streç filimle üzerini kapadım. (sütyenim batmasın ve krem hemen kurumasın diye) acayip iyi geliyor. bir de ıssırınca tepki veriyordum, daha çok ıssırmaya başlamıştı. şimdi acıdan gebersem gıkımı çıkartmıyorum. bakıyor ki tepki yok, devamını getirmiyor. emzirirken yanımda biri varsa dikkat çekmek için ıssırıyor. artık yalnız emişiyoruz benim tecrübelerim bunlar. inşallah düzelirsiniz ve emeye devam edersin. göğüs ucu için plastik koruyucular var, ondan mı denesen acaba:44: aramızda kullanan varmı ki?

bızde 8 yıl cıkmıstık hey gıdı gunler :)

bızım kızın 6 ay kolıklıgı var Aman allahım az mı agladım

ben hamıle oldugum ıcın bıraktırdım canım memeyı

kizlar benim oglum bugunlerde cok yiyor masllh ama sert bisi gelsin azina oguruyor ama egerki sevgidi bisiyse yiyor ciyniyor mesela sekeri kitir kitir hic ogurmeden azinda geveliyor cukulatayi parca parca isiriyor muzuda ayni sekilde ekmegi pocayi ama seriye felan istemiyor ya tukuruyor yada kusuyor direk lokumuda bi tatli yiyor gormeniz gerek ya lop lop yutuyor bizim alttan 3 cu disimiz de geliyor sanirim kakamizin kokusu deisti kafasini yerde surmeye basladi suan 6 dis var agir gidiyor bizimki dis konusundaaa

Artık 1 yaşındayım bizdeee Güzel bir dogum günü ile mis kokulu kızım 1 yaşına girdi...
Arkadaşlar ben bebişlerinizin günde kaç saat uyuduklarını ve akşam kaçta yatıp kaçta kalktıklarını merak ediyorum. Son zamanlarda düzenimiz cok bozuldu, Biz bir türlü bi düzen tutturamıyoruz şimdi. Ne yatış saatimiz belli nede kalkış.

bızde 8 yıl cıkmıstık hey gıdı gunler :)

bızım kızın 6 ay kolıklıgı var Aman allahım az mı agladım

ben hamıle oldugum ıcın bıraktırdım canım memeyı

ay maşallah geçmişi atlayarak okumuştum inçallah çok rahat geçer gebelik dönemin. ablamında 1 yaş arayla oldu ikinci bebeği, 2 yıl sonrada üçüncü oldu inan şuanda çok rahat. sadece ilk yıl zor oluyor sonra beraber oynayıp büyüyorlar demişti. bana hiç yükleri olmuyor derdi. kendine dikkat et, beslenmene de. şimdi her zamankinden çok kendine bakman lazım.

benim kızın 2 dişi var bu ara çok huysuz, galiba yenileri geliyor. eeee gelsin artık 1 yaşına girdi.

ben de çok merak ediyorum:44: benim kızın bu aralar düzeni bozuldu. eşim eskerde olduğu için kayınvalidemlerdeyiz. doğru düzgün uyumuyor. normalde akşam 10.30 da uyurdu sabah 10 gibi kalkardı. kaltıktan üç saat sonra 1, 1 buçuk saat uyurdu. üç saat sonra tekrar 1 saat uyurdu. şimdi 8 de zıplıyor. bu akşam 9 da yatıracağım. uykusunu alamazsa çok huysuz oluyor.

biz en gec 11 de yatiyoruz ama genel 9 bucuk 10 gece 1 veya 2 lerde kalkiyoruz gozumuz kapali evi yikiyoruz cigliklarimizla gene gozumuz kapali sutumuzu icip uyuyoruz sonra deliksiz 9 a kadar bazen 10 a kadar uyuyoruz babamiz ilgileniyor sabah bazen o uyandiriyor kiziyor diyor ama uyaninca cok mutlu uyaniyor biz uyandirsak bile sonra kavalti yapiyor binde bir 5 6 civari sute kalkiyor icip gene yatiyor oyle uykularimiz pek yok bazen hic uyumaz dogdugundan beri boyle bi gun hic uyumaz bazen uyudumu 4 saat ogle uykusuna yatar bazen bunde yarim saat uyur mesela bugun 1 saatcik uyudu simdi icerde tin tin yuruyor

ooo neguzel 10.30 11 gıbı uyumaları, bız 2 den önce uyuyamıyoruz. Sabahda erkenden ayakdayız. bazen gece 3 de uykumuz kacıyor. Hatta bı gece 4 gibi,arabasıyla karkış demedem saatlerce gezdirdik.Bakalım gündüz uykusunu teke düşürüp,uyuma süresinde kısaltacağım umarım düzelir.:44:

ayyyyyyyyyyyyyyyyy sukurler olsun gece bazen 2 3 kere kalkar bazen hic ama bizde isik acmak kesinlikle yasak bikere ateslendi ozaman actim bi yildan beri bi kerecik birde 1 ay once durmadan agladi bende dayanamadim aldim oturma odasina getirdim tv actim gulus cumbus seyrettik 3 buucuktada yattik ertesi gunude 11 gecti uyandik cok sukur rahatina duskun bi oglum var

kizlarr erkekim hasta oldu gece sabaha kadar kustu ateslendi acile goturduk kan aldilar sonuca gore yatircaz dediler sonuc sinirla cikti gene enfeksiyon varmis bagirsaklarindami nerde anliyamadim yeni yil oldugu icin evde kendin 2 gun tedavi et dediler egerki kusarsa veya yemez icmezse getir pazartesi dediler burnundan hortum salip oyle besliceklermis kizlar dua edin iylessin melegim yaaaaa bi tuhaf toz verdi tuzlu igrenc durmadan onu veriyom yapisik ikiz gibi geziyoz oyle halsiz ki biraktigim yerde kaliyor kafasini omzuma yasliyo off of hareketli oldugu zamanlar derdim az sakin dur diye ama istemiom durmadan kudurdsun artikkkkkkkk

Cok cok geçmiş olsun canım. Sanırım daha önce yine kapmıştı. Bağırsak enfeksiyonunun en önemli nedeninin hijyen olduğunu okumuştum. Yediği gıdalara cok dikkat et, mutlaka bol suyla yıka. İçme Suyunu, biberonunu kaynatmadan kullanma. Ellerini sık sık
yıka, çünkü sürekli ağızlarına götürüyorlar. Benim kızın eli ağzından çıkmıyor valla, bende sürekli elini ve ağzını yıkıyorum.Umarım çabucak iyileşir. Onlar evimizin neşeleri, Allah sağlıcak verir, inşallah çabucak iyileşir.

cok cok gecmıs olsun bı an once toparlanırı nsallah

canim herseyini okadar yikiyorum ki sorma disarda emeklesin bezle geziyorum arkasinda bana abartiyorsun diyolar yemeklerini yaparken igcene yikiyorum ama diffiriz sebzesi verdim ondanmi ki off simdi gorsen yerde oylece yatiyor pcnin yanina yaklassam gelirdi simdi kipirdamiyor bugun ablama cam actim gel teyzen geldi diyorum elini bana uzatip agliyor gittim yanina aldim kucagima kafasi bedenine agir geliyor sanki yedini cikariyor tek sut iciyor baska bisi sokamiyorum agzina pazartesi doktora gitcez gibi dedim babasina adam delirdi ya bisi yokmus hemen iylesmezmis zaten ya doktor pazara kadar toparlanmasi gerek dedi yarin pazar cocuk yerden kalkmiyor nabicam ben yaa yardim edin kafayi yemek uzereyim ben senin yuzunden abartmalarin yuzunden cocugun canini yakcaklar bisi yok diyo ama enfeksiyon cikti cocukta hastanede bagirdi bana bisi yok bunun bak canini yaktirdin kan aldirlar die suclumuyum ben ya

mrb 28.12.12 de anne oldum eşim bebeğin doğum tarihini 3 ocak yazdıralım diyor..kızım oldu bu arada size sormak istedim 3 gün için 1 sene büyük görünecek aslında ama bir yandanda kendi doğduğu tarihi yazdırmak istiyorum sizce ne yapayım sıkıntısı olurmu bilmiyorum da aynı zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…