- 4 Şubat 2010
- 2.113
- 5.036
- 408
bu arada ağustos annesi olacağım.. yazın sıcağına ramazanaın ortasına hatta bayrama bile doğurabilirim... hadi hayırlısı
ben 2. yi yaptım bile 13 haftalık hamileyim..bulantı ve tiksinmelerim çok fazla.. oğlumla zor ilgileniyorum.. altını bile öğürerek temizliyorum.. emzirmeyi bırakmak zorunda kaldık geceleri keçi sütü içiyor 500ml.
daha yürümüyor tutuna tutuna ilerliyor.. her söylediğimizi anlıyor.. ama tam konuşamıyor anne dede baba attıııı bitttiiii falan gibi basit şeyleri söylüyor...
gündüzleri 1.5 saat süreyle 2 kere toplamda 3 ssaat uyuyor.
sabah 8:30 da kalkıyor.. akşam 21:30 da en geç uyumuş oluyor.. biz ayakta sallıyoruz. uyku düzeni yerleştiği için 5 dakikayı bile bulmuyor uyuması.. ama tek şartımız reklam izlerken uyuyor...
istediği olmayınca başını yere vuruyor.. inşallah unutur..havalar güzelleşince dışarıya çıkarıp gezdiriyorum.. onun dışında evdeyiz..kış günleri zor geçiyor..
kahvaltıda yağda yumurta peynir bal falan yiyor.. akşam biz ne yersek onu yiyor.gece 2 kere uyanıp keçi sütü içiyor.. öğlen yoğurt meyve.. çorba..ve en bayıldığı şey poğaça veya börek yiyor...işte böyle kızlar..
üstte 4 altta 4 8 dişimiz var...
ama yürümemesine canım sıkılıyor biraz gecikmedimi sanki
canim meraketme arkadasiminkide yurumuyor daha bazi bebekler gec yurur hic yerinden kalkmliyosa sorun seninki tutunara kalkiyormus rahat ol eltimin oglu 16 aylik felandi yurudugunde gecen kaynimla onun kavgasini yaptilar cocuk suan 6 Yasinda bende eminim 16 aylik filan olduguna eltim hyr erken yurudu diye iddalasiyor o mart dogumlu ablaminki temmuz ablamin oglu yasiana girmeden yuruyordu o daha tombalak yerde oturuyordu kipirdamiyodu bile 1 2 Ay sonra basladi hesaplayinca 16 filan yapiyo haha 24 aya kadar beklemek gerekmis yuzumesse ozaman sorunmus benim kbaba 3 Yasidnayken yurumus yurudugunude ailesine kendi mujdelemis hahahaha
Ooo masallahsaglicakla alirsin kucagina inşallah, darısı başıma. Aslında zamanlaman çok iyi ikisi birlikte büyüyecekler. Doktorum bana 2.ciyi düşünüyorsanız yapın en uygun zaman deyip dürüyor ama senin yazdığın gibi çok zor olacağını düşündüğüm için azcık daha bekliycem. Ayy ya bulantılar falan kızın olacak galiba:)) bu arada benim kızım 10 aylıkken yürümeye başladı ama her bebek farklılık gösteriyor. Erkekler geç yürüyor derler herzaman, sanırım doğru. Yine burda okumuştum 15 aylık bebekler bile vardı, henüz yürümeyen. Bunu kafana takma bügün bi bakmıştın senin küçük adam koşoyooor
bende ıkıncıyı yapanlardanım ..hic ıstemeyerek ..masal'ı da 3 ay emzırdım sonra bırkatırmak zorunda kaldım cok zor oldu
masal 10 aylıkken yürüdü hıc emeklemedı sımdı emeklıyor fılan :)
sureklı bırseyler analtıyor bazen ne dedıgını anlamıyorum bıle ..ama baba, dede, gel, anne, bir ,bu ,mama ,meme gıbı seylerı soyluyor
kendınce alkıs yapıyor bir bir sayıyor agzını burbunun gosterıyor bittiii yapıyor fılan
bakalım ıkıncı ıle ne yapacagm
bu arada ıkıncısı de kız..<öykü koyacagız adını :)
Sumakcım sen ben birde aralık annelerinden lune adında bi arkadaş var hamile..
Cinsiyetini öğrenmişsin gözün aydın.. Ben daha öğrenemedim.. Ama rüyamda kız gördüm hayırlısı bakalım..
Herkes korkutuyor kardeş kıskançlığı konusunda ve 2 tane küçük bebeğin zorluklarını anlatıp duruyorlar ne yapacaksak bakalım korkuyorum
bence tuvaletini söyleyebilecek kadar büyümesi 2. Gebelik için çok avantaj olur zaten o zaman emzirmeyi bırakma zamanıda gelir.
Ama 2 yaşına kadar aynı yatakta sonrada 4yaşına kadar aynı odada yatma fikrine katılmıyorum. Pedagogların bi bildiği vardır kesin ama o yaşta mahrem durumlarınıza şahit olabilir ve 3-4 yaşındaki bi çocuk için gördükleri korkunç olur.
Arkadaşım bu yöntemi denedi kızı şimdi kendi odasına alışamadı hergece yastığını alıp geri annesinin yanına gidiyor.
Ben bi düşün derim
bence tuvaletini söyleyebilecek kadar büyümesi 2. Gebelik için çok avantaj olur zaten o zaman emzirmeyi bırakma zamanıda gelir.
Ama 2 yaşına kadar aynı yatakta sonrada 4yaşına kadar aynı odada yatma fikrine katılmıyorum. Pedagogların bi bildiği vardır kesin ama o yaşta mahrem durumlarınıza şahit olabilir ve 3-4 yaşındaki bi çocuk için gördükleri korkunç olur.
Arkadaşım bu yöntemi denedi kızı şimdi kendi odasına alışamadı hergece yastığını alıp geri annesinin yanına gidiyor.
Ben bi düşün derim
Evet, o şekilde düşündük bizde. Kısmet olurda, planladıgımız gibi giderse; 2. Doğduğunda kızım tuvaletini artık söylüyor olcak.
Yok yanlış anlaşıldı galiba; ben hiç yatağıma almadım, doğduğundan beri kendi yatağında uyuyor. Ayrıca en gec sonbaharda odasına geçirmeyi düşünüyorum (1.5yaşında olcak). Çünkü bende yalnız kendi odasında uyuyan bebeklerin daha sosyal, kendi başlarına daha iyi vakit geçirebilen, özgüvenlerinin daha yüksek olduğunu okumuştum bi yerde.
Ayrıca sonbaharda kreşede göndermeyi düşünüyorum:44: eşim küçük daha, seneye bekleyelim diyor ama entegrasyon acısından ben kesinlikle göndereceğim, kaçamaz:))
Ayol kızım uyurken, bırak mahrem işleri korkumdan burnumu bile kaşıyamıyorum. O kadar hafif uykusu varki küçük bir çıtırtı duyduğu hemen ıngaaa ıngaa
Sumakcım sen ben birde aralık annelerinden lune adında bi arkadaş var hamile..
Cinsiyetini öğrenmişsin gözün aydın.. Ben daha öğrenemedim.. Ama rüyamda kız gördüm hayırlısı bakalım..
Herkes korkutuyor kardeş kıskançlığı konusunda ve 2 tane küçük bebeğin zorluklarını anlatıp duruyorlar ne yapacaksak bakalım korkuyorum
merhaba kızlar,
balhatun kuzenim oluyor. ben türkmengelini. artık kullanmıyorum forumu ama size bir uğradım.
nasılsınız? bebekler nasıl?
ben sürekli ders çalışıyorum kpss için. eğer yüksek bir puan alır da atamayı garantilersem inşallah ağustosta kardeş çalışmalarına başlayacağızbana kalsa şimdi de isterim ama hatırlayan hatırlar eşim köyde öğretmen. hani odada ikinci beşiğe yer bile yok
lütfen dua edin hayırlısıyla atanayım, oğluşum kardeşle büyüsün inşallah
merhaba kızlar,
balhatun kuzenim oluyor. ben türkmengelini. artık kullanmıyorum forumu ama size bir uğradım.
ben sürekli ders çalışıyorum kpss için. eğer yüksek bir puan alır da atamayı garantilersem inşallah ağustosta kardeş çalışmalarına başlayacağızbana kalsa şimdi de isterim ama hatırlayan hatırlar eşim köyde öğretmen. hani odada ikinci beşiğe yer bile yok
merhaba kızlar,
Oğluşunun kısmetine inş kazanırsın
Maşallah herkes kardeş fikrine sıcak bakıyor.
Destina78 vardı o nerelerde yaa
kızzlar oğlum öksürüyor hırıltısı var ateşi var doktor antibiyotik verdi. Hiç keyfi yok balgam çıkarırken kusuyor.
Ihlamıra bal falan kattım hiç hoşlanmadı ne tavsiye edersiniz ben nasıl hasta ettim bu çocuğu allahım i,çim sızlıyor
kızzlar oğlum öksürüyor hırıltısı var ateşi var doktor antibiyotik verdi. Hiç keyfi yok balgam çıkarırken kusuyor.
Ihlamıra bal falan kattım hiç hoşlanmadı ne tavsiye edersiniz ben nasıl hasta ettim bu çocuğu allahım i,çim sızlıyor
yaramazlarla ugrasiyoruz nabalim pesinde kosmaktan pek giremiyoz aralik bebeleri cok yaramaz heralde hahahahaHerkese ii gecelerr nasılsınız hanımlar bende geldim aranızaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?