2011 Aralık Anneleri

bu arada ağustos annesi olacağım.. yazın sıcağına ramazanaın ortasına hatta bayrama bile doğurabilirim... hadi hayırlısı

Ooo masallah saglicakla alirsin kucagina inşallah, darısı başıma. Aslında zamanlaman çok iyi ikisi birlikte büyüyecekler. Doktorum bana 2.ciyi düşünüyorsanız yapın en uygun zaman deyip dürüyor ama senin yazdığın gibi çok zor olacağını düşündüğüm için azcık daha bekliycem. Ayy ya bulantılar falan kızın olacak galiba:)) bu arada benim kızım 10 aylıkken yürümeye başladı ama her bebek farklılık gösteriyor. Erkekler geç yürüyor derler herzaman, sanırım doğru. Yine burda okumuştum 15 aylık bebekler bile vardı, henüz yürümeyen. Bunu kafana takma bügün bi bakmıştın senin küçük adam koşoyooor

bende ıkıncıyı yapanlardanım ..hic ıstemeyerek ..masal'ı da 3 ay emzırdım sonra bırkatırmak zorunda kaldım cok zor oldu

masal 10 aylıkken yürüdü hıc emeklemedı sımdı emeklıyor fılan :)

sureklı bırseyler analtıyor bazen ne dedıgını anlamıyorum bıle ..ama baba, dede, gel, anne, bir ,bu ,mama ,meme gıbı seylerı soyluyor

kendınce alkıs yapıyor bir bir sayıyor agzını burbunun gosterıyor bittiii yapıyor fılan

bakalım ıkıncı ıle ne yapacagm

bu arada ıkıncısı de kız..<öykü koyacagız adını :)

canim meraketme arkadasiminkide yurumuyor daha bazi bebekler gec yurur hic yerinden kalkmliyosa sorun seninki tutunara kalkiyormus rahat ol eltimin oglu 16 aylik felandi yurudugunde gecen kaynimla onun kavgasini yaptilar cocuk suan 6 Yasinda bende eminim 16 aylik filan olduguna eltim hyr erken yurudu diye iddalasiyor o mart dogumlu ablaminki temmuz ablamin oglu yasiana girmeden yuruyordu o daha tombalak yerde oturuyordu kipirdamiyodu bile 1 2 Ay sonra basladi hesaplayinca 16 filan yapiyo haha 24 aya kadar beklemek gerekmis yuzumesse ozaman sorunmus benim kbaba 3 Yasidnayken yurumus yurudugunude ailesine kendi mujdelemis hahahaha

Koptum gülmekten allah iyiliğini versin inş.
Hahhahahahahhahaaaaa ko

bence tuvaletini söyleyebilecek kadar büyümesi 2. Gebelik için çok avantaj olur zaten o zaman emzirmeyi bırakma zamanıda gelir.

Ama 2 yaşına kadar aynı yatakta sonrada 4yaşına kadar aynı odada yatma fikrine katılmıyorum. Pedagogların bi bildiği vardır kesin ama o yaşta mahrem durumlarınıza şahit olabilir ve 3-4 yaşındaki bi çocuk için gördükleri korkunç olur.

Arkadaşım bu yöntemi denedi kızı şimdi kendi odasına alışamadı hergece yastığını alıp geri annesinin yanına gidiyor.

Ben bi düşün derim

Sumakcım sen ben birde aralık annelerinden lune adında bi arkadaş var hamile..

Cinsiyetini öğrenmişsin gözün aydın.. Ben daha öğrenemedim.. Ama rüyamda kız gördüm hayırlısı bakalım..

Herkes korkutuyor kardeş kıskançlığı konusunda ve 2 tane küçük bebeğin zorluklarını anlatıp duruyorlar ne yapacaksak bakalım korkuyorum

maaşaallah 2. yi bir çok kişi yapmış bile biz de hiç korunmuyoruz ama 12 aydır birşey yok nasip ilki aşılama zaten 2. hazirana kadar olmazsa tatile gidip geldikten sonra dr'a giderizartık... bu da sinir bir durum tekrar başa sar.... neyse elif üzülme yürümüyor diye yürüyünce seni daha fazla yoracak emin ol hele yeni yürümeye başladığı zamanlar çok düşüyor. benimki 9 aylıkken yürüdü aklıda ermiyor düşüyor tekrar kalkıyor düşüyor tekrar derken içim gitmişti geç yürüyen çocuklar daha temkinli oluyor... şuan mutfağa girdiğimde arkamı dönmemle oğlumun masaya sandalyeye çıkması bir oluyor. artık takmıyorum çünkü düşmüyor ama 6 aydır peşinde koşmaktan yoruldum...
kardeş kıskançlığında annenin tutumu çok önemli bu konuyla ilgili kitap al oku derim... ben öğretmenim ama ben bile kitap alıp okuyorum tekrar tekrar yanlış tutum sergilemeyeyim diye ilerde çok çekersin yanlış eğitirsen... özellikle 2-3 yaş geçişte tuvalet eğitimi ve sahiplenme duygularına önem çok fazla düşün çişini bile sahiplenip cimrileşiyorlar.... bir de 2. çocukla uğraşmak sabır ve dikkat gerektiriyor... şimdiden kolay gelsin...

ben de 2 yaşına kadar odasını ayırma taraftarıyım hatta yaza ayıracağım güven dygusu bu zamanlarda gelişti zaten. kalkınca anne kak diyor zaten, yanında olduğumun farkında... evet çocuk anne ve babasını ilişki sırasında kesinlikle görmemeli unutamaz 6 aydan sonra. ama cinsel organlarını görmeli yani kıyafet değiştirirken anne baba saklanmamalı banyoda bir kere annesiyle girdiyse bir kere mutlaka babasıyla girmeli, kız yada erkek fark etmez. eğer saklanırsa ayıp bakma denirse çocuk daha çok merak eder ve sapıklık eğilimli artar. önemli olan çocuğun bu durumun sıradan olduğunu kavraması. tuvalet kapısı kapanmamalı kardeşi varsa onu gözlemlemesine izin verilmeli bence eğer ayıp aaa unatmıyor musun denirse çocuk meraktan ölür daha çok ilgilenmeye başlar... 6 yaşına kadar bu böyle olmalı bence.... bu benim fikrim tabi okuduğum kitaplardan ve aldığım eğitimden ben böyle anladım şahsen....

Evet, o şekilde düşündük bizde. Kısmet olurda, planladıgımız gibi giderse; 2. Doğduğunda kızım tuvaletini artık söylüyor olcak.
Yok yanlış anlaşıldı galiba; ben hiç yatağıma almadım, doğduğundan beri kendi yatağında uyuyor. Ayrıca en gec sonbaharda odasına geçirmeyi düşünüyorum (1.5yaşında olcak). Çünkü bende yalnız kendi odasında uyuyan bebeklerin daha sosyal, kendi başlarına daha iyi vakit geçirebilen, özgüvenlerinin daha yüksek olduğunu okumuştum bi yerde.
Ayrıca sonbaharda kreşede göndermeyi düşünüyorum:44: eşim küçük daha, seneye bekleyelim diyor ama entegrasyon acısından ben kesinlikle göndereceğim, kaçamaz:))
Ayol kızım uyurken, bırak mahrem işleri korkumdan burnumu bile kaşıyamıyorum. O kadar hafif uykusu varki küçük bir çıtırtı duyduğu hemen ıngaaa ıngaa

Son düzenleme:

Hehheheheh güldürdün beni valla.. Bu yaramazlar bizi nazlarında döndürüyorlar böyle... Bburasıda aktif olsun niye kimsecikler yok kiii

merhaba kızlar,

balhatun kuzenim oluyor. ben türkmengelini. artık kullanmıyorum forumu ama size bir uğradım.

nasılsınız? bebekler nasıl?

ben sürekli ders çalışıyorum kpss için. eğer yüksek bir puan alır da atamayı garantilersem inşallah ağustosta kardeş çalışmalarına başlayacağız bana kalsa şimdi de isterim ama hatırlayan hatırlar eşim köyde öğretmen. hani odada ikinci beşiğe yer bile yok

lütfen dua edin hayırlısıyla atanayım, oğluşum kardeşle büyüsün inşallah

ooo bızım facede su an 7-8 kısı var sanırım hamıle :)

benı de korkutuyorlar ama su an yapacak hıc bırsey yok ..basa gelen cekılecek

cesaretlısın vallahı :)

benım kazayla olmasa hayatta düşünemezdım snaırım

ınsallah atanırsın canm

Selam,
Birkaç gün önce aklımdan geçtiniz valla.Türkmengelini ve karaca topiğimizin en güzel bilgi paylaşımı yapan iki arkadaşımızı, bi gittiler tam gittiler diyordum.:44: Senin delikanlı nasıl bakalım, iyice büyümüştür
Umarım yüksek bir puan alır ve atanırsın.Herşey gönlünce olur...

Son düzenleme:

Oğluşunun kısmetine inş kazanırsın

Maşallah herkes kardeş fikrine sıcak bakıyor.

Destina78 vardı o nerelerde yaa

kızzlar oğlum öksürüyor hırıltısı var ateşi var doktor antibiyotik verdi. Hiç keyfi yok balgam çıkarırken kusuyor.

Ihlamıra bal falan kattım hiç hoşlanmadı ne tavsiye edersiniz ben nasıl hasta ettim bu çocuğu allahım i,çim sızlıyor

balı sırtına gögsüne sür .balgama atmasını kolaylaştırıyor.

benim kıızm da boğazı kızarmış antibiyotik kullanıyoruz geçmiş olsun bebişine.

Çok geçmiş olsun. Umarım bugun daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…