2011 Aralık Anneleri

canım bizde düşünmüştük onu ama şuan hastaneler bilgisayar üzerinden çalışıyor.. doğum raporun internet üzerinden nüfus dairesine bildiriliyor..

yalan söyleyip evde doğum yaptım diyim hastane girişinizin olmaması gerekir.. bütün bunlara ne gerek varki.. erkek çocucu olsa askerlik sıkıntısı olur diyeceğim ama kız çocuğuymuş.. senin doğumunu aralık ayına getiren mevlam herşeyi düşünmüştür merak etme..ömür boyu kızın doğduğu günü aslında ben birkaç gün evvek doğmuşum ailem böyle yazdırmış diye açıklama yapmak zorunda kalacak.... bence hiç gerek yok

geçmiş olsun canım.. eşler böyle durumlarda üzüntülerinden saçmalayabiliyorlar... o da senin kadar üzülüyor geçecek canım.. rabbim şifa versin

Tabiki abartmıyorsun, hepimiz öyle degilmiyiz. Onlar bizim canımız en ufak bişeyde bile telaşa kapılıyoruz. Anne olmak böyle bişey demek ki! Umarım şimdi daha iyidir ve yeni yıla saglıcakla girmiştir. Temizlik konusunu fazla abartmakda doğru değil sanki, biraz mikropta almaları gerekiyor. Herzaman yanı dibimizde olmayacaklar, kreş okul falan...
Herkesin yeni yılı kutlu olsun, bebişlerimizle ve sevdiklerimizde nice güzel, sağlıklı yıllara...

Son düzenleme:

Öncelikle hayırlı olsun, saglıcakla büyür inşallah. Bende 11 Ocak'ta dogum yapacaktım, doktor sezeryanla şart 3 Ocak'ta alacagız bebişi demişti ama bizim kız gel görki 21 Aralık'ta çıktı geldi Bence kendi dogum tarihini yazdırsanız daha iyi olur .Sonucda bizim bebislere Aralık doğumlu, 3-5 gün artık yapacak bişey yok şanslarına

Son düzenleme:
kizlar oglum cok iyi mslh kilo verdik ama sorun deil 500 gramcik alinir 11590 kaldik suanda asilarimiz oldu bugun iki koldanda gozlerinde kayma vs varmi die komik bi test cihazindan gectik sonra birseyi iki parmaginlami aliyo nasi aliyo diye test vardi oglusum iki parmagiyla tuttu minik parcayi iki eliylede doktor super dedi bide surekli guluyormu dedi haha oglum hep guluyorda anasina cekmis iste 3 kere yanliz gittim hastanelerede kindergezinede ilk yanliz gittim baya sokmusum dili kendime guvenip geldi domat gibi kizardim o ayrida hahaha

hastanede dogum yaptiysan bu imkansiz zati bide ceza alirsiiniz neden hemen gelmediniz diye bizde dusunduk aama burda imkansizzzz gerekte yok hani nezaman dogduysa odur o gundur o guncok degerlidir insan kimligi alinca resmen gogsu kabariyo o gunun tarihiyle bak ben bugun dogurdum die ahh ah seneye ikincile gireriz inssss

kızlar bebeğime keçi sütü aldım içiremiyorum. biberonu atıyor döküp oynuyor. nasıl alıştırıcam biberona

kızlar bebeğim 13 aylık oldu ve hâlâ sadece anne sütü içiyor sizce sütten keseyim mi

Nasıl yaniiii sadece anne sütüylemi besliyorsun! Maşallah kilosu nasıl? Eğer doktorunuz ek gıdaya geçirmediyse demekti sütün fazlasıyla yetiyor. Ama yemek yemenide öğrenmesi lazım. Benim sütüm yettiği halde dişi çıktığı için doktorumuz 5.ayda ek gıdaya yavaş yavaş geçin, yemeyi öğrensin demişti. Tabiki anne sütü gibisi yok, 2 yaşına kadar emzirecegim bende kızımı...

Son düzenleme:

Kilosu 7 kilo 100 gr iki gün önce dr gittik kızım ek gıda yemiyo zorla versem kusuyo dr anne sütü kendisini doyuruyordur kesme 2 yaşına kadar emzir dedi şimdi kızımi aşı için sağlık ocağına götürdük dr şok oldu acil tahlil yaptırın dedi ordan başka hastahaneye gittik kan ve idrar testti aldılar sonuç 2 saat sonra çıkacak bakalım bu dr ne diyecek ama sağlık ocağı sütten kes dedi

benim oglumda kusuyordu inek sutunu yasakladidoktor soya sutu filan ver dedi kestim sutu duzeldi simdi hic kusmuyor 11 kilo 580 gram 12 aylik suanda 12 di ama hasta oldu 500 gram verdi kesin miydesinde bisi var bide bebeklere 4 cu aydan baslamak gerekiyor ek gidalara sutuunuz yetse bile cunki adapte olamiyolar benim tanidigim var oglumdan 2 Ay buyuk kiz 7 kilomus oda tek anne sutu baska bisi istemiyomus annesi 7 ci ayda baslamis ek gidaya yememis hala yemiyor annesi perisan gec baslamak cok kotu 4 AY cok ideal

Oy oy cok zayıf kalmış annesi. Hay öyle mal doktora diyorum.... hala emzir mi diyo yaaa. Bak arkadaşım eğer ki saglık problemi yoksa cok zayıf olması öyle panik olacak bir durum değil ama; artık yemeyi öğrenmesi lazım. Sütten hemen kesme ac kalır cocuk. Umarım testler iyi çıkar. Dişleri çıktımı bu arada? Patates püresi, meyve püresi vererek başlayabilirsin. Yoğurt çorbası yap cocuklar cok seviyorlar. Benim kızım 1 yaşına yeni girdi, akşam biz ne yiyorsak oda aynısı yiyor ( tutsuz ve baharatsız olarak), tabi emmeyede devam ediyor.
İnşallah hersey yoluna girer annesi

yorumlarınız için çok sağolun sağlık oçaginda ki dr sütü kes diyo kızımin bazen bizim yediğimiz yemekleride yiyor yani 5 6 aylık gibi pure falan değil bazen pogacayi lokma halinde pilav 2 3 kaşık yer ama normal çocuk gibi ögun olarak her gün düzenli değil sıkıntimizda bu ışte kaç gündür sürekli ağlıyo çok acıyorum bu haline çünkü açlıktan ağladığını düşünüyorum ama aç olan yer benim kız yemiyo şimdide çok küçük ben nasıl sütten keseyim ög mög desem anlamaz ki acaba başta bir göğsümü mu keseyim ne dersiniz

Üzülme annesi herşey yoluna girer.
İyi bir doktorlamı görüşsen acaba! Belki cocugun başka bir sorunu var, yoksa ac olan cocuk neden yemesin. Bizler sadece fikirlerimizi sunuyoz, neler yapman konusunda o seni daha sağlıklı yönlendirir. Nerde yaşıyorsunuz bu arada, belki doktor tavsiye eden birileri olur.

kızlar bebeğim 13 aylık oldu ve hâlâ sadece anne sütü içiyor sizce sütten keseyim mi

arkadaşım bebeğin çok zayıf.kaç kilo doğmuştu?benim kzımdda zayıf yesin diye peşindeyim heran

benim kızım da çok iştahsız ememyede düşkün değil.şimdi keçi sütü içirmeye çalışıyorum ama 2 yaşına kadar mutlaka ememli.

bence emzirmeyi yavaş yavaş kez ve öğünler oluştur. hatta sütünü sağarak biberonla ver ki elinde bişeyler içmeye alışsın sonra ek gıdalara da mutlaka geç.. benim oğlum bugün 12 ay 20 günlük ve 11,500 kg ve her şeyi yiyor beni 3buçuk ay zor emdi ama ben 8 ay sağdım sütümü verdim ek gıdalara da 4. ayda başladık. her gün mutlaka 2 kere ballı inek sütü veriyorum çok seviyor buna da yeni geçtik. senin bebek kusuyorsa önce test yaptır alerjisi var mı diye ama birşey çıkmazsa öuhtemelen midesi küçük olduğu için iştahsızdır, benim bebek de başta ek gıdaları istemedi ama sonra alıştı. kussa da eğer alerjisi yoksa tekrar yedir. pekmezli meyve sularıyla iştahını açabilirsin...

Bence sütten kesme.sevdiği,damak tadına uygun gıdalar muhakkak vardır,deneyerek bulabilirsin.ben pedagoji Adem Güneşi takip ediyorum.ek gıdaya geçerkende tavsiyelerini dinledim,şuanda sıkıntımız yok çok şükür. Çocuk yemek yemiyorsa bunun aileden kaynaklandığını dile getiriyor.şuan nete cepten girdiğim için ayrıntılı yasamıyorum. Yeme konusunda çok ısrar varsa yemezmiş, bir de çocuğa bakan kişi sesini yükseltirse,çocuğu rencide edecek davranışlarda bulunuyorsa yemezmiş. Anne çalışıyorsa...bir çok etken var.sorunun altında yatan nedeni bulmak lazım bence.

evt yediren kisinin enerjisine dikkat ediyolar bacak kadar seyler ben cok dikkat ettim saka gibi adet oncesi cocuk bisi yemiyor adet oluyorum lop lop yutuyor negatif enerji veriyorum heralde kasiga vurunca veya azini kapayinca kizyorum oda tumden kiziyor cozdum isi ben bu yuzden sevdigi bisi buluyorum telden veya tabletten beni gormeden yemek yiyor o durumda cunki basbasa olursak yemiyor suan gorseniz durmadan elinde bisi var 4 saatte bir ogunlerini yiyor 250 gramlik 5 ogun aralarda biskuvi lolipop cukulata goturuyor lolipop haftada bir veriyorum eline kreker biskuvi yemekten yarim saat sonra 4 tane minik veriyorum eline cokda tatli yiyor yiyisini seyrediyorummmmm delirdimmi ne onde 8 disi varya oraya getirip yiyor dudaklar onde isircam dudaklarini yaaaaaaaaaaaaaaaaa

kizlarr oglum cok yaramaz olduu ve inat dedini yaptirmaya calisiyor basaramiyor ama cok agliyorrr dun mazada rezil oldum cuzdanimi vermiyorum diye bayilcakti aglarken evdede hersey kayboluyor bakin kumandayi nere sokmus evde 2 saat kumanda aradim meger gozumun onundeymis ama duvara nasi yapiscani dusunebilirim kiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…