- 13 Şubat 2008
- 12.352
- 1.424
- 748
dün benimde kahverengi akıntım geldi, toplam 2 parmak boğumu kadar,sonra gelmedi. bugün sabahtan beri 1 damla geldi. dün dokor bana da progestanı önerdi ama ben içmedim ne yapayım bilmiyorum.ilaç kullanmaktan korkuyorum.
merhaba bende aralık annesiyim son adet tarihim 19 mart doğacağı tarih 24 aralıkdün gece kese görüldü. ilk hamileliğim o yüzden çok heyecanlıyım. dün akşam çok az kahverengi bir akıntım geldi. doktora gittim önemli birşey olmadığını söyledi. bugün itibariyle 6. haftaya girdik. benim gibi sorun yaşayan var mı paylaşırsa çok sevinirim.. beni de o listeye ekleyin
liste cok guzel olmus dayanaırmı bebegım aralık 2 ye acaba :)
ben progrestanı gunde 3 tane ıcıyorum lekelerım sarıya döndu artık tamamen gecmesını beklıyorum
dün benimde kahverengi akıntım geldi, toplam 2 parmak boğumu kadar,sonra gelmedi. bugün sabahtan beri 1 damla geldi. dün dokor bana da progestanı önerdi ama ben içmedim ne yapayım bilmiyorum.ilaç kullanmaktan korkuyorum.
Herkesin geçmişte deneyimleri ve şu an içinde bulunduğu durum farklı canım. Gebeliğinde problem görünmüyorsa ve geçmişte sorun yaşamadıysan boş yere de ilaç kullanmak doğru olmaz. Doktoruna güveniyorsan gönlünü rahat tut canım...
işte ben de ondan korkuyorum yadoktorumu tanımıyorum bile. ben öğretmenim, eşim de astsubay ve sürekli tayinciyiz. tokatın bi ilçesindeyim şimdi, ordan burdan araştırdığım kadarıyla bi doktora gidiyorum. o yüzden içim hiç rahat değil neyse hayırlısı olsun artık hepimiz için...
Herkesin geçmişte deneyimleri ve şu an içinde bulunduğu durum farklı canım. Gebeliğinde problem görünmüyorsa ve geçmişte sorun yaşamadıysan boş yere de ilaç kullanmak doğru olmaz. Doktoruna güveniyorsan gönlünü rahat tut canım...
işte ben de ondan korkuyorum yadoktorumu tanımıyorum bile. ben öğretmenim, eşim de astsubay ve sürekli tayinciyiz. tokatın bi ilçesindeyim şimdi, ordan burdan araştırdığım kadarıyla bi doktora gidiyorum. o yüzden içim hiç rahat değil neyse hayırlısı olsun artık hepimiz için...
CANIM RUTİN KAN TAHLİLİ FİLAN YAPMADI MI? yAPMADIYSA YAPTIR. ZAYIF HAMİLELİK SENİ DE YORAR. PEKİ HAMİLELİK PLANLI MIYDI? ÖNCESİNDE FOLİK ASİT TAKVİYESİ YAPIYOR MUYDUN? İLK GEBELİK DEĞİL Mİ? ÖNCESİNDE BİR ŞEY OLMADIYSA DOKTORLAR BAŞTA GENELDE FOLİK ASİT İÇERİKL İLAÇLAR VERİYOR. İLERİDE KALSİYUM, MAĞNEYZYUM , KAN İLACI VEREBİLİYOR. dOKTOR DA GÜVENDİĞİN BİRİ OLMALI? O DOKTORUN HASTASO OLAN ARKADAŞLARIN TECRÜBELERİNİ PAYLAŞABİLİRLER...
chbn cim ekim annesini aranıza kabul edermisiniz acaba arkadaşlar
arkadaşlar bugün nette progestanı araştırdım. kesinlikle düşüğü önlemiyormuş. hatta plastik kapsüllü olanlar ise çocuğun fiziksel görüntüsünde anormaliye sebepmiş. bende progestan alıyorum. günde üç tane. ve plastik kapsüllü. çok korkuyorum. bugün yada yarın druna giden olacaksa ne olur bir sorsun. yoksa bu endişe beni öldürecek
Hoş geldin canım? Neden etmeyelim. Tecrübelerini paylaşırsın ne güzel.
Canım yuvarlak küçük krem rengi yumuşağımsı haplar değil mi? Öyle olsa onca doktor verir miydi? Ben oğlumda kullanmıştım maşallah çok da yakışıklı.Zannetmiyorum ilacın prospektüsünde mi yazıyor? Yazıyı paylaşır mısın canım merak ettim.
Doc. Dr. İzzet ŞAHİN
Başak Kadın Sağlığı Merkezi Uğur Mumcu cad. 17/2 Gaziosmanpaşa/Ankara
Tel : (312) 447 77 97- 437 41 62 ..:BAAK KADIN SALII MERKEZ:..
düşük tehlikesi
Vitamin ve demir ilaçlarının bebeğinize bir zararı yoktur ama düşük tehlikesini önlemede bir yararları da yoktur. Doktorunuz muhtemelen muayene ve ultrason sonucu gebeliğinizin normal devam edeceği düşüncesinde olduğu için vermiştir. Öte yandan progesteronun düşük tehditinde yararı tartışmalıdır. Ancak, gerçekten progesteron yetmezliği varsa faydalıdır. Bebeğe de zararı yoktur (bazı progesteron türlerinin olabilir ama doktorunuz size bunu önermemiştir). Erken gebelikte bir kanama ve hatta sizdeki gibi sadece bir lekelenme olsa bile bu düşük tehditi olarak adlandırılır. Size progesteron verilmesi de tamamen "ya tutarsa" düşüncesine dayanarak verilmiştir. Belki bu kanamanın sebebi progesteron yetmezliği olabilir öyleyse progesteron verelim ve düşüğü engelleyeyim şeklinde tamamen ampirik ve hiç bir şey yapmamış olmak için verilen bir tedavidir. Yaklaşımın hatalı olduğunu söylemiyorum çünkü hemen hemen her kadın doğumcu (ben de dahil) benzer bir yaklaşım da bulunabilir. Dolayısıyla kullanabilirsiniz faydası olmayabilir ama zararı da olmaz.
Saygılarımla Op. Dr. İzzet ŞAHİN ()
kızlar nette böyle bilgiler var bende progestan kullanıyorum kutuda 8 tane kaldı bitince kullanmıyacağımmmm umarım bebeğim vardır ve sıkıntılar biterrrr
kızlar annelik akademisi comdan ücretsiz hamileyim kitabı istemiştim bugün geldi. tüm arkadaşlara tavsiye ederim. sadece kargo parası verdik.
Düşüklerin önlenmesi amacıyla progesteron kullanımı ile ilgili son 30 yıl içinde yapılmış olan araştırmaların sonuçlarını bir arada değerlendiren bir çalışmada bu tedavi yaklaşımın gebeliğin seyri üzerinde herhangi bir olumlu etkisinin olmadığı gösterilmiştir. Üstelik sentetik progesteron kullanımının yenidoğanlarda solunum sıkıntısına ve erkek bebeklerde hipospadias adı verilen ve penis deliğinin tam uçta değil penis üzerinde başka bir bölgede olması şeklinde açıklanabilecek bir anomaliye neden olabileceğini düşündüren bulgular vardır. (dr. alper mumcu) ne diyeyim. herkes farklı şeyler söylüyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?