2011 Aralık Anneleri

hoşgeldin

arkadaşlar bir ara boşluk buldum bugün. şu seminerde aldığım notları toparladım. ben hep notlu çalışırım herhalde anneliğimde öğle olucak. dur yavrum senin altın nasıl değişiyordu nota bkiim diycem.
paylaşmak istiyroum sizlerle umarım ukalalık olarak almazsınız belki lazım olur deyi kopyalıyom.
1) 20.haftadan sonra bebek bizim hissettiğimizi hisseder.
2) Siyatik ağrısı: gebelikte leğen kemikleri ayrılıyor ve çocuk ne tarafta ise o taraftaki kemikler aşağı çöküyor. Siyatik ağrısı başlıyor.
3) Yeni doğmuş bebişin göbek bakımı: banyodan sonra alkollü pamukla kurula. Bezlerken bezi göbeğinin altında bağla.Ama göbek deriden ayrılmaya başlayınca (azcık yara olunca) banyo yaptırmayı kes. Alkollü pamuğu sürme. Sadece (biokadin,betadin) gibi alkolsüz bebek tendirdiyotuyla sil. Suya sokma. Düşünce tentirtiyot sür ve gazlı bezle temizle. Kabukları temzile.
4) Bebek altı açma: bezin temiz kısmıyla kaba kakayı al. Penisi kökten uca bir seferde sil ( kız çocuğunda ise önce sağ yukarıdan aşağı, sonra sol arayı temizle klitorise (ortaya) dokunma. Sonra bir tülbentle kurula. Pişik önleyici (giderici değil önleyici krem) sür. Dikkat: çocukların altını değiştirirken yukarıdaki talimatlardan fazla oynarsanız sonra çok sıkıntı yaşarsınız.
5) Banyo : çocuğun ilk şampuanla banyosu doğduktan 24 saat sonra olmalı. Hastanede doğrunca hemen şampuanla banyo yaptırılır. Hastane ile konuşup bunu istemediğinizi sadece su ile temizlenmesini istediğinizi söyleyin. Bebeği her gün yıkayın. kurularken havlunun içine bir tülbent koyun ki tülbent yumuşak ve her kıvrımı kolay kurulayabilen bir şeydir. Çocukta orta kulak iltihabı kulağa su kaçmakla olmaz. nezle olup burnu geriye akarsa iltihap olur. O yüzden kulakları suya girmesin diye endişelenmeyin. Zaten anne karnında sudaydı. Dümdüz bir küvet almalıyız. File veya minder tarzı şeyler kullanmamalıyız. Küvetin yarısına kadar su koymalıyız. Çocuk suda yüzmeli, suyun ısısı vucut ısısında olmalı. yazın biraz daha serin olabilir. (doğduktan 2 ay sonra denize girebilir) ve bebişi duruladığımız su içme suyu olmalı.
6) Bebeğinizi kucağa alıştırmayın lafı yanlıştır. İlk zamanlar bebişi kucağınızda bol bol tutun güven duygusu gelişsin. Bol bol emzirin.
7) Emzirme. İlk kez emzireceğinizde sedece göğüz ucunu değil kahverengi kısmın hepsini almasını sağlayın. komple almazsa göğsü uzat, çek hırs yapıp ağzını kocaman açınca birden kahverengi kısmı ver ağzına. İlk süt antikor açısından çok önemlidir.
8) Göğüs yaralanmaları : hamileyken göğsünüze sabahları kolonya, akşam krem sürün. Doğumdan sonra: Emziriken bir göğsü en fazla 10 dk emzirin, sonra diğer göğse geçin. Bir saat bile mezirseniz 10 dk bir değiştirin. Göğüz uçları ıslak diye her dakika silmeyin. Deforme olur. Papatya çayıyla silebilirsiniz. pumuğu ıslat ve sür. Göğüs ucunun hep kuru kalması ve hava alması iyiydir. O yüzden evdeyken sütyen takmayın veya açık bırakın sütyeni. Göğüz uçlarını uyar (az az sık) ki prolaktin artıp sütün kalitesi artsın. Doğum sonrası “ara süt” gelir. Azcık titreme ve göğüs acısı o zman banyo yapveya ılık kompres yapki tıkanmasın.
9) Göğüs tıkanması: olmasın diye specific spruç büst. Kremi göğüs ün koltuk altı kısmı sütten dolayı taşlaşmadan önce koltuk altına yakın kısmına saat yönüne doğru dairevi hareketlerle sür. Bir süre bastırarark öne doğru it. Ufak ufak vur. Sonrada 4 parmağınla kahverengi kısmı geriye doğru it ucu ileri çek (emme hareketi) böylece süt kolay gelsin. Bebek emerken sende masaj yapki süt rahat gelsin, düğümler açılsın.sonra sıkı bir sütyen tak. Sonrada sert masaj yaptığın kısımlara soğuk kompres yap.
10) Bebişin eli ağayı soğuk olsa bile o üşümüyordur. Ağzı kuru, çişini kakasını rahat yapıyorsa fazla bri sorun yoktur demektir.
11) Çalışacak annelerin çalışırken bebeklerinin biberonla beslenmesi gerekecekse: bebiş doğduktan en erken 20-25 gün sonra (önce anne memesine alışsın) gecede bir kez baba tarafından biberonla beslenmeli ki biberona da alışsın. Bunu yapmayıp 3 ay sonra biberonu dayarsanız biberonu istemeyecektir.
12) Anne sütündeki yağlar çocuğun beyin ve iris gelişimini sağlar. Bu uzun zincirli yağlar için omega 3 gereklidir. Ya balıktan veya haptan.

cnm doktorumla konuştum deneme lensi sipariş etti ama hamilelikte kullanımı nasıl olur senin için bilemem dedi sanırım beni çok dalgın filan sanıyo bide uykuya eğilimli olur hamileler dedi ama bakalım gelsin deniycem ama doğumda yada sonrasında yani doğum gününde de mi lens takıcam
lens kullanabilirsin dermişimmmm
canım çok sağolasın ya seni aile hekimim hatta şahsi hekimim ilan ediyorum
ilk defa bi dişçiyi bu kadar çok sevdim
şaka bi yana demetcim ben de uzun zamandır lens kullanıyorum ve çok rahatım

deniycem sevgili daktırım

atmazlar atmazlar benı de atmadılar

..benım de 22 kasım oldu dogum tarhı ..

bakalım ne zaman gelıcek bebısler...

bu arada herkesın kandılıını kutluyorum...bu gece dualarda bulusalım..

aslında atmayı düşünüyorduk ama şimdi sizin çocuklar bizimkinden büyük, ya bizimkileri döverlerse diye vazgeçtik.

Merhabalar canlarım...tam 12 haftadır sizinleyim..en güzel anlarımı olduğu gibi en karamsar anımı bile sizinle paylaştım,,hepinize tek tek teşekkür ediyorum...bugün doktorumdan geldik,oğlum iyiymiş çok şükür,,tatile çıkmanda hiçbi sakınca yok dedi...ve artık gitme vakti... gittiğim yerlerden siteye girerim gibi geliyor ama belli de olmaz,,hepinizi özleyeceğim..Allah nasip ederse bayram dönüşü evimdeyim...O zamana kadar kendinize çoook iyi bakın..ALllaha emanet olsun(hem siz hem bebişler)...Hakkınızı helal edin...Kandiliniz mübarek olaa (bide beni özleyin)

ditmeeeeee
cnm ALLAH a emanet olun zaman çabuk geçsin ki çabuk gelin gidipte dönmemek gelipte bulmamak var bizden yana helal olsun ayyyyyyyyy gene zırlıyorum ne oluyo bana ya sanli yanımdan gidiyon

iyi tatiller tatlım. biz de çok özlicez seni emin olabilirsin...

iyi tatiller canım umarım çok iyi vakit geçirip bir güzel dinlenirsin, bebişe ve kendine dikkat et

bizimlede paylaştığım için çok teşekkürler canım, özellikle benim gibi ilk bebekleri olacaklar için çok faydalı bilgiler :)

buseli ellerine sağlık benimde ilk çocuğum olacak çok tecrübesizim bebek tutmayı bile henüz pek beceremiyorum
böyle bilgiler çok değerli benim için

İyi tatiller Allah'a emanet olun.

iyi tatiller cnm. da sen bayram dönüşü derken taaa ramazan bayramından sonrammı geleceksin?

herkese hayırlı kandiller arkadaşlar geçmişi anca okuyabildim bebişlerinin cinsiyetini öğrenen arkadaşları tebrik ediyorum darısı benim başıma :) c.tesi kontrolüm vardı ama dr.amcamız bir sonraki kontorlde dedi söylemedi ve bir sonraki kontrolümüz de 21temmuzda bu durumda sanırım en geç biz öğrenicez cinsiyetimizi
c.tesi kontrolümde dr.um 2li test sonucumun çok iyi olduğunu söyledi 3lü ve 4lüyü nezaman yaptırmam gerek die sorduğumda ise 2li yi yaptırdıktan sonra onlara gerek yok yapmicaz dedi :44: sizin doktorlarınız bu ne diyor bu konuda? birde bebişim 1 hafta önden gidiyomuş bu durumda ben ultrasona göre mi takip etmeliyim yoksa yine sat a bağlı mı kalmalıyım bilemedim :44:

çizelgenin kafasını karıştırmışsın canım ya,53 hafta 3 günlük mü,doğurdun 13 hafta mı geçti üstündenbeklenen doğum tarihini,bi de son adet tarihini girecen:26::26::26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…