kızlar..... çok mutlu bir haber aldım..
eşimin iş ark. eşleri. 2.ciye hamileler.. biri 4 gündür hastanede yatıyordu.. erken gelmek istemiş bebiş iğne falan yaptılar ama bugün kanamasıda artınca dr bu kadar ilaca halen sancın var demiş.. biraz önce doğurmuş.. küvez riski vardı ama Rabbim bu mübarek günde sağlıkla nasip ettii oğlunu kucağına almayı... çok sevindim sizinle paylaşmak istedim.. Dilerim bizlerde sağlıla evlatlarımızı kucaklarımıza alırız...
teşekkür ederim. ara renkler alırsın napcaksın cinsiyetini diyolar ama merak ediyorum ve cinsiyetine göre alışveriş yapmak istiyorum :) 1 ay daha soru işaretiyle dolaşıcam acaba kızmı erkekmi die off ne zormuş meğer :) cinsiyetin yanlış görülmüş olması da felaket sanırım tam adapte oluyosun hoop değişiyo belkide haklısın geç öğrenmek daha iyi bide şu merakı yenebilsek =)
iyi akşamlar kızlar
herkesin kandilini kutlarım, allah bu gece hepimizi dualarını kabul etsin bebişlerimizi korusun inşallah :26::26::26:
bende henuz bebeğin hareketlerini hissedemeyenlerdenim, ya ben farketmiyorum yada hiç kıpraşmıyoo :44::44::44:
birde kaç kilo aldınız yaa ben geçen 2 hafta önceki kontrolumde 5 kilo aldıgımı görunce doktorum kızdı
hızlı gidiyosun diye, bu gidişle 30 kiloyla dogurucan dedii :76::76::76:
55 kiloyla hamile kaldım 2 hafta önce 60 kiloydum, çok iştahlıyım şimdi belkide 60 ı geçmişimdir
nolcek benim halimmm, benim gibi olan varmııı :84::84::84:
iyi akşamlar kızlar
herkesin kandilini kutlarım, allah bu gece hepimizi dualarını kabul etsin bebişlerimizi korusun inşallah :26::26::26:
bende henuz bebeğin hareketlerini hissedemeyenlerdenim, ya ben farketmiyorum yada hiç kıpraşmıyoo :44::44::44:
birde kaç kilo aldınız yaa ben geçen 2 hafta önceki kontrolumde 5 kilo aldıgımı görunce doktorum kızdı
hızlı gidiyosun diye, bu gidişle 30 kiloyla dogurucan dedii :76::76::76:
55 kiloyla hamile kaldım 2 hafta önce 60 kiloydum, çok iştahlıyım şimdi belkide 60 ı geçmişimdir
nolcek benim halimmm, benim gibi olan varmııı :84::84::84:
senin de kandilin mübarek olsun.
doktorun niye moralini bozmuş ki, bundan sonra yemene içmene daha fazla dikkat etmelisin demeliydi bence.bi de ilk 3 ay 2 kilo sonraki her ay 2 kilo almanın normal olduğunu duymuştum yanılıyor muyum :44: ben de mi çok kilo almışımdır o zaman
hayırlı olsun kaç haftalık doğmuş?
cnm 35 i bugün bitti. ama kız 2 haftadır cebelleşiyor.. bilginiz varmı bilmiyorum ama 7 aylık bebeğin yaşama şansı 8 aylık doğana göre daha fazla.. 8 . ayda ciğerler dışarıda gelişmekte zorluk çekiyor.. dolayısı ile bekletmeye çalıştılar ama yarın 36. haftaya gircekti.. bugün onca ilaca ve iğneye rağmen halen sancısı olduğu için ve kanaması arttığı için ilk çocuk sezeryane olduğundan bunu da sezeryanla aldılar.. çok şükür sağlıklı.. küveze gerek kalmamışl.. yani ne yapıp yapıp 9 aydan önce doğurmamak lazım..
http://www............./bebek_bakimi.html
aaa deliricem neden çıkmıyor. yasakmı ki acaba. http://www............./bebek_bakimi.html
buda çıkmazsa googledan bebek bakımı yazın ordan çıkan sitelerden webanne sitesini seçin. öptümm...
iyiyim canım sağol, sen nasılsın? bebişini hissediyor mu?
cnm bende 6 ayımın sonunda 1kil0 100 gr doğmuşum çok şükür sağlıklıyım inş bebişinizde sağlıklı olur ve doğru benden önce 8 aylık bi doğumu olmuş annemin ve yaşamamışcnm 35 i bugün bitti. ama kız 2 haftadır cebelleşiyor.. bilginiz varmı bilmiyorum ama 7 aylık bebeğin yaşama şansı 8 aylık doğana göre daha fazla.. 8 . ayda ciğerler dışarıda gelişmekte zorluk çekiyor.. dolayısı ile bekletmeye çalıştılar ama yarın 36. haftaya gircekti.. bugün onca ilaca ve iğneye rağmen halen sancısı olduğu için ve kanaması arttığı için ilk çocuk sezeryane olduğundan bunu da sezeryanla aldılar.. çok şükür sağlıklı.. küveze gerek kalmamışl.. yani ne yapıp yapıp 9 aydan önce doğurmamak lazım..
dikkat et cnm dinlen biraz kilo konusunda fena gitmiyorum bende 81 le başladım 82 yim oğlumda 64 le başlayıp 86 yla doğuma gitmiştim 7 ay sonra tekrar 64 tüm doğum kiloları çabuk verilio hele emzirince anlamıyosunuz bile bunda 90 ı aşmasam iyi olacak amamerhabaguzel annisler.
hepinizin kandili mubarek olsun. bu gece dualarimizda birbirimizi unutmayalim insallah. Allah SIKINTI ceken dardaki arkadaslarimiza kolayliklar versin. bu gece bebekleri olsun diye dua eden tum anne babalara ve bizlere hayirli evlatlar nasib etsin. biz su anda yuklendigimiz vazife nedeniyle dualari makbul kullardaniz (ins.) bu gece dua konusunda pintilik yapmayalimbeni unutani unutmam ona goreeeee dermisimm..
sabahtan bir sanciyla uyandim. oglede dogru yuzmeye gittim geldim hala sancim var. allah hayir etsin ama pek hsuma gitmiyor vaziyet. cuma gunu zaten doktor kontrolumuz var insallah yeni bisey cikmaz. nolur dua edin hersey normale donmus olsun artik.
kilo konusuna da cok takilmayin. tamam dikkat ediyoruz zaten burda hep birlikte ama olana ahlanip moral bozmanin size de bebeklere de faydasi yok. ben iki gundur bacaklarimda odem hissediyorum daha hic kilo almadim ama olabiliyor demek ki. uzmeyin kendinizi de kuzucuklarinizi da.opuyorum hepiniziiiii
tşk cnmarkadaşlar bir ara boşluk buldum bugün. şu seminerde aldığım notları toparladım. ben hep notlu çalışırım herhalde anneliğimde öğle olucak. dur yavrum senin altın nasıl değişiyordu nota bkiim diycem.
paylaşmak istiyroum sizlerle umarım ukalalık olarak almazsınız belki lazım olur deyi kopyalıyom.
1) 20.haftadan sonra bebek bizim hissettiğimizi hisseder.
2) Siyatik ağrısı: gebelikte leğen kemikleri ayrılıyor ve çocuk ne tarafta ise o taraftaki kemikler aşağı çöküyor. Siyatik ağrısı başlıyor.
3) Yeni doğmuş bebişin göbek bakımı: banyodan sonra alkollü pamukla kurula. Bezlerken bezi göbeğinin altında bağla.Ama göbek deriden ayrılmaya başlayınca (azcık yara olunca) banyo yaptırmayı kes. Alkollü pamuğu sürme. Sadece (biokadin,betadin) gibi alkolsüz bebek tendirdiyotuyla sil. Suya sokma. Düşünce tentirtiyot sür ve gazlı bezle temizle. Kabukları temzile.
4) Bebek altı açma: bezin temiz kısmıyla kaba kakayı al. Penisi kökten uca bir seferde sil ( kız çocuğunda ise önce sağ yukarıdan aşağı, sonra sol arayı temizle klitorise (ortaya) dokunma. Sonra bir tülbentle kurula. Pişik önleyici (giderici değil önleyici krem) sür. Dikkat: çocukların altını değiştirirken yukarıdaki talimatlardan fazla oynarsanız sonra çok sıkıntı yaşarsınız.
5) Banyo : çocuğun ilk şampuanla banyosu doğduktan 24 saat sonra olmalı. Hastanede doğrunca hemen şampuanla banyo yaptırılır. Hastane ile konuşup bunu istemediğinizi sadece su ile temizlenmesini istediğinizi söyleyin. Bebeği her gün yıkayın. kurularken havlunun içine bir tülbent koyun ki tülbent yumuşak ve her kıvrımı kolay kurulayabilen bir şeydir. Çocukta orta kulak iltihabı kulağa su kaçmakla olmaz. nezle olup burnu geriye akarsa iltihap olur. O yüzden kulakları suya girmesin diye endişelenmeyin. Zaten anne karnında sudaydı. Dümdüz bir küvet almalıyız. File veya minder tarzı şeyler kullanmamalıyız. Küvetin yarısına kadar su koymalıyız. Çocuk suda yüzmeli, suyun ısısı vucut ısısında olmalı. yazın biraz daha serin olabilir. (doğduktan 2 ay sonra denize girebilir) ve bebişi duruladığımız su içme suyu olmalı.
6) Bebeğinizi kucağa alıştırmayın lafı yanlıştır. İlk zamanlar bebişi kucağınızda bol bol tutun güven duygusu gelişsin. Bol bol emzirin.
7) Emzirme. İlk kez emzireceğinizde sedece göğüz ucunu değil kahverengi kısmın hepsini almasını sağlayın. komple almazsa göğsü uzat, çek hırs yapıp ağzını kocaman açınca birden kahverengi kısmı ver ağzına. İlk süt antikor açısından çok önemlidir.
8) Göğüs yaralanmaları : hamileyken göğsünüze sabahları kolonya, akşam krem sürün. Doğumdan sonra: Emziriken bir göğsü en fazla 10 dk emzirin, sonra diğer göğse geçin. Bir saat bile mezirseniz 10 dk bir değiştirin. Göğüz uçları ıslak diye her dakika silmeyin. Deforme olur. Papatya çayıyla silebilirsiniz. pumuğu ıslat ve sür. Göğüs ucunun hep kuru kalması ve hava alması iyiydir. O yüzden evdeyken sütyen takmayın veya açık bırakın sütyeni. Göğüz uçlarını uyar (az az sık) ki prolaktin artıp sütün kalitesi artsın. Doğum sonrası “ara süt” gelir. Azcık titreme ve göğüs acısı o zman banyo yapveya ılık kompres yapki tıkanmasın.
9) Göğüs tıkanması: olmasın diye specific spruç büst. Kremi göğüs ün koltuk altı kısmı sütten dolayı taşlaşmadan önce koltuk altına yakın kısmına saat yönüne doğru dairevi hareketlerle sür. Bir süre bastırarark öne doğru it. Ufak ufak vur. Sonrada 4 parmağınla kahverengi kısmı geriye doğru it ucu ileri çek (emme hareketi) böylece süt kolay gelsin. Bebek emerken sende masaj yapki süt rahat gelsin, düğümler açılsın.sonra sıkı bir sütyen tak. Sonrada sert masaj yaptığın kısımlara soğuk kompres yap.
10) Bebişin eli ağayı soğuk olsa bile o üşümüyordur. Ağzı kuru, çişini kakasını rahat yapıyorsa fazla bri sorun yoktur demektir.
11) Çalışacak annelerin çalışırken bebeklerinin biberonla beslenmesi gerekecekse: bebiş doğduktan en erken 20-25 gün sonra (önce anne memesine alışsın) gecede bir kez baba tarafından biberonla beslenmeli ki biberona da alışsın. Bunu yapmayıp 3 ay sonra biberonu dayarsanız biberonu istemeyecektir.
12) Anne sütündeki yağlar çocuğun beyin ve iris gelişimini sağlar. Bu uzun zincirli yağlar için omega 3 gereklidir. Ya balıktan veya haptan.
bende hissediyorum ma hep hareket etsin istiyorum doyamıyorumyok cnm ondan değildir. bende acıyı fazla hissetmem ama bu bebiş varya bebiş hissettirmek isteyince uykudan da uyandırıyor köftehor. çok yaramazlık yapıyor hattabazen babasına diyorum ki kız buna çok azdı bu diye.cnm benim uyanık olduğunda acayipte hareketli oluyor ama en çok acı yediğimde, sinirlerim bozulduğunda, gerildiğimde veeee acıktığımda. inanırmısın dün akşam bankamatiklerde işimiz vardı eve biraz geç gittik. o yarım saat açım diye elli altı döndü. bide acıkınca midemde bulanıyor. bir taraftan karnımı tutuyorum, bir taraftan midemden dolayı ağzımı tutuyorum zor attım eve kendimi.yemek konusunda babasına geçmiş oda sabırsızdır acıktığında hemen olsun ister.
c.teside bennnnnnnnnnnn. inşallah. geş c.tesi gelllll. en son 27 mayısta gördüm çokkk özledim.
Cumartesi seninde haberlerini bekliyoruz.
Ultrasonda benimde bebeğim çok hareketli gözüküyor ama ben hiç birşey hissetmiyorum, özellikle tatlı birşey atıp ağzıma deniyorum ben geç hissedeceğim sanırım
oooooohhhhh her güne bi müjde var desene
ayy inş eşin gelebilirde işkenceden kurtulVALLA YAAA bi de bu çıktı şimdi yine bekletcekler bizi kesin olmamakla birlikte bilmem ne diyip inş kendim görürümde... ben müdehale edip kız erkek deyince kadın gaza geliyo başlıyo incelemeye doğrumu tahminim diye
ben 24 saatlik bi yolculuk planlıorum bakalım ne yapıcamcanım ya 12 saat otobüsle çok uzakmış,sağlığın nasıl?çok yorucu bir gün olmuş dikkat et kendine...keyfin de hiç bozulmasın...
ya kıskandırmayın kızı olan var olmayan varbenim bir prensesim olacak. ben onu süslicem sevcem, ısırcam bacaklarını. sonra anne kız dolaşcaz onunla
bence doktora gidip beraber ögrenin daha heyecanlı canım.orda beklicek doktor ne diyecek diye bir adrenalin olur
eğer erkek çocuk çok istiyorsa orda duyması daha iyi olur eğer kız derse de şoku orda yaşar sen pek görmezsin
ben her kontrolüme oğlum ve babamızla giriyoruz.özellikle ben seyretmiyorum oğlum seyrediyor kardeşim takla attı diyor mesela çok ayrı bir heyecan yaşıyoruz ,tabi benim eşim de yine erkek istiyor ,oğluma yoldaş olsun diye ,aşırı bir kız isteğim yok ama hamilelik çalışmasına hayırlı bir kız evlat nasip et rabbim diye dua etmiştim.hayırlısı olsun cinsiyet 2. planda inşallah .neçe erkek evlatlar var hayırsızlar öyle olmasındansa düzine kız olsun daha iyi .
aynı bizim babamız Allah kalbine göre versin cnm
kızlar merhaba bende aranıza yenı katıldım kabul edersenzbende hesaplamalrıma gore aralık annesı olacam 13+2 gunluk hamıleyım saglıcakla bebegımızı kucagımza alamayı nasıp etsın rabbım hepınızn kandılı mubarek olsun dualarımız kabul olsun
geçen gün dizlerimi karnıma çekip otururken sanırım benimki rahatsız oldu, öyle bişey hissettim ki sorma. pat diyeeeeacaba erken mi başka bişe mi hissettim dedim ama 2 gün sonra uyandım hala yatakta uyuşukluk yaparken aynı yer iki kez seğirdi:)) sanırım yavaş yavaş hissediyorum. zaten zayıf anne adayları daha çabuk hissedermiş ya, belki de onun avantajından yararlanmışımdır:)) sen hissettin mi hiç???
hımm evet bende açamıyorum :S arkadaşlar bu arada bişi daha sormak isterim dr.um 20.haftaya kadar progestana devam dedi aranızda bukadar uzun süre kullanan varmı?
iyi akşamlar.seninde kandilin mübarek olsun.test sonuçların güzel çıkar inş.cinsiyet için erken daha.12-13 hafta da gelişiyo zaten.sonradan değişirse üzülürsün.en iyisi beklemek.biraz zor oluyo ama.ben haftaya gidicem.şu bi hafta geçsin diye uğraşıyorum.iyi aksamlar kizlar,herkesin kandili mubarek olsun.....
yarin dr kontrolumuz var heyecanlaniorum,2litest sonuclarida cikmistir heralde 1 hafta oldu,onuda yarin ogrenecez:)
herkese iyi aksamlar...yrn aksama sonuclari yazarim,ya cinsiyeti de gosterir mi acaba?
Herkese iyi akşamlar bugün acilen kasık ağrısından dolayı dr gittik üşütmüşüm idrar yolunda hafif iltihap olmuş fitil ve suda eritilen bir ilaç vedi 2 günde istirat yatıyorum evde bebeğim iyi olsunda ben yatmaya razıyım bebiş iyi imiş 3 lü testimizde iyi çıktı Allah'a şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?