2011 Aralık Anneleri

buarada kizlaar ben oglumdada yiyordum bundada yiyorum ne deyin :))) yaaa limonu kabuylaaa yiyorum suan bile yanimda duruo bi tabak :)

selam kızlar,

tatıldeyım su an fethıye oludenızdeyız. sabah uyku tutmadı erken uyandım yaklasık 100 sayfa kadar olmus okumadıgım onlara basladım. derken starımunun yazdıkların gozum takıldı. ben de sol damarda dırenc yasıyorum. gercı ustunden 2 gun gecmıs uzerıne ne yazdınız ne konustunuz bılmıyorum ama cevap vereyım ıstedım.

bugun kısmetse olımposa gecıyoruz, orda 2 gun kalıp kemere gıdecegız. arada bakıyorum ama cok hzlı ılerledıgı ıcın ancak gerıden gelebılıyorum. bu arada mardınlıden haber var mı? benı merak etmeyın haber alamazsanız, ıyıyım... sadece tatıl yapıyoruz :)

canım aynı durumu 14. haftadan berı yasıyorum. sagda ve solda dırenc vardı. sagdakı dırenc bı sekılde kırıldı ama soldakı yapısal bı durum damarın yapısında bır centık var ve kan akımını zora sokuyor. o nedenle o konuda bır degısıklık olacagını sanmıyorum. 24. haftada bazı durumlarda kendılıgınden kaybolur dedı doktor. o zamana kadar tuzlu yıyecekler tursu zeytın gıbı hayatımdan cıkardım. yemeklere ekstra tuz koymuyorum ve coraspın basladık.

ılk ogrendıgımde kabusu yasadım resmen. konuyla ılgılı hıc olumlu bır durum okumadım. gelısemeyen bebekler, annenın tansıyonu cıkıpta haftası dolmadan sezeryana alınanlar vs. en azından sen daha once yasamıssın ve neler olabılecegını - umarım hıc bır sıkıntı olmaz- bılıyorsun. burada da cok konusma ımkanım olmadı cunku sorunu yasayan tek kısı olunca uzerıne cok yorum yapılamıyor malesef. yıne de allah sayımızı arttırmasın tabıı :) hala gergınım ama yıne de beklemek dısında yapılabılecek bırsey yok.

senın saglıklı bır oglusun oldugunu bılmek ıcımı rahatlattı. ınsallah ogluslarımızı hayırlısıyla kucagımıza almayı nasıb eder allah...

ehuheeee.. evet benım o. yukarıda anlattıgım gıbı henuz gecmedı. beklemedeyız. dua edersenız aklınıza geldıkce, belkı bır mucıze olur :)

baktım anlamadım
allah hayırlısıyla atlatmanı nasip etsin starimu

canım preklampsı gebelık tansıyonu. anıden ortaya cıkabılen bı durum. 24-26 haftada kendını gosterıyor genelde. kronık/gızlı tansıyonu olanlar, fazla kılolu hamıleler, 20 yas altı ve 40 yas ustu hamıleler, ıkız ucuz bebıs bekleyenler ve bır de bızım gıbı rahım damarında dırenc olan hamıleler rısk grubunda. hamılelık suresınce cok kılo almamak rısk grubuna gırmemek acısından onemlı. tuzu azaltmak da tansıyonu kontrol edebılmek acısından faydalı olabılır dıye onerılıyor. sımdıden dıkkat etmekte fayda var bunlara...

günaydınnnnn arkadaşlarım ve minnakımın arkadaşları.. erkenden işteyim bugün..gece de 23:00 de çıkmıştık..babası bide yetişemediğinden oğlum çabuk büyü diyor.
dedim çocuk bu tempoyu görse büyümek istemezç. sonra yardımına ihtiyacım var oğlum deyince çok duygulandım. eşimin erkek kardeşide yok, babasıda vefat etti. 2 kızkardeşten biri boşandı, diğerinin ki alkolik işe yaramaz biri. Ne yapsın annesi, 2 kız kardeşi, onların 3 çocuğu, bide eski eşindeki kızı bide bizzz yükü ağır Allah'ım işini gücünü rast getirsin inşallah. Yar ve yardımcısı olsun...Dualarınızı esirgemeyin arkadaşlarım.

Domatesli bulgurumuz hazir yarim saat sonra da babis gelcek bizle ilgilencek sevcek bizi simarticak

ya kızlar bişey sorucam. bu bulgara ne oranda su konuyor. bende sebzeli bulgur yamak istiyorum tarif lütfen..

bende bende. aynen ama vucudumun ve ayaklarımın şiş olmasına bağlıyorum ben. 4. kattaki evime nefes nefese çıkıyorum.

iyi tatiller cnm. umarımmutlu bir tatil geçirirsin. inşallah direnç kendiliğinden kaybolur. istanbul çok sıcak gece uyunmuyor. hiç esmiyor ama eminim oralar daha sıcaktır.

canım evet sendin o :) tüm bebişler için dua ediyoruz tabiki inş. hepsi sağlıklı bir şekilde doğacaklar. sana iyi tatiller walla zamanlaman süper istanbul kavuruluyor

canım ne güzel yaaa
ben şimdiden 7 kilo aldım

günaydın kızlar biz bu sabah doktora gidicektik yaa,3 lümüzün sonucu cumartesi gününe kalmış perşembe sabaha çıkar demişlerdi,bende akşam doktoru aradım durumu söylemek için tamam o zaman sen şimdi gel bebeğe bakalım dedi dönmüşmü diye bende saat 17 de gittim...ultrasonda kalbim çıkacak gibi oldu doktor sordu şekerli bişeyler yedin demi diye evet dedim ama bebek yine dönmemişti doktor baya baya uğraştı göstermedi kalk yürü 15 dk dedi yoksa alttan bakıcaz,15 dk yürüdüm geldim baktı göbekten bacaklarını açmış çok net değil ama dedi en az 10 dk konuşmadan baktı ve beni bebeğim % 70 erkek ama dedim kız dediniz diye evet dedi o zaman pozisyonundan dolayı çıkıntısı yoktu dedi şimdi bacakları açıktı ama gene çapraz yaptı ve poposu dönük dedi,% 70 kesin erkek olmakla beraber % 30 kordon bağı ihtimalinide kesinleştirmek için pazartesi bi daha gidicez,bu seferde pozisyonu dönmezse baya baya zorlıycak bizi.

Son düzenleme:
kızlar günaydın..

ben sabah bu seferde otobüste fenalaştım.. malum her sabah ayakta bindiğpim otobüste soğuk terler dökmeye başladım kalbim hızla atıpta titremeye başladım sonrası pek net değil.. yandaki adamın üstüne yığılmışım sanırım.. beni oturttular.. bu arada panik atağiım tuttu korkudan ağlamaya başladım... otobüste herkes bana bakıo.. diolar niye demion hamile olduğnu.. gerizekalılar karnımdan anlayıpta yer vermiosunuz benmi dicem diyemedim tabi halim yoktu... halen sallanır haldeyim.. kafam bir tuhaf

ben bugün işe bile geç kaldm uyumaktan,aşı çarptı biraz beni dünkü göğüslerimin kaşınması tetenoz aşısındanmış,elimde ayağımda da kaşıntı oldu,ılık bi duş aldm yattım,gece de kolum iyice şişti,inş. ateşim çıkmaz iş yerindeyim,kocamın yaptığı dürümleri yedim çayla birlikte,canımın acısından onu da azarladm sabah sabah,tek kolla insan saçını bile toplayamıyo,üstünü bie giyemiyo,iyi ki sağlıklı 2 kolumuz var,ne kadar önemliymiş bugün onu anladm

geçmiş olsun canım ya,Allah yardımcımız olsun zor bu hamilelik zor,arabanız var mı peki,eşin seni bıraksa işe,Allah korusun bişey olcak yollarda sonra,çok üzüldüm ya

günaydın arkadaşlar,

Böyle a sınıfı bir hastanede sezeryan ya da doğum yapacaksanız bu tetenoz aşısına hiç gerek yok. çünkü sterilizasyon bu hastaneler için en önemli yeri kaplıyor. Mesela ben memorial hastanesini bu konuda öneriyorum. strilizasyon hiç atlanmadan çok özenle yapılıyor. kullanılan malzemeler tertemiz ve her zaman hijyenik. Ben yaptırmayacağım. doktorum da yaptırmana gerek yok diyor zaten. üstüne üstlük ben iğneden çoook korkarım

geçmiş olsun canım ya,Allah yardımcımız olsun zor bu hamilelik zor,arabanız var mı peki,eşin seni bıraksa işe,Allah korusun bişey olcak yollarda sonra,çok üzüldüm ya

cnm araba varda.. eşimle benim işim arasında dağlar kadar mesafa var.. eşim 7:30 da iş başı yapıo... beni bırakması için 6:30 da evden çıkmak lazım en geç ki o işe yetişsin.. e bide git-gel o kadar yolu benzim parası var... offf offf.. hayır böle aniden oluo.. sabah kalktım güzel tost yaptım falan bişi yoktu.. otobüse bindim bişi yoktu.. 5 dk sonra tuhaf olmaya başladım.. zaten 7-10 olan tansiyonum herhalde 5 e falan düştü diye tahmin ediyorum...

yarenhande ve deryacım geçmiş olsun,dikkat edelim kendimize valla bu sıcaklarda çok etkiliyor bizi. bende bugün kendimi iyi hissetmiyorum dün işten eve geldim sanki cırcır olmuşum, başlangıcı gibi. sabahta kötü uyandım hafif karnım ağrıyor midem bulanıyor, sıcaktan zannedersem işe gelirken saat 8:00 de 33 derece gösteriyordu

canım o zamanın şartlarını bilemem tabi,ama bir sürü para dökmeyeceğim ama temiz olan bi yer seçeceğim memlekette,ama benim vücudum bakterilere karşı pek dirençli değil,hem doğacak çocuğumun da dirençli olup olmayacağını bilemem,işimi garantiye almak isterim,zaten bu antikorlar çocuğa da geçiyormuş,bundan sonra bbt denen üçlü aşıyı yaptırmak yeteriymiş çocuk için,malzemeler temiz olsa bile oda da hava içerisinde bile bu mikroplardan olabilir,yeni doğan tetenozundan her yıl kaç bebek ölüyor,onun için keşke dememek için bu acıya katlanıyorum

bende kabızlığım ne güzel geçti diye seviniyom,demek sıcaktan,ben de işe yaradı en azından

cnm bebişin sana naz yapıyor belli. istese nasıl dönüyormuş bak. ama sana süpriz yapmak istiyor belli çok şakacı bri bebişin olucak. hayırlı olsun..

benim dün 9 a 5 ti tansiyonum, ama bişey olmadı,hep böyle gidiyo benimki,acıkınca 8 e 5 e düşüyo,seni hem sıcak,hem de panik atak böyle etkilemiş,ya da atağa bağlı tansiyonun birden düşmüş,bence bi daha tek gitme işe,yapacak bişey yok,Allah korusun yolda herşey var

ayy cnm geçmiş olsun. kimse yokmu bu dönemde seninle gelecek. ben rahatsız olduğum bir kaç ay kızkardeşim benimle geliyordu otobüste bayılırsam diye. o zmanlar çalışmıyordu. saolsun. akşama kadarf aynımda oturup akşmada beraber dönüyorduk. Allah yardımcın olsun cnm. zaten hamile olduğunu anlasalarda yer evrmiyorlar. bırak karnında çocuk olanı, kucağında çocuk olana bile yer verilmiyor artık. herkes kendi totosunun derdine düşmüş. inan kazık kadar adamların koltuğa oturabilmek için bana dirsek attıklarını bile bilirim. (hamiş değildim o vakitler ama yine de ne kadar değiştiğimizin bir göstergesi işte.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…