selam kıslar
ctesi detaylı usg vardı , sonuç tahmin ettiğim gibi , rahmi besleyen sol atar damarda direnç var ve ileriki haftalarda preeklampsi yaşayabileceğimin ayak sesleri diyebilirim .. ilk hamileliğimde de böyle olmuştu, bu sonuca göre : tuzu kes , bol su iç , stresten uzak dur, protein ağırlıklı beslen , günde en az 2 kere tansiyon ölçümü yap aynı satte , 26-27. haftalarda idrarda protein kaybına baktır ... o yüzden canım felaket sıkıldı o gün , eve ocağa sığmadım , baş ağrısından duramadım , en son ağrı kesici alıp yattım .. iyi ki canımın parçası oğlum var da sürekli aklıma takılmıyor , fırsat da kalmıyor zaten ..
dün kuzumun 2. yaş yaş günüydü , seneler ne çabuk geçiyor böyle , inşallah hep böyle güzel geçer yıllar onlarla
pazar günü tatile gideceğiz bir aksilik olmazsa , bu sonuç üzerine iyi gelir inşallah :44:
sizlerde ne var ne yok , uzun zamandır gelen gidenden , İzmirde ailemin yanında olmaktan , doğum günü telaşından buraya dahil olamadım bir türlü .. cinsiyeti öğrenmeyen kalmamıştır artık herhaldeinşallah bebişlerin ve siz anniciklerin sağlığı yerindedir ... benim miniğimin gelişimi 8 gün-2 hafta önde görünüyor , ortalama 10 gün diyelim bu bizim için çok sevindirici bir durum , çünkü oğlumda tam tersiydi ve eğer preeklampsi yaşarım da geriye gitmeler başlarsa hiç olmazsa 2 haftaya yakın karımız olacak :85:
oğluş uyuyorken yemek yapmam lazım , artık daha dikkatli beslenmem gerekiyor , o yüzden ara ara gelir bakarım , hadi bana kolay gelsin o zaman
geçmiş olsun canım sıkma canını, burdan bir arkadaştada aynı direnç sorunu vardı galiba ama geçti diye biliyorum. seninde 2. hamileliğin bizlere göre daha tecrübelisin. Bu tatil iyi gelecek bence size.
bende daha cinsiyetini öğrenemedim inşallah bu cumartesi öğreniriz. kendine çok dikkat et canım öyle yada böyle geçecek bu hamilelik :)
baktım anlamadım
allah hayırlısıyla atlatmanı nasip etsin starimu
Domatesli bulgurumuz hazir yarim saat sonra da babis gelcekbizle ilgilencek sevcek bizi simarticak
kızlar iyi geceler. istanbul cok sıcak. dayanılcak gibi değil. mojocum senin adına çok üzüldüm. ama bu kadar kabullenmiş görünmek ne biliyim bi kadın olarak kanıma dokundu. tabi başıma gelse ne yaparım bilmiyorum.
kızlar bişey soracağım. ben bi yere gidince diyelimki markete falan 10 dkdan fazla yürüyemiyorum. ayaklarımın altı sızlamaya başlıyo. önceden böyle bişey yoktu. hemen bi sandalye bulup oturma ihtiyacı hissediyorum. zaten dinlenemezsem mümkün değil eve kadar geri dönemiyorum. sizde de var mı böyle bir sorun?
selam kızlar,
tatıldeyım su an fethıye oludenızdeyız. sabah uyku tutmadı erken uyandım yaklasık 100 sayfa kadar olmus okumadıgım onlara basladım. derken starımunun yazdıkların gozum takıldı. ben de sol damarda dırenc yasıyorum. gercı ustunden 2 gun gecmıs uzerıne ne yazdınız ne konustunuz bılmıyorum ama cevap vereyım ıstedım.
bugun kısmetse olımposa gecıyoruz, orda 2 gun kalıp kemere gıdecegız. arada bakıyorum ama cok hzlı ılerledıgı ıcın ancak gerıden gelebılıyorum. bu arada mardınlıden haber var mı? benı merak etmeyın haber alamazsanız, ıyıyım... sadece tatıl yapıyoruz :)
canım aynı durumu 14. haftadan berı yasıyorum. sagda ve solda dırenc vardı. sagdakı dırenc bı sekılde kırıldı ama soldakı yapısal bı durum damarın yapısında bır centık var ve kan akımını zora sokuyor. o nedenle o konuda bır degısıklık olacagını sanmıyorum. 24. haftada bazı durumlarda kendılıgınden kaybolur dedı doktor. o zamana kadar tuzlu yıyecekler tursu zeytın gıbı hayatımdan cıkardım. yemeklere ekstra tuz koymuyorum ve coraspın basladık.
ılk ogrendıgımde kabusu yasadım resmen. konuyla ılgılı hıc olumlu bır durum okumadım. gelısemeyen bebekler, annenın tansıyonu cıkıpta haftası dolmadan sezeryana alınanlar vs. en azından sen daha once yasamıssın ve neler olabılecegını - umarım hıc bır sıkıntı olmaz- bılıyorsun. burada da cok konusma ımkanım olmadı cunku sorunu yasayan tek kısı olunca uzerıne cok yorum yapılamıyor malesef. yıne de allah sayımızı arttırmasın tabıı :) hala gergınım ama yıne de beklemek dısında yapılabılecek bırsey yok.
senın saglıklı bır oglusun oldugunu bılmek ıcımı rahatlattı. ınsallah ogluslarımızı hayırlısıyla kucagımıza almayı nasıb eder allah...
ehuheeee.. evet benım o. yukarıda anlattıgım gıbı henuz gecmedı. beklemedeyız. dua edersenız aklınıza geldıkce, belkı bır mucıze olur :)
canım preklampsı gebelık tansıyonu. anıden ortaya cıkabılen bı durum. 24-26 haftada kendını gosterıyor genelde. kronık/gızlı tansıyonu olanlar, fazla kılolu hamıleler, 20 yas altı ve 40 yas ustu hamıleler, ıkız ucuz bebıs bekleyenler ve bır de bızım gıbı rahım damarında dırenc olan hamıleler rısk grubunda. hamılelık suresınce cok kılo almamak rısk grubuna gırmemek acısından onemlı. tuzu azaltmak da tansıyonu kontrol edebılmek acısından faydalı olabılır dıye onerılıyor. sımdıden dıkkat etmekte fayda var bunlara...
selam kızlar,
tatıldeyım su an fethıye oludenızdeyız. sabah uyku tutmadı erken uyandım yaklasık 100 sayfa kadar olmus okumadıgım onlara basladım. derken starımunun yazdıkların gozum takıldı. ben de sol damarda dırenc yasıyorum. gercı ustunden 2 gun gecmıs uzerıne ne yazdınız ne konustunuz bılmıyorum ama cevap vereyım ıstedım.
bugun kısmetse olımposa gecıyoruz, orda 2 gun kalıp kemere gıdecegız. arada bakıyorum ama cok hzlı ılerledıgı ıcın ancak gerıden gelebılıyorum. bu arada mardınlıden haber var mı? benı merak etmeyın haber alamazsanız, ıyıyım... sadece tatıl yapıyoruz :)
ehuheeee.. evet benım o. yukarıda anlattıgım gıbı henuz gecmedı. beklemedeyız. dua edersenız aklınıza geldıkce, belkı bır mucıze olur :)
canım preklampsı gebelık tansıyonu. anıden ortaya cıkabılen bı durum. 24-26 haftada kendını gosterıyor genelde. kronık/gızlı tansıyonu olanlar, fazla kılolu hamıleler, 20 yas altı ve 40 yas ustu hamıleler, ıkız ucuz bebıs bekleyenler ve bır de bızım gıbı rahım damarında dırenc olan hamıleler rısk grubunda. hamılelık suresınce cok kılo almamak rısk grubuna gırmemek acısından onemlı. tuzu azaltmak da tansıyonu kontrol edebılmek acısından faydalı olabılır dıye onerılıyor. sımdıden dıkkat etmekte fayda var bunlara...
kizlar nasilsin bugun doktor randevum vardi ultrason gunumm taaaa 11 agustos22 haftalik filan olcam ozamn cinsiyet ogrenilioo ( hamileligin basindan beri sadece 1,5 kg almisim bu ay sadece 250 gr almisim sevinmedim desem yalan olur :)) bebisde iyidir heralde ben sizin gibi pek goremiyorum ama saglik olsuun cinsiyeti belli olaan arkadaslari tebrik ediyorum inss 20 gun sonraaa bizde mujde verceez :) cinsiyete ilgili opyorum hepiciginizii :))
canım ne güzel yaaa
ben şimdiden 7 kilo aldım[/QUOT
günaydınn kızlarrrrrrrrrrrrrrr nslsınızz bakalımmmm????????mojo cum sonucuna cok sevindimmm cnmmmm eşin konusunda yorum yapmayım sen en iisi neyse onu bilirsin zaten sonucda bu senin hayatın hakkında hayırlısııı olsun.kızlarr demin gecmişi okurken oğluşum öyle bi tekmeledi ki sizee anlatamam ilk defaa bu kadar sert bi şekilde hissettim aglıyordum nerdeyseee bikaç defaaa vurdu hemdee sıpamm bnmm yaaaaa kurban olurum onu bana vereneeeeeDDDDDDDDDDDD
yaa kızlar ben hamile kaldığımdan beri daha doğrusu işide bırakınca üstüne, uyku düzenim tamamen tepe taklak oldu sabah 4-5-6 ya kadar oturuyorum böyle mal gibi öğlen 2-3te kalkıyorum... uyşuk uyuşuk pinekliyorum sonra evde... bir iki defa geç yattım erken kalkıyım gecede erken yatayım dedim ama o zamanda tv izlerken vs uyuyup kalıyorum gene uykumu alıyorum yine sabah 6ya kadar bekliyorum öle...
napıcam ben bu uykuyu anlamadım gecem gündüzüm tersine döndü... bebişte doğunca bu düzeni devam ettirirse vay benim halime naparım o zaman ben... :S:S
kızlar günaydın..
ben sabah bu seferde otobüste fenalaştım.. malum her sabah ayakta bindiğpim otobüste soğuk terler dökmeye başladım kalbim hızla atıpta titremeye başladım sonrası pek net değil.. yandaki adamın üstüne yığılmışım sanırım.. beni oturttular.. bu arada panik atağiım tuttu korkudan ağlamaya başladım... otobüste herkes bana bakıo.. diolar niye demion hamile olduğnu.. gerizekalılar karnımdan anlayıpta yer vermiosunuz benmi dicem diyemedim tabi halim yoktu... halen sallanır haldeyim.. kafam bir tuhaf
ben bugün işe bile geç kaldm uyumaktan,aşı çarptı biraz beni dünkü göğüslerimin kaşınması tetenoz aşısındanmış,elimde ayağımda da kaşıntı oldu,ılık bi duş aldm yattım,gece de kolum iyice şişti,inş. ateşim çıkmaz iş yerindeyim,kocamın yaptığı dürümleri yedim çayla birlikte,canımın acısından onu da azarladm sabah sabah,tek kolla insan saçını bile toplayamıyo,üstünü bie giyemiyo,iyi ki sağlıklı 2 kolumuz var,ne kadar önemliymiş bugün onu anladm
geçmiş olsun canım ya,Allah yardımcımız olsun zor bu hamilelik zor,arabanız var mı peki,eşin seni bıraksa işe,Allah korusun bişey olcak yollarda sonra,çok üzüldüm ya
günaydın arkadaşlar,
Böyle a sınıfı bir hastanede sezeryan ya da doğum yapacaksanız bu tetenoz aşısına hiç gerek yok. çünkü sterilizasyon bu hastaneler için en önemli yeri kaplıyor. Mesela ben memorial hastanesini bu konuda öneriyorum. strilizasyon hiç atlanmadan çok özenle yapılıyor. kullanılan malzemeler tertemiz ve her zaman hijyenik. Ben yaptırmayacağım. doktorum da yaptırmana gerek yok diyor zaten. üstüne üstlük ben iğneden çoook korkarım
yarenhande ve deryacım geçmiş olsun,dikkat edelim kendimize valla bu sıcaklarda çok etkiliyor bizi. bende bugün kendimi iyi hissetmiyorum dün işten eve geldim sanki cırcır olmuşum, başlangıcı gibi. sabahta kötü uyandım hafif karnım ağrıyor midem bulanıyor, sıcaktan zannedersem işe gelirken saat 8:00 de 33 derece gösteriyordu
günaydın kızlar biz bu sabah doktora gidicektik yaa,3 lümüzün sonucu cumartesi gününe kalmış perşembe sabaha çıkar demişlerdi,bende akşam doktoru aradım durumu söylemek için tamam o zaman sen şimdi gel bebeğe bakalım dedi dönmüşmü diye bende saat 17 de gittim...ultrasonda kalbim çıkacak gibi oldu doktor sordu şekerli bişeyler yedin demi diye evet dedim ama bebek yine dönmemişti doktor baya baya uğraştı göstermedi kalk yürü 15 dk dedi yoksa alttan bakıcaz,15 dk yürüdüm geldim baktı göbekten bacaklarını açmış çok net değil ama dedi en az 10 dk konuşmadan baktı ve beni bebeğim % 70 erkekama dedim kız dediniz diye evet dedi o zaman pozisyonundan dolayı çıkıntısı yoktu dedi şimdi bacakları açıktı ama gene çapraz yaptı ve poposu dönük dedi,% 70 kesin erkek olmakla beraber % 30 kordon bağı ihtimalinide kesinleştirmek için pazartesi bi daha gidicez,bu seferde pozisyonu dönmezse baya baya zorlıycak bizi.
cnm araba varda.. eşimle benim işim arasında dağlar kadar mesafa var.. eşim 7:30 da iş başı yapıo... beni bırakması için 6:30 da evden çıkmak lazım en geç ki o işe yetişsin.. e bide git-gel o kadar yolu benzim parası var... offf offf.. hayır böle aniden oluo.. sabah kalktım güzel tost yaptım falan bişi yoktu.. otobüse bindim bişi yoktu.. 5 dk sonra tuhaf olmaya başladım.. zaten 7-10 olan tansiyonum herhalde 5 e falan düştü diye tahmin ediyorum...
kızlar günaydın..
ben sabah bu seferde otobüste fenalaştım.. malum her sabah ayakta bindiğpim otobüste soğuk terler dökmeye başladım kalbim hızla atıpta titremeye başladım sonrası pek net değil.. yandaki adamın üstüne yığılmışım sanırım.. beni oturttular.. bu arada panik atağiım tuttu korkudan ağlamaya başladım... otobüste herkes bana bakıo.. diolar niye demion hamile olduğnu.. gerizekalılar karnımdan anlayıpta yer vermiosunuz benmi dicem diyemedim tabi halim yoktu... halen sallanır haldeyim.. kafam bir tuhaf
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?