2011 Aralık Anneleri

ay kızla rdün bahsettiğim çiftlikten siparişlerim geldi
dut pekmezimden bi kaşık içiverdim hemen oh pek de lezzetliymiş
akşama benim detaylım var ya çocuk hareketlensin diye acaba çikolata yesem mi ama geçen gün biri şey yazmıştı okadar hareketliydi ki hiçbişi göremedi doktorumuz falan
arada kaldım tam arada

vallahi söylediklerine katılmamak elde değil
kesinlikle yüzdee yüzzz katılıyorum bende böyle düşünüyorum

ve burdanda bir sebep yokken sadece korktuğu için sezeryan olmayı düşünen arkadaşlarıma diyorum ki kendinizi motive edin...
bakın istatistiklere göre ;
normal doğumda kadının bütün hücreleri yenileniyor...
normal doğum yapan kadınlar daha iyi süt emziriyor. çünkü süt olayı doğumla tetiklenen bir şey.
normal doğum yapan kadınlar doğum sonrası depresyonuna daha az yakalanıyor.
benim gibi yumurtlama sorunu yaşayan hanımlar PKO lular doğal yöntemle tedavi olmuş oluyor. bir çok yumurtlama sorunu yaşayan kadının normal doğumdan sonra detleri düzene girmiştir.
artı yönlerini düşünün.
normal doğuran kadınlarda göbek daha çabuk toparlaıyor...
saymakla bitmez bunlar...
başarabiliriz babaannemden neyimiz eksikk

Normal doğum hakkında bilmeniz gerekenler
Bebeğinizin, doğum kanalınız yoluyla dünyaya gelmesine normal doğum denir. Normal vajinal doğumun üç evresi vardır. 1. Sancılarınızın başlamasından serviks (Rahim ağzı) açıklığının tam olmasına kadar süren ilk evre. 2. Bebeğinizin doğuşu ile tamamlanan ikinci evre. 3. Plasentanın (Eş) çıkmasıyla tamamlanan üçüncü evre. Üçüncü evrenizden sonra ise, kanama ya da yırtıklarınızın kontrolü yapılarak, epizyotomi veya varsa yırtıklarınızın dikilmesi işlemi yapılır. gebelik, doğum, ovulasyon, kadın doğum, hafta hafta gebelik, sezeryan, yumurtlama günü, kanama, hamilelik

Sizin sabrınızı ve dayanıklılığınızı zorlayabilen, vajinal doğumdan çekinmenize yol açan uzun süreli ağrılarınız, doğumunuzun birinci evresinde gerçekleşir ve bir amaca yöneliktir. Bu evrede genellikle düzenli aralıklarla gelen her sancınız, rahminizin kasılmasına, rahim ağzınızın açılmasına ve bebeğinizin aşağı doğru itilmesine neden olur. Başka bir deyişle, gelen her sancınız, bebeğinizi size biraz daha yaklaştırır.

Normal vajinal doğumun üstünlükleri
Normal vajinal doğumun, hem sizin hem de bebeğiniz için sezaryenle doğuma göre üstünlükleri vardır. Vajinal doğumunuz sonrasında, birkaç saat içinde normal aktivitelerinizi yapabilir, çok kısa sürede bebeğinizi emzirmeye başlayabilirsiniz. Ayrıca normal doğum ile hamilelik öncenizdeki yaşamınıza dönmeniz çok daha kolay olur. Normal doğumunuz sonrası vücudunuzun eski şekline dönmesi, sezaryene oranla daha çabuktur. Doğumunuzu yapar yapmaz bebeğinizi kucaklayabilir ve emzirebilirsiniz. Ayrıca doğumunuz sırasında bebeğinizin dünyaya gelişine canlı canlı şahit olabilir ve o tarifsiz mutluluğu yaşayabilirsiniz hem de bebeğinizle çok daha çabuk özel bir bağ kurabilirsiniz.

Normal gerçekleştireceğiniz doğumunuz sırasında, bebeğiniz kemik kanalınızdan geçip (Pelvis kemikleriniz), vajinanızdan çıkarken göğüs kafesinde oluşan baskı, bebeğinizin akciğerlerindeki sıvının çok büyük kısmının boşalmasına ve nefesini daha rahat almasına yardımcı olur. Sezaryenle yapacağınız doğumda bu durum söz konusu olmadığından, sezaryenle doğan bebeklerde “yeni doğanın geçici takipnesi” ve “ıslak akciğer” adı verilen solunum sıkıntıları, vajinal doğuma oranla 5 kat daha sık görülür.

bende burda okuyup yanima almistim cikolata ama son anda vazgectim yemekten, sonra da en iyi karari vermissin dedim kendi kendime cunku zaten oynak bisiy benim melegim. Doktorumuz cok zorlandi ölcum yaparken, hatta bi ara sinirden gulmeye basladi tam 10 dakika boyunca kafa genisligiyle ugrasti kadin. Cok abartmadan kucuk bi cikolata ye bence.

çok güzel bilgiler sağol paylaşım için...
bir arkadaşımda sezeryan oldu sezeryanla 2 hafta erken aldılar erken alındığı için sarılık oldu böyle şeylerde yaşamamak adına normal doğum gene önem kazanıyor..

o pek fındığa benzemiyorr yaa ismini güncelleyinn şaka bi yana göbüşün süperr

hahahahahaayyyy ay hiç güleceğim yoktuuu
o ne kadar büyürse büyüsün fındıkımız bizim bikerem hıhhhh

gel ağzını öpcem arkadaşım. hepimiz sezeryana sürüklenebiliriz dediğim gibi allah korusun başka bi maraz çıkarsa sezeryana girmek zorunda kalabiliriz ama o alternatife gelene kadar yaşasın normal doğum

not: bu arada normal doğumdan nasıl bi korkmak benimki anlatamam bildiğiniz üçbuçuk atıyorum o ayrı:18:

evet evet yeni motivasyonum bu

normal doğurcam normal
ne eksiğim var burcuözgenin babannesinden
normal doğurcam normal
hiç korkum yok çekeceğim sancıların hiçbir tanesinden

ben de öyleyim ama zaman geçtikçe korkunu yerini hasret alcak bence,daha önceleri daha çok korkuyodum,yavaş yavaş alışıyorum sanki,kızımız nasıl olcak,nasıl kokacak kimbilir diye heyecanlanıyorum,analık böyle bişey olmalı,inş. hepimiz çok rahat bi şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız

evet şartların ne getireceği belli olmaz ama bizim aklımızda hep normal doğumm

aynı durum bende de var çaktırma bende çok korkuyorum adet sancısına bile dayanamayıp yatak döşek yatan biriyim :97:
Allah verir kolaylığını inşallahhh

evet evet yeni motivasyonum bu

normal doğurcam normal
ne eksiğim var burcuözgenin babannesinden
normal doğurcam normal
hiç korkum yok çekeceğim sancıların hiçbir tanesinden

ay çok tatlısın yaaaa sevdim seniii
babaannem birde evde ebeyle doğurmuş hepside 9 tane hepside besili dana gibi maşallahh allah uzun ömür versin halalarıma ve amcalarıma...
babaanneme telefonda soruyorum zormu babaanne diyorum. bilmem hatırlamıyorum ki diyor zor olsa unutmazdı zaarrrr

canım babaannenin nasıl bir yaşam sürdüğünü de anlatsana bize biraz: ))
bizim eski insanlar gibi dayanıklı olmamız mümkün mü
şehir ortamında, pamuklara sarılarak büyütülen tipler, hormonlu gdo lu gıdalar
motivasyonunuzu bozmayayım ama ben bırakın babaannemi, annemle bile kendimi kıyaslayamıyorum
onların maşallahı var
ben bu yaşımda bir sürü ilaç kullanıyorum tiroid vs., onlar taş gibi maşallaahhhhhhhhhh

keşke onlar gibi olabilsekkkkkkkkkk

ayyy burcuözge yaaa annelerimiz bizi nazlı yetiştirmiş o yüzden korkuyoruz normal doğumdan
babannende naz yapacak hal mi kalmış allah aşkına. nazı bırak nazııı. kızının adı naz mı olsa yauuuw:26:

e dut pekmezi yedim bi de halley yedim şimdi başka da bişi yemiim bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…