yakaladım seni cadı,versene bilgilerini listeye ekleyeyim,sat,yaş,kilo,cins.,yaşadığın yer:79::79::79:
canım ben sağlık ocağını aramıştım hatta aile hekimimizi,böyle böyle oldu dedim,aşı eski mi yoksa dedim,yok sağlık bakanlığından onaylı dedi,alerji yapmaz,belki başka bi problemdendir,şeker,karaciğer,idrar yolu enfeksiyonu,bilmem ne,ben de dedim ben 40-45 günde bir troit kont. ne gittiğimde hepsine bakılıyo,hiçbi problem yok,aşıdan oldu dedim,sitileks diye bi merhem var onu kullanın o zaman o geçirir dedi,onun kategorisi c,zaralı olabilir diye kullanmadm,kaşıntıları görmezden geliyom napayım,serin yerde geçiyo,ama sıcakta bi de yatarken artıyo,napcaz bi kere bulaştık,çekcez gari
cok güzel bir yazı okuyun kızlar
'bir çocuk doğunca bir anne dünyaya gelir.ne kadar da doğru..anne olanlar için süper..ben,anne olmasaydım eğer..topuksuz ayakkabılarla da şık olunabileceğini bilmeyecektim.
hamileliğim esnasında 80 li kilolara kadar çıkıp,kendi çapımda ilk defa bu alanda rekorumu kırmayacaktım.
o küçücük ellerle,renkli kartonlardan yapılmış bir kağıt parçasının bu kadar değerli olabileceğini öğrenemeyecektim.
kan yapsın diye danadili haşlayıp,üzerine yumurta kırıp,ağzının tadına da uysun diye çikolatalı pudingle karıştırmak gibi,üretkenliğin sınırlarını zorlayan tarifler keşfedemeyecektim hiç.
s
u almak için elimde kumanda ile buzdolabını açtığımda,kumandayı buzdolabına koyacak kadar ya da evden çıkarken telsiz telefonu çantama atacak kadar kendimden geçmeyecektim.
birinin canı yandığında,ötekinin bu acıyı hissedebilmesinin,sadece ikiz kardeşlerde olduğunu sanacaktım.sabahın köründe gözü kapalı mutfağa kadar gidip,süt ısıtıp,yine gözü kapalı dönme yeteneğini kazanamayacaktım.
üzümün çekirdeklerini tek tek çıkarmak için,insanüstü bir uğraşa asla girmeyecektim.
bir insanın gaz çıkarması beni bu kadar mutlu edemeyecekti.büyüdüğünde arkadaşlarınla birlikte partilerde,Süper anne olarak eğlenmeyi hayal edemeyecektim.
babanla belki daha az kavga edecek ama sevginin evlat denilen başka bir boyutuna giremeyecektik.sevginin böylesine karşılıksız olanını hiç tadamayacaktım.telaşsız sevinmenin hayalini kuramayacaktım.
annemi bu kadar çok sevdiğimi anlamayacaktım.annesinden zorla ayırdılar diye,Uçan Fil Dumbo! çizgi filminde,böğürerek ağlamayacaktım.
geceleri kesintisiz uyuyacak,hafta sonunda sabahları istediğim saatte kalkacaktım.ama uyandığımda yanağıma konmuş minik ellerin sıcaklığı ısıtmayacaktı yüreğimi.
çantamda sürekli ıslak mendil,bir adet oyuncak,düşer bir yerin kanar diye ayıcıklı yara bandı taşımayacaktım.
acıyı geçiren öpücüğün gücüne inanamayacaktım.38,5 derece ateş beni de yakıp kavurmayacaktı.
yağmur sonrası çamurlu sularda zıplamanın keyfine varamayacak,sen bir lokma daha yiyesin diye,kalabalığın ortasında,kafamda peçete dansı yapmayacaktım.
sen olmasaydın eğer..yaşamın karmaşıklığını unutup,tekrar basit yaşamayı öğrenemeyecektim.
sen olmasaydın eğer..ben asla anne olmayacaktım.
bir çocuk doğduğu anda,bir anne doğarmış.bu lafın doğruluğuna inanmayacaktım.
tüm annelere sonsuz saygılar...
bileydimmm olmazdımmmmmmm
kızlar günaydınhepinize bugün ihale dosyası için mecburen işe geldim ama sıfır uykuyla ne kolumun ağrısı geçti nede ateş,sabaha karşı ateşim biraz düştü ama ellerim ayaklarım yanıyo hala hepsini geçtim uyuz gibi kaşınıyorum ya her yerimi yara yaptım kaşımaktan görseniz azman kediyle boğuşmuş gibiyim her yerimi cırdım dün gece:95: derya hep içimden seni geçirdim ne şanslısın diye kocan ilgilenmiş diye,bizimki bi elini anlıma yüzüme koydu oooo dedi hadi hastaneye gidelim tek bildiği bu biraz ilgilense belki geçerdi daha çabuk
cnm burda da 10 senede bir yapılması gereki çok kuvvetli ihtimalle sana yapılmayacak o kartıda götür yanında.herkese günaydın. demet ya geçmiş olsun sende aynı derya gibi oldun demek Allah şifa versin. deryanın anlattıklarından sonra korkmuştum zaten şimdi kesin yaptırmam bu aşıyı. ayrıca kızlar ben 3 yıl önce almanyada aşılarımı vurulmuştum dün aşı defterime baktım 2018de birdaha vurulmam gerekiyormuş (aşılar her 10 yılda bir yenilenmeli). yani zaten gerekte yok galiba. türkiyede de düzenli aşı vurulma zorunluluğu varmı? yani siz daha önce tetanoz aşısı vurulmuşmuydunuz????
sağol cnm kaşıma düyosunda dayanamıyorumki parmak aralarıma kadar kaşınıyo ve parmaklarımı katlayamıyorum sol elimin teli bile tutamıyorum o kadar kötü ağrıyo yani,gece bi ara üstüne yattım ALLAH ım ağla ağla öldüm 29 yaşıma geldim böle bişey görmedim annemi aradım küçükkende böyle olurdun keşke bana bana bi sorsaydın yavrum dedi oda oanik yaptı haliyle,köyde doğum yapanlar kordon bağını taşla kesiyo onlara bişey olmuyoda siz neden bu kadar paniksiniz dedi kızdıgeçmiş olsun canım,aman kaşıma kaşıdıkça artıyo,sende de alerji yaptı anlaşılan,benimkine 3 hafta oldu halen aralarda elim ayağım kaşınıyo,bilmiyom aşıdan mı hamilelikten mi,elim ayağım ateş gibi uyuyamaz oldum,inş. çabuk geçer canım,hastanede naptılar ki,serum mu verdiler,kocanın tek yapacağı seni serin tutmaktı,hastaneye gerek yoktu bence,şuan nasılsn peki
sağol cnm ama hastaneye gitmedim hiç dermanım yoktu 3,4 defa soğuk duş aldım bütün camları açtık essin diye sabaha karşı düştü şimdi daha iyiyim yanaklarımın kırmızılığı hariç,bide dünden beri dizlerim boşalıyo gibi oluyo sanki her an düşücekmişim gibi galiba aşırı halsizlik yaptıdemetçim gçmiş olsun canım, hasteneye gittin mi? ateşini düşürmek için hep serin tutsaydın kendini, bende tırsıyorum ya daha yaptırmadım kararsızda kaldım şimdi:26:
cnm aşıdan dolayı alerji yaptı sanırım bünyem hassas,bide bana 2 seferde yapıcaz dediler yarısını yaptılar oda ağır gelmiş olabilir.Ben anlamadım geçmişide okuyamadım neden kaşınıyo demet yaa?
sağoll tatlım,cnm markasını sormadım ama enjeksiyonu böle kalem gibi ince uzundu bide yarısını vurduk dedi kalan yarısınıda ekime tarih verdi ama nihalinki öle değil o 5 seferde olacakmış,zaten ısrarla ikincisini yaptırmıycam ama kendi doktorum yaptır derseki onuda özelde yaptırıcam zaten yurt dışında böle bi uygulama yokmuş bizi kobay gibi kullanıyolar sanırımgünaydın kızlarr ve minnakları=))
demetim çok geçmiş olsun tatlım. ya acaba yapılan aşının markasından falan değişebilirmi? bende kol ağrısı yaptı ilk gün akşam ve ertesi gün ama öyle dayanılmayacak kadar değildi. ona da hazırlıklıydım söylemişti.dr.um. kesin markayla alakalı da olabilir. aynı ofiste çalıştığım bi arkadaşım var çocuğunun tüm aşılarını özelde yaptırtmıştı. ben neden okadar masrafa giriyosun ki boşuna aynısı sağlık ocaklarında da yapılıyor die biliyorum demiştim. sağlık ocağındakilerin markası farklı ateşlenme yapıyo hasta ediyo çocuğu ama bunda hafif sersemletiyo ağrı yapıyo geçiyo demişti. oradan aklıma geldi yani tmm hepsi tetenoz aşısı ama ağrı kesici gibi düşünün biçok marka var ağrı kesen.
cnm ALLAH gönlüne göre verir inş,hayırlı haberlerle erkenden gelheyecanlıyım yarın ıcın :))
canım ben sağlık ocağını aramıştım hatta aile hekimimizi,böyle böyle oldu dedim,aşı eski mi yoksa dedim,yok sağlık bakanlığından onaylı dedi,alerji yapmaz,belki başka bi problemdendir,şeker,karaciğer,idrar yolu enfeksiyonu,bilmem ne,ben de dedim ben 40-45 günde bir troit kont. ne gittiğimde hepsine bakılıyo,hiçbi problem yok,aşıdan oldu dedim,sitileks diye bi merhem var onu kullanın o zaman o geçirir dedi,onun kategorisi c,zaralı olabilir diye kullanmadm,kaşıntıları görmezden geliyom napayım,serin yerde geçiyo,ama sıcakta bi de yatarken artıyo,napcaz bi kere bulaştık,çekcez gari
Ne aşısı yaptırdın tatlım tetanoz falan mı?
cnm burda da 10 senede bir yapılması gereki çok kuvvetli ihtimalle sana yapılmayacak o kartıda götür yanında.
sağol cnm kaşıma düyosunda dayanamıyorumki parmak aralarıma kadar kaşınıyo ve parmaklarımı katlayamıyorum sol elimin teli bile tutamıyorum o kadar kötü ağrıyo yani,gece bi ara üstüne yattım ALLAH ım ağla ağla öldüm 29 yaşıma geldim böle bişey görmedim annemi aradım küçükkende böyle olurdun keşke bana bana bi sorsaydın yavrum dedi oda oanik yaptı haliyle,köyde doğum yapanlar kordon bağını taşla kesiyo onlara bişey olmuyoda siz neden bu kadar paniksiniz dedi kızdıbide ben astım olduğum için annem ondan korktu derya bizim hastalıklar kronik olduğu için bizde böyle yapmış olabilirmi acaba:26::26:
sağol cnm ama hastaneye gitmedim hiç dermanım yoktu 3,4 defa soğuk duş aldım bütün camları açtık essin diye sabaha karşı düştü şimdi daha iyiyim yanaklarımın kırmızılığı hariç,bide dünden beri dizlerim boşalıyo gibi oluyo sanki her an düşücekmişim gibi galiba aşırı halsizlik yaptı
cnm aşıdan dolayı alerji yaptı sanırım bünyem hassas,bide bana 2 seferde yapıcaz dediler yarısını yaptılar oda ağır gelmiş olabilir.
sağoll tatlım,cnm markasını sormadım ama enjeksiyonu böle kalem gibi ince uzundu bide yarısını vurduk dedi kalan yarısınıda ekime tarih verdi ama nihalinki öle değil o 5 seferde olacakmış,zaten ısrarla ikincisini yaptırmıycam ama kendi doktorum yaptır derseki onuda özelde yaptırıcam zaten yurt dışında böle bi uygulama yokmuş bizi kobay gibi kullanıyolar sanırım
cnm ALLAH gönlüne göre verir inş,hayırlı haberlerle erkenden gel
Ne aşısı yaptırdın tatlım tetanoz falan mı?
cnm burda da 10 senede bir yapılması gereki çok kuvvetli ihtimalle sana yapılmayacak o kartıda götür yanında.
sağol cnm kaşıma düyosunda dayanamıyorumki parmak aralarıma kadar kaşınıyo ve parmaklarımı katlayamıyorum sol elimin teli bile tutamıyorum o kadar kötü ağrıyo yani,gece bi ara üstüne yattım ALLAH ım ağla ağla öldüm 29 yaşıma geldim böle bişey görmedim annemi aradım küçükkende böyle olurdun keşke bana bana bi sorsaydın yavrum dedi oda oanik yaptı haliyle,köyde doğum yapanlar kordon bağını taşla kesiyo onlara bişey olmuyoda siz neden bu kadar paniksiniz dedi kızdıbide ben astım olduğum için annem ondan korktu derya bizim hastalıklar kronik olduğu için bizde böyle yapmış olabilirmi acaba:26::26:
sağol cnm ama hastaneye gitmedim hiç dermanım yoktu 3,4 defa soğuk duş aldım bütün camları açtık essin diye sabaha karşı düştü şimdi daha iyiyim yanaklarımın kırmızılığı hariç,bide dünden beri dizlerim boşalıyo gibi oluyo sanki her an düşücekmişim gibi galiba aşırı halsizlik yaptı
cnm aşıdan dolayı alerji yaptı sanırım bünyem hassas,bide bana 2 seferde yapıcaz dediler yarısını yaptılar oda ağır gelmiş olabilir.
sağoll tatlım,cnm markasını sormadım ama enjeksiyonu böle kalem gibi ince uzundu bide yarısını vurduk dedi kalan yarısınıda ekime tarih verdi ama nihalinki öle değil o 5 seferde olacakmış,zaten ısrarla ikincisini yaptırmıycam ama kendi doktorum yaptır derseki onuda özelde yaptırıcam zaten yurt dışında böle bi uygulama yokmuş bizi kobay gibi kullanıyolar sanırım
cnm ALLAH gönlüne göre verir inş,hayırlı haberlerle erkenden gel
minik minik nokta şeklinde kabarcıklar var di mi canım,benim göğüslerim bile kaşınıyodu,vurulduğum gün,sizle paylaşmıştım,çatlayacak,kurumuş olabilir demiştiniz,meğer aşıdanmış,sonra arkası geldi durdu,ben ayaklarımı buzlu suya koyuyodum,o kadar kaşınıyodu,ama kaşımamaya özen gösterdim,kaşısam kanardı,3 hafta oldu,halen kaşınıyo,özellikle geceleri,bi de sıcakta,görmezden geliyorum başka çare yok,sen de fazla kaşıma,kaşıdıkça daha çok kaşınıyo
bende de halsizlik oldu,bebişim 4 gün hiç oynamadı,çok korktum,ultrasonda da zaten 4 gün geri çıktı,iyi ki ona bişey olmadı diyorum,2. yi asla yaptırmayacam,faydası varsa yeter bu kadar
sana katılıyorum canım
kızlar günaydın
biz akşam detaylımıza girdik allaha şükürler olsun tespit edilebilir bir kusuru yok bizim oğlanın
tek sorun işte geriden geliyor olması benden 2. haftaki ultrason görüntüsünü istedi ama tabi ki ben elimi kolumu sallaya sallaya gittiğimden yanımda yoktu.
geç döllenme olduğumuzu söyledim ben bundna emin olamam ama doktorun öyle dediyse onun dediklerini dikkate alarak gayet iyisiniz dedi ama geç döllenme yoksa geridesiniz dedi
ama benim doktorum akrabam ben geç döllenme konusunda kendimden yüzde yüz eminim (nasıl olunuyorsa)
lierac kullanan arkadaşlar bişey sorcam size daha önce sanki toplamda 3 tüp yetiyor denmişti.
ben 2 adet 100 ml. aldım. geçen haftadan beri kullanıyorum (sabah akşam) ama 1 tüp sanki 3 hafta ancak yetermiş gibi geliyor ben mi çok sürüyorum acaba? böyle giderse 2 ayda 3 tüp dayanmaz çökertecek beni :26::26:
birde tülaycım senden öğrenmiştim öğlenleride vazelin sürüyorum karnıma, gerçekten ne yağlı bir krem akşama kadar etkisi geçmiyor yumuşacık
satıma göre tam 22 hafta oluyorum bugün (dün 21+6ydı işte sen hesaplahadi canım gözün aydın, seninkisi nekadar geriden geliyor şimdi 22. haftanda mısın?
iyi yapmışsın cnm başlamakla ben akıl veriyorum ama kendim daha başlamadım h.sonu almam gerek kesin başlıyım bende kullanan arkadaşımda demişti çok ii diye
satıma göre tam 22 hafta oluyorum bugün (dün 21+6ydı işte sen hesapla) ama bebeğin gelişimi şu anda 20+3 (dün 20+2ydi - ya ben ne salağım bugün tam hafta döndüğü için hesaplayamadım da o yüzdne dünküleri girdim araya hahaha) yani yaklaşım 10-14 günlük bir sapmayla gidiyorum. ama bebek şimdiye kadar ikinci hesaplamadan hiç şaşmadığı için panik yağmıyorum. geç döllenmeme güveniyorum:18:
lierac kullanan arkadaşlar bişey sorcam size daha önce sanki toplamda 3 tüp yetiyor denmişti.
ben 2 adet 100 ml. aldım. geçen haftadan beri kullanıyorum (sabah akşam) ama 1 tüp sanki 3 hafta ancak yetermiş gibi geliyor ben mi çok sürüyorum acaba? böyle giderse 2 ayda 3 tüp dayanmaz çökertecek beni :26::26:
birde tülaycım senden öğrenmiştim öğlenleride vazelin sürüyorum karnıma, gerçekten ne yağlı bir krem akşama kadar etkisi geçmiyor yumuşacık
eşimle tartıştım ve ağlamaktan içim dışıma çıktı yaa... offffffffffffffffffffffffffffff.. bunaldım daha yaa..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?