2011 Ekim Anneleri

Selam güzel anne adayları... Kandiliniz mubarek olsun...

Hanzadem yavrum benim, bu anlattıklarını sanki birbir bende yaşıyorum... ama biliyormusun.. bunun suçlusu eşlerimiz değil.. kendimizis... çünkü daha baştan dizginleri saldık.. şimdi de elimize geçmiyorlar.
bizim de 4 yıl oldu.. ama inan değişen hiç birşey yok.. ben anca 8-10 aydır belki biraz sesimi çıkarmaya başladım.. geçen ayda kaynanam 2 hafta falan bizdeydi.. düşüncem neyse onu söyledim.. biraz eşimi rahat bıraksınlar o da ayaklarında durabilsin.. ailesini farketsin diye..
2sene birlikte oturduk.. bana yaşattıklarını saymıyorum.. sonra kayınım evlendi onunla oturdu ama yakamızdan düşmedi.. gelin ankaralı ama kayınım çalıştırmak istemedi..
ben bulgaristandan geldim 3 şirket değiştirdim evimi daha iyi geçindirebilmek için.. en son girdiğim yerde maaşım çok güzeldi pozisyonum da,
o sıra evi de ayırdık biz kendi oturduğumuz daireyi onlar yenisi için depozito falan ödemesinler diye (aptallığımdan işte bana ne evlenmeyi biliyosa onu da düşünsünler)
gittik biz 1+1 daire tuttuk nasılsa akşamdan akşama eve gelicez diyipte..
iş çıkışına yakınken kaynanam beni arar.. yakında market varsa şunu al bunu al.. diyorum para yok üstümde.. kredi kartından al derdi.. bazen alır bazen almazdım.. sonra da çalışırken telefona bakmaz oldum.. otobüse binince arardım beni aramışsınız diye.. mutlaka marketten bişiy isterdi.. en sonunda dedim ki madem bişiy lazım paranız yok bakkala yazdırın ay başında ödeyin.. akşama kadar beni mi bekliceksiniz..
menemen vakti geldi.. kaynanam dedi sana da alayım mı domates.. tamam dedim ama cuma gününe denk getir ki cumartesi beraber yapalım (tek bu sefer kaynana işe yaradı)
çıkardım 70 lira verdim.. 60-65kg domates almışlar.. 30-35liradan fazla tutmamıştır.. eltimle yapmışlar hafta içi ben çalışıyorum diye kaynana kıyamamış mış mış... akşamsı çağırdılar kavanozları alın diye.. 15kavanoz.. yani taş çatlasın 15-17kg domates gitmiştir bize.. biraz üzüldüm tabi.. hem parasını veriyorsun fazlasıyla hem de enayi yerine koyuyorlar.. geri kalan parayla da akşam gelecek misafirleri için alışveriş yapmış.. bize 1er tabak bile vermediler..
bu sadece örneklerden biri.. alışverişe giderken bile 2araba alırdık, kendimize ne alırsak onlara da alırdık.. sonra artık ters gelmeye başladı durum.. ben ayda 200-250tl den fazla mutfak masrafım olmuyorken neden 500-600 çıksın cebimden.. ayrıca da kayınıma da 2600 mü 2800 mi neydi o fiyata koltuk takımı da aldık.. haşatımız çıktı.. düğün masrafları da bizdendi..
eltim hamile kaldı sızlanmaya başladılar para yetmiyor diye.. kaynanayla evi ayırdılar.. kaynana da gitti evlendi çok şükür.. ama kayınım bize kaldı gene..
kışın kömürünü bile biz aldık.. ayda 100-150 az değil benim için.. bebek doğmaya yakın.. beşik kakalamaya çalıştılar.. yok dedim.. daireleri yapılıyor kombiyi eşime yıkmaya çalıştılar.. ortalığı karıştırdım..
hem bedavaya ev sahibi olacaklar (gelinin babasından) hemde bizden bunları istiyorlar.. neymiş o taraf daire veriyor bizde bişey yapsaymışık.. eşime dedim.. sen abisisin babası değil.. sen nasıl tırmalıyorsan bişiyi kazanmak için o da yapsın.. zaten dükkanımızda işler de azalınca durumumuz belli.. kayınım gitti kredi çekti çok şükür... ödesin dursun.. evlenirken kimseye sormuyorsa kenara para atmamışsa.. şimdi de kimseden bişi istemesin..

farkındayım uzun yazdım ama..
hanzadem emin ol beterin beteri var.. sende haklısın ama.. artık ipler elimizde değil.. bende benim kocayı evcilleştirmeye çalışıyorum ama geç kaldım sanırım.. sülalesiyle görüşmediği sürece inan evde kuzu gibiyiz..
ama görüşmemek imkansız .. aynı mahallede aynı sokakta oturuyoruz.. 3 görümcemle.. en uyanık kayınımla eltim çıktılar.. mahalleden uzaklaştılar.. 30dk yürüme mesafesinde.. hemde keyifleri keyif..
ben eşimi başka yere taşınmakla ikna edemedim.. eminim çok daha rahat olurduk
stop

Merhabalar arkadaşlar... Geçmişi okuyup bir kaç cevap yazdım, birazdan da evimizin balkonu için fayans bakmaya çıkacağız... Usta milleti beni delirtmeden şu tadilat işleri bir bitseydi...

Herkesin Miraç Kandili kutlu olsun, kendinize ve bebeklerinize iyi bakın...
Kimse için üzülmeyin, olan sadece size oluyor arkadaşlar...

Ben hamileliğimin başından beri ilk defa bu kadar deli kızcım canım ona rağmen öyle üzülüyorum ki bebeğimi üzdüm diye anlatamam, öyle korktum ki o anda ona biş olur kasılırım filan diye, ama kopunc akopuyo işte insan... Benim derdimde snein derdinde para değil aslında salak yerine koyulmak... Eşlerimizin buna izin vermesi.. İnşallah bu ilk ve son olur bebeklerimizde üzülmez birdaha...

Benim eşimde öyle canım yoska ailem istememesine rağmen evlenmezdim.. Birde biz başta anlayamıyoruz aslında aileylede evleniyorsun ister istemez. Malesef...

MİRAÇ KANDİLİ DUASI

Euzü billahi mine’ş-şeytani’r-racîm
Bismillahi’r-rahmani’r-rahîm

Ey Bizleri varlığa erdiren
Var olmadaki sonsuz zevki gönüllerimize duyuran
Güzeller Güzeli Rabbimiz!
Sana sonsuz hamd ü senalar olsun.

Kainatın İftihar Tablosu peygamber efendimize Sonsuz salât ü selam olsun. Gufranla ufkumuzda tüllenen şu mübarek gecede bir kere daha dergâh-ı ilahînin önünde el açıp yalvarıyoruz:

1. YA İLAHE’L-ALEMİN!

Bize verdiğin isteme duygusu ve istenenleri vereceğin inancıyla rahmetinin vüs'ati genişliğindeki kapına dayanıyor, şu mübarek gecede bir kere daha hâlimizi arz etmek istiyoruz. Hâlimiz Sana ayan, söyleyeceklerimiz bildiklerinin bir kısmını beyan. Beklediğimiz asırlardan beri bizi kıvrım kıvrım kıvrandıran dertlerimize derman.. icabet buyur ey Rahîm ü Rahmân!

2. EY ÇARESİZLER ÇARESİ!

Senin dualara icabet etme mecburiyetin yoktur; ama bizim ona ihtiyacımız hissettiklerimizden de çoktur. Bütün dileklerimizi kabul buyur ve bunları kabulünü vicdanlarımıza duyur; aç ve yalnızlıkla tir tir titreyen kalblerimizi iman ve itminanla doyur.

o dediğin balık yiyemeyince semizotu olmasın canım. Roka her zaman çok faydalıda. Ben o dediğin otun semizotu olduğunu biliyorum sanki. Hatta bu hafta çok aramamam rağmen semizotu bulamadım

mihrimah dolap dolu ya hatta buzluğa attım yakın olsak yolardım canım sana. dayımların bahçesi var. annemle haftasonu gittik sağ olsun annem baya topladı benim için. çok severim çünkü. yoğurtlu salatasını. ımmm gidip de yiyim bari :))

o altın olayı bizde de var canım. komşularının düğünü olur. eşimi de alır gider. eşim takıyı takar o da der amannnn biz tek ev sayılırız zaten takmaz artık. bu ay iki düğünü o şekilde çıkardı kayınvalidem

aklıma geldi yine estiler benimkiler
2009da kayınımın düğününü yapacağımız zaman.. kaynanam istanbula kadar görüşmediği akrabalarını bile aramış.. bu sene zekatınızı fitrenizi bana verin.. oğluma düğün yapıcam.. yazık yetim çocuk.. eşim sonradan duyunca çok kızdı ama olan oldu.. istanbuldan ankaraya sırf düğün için 4-5 kişi bir aile geldi.. 2 çeyrek taktılar diye kaynanam beğenmedi düşünün...
Allahım sen bu sabrımı karşılıksız bırakmazsın eminim.. halimize şükürler olsun..
onlar bizden uzak olsunlarda.. herkes yuvasında huzurlu olsun..
biz kendi kendimize tek maaşla bile çok güzel geçinebiliyoruz..
ama eşime öyle kazık attılar ki.. dükkanı açmak için herkes lafta eşimin arkasındaydı.. işleri bozulmaya başladı inanın kaynanam bile gelmez oldu... 2000 lira kaynanamın kocası (yani bizle alakası olmayan adam) bize destek çıktı birtek.. allah razı olsun.. ekimin sonuna kadar anlaştılar geriödemesi için.. kaynanam daha nisanda sormaya başladı.. adam sormazken..
şükürler olsun kaynanamdan kurtuldum.. sevmiyorum işte sevmiyorum.. sevmek zorunda da değilim.. saygıda eksik olmamaya çalışıyorum birtek.. o da ona yeter bu saatten sonra..
şu dükkanı bir devretsek te, kime ne borç varsa çıksın aradan.. bizde keyfimize bakalım..

Ankaralı kızlaaarr, bir duyurum olacak
Sabah bizim ofiste bir arkadaş bir arkadaş elinden yaralandı. Pansuman ihtiyacı oldu, binada doktor var mı diye güvenliğe sorduk kadın doğum uzmanı varmış :) Arkadaşın parmağına pansuman yapmışlar. O da benden bahsetmiş. ofiste hamile bir arkadaşımız var demiş. Onlar da bir şeye ihtiyacı vs olursa gelsin, hemen görüşelim demişler bir de bu akşam bir seminer varmış beni davet etmişl, kartvizitlerini göndermişler. az önce aradım, görüştük, çok hoşsohbet bir bayanla konuştum. Doğum sonrası bebek bakımı, emzirme teknikleri, hamilelerin beslenme düzeni vs gibi konularda doktor, hemşire ve asistanlarıyla eğitim vereceklermiş. Eşiniz ve hamile arkadaşlarınız da katılabilir dediler. Gelmek isterseniz akşam 18.30'da orda olucam ben, sizi de bekleriim.

Herkese hayırlı kandiller. Allah hayır dualarımızı kabul etsin inşallah bu gece. Tam geçmişe bakamadım ama gerginlikler yaşanmış bugün. Hanzadeciğim sıkmamaya çalış o güzel canını. Unutmaki hepimiz zaman zaman yaşıyoruz bu tarz gerginlikler. Yalnız değilsin yani.

Canım 3 hafta önce doğum öncesi izne ayrılmak zorundayız. Aklında bulunsun ona göre hesapla.

Sen bilirsin, yanlışta yönlendirmek istemem ama yaz ayında hamileyken oruç tutmak çok iyi bir fikir değil sinem. Bende oruçlarımı hiç bırakmam ama bu sene izinliyiz. Vücudu çok uzun süre susuz bırakacaksın. Allah korusun erken doğuma neden oluyormuş...

orası neresi bacım :) bizde ankaralıyık :)

kafam iyice karıştı canım. ben tatile denk gelen kısım yanar diye biliyorum yani isterse son güne kadar çalış. mesela haziranda doğum yapan birinin doğum sonrası izni yanar çünkü zaten tatile denk geliyo. inş. ben yanlış biliyorumdur.

Ufff düşünmek bile istemiyorum gerçekten beterin beteri var demek... Ama dizginler konusunda katılmıyorum, hayır dediğim zamanda, tartışsakta kavgada etsek dediğim olur, ve olay biter... Eşimide tınlamam çok tersime gelirse, önce ben önemliyim çünkü ne eşim ne ailesi önce benim kızım ve ben... Yani 5 yılda ilk defa bu kadar deli kızdım diyeyim sana.... Normalde eşimle başbaşaysak sorun yok aramızda dediğin gibi.. Ama annesi düşmüyor yakamızdan aramızda 350-400km var hala ordan yetişiyor... benimki benden isteyemez öyle bir samimiyetimiz yok, ben hep mesafeli ve uzağım soğuk duruyorum... Az yüzversem yakamı alamam eminim.. Şimdi bile ne arar ne sorarım yinede arar Yüzsüzler çünkü...

Canım geçen toplantıda müdür söyledi. 2 eylül iş başı 5 eylülde de toplantı yapacaz dedi. bizde seminer yok not yükseltme sınavları var. ben lisedeyim.
ben de eylül sonuna kadar dişimi sıkayım diyorum ki doğum iznimi aktarabileyim sonrasına. ama bugün hanzadenin yaşadıklarından sonra bunu da düşünmeye başladım.
ben zorlanıyorum başkaları emeğimi çalıyo. bilmiyorum kafam karışık şu an

kesinlikle doğru bu aile ile evlenmek bayanlar için özellikle, önceden hiç anlamazdım böyle şeyleri anlattıklarında, bizimkilerde siz anlaşında başkaları önemli değil derlerdi ama hiç öle olmuyormuş, aile hatta velendiğiniz kişiden çok daha önemli olabiliyo, ailesi destek olan yol gösteren iyi olanların evlillikler iyi oluyo, yoksa sevgi, aşk biz çok iyi anlaşıyoruz diyen çiftler hikaye bu, eninde sonunda ailesi problemli olan taraf git geller ya.amaya başlıyo bazen size hak veriyo bazen ailesine bölünüyo...

İnşallah borçlarınızı ödersiniz kolaylıkla... Bende sevmiyorum sevmediğimide söylüyorum zaten saygıda duymuyorum onlara hak etmiyorlar...

Haklısın canım... Sanada hayırlı kandiller

Oruç nasıl tutucaksın ben hamile değilken dahi bayılacak gibi oluyordum birde çalışırken çok zor bu yıl...

işte ben bunu yapamadım nedense.. ilk başlarda kendim kendimi ezdim ezdirdim..
bir de kaçtım geldim yani.. kimsem yok ankarada.. allahtan kendi ailemle aram iyi.. onlar da bana herzaman destek çıkmaya çalıştılar.. eşimin ailesine bakarak benimki daha varlıklı..
bazen aklına esiyor diyorsun ki.. evlenirken gerçekten kör oluyor insan.. kendi seviyende biriyle evlilik çok daha tadında oluyor.. çünkü aile görgüsü de önemli..
tabi eşimi deliler gibi seviyorum ama ozamanlar bunlar düşünemiyor nedense insan.. hele bir de hamileyken çalışmak yok mu.. nekadar zormuş... daha 4.aydayız ama zor yinede.. sırtım kopuyor..
kaynanam da der ki evde durup kilo alacağına dükkanda dur.. sanki dükkanda çok iş yapıyorum hareket ediyorum ya.. kazık üstüne oturmuş gibi akşama kadar sandalyede.. eve git yemek yap yoksa.. yedir topla.. yarına yemek yap..
kadın olmak nekadar işkenceli birşeymiş ya..
kocayı bazen benim memlekete götüresim geliyor.. biraz bizim görgü nasıldır görsün.. ailesine bağlı olmak güzel birşey ama.. herşeyin vakti ve zamanı var.. önce evdekini düşüneceksin.. sonra geri kalanları

orası neresi bacım :) bizde ankaralıyık :)

Çukurambar'da. Konya Yolu üzerinde sayılır. 53.Cadde 1450 Sokak No:9 Kat:6 Daire:21 Ulusoy Plaza. Çok yakınımızda Metropolitan oteli var. bu verdiğim adres doktorun kliniğinin adresi. uygun olan hanımlar gelin. eşim gelemiycek, yetişemiyor ama ben düşünüyorum gitmeyi. kübbraaa, emeel siz de geliiin.

hmm ben gitmeye kalksam.. 2 araç .. 1 buçuk saat...
eşim de yalnız gitmeme müsade etmez sanırım.. hem o saate yetişebilmem için 16,30da dükkanı kapatmam lazım ... :) neyse bir sonrakine gideriz artık nasipse.. :)
bilgi verdiğin için tşk ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…