2011 Ekim Anneleri

geriden geliyorum bi önceki soruma cvp gelmiş zaten :)) ama ben yine anlamadım ya. ilk gün okula gidince ağustos bölümünü kurtarabiliyor muyuz??

Canım, bizim bir arkadaş bu hafta ya da haftaya doğum yapacak, karne gününe kadar geldi, eylülde de izin kullanabilmek için... Ama dediğim gibi 32. haftada çalışabilir raporu almak gerekiyor... Ben bugün gideceğim bahsettiğim arkadaşıma, detaylı öğrenir akşama yazarım...

Kızlar benim velet içerde hızlandı. Hareket ediyordu ufak ufat pıt pıt ama bu sefer beni sıçrattı resmen döndümükü acep. Korktum birden ne yalan söylim böyle bişi beklemiyordum

Emel en çok ona üzüldüm bende, kızım bitap oldu o pislikler yüzünden... O malzemeler gitmeyecek merhametsiz değilim, ama haksızlığa tahammülüm yok... Onun yerine buradaki kapıcıya para vericem çocuklarına bir şey alsın sevinsinler. Allah affeder umarım.. Ararsam oda Eşimi arayıp oğlum çokmu sıkıştınız para gönderelim der yalandan, ondan sonra daha fena tartışırız.. cahil insanla uğraşmak kadar zor bir şey yok şu hayatta.. Annem ve babamı dinlemediğim için bazen çok üzülüyorum, bu aile bize göre değil kızım demişlerdi bana, ne kadar haklılarmış... Gerçi baştan beri bende sevmedim ailesini ama eşim çok iyi bi insan.. Eşimle tartışmadan önce olsaydı arar söylerdim. İyide olurdu ama bunca tantananın üzerine biraz sukünet lazım, bu dediğini bir iki hafta sonra yapıcam ama ben daha açıkça siz ne kadar ahlaksız ve aç insanlarsınız demek istiyorum her şeyi yüzüne çartır çatır söylemek istiyorum. Ancak ateşim söner sanırı. Neyse sabreden derviş misali bekleyeceğim şimdi...

hayırlı kandillerr annecikler...hanzedecim Allah sıkıntını kırmadan kırılmadan gidersin inş..kimse maalesef seçemıor işte etrafındakileri.düşüncesiz insan kadar kötüsü yok..benim içim sızlıo hamile olupta çalışmak zorunda olanlara.bende öleyim.hep kendimce bişeyler yaptım aileme halen daha bakıorum.ama bi Allahın kuluda çıkıp ne yiyosunuz ne içiosunuz bişeye ihtiyacınız var mı?? yoook olmayınca olmuoo.ilk aylar ne zorlandım çalışırken ağlıodum her akşam bu ahlimle nasıl çalışcam die.ama Allah sağlık sıhhat versin kimseye muhtaç olmayalım..
Bu gün akndil yinede kırma kimseyi başka bi zaman sölersin.eşine söle ayağını denk alsın.aslında bia rkadaşın deidği gibi en iyisi açlışmayıp eşlere ne halde olduklarını göstermek ama işte hepimizin alıştığı bi yaşam kalitesi var...
Kimse üzülmesin böle mübarekk bi günde, verdiğin herşey bebeğinin sadakası hükmüne geçşin onu korusun inş...

aynen öyle yapıcam gelebildiğim kadar gelmeyi düşünüyordum ama şimdi 32. hafta bitsin hemen çıkıcam. Oturucam evde, ve bebeğimede kendim bakıcam o 8 ayda burnu sürter umarım , daha sonra işe dönmek istersem dönerim ama esaslı bir sıkıntı lazım dediği gibi arkadaşının biraz aç kalıp sıkıntısını yaşasın bakalım... Aslında ne halde olduğunu görsün...

Kızlar benim velet içerde hızlandı. Hareket ediyordu ufak ufat pıt pıt ama bu sefer beni sıçrattı resmen döndümükü acep. Korktum birden ne yalan söylim böyle bişi beklemiyordum

Aaaah benim nerelerimi zıplatıyor bir görebilsensağ kaburgama tekme atıyor göğsüm hop oturup hop kalkıyor ve bariz dışarıdan belli oluyorrezil oluyorum sanıyorum hemen etrafıma bakıyorum kimse bana bakıyormu diye

Son düzenleme:

tatlı kıssslar ya ben bu tür şeylere hiç bılmıorum.birisi şöle gerçekten gerekli olan tüm gereçleri bi liste apsa .hem bebek için hem anna için hemde böle şeyler için.aramızda 2.kez olan deneyimli anneler ve araştırmacılar var.bide ben gibi bi haber olanlar...
noluuuwww biri liste yapsın yaa.mesela ben emzik,biberon falan marka,çeşit bilmem..var mı bi gönüllüü hamiş???? yoksa tek bilmeyen ben mym

bugün sinirler gergin galiba kızlar.:95::95::95::95::95:hanzadem sakin ol kuzum.gel bak yemek yaptım okuldan gelince.
patlicanlı tava+bulgur pilavı+cacık.
güzel kzına azıcık yemek yedirelim ki yaşadığı stresi unutabilsin

Herkese hayırlı kandiller diliyorum, Rabbim şu mübarek günde tüm hayır dualarımızı kabul etsin...

hard_disc - filiz_fidan, ben de sizler gibi eylül ü hesap etmeye başladım.

Seminer dönemi 5 Eylül de başlayacak( 2 Eylül de başlamaz bir gün için).

Ben Allah tan bi aksilik olmadığı sürece Eylül ayında çalışmayı düşünüyorum. Zaten yasal izin 37 haftalığa kadar dr. raporuyla çalışabiliriz.

Eylül 30 cuma ya denk geliyo sonrasında doğum öncesi izne ayrılcam tabi o zamana kadar bebişim bir sürpriz yapmazsa..

Eğer ki bebişim vaktinde doğarsa 2 hafta doğum öncesi izin, (doğum öncesi 6 haftayı eklettirebiliriz sanırım)14 hafta doğum sonrası izin derken tam sömestr tatiline girilmiş oluyor,

böylece 2. dönem göreve başlarım... Gerçi Allah bilir kısmet her şey hesaplar karışabilir yine de hayırlısı olsun..

Biz sağlıkla yavrularımızı doğuralım da hepsi yoluna girer inşAllah...

selam kızlar evım evım dedım evıme geldım cuma gecesı cok sukur cumadan bu gune kendı yepecegım ıslerı bıtırdım bugun kadınım gelıcektı saolsun yıne haber vermeden gelmedı sınırden agladım neyse yan bınada yenı temızlege basamıs kadın varmıs ogeldı sımdı oglumu anneme bıraktım mecbur basında durmam gerekıyo ısı bılmıo annem ananeme bakıo bunaldım kısacası umarım sorunsuz atlatırız bugunu .

kımse doktoruna sordumu oruc konusunu esım tutma dıo ama dındar bır doktora sormak ıstıyorum en azından arada tutamazmıyız o manevıyatı hıcmı yasayamıyacagız bu sene

Son düzenleme:

hanzadecim öncelikle geçmiş olsun, dicem geçmicek ama olsun.. yalnız değilsin, biz eşimin görevi nedeniyle şehir değiştirdik. memur kendisi yrd doç. , neyse ben bu durumda işimi bıraktım geldim evlendikten sonra, kirada oturuyoruz.
eşimin abileri ve ablalaır var bolca annesi vefat etti geçen ekim ayında, zaten yatıyodu 20 yıldır. daha sonra uzun bir hastane döneminden sonra kaybetti. 5 daireleri var, ablaları evli evleri arabaları arsaları vs. bütün masrafları biz ödedik o dönemde, abisi 4 daire kirası alıyo bu arada, bizimkne verilmiyo kesinlikle kimse 5 kuruş vermedi, neyse hastalıktır bişey demedim, sonra hamileliğimin daha 3. ayında, ablası 2. evini satın almak için elimizdeki bütün parayı aldı ve eşimde verdi. sinir krizleri geçiridim, hiç bunlar kirada çocukları olucak gibi bir düşünceleri yok yani. evlenirken biz hepsi kaçıcak delik arıyolardı kendilerine onlardan para çıkıcak diye ödleri kopuyodu. eşimle araları çok kötüydü, sonra nolduysa birden araları çok iyi oldu, bütün herşeyi benim ailem ve biz yaptık. hamileliğimin başından beri kavga hiç eksik olmuyo para mevzuları yüzünden. çok şey varda anlatıcak. nasıl baş edilir bilmiyorum ben daha bi yolunu bulamadım, hala bebeğpim nası dayanıyo dayanabiliyo mu diye endişe ediyorum, bütün hamileliğim sinir içinde geçti bu güne kadar. bulduğum çözüm maaşını alıp kendi hesabıma yatırıyorum. çünkü bu bitmicek devamlı isticekler, ki aralarında en kötü durumda olan biziz.

çözüm bulurken en büyük zararı biz görüyoruz. beni en çok üzen bu.

Canım sana özelden mesaj attım. baksana

kızlar bir süredir yoktum.kardeşimin nişan telaşları vardı.oldukça yorucu bir hafta geçirdim.tansiyonum arada inip çıktı.sebepsiz bulantı falan oldu.diş sızlamaları da devam.umarım siz de her şey yolundadır :)

Bizde de aynı durum var. Benim ailemin durumu iyi Allah'a şükür. Gerçi şu ara işler kötü ama zaten babamın emekli artık zamanında çalışacağı kadar çalışmış kazanmış.
Kaynana tavrı aynen şu: onun ailesinin durumu iyi ihtiyaçları yok ama bizim babamız öldü durumumuz yok, biz mağduruz! Bize yardım etmiyosanız o sizin merhametsizliğiniz!!!!

Bazen maddiyat düşünmeden evlendiğim için kendime çok kızıyorum. Ailem de düşünmedi. Hiç bi zaman maddiyata önem vermediler...Ama kaynana bi güzel her şeyin hesabını yaptı. Zengin dünürler, çalışan gelin. Gelin de iyi niyetli. E daha ne olsuunnn, bunlar bize bakarlar!!!!Zaten gelinin parası oğlumun parası!

Eşim çok iyi bi insan, bana çok düşkün, ailemi kendi ailesi gibi görür, elinden geleni yapmaya çalışır. Ama keşke biraz az merhametli olsa..İnsan eşi bencil olsun ister mi???Ben istiyorum işte. Annesi iki duygu sömürüsü yapınca etkilenmesin istiyorum. Abisi gibi olsun istiyorum. İstiyorum işte napim((

seni öyle iyi anlıyorum ki... ama ararsan zararlı sen çıkarsın. adın paragöze iki kurusun hesabını yapıyora çıkacak. ben anlatsam burdan istanbul'a yol olur herhalde :)))
daha dün öyle gerildim anlatamam. karnım taş gibi oldu sinirden. şu an eşim evde yazamıyorum ama senle aynı durumdayım. ben de yetime sadaka veriyomuş gibi düşünüyorum artık ama inan dediğin gibi böyle insanlara sadaka da gitmiyo

ya geçen bi arkadaşım da bana böyle şeyler söyledi iyi de borç varsa nasıl öyle yapabilecek ki. hem kısasa kısas olunca sanki daha kötü olur gibi geliyo bana.
ben hep eşlerin beraber bütçe yapmaları taraftarıyım. inan iki kuruş bile birikmişimiz yok ama yapamıyorum bi iki kenara 3-5 attım. onu da çıkardım ay sonunda eşime verdim. zor günde insan diyemezki benim param senin paran diye.
ya da ben bilmiyorum işte hala öğrenmem gereken çok şey var galiba

Doğum öncesi 3 haftaya kadar çalışabiliriz, en fazla 5 hafta eklettirebilir... Yalnız erken doğum durumunda kullanılamayan doğum öncesi iznin tamamı ekleniyor doğum sonrası izne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…