Seni çok iyi anlıyorum hanzade ama bu durumda olan o kadar çok insan varki şaşar kalırsın. Benim kayınvalidemlerin evleri var, yazlıkları var kendilerinin. evlerine 3 maaş 2 dükkan kirası giriyor. Ama eşim bütün ev faturalarını ödüyor (ödemek zorundaymış oğulları olduğu için) üniv. sınavına bu sene giren kardeşi var harçlık+ üniv. hazırlık kitapları 600 tl civarında+ dersane ücreti+bu sene yeni pc aldırdılar+ cep tel. bile her ay en az 20 tl para yüklüyor netten. Geçenlerde görümcem ev aldı durumuda pek iyi değil. 3 binliraya mutfak dolabı yaptırmış, kaynanam bunu kime ödetti sence dersin? tabiki eşime ödetti. ve biz bu sene tüp bebek olduğu için biizm bebeğimize sırf hast. masrafı 12 bin lira ödüycez. hiç düşünmüyorlar bebekleri olcak, onlarında masrafı vardır die. daha hangi birini sayayımki. Mesela bu dediğim görümcem evlenirken biz fırınını ve halı yıkama makinalı süpürgesini aldık. Eltimlerde yatak odasını ve dikiş makinasını aldılar. Abileri var benmi dşüncem dedi direk kayınvalidem. Bİşey demiyorum. hemde hiç bişey....
Offf Hanzadeee sinirlenme canııım. Yapma etme. Bazı anneler böyle oluyor maalesef. Çevremde o kadar örneği var ki anlatamam. ama şunu iyi bil ki iş tamamen kocanda bitiyor. "Banane onları yiyeceğini ben niye alıyorum anne" dese annesi bi daha söyleyemz. Sonuçta sizinde bebeğiniz olacak ve masrafınız artıyor. Ama dediğim gibi senin yapabileceğin birşey yok.
Bence kaynananı da arama sakın. Kocanda şimdi tamam anne demişse göndermemek olmaz. Onu da zor durumda bırakma. Mübarek kandil hayrına, bebeğimin sadakası olsun de gönder. Ama kocana da şart koş."Bak sen zor durumda kalma, lafını yeme diye bunları göndermene razı oluyorum. Ama gönderdikten sonra arayıp (anne bundan sonra kim geliyorsa alışverişini de onlar yapsın diye uygun dille söyleyip bundan sonra al derse de almayacaksın) dersen daha uygun gelir gibi geldi.
şekerım tek çözümün varrr senden eve olan katkını kes birazz eşin eve bakmak zorunda kalsınn anneme gönderdım de sendeee bak bakalım bırsey dıyebılecekmı anneme gönderdım deee bırıktır paranı bebeğin için lazım olan bırseyıı alırsın annem aldı dıyede havalarda gezersınn
Okuyunca çok sinirlendim. İnsanı enayi yerine koyuyolar böylee. Gelinlerinin çalıştığı da oğullarının parası onlara göre!!!!
Eğer konuşabiliyosan yaparım diyosan aç telefonu söyle. Sakın alttan alma. Sen alttan aldıkça aynısını yapmaya devam edicekler. Eşinle kavga ettiğine değmiyo, çünkü üzülen ikiniz oluyosunuz onların ruhu duymuyo! Ama istersen bugünü geçir, yarın ara. Kandil günü yapmış olma, ağızlarına laf vermiş olursun.
Hiç de yok Allah rızası yok şöle yok böle diyemicem kimse kusura bakmasın. Çalışan gelin onlara göre para makinası!
daha öncede yazdımmm kızlarr biz bağırarak çağırraakk bırsey elde edemeyızzz gizliden gizliye işinizi yürütün ne şiş yansın ne kabap
hanzade madem kadınlar gıdıyorr eslerınden paralarını alsın gıtsınler kendı evlerındede olsalar o masraf çıkmıcakmıydı zaten uyanıklık yapmasınlarr ama dıcek bırsey yokk sen bu ay eve para verme annemın babamın kardesımın ihtiyacı vardı işte şu yapılcak falande paramı oraya verdım de eve para falan verme kendı ıhtıyaclarınıda kocandan istee
Seni çok iyi anlıyorum hanzade ama bu durumda olan o kadar çok insan varki şaşar kalırsın. Benim kayınvalidemlerin evleri var, yazlıkları var kendilerinin. evlerine 3 maaş 2 dükkan kirası giriyor. Ama eşim bütün ev faturalarını ödüyor (ödemek zorundaymış oğulları olduğu için) üniv. sınavına bu sene giren kardeşi var harçlık+ üniv. hazırlık kitapları 600 tl civarında+ dersane ücreti+bu sene yeni pc aldırdılar+ cep tel. bile her ay en az 20 tl para yüklüyor netten. Geçenlerde görümcem ev aldı durumuda pek iyi değil. 3 binliraya mutfak dolabı yaptırmış, kaynanam bunu kime ödetti sence dersin? tabiki eşime ödetti. ve biz bu sene tüp bebek olduğu için biizm bebeğimize sırf hast. masrafı 12 bin lira ödüycez. hiç düşünmüyorlar bebekleri olcak, onlarında masrafı vardır die. daha hangi birini sayayımki. Mesela bu dediğim görümcem evlenirken biz fırınını ve halı yıkama makinalı süpürgesini aldık. Eltimlerde yatak odasını ve dikiş makinasını aldılar. Abileri var benmi dşüncem dedi direk kayınvalidem. Bİşey demiyorum. hemde hiç bişey....
Kesinlikle katılıyorum sana ama bence bu konuyu bu gün açma daha uygun bir günde lafını esirgemezsin.Sözde büyükler destek olacakları yerde ne koparsak kardır diye düşünüyorlar yazık eşinde farkındadır ama ailesi sonuçta ters laf edemez ki
sadece hamilelikte değil canım roka her zaman faydalı hem vitaminler açısından hem beyin gelişimi açısından balıkla ilgili bir konu olduğunda söylemiştim sanırım ben balık tüketemediğim zamanlarda roka ve cevize ağırlık vermeye çalışıyorum diye ...Leyna sana bişi sorcktım. Sen bikere demiştinya hamilelikte roka ne işe yarıyordu?
Yok yook kendini frenlemesi lazım,o bir anne olacak ne zaman neyi nerede yapacağını tespit eder,bu gün arasa sıcağı sıcağına hiç hoş olmaz eşide arada kalıcak yazık kimse üzülmesin yeri geldiğinde cuk diye oturtur lafı,sen büyüksün onlar cahil öyle düşün.
:44: İnanmıyorum yaa gerçekten duyunca şaşıp kalıyorum. Şükürler olsun kayınvalidemden bir güne bir gün şunu bana alın dediğini duymadım. Kayınpederim yıllar önce vefat etmiş. Kayınvalidem 53 yaşında halen çalışıyor tek evi var varlık olarak. Ona rağmen her geldiğinde eli kolu dolu gelir, beğendiği birşey olsa aklına ben gelirim alır getirir. Onlara gideceğim zaman meyveydi, yemekti doldurur. Benim durumum çok iyi olsa çok severim bende yapmayı, herkese vermeyi az yada çok. Ama ne bilim böyle zorundaymış gibi itam etmek çok rencide edici. Tabiki hepimiz evladız zamanı gelince yoksada var edip vericez ama herşey iyi niyetle olur.
sadece hamilelikte değil canım roka her zaman faydalı hem vitaminler açısından hem beyin gelişimi açısından balıkla ilgili bir konu olduğunda söylemiştim sanırım ben balık tüketemediğim zamanlarda roka ve cevize ağırlık vermeye çalışıyorum diye ...
hanzadecim okuyunca çok şaşırdım çok kızdımm sen kendini üzme bak hamilesin daha öncede düşüklerin olmuş böyle yapma ne olurrrrr
onlarında düşünceli olmaları gerekiyor siz bebek bekliyorsunuz hastane masrafı bebek masrafı olacak boşa para harcamamamız gerekir diye düşünerek istememeleri gerekirdi eşin illa ben göndercem diye diretirse maaşını koklatma eşine bakalım ne yapacak yazık günah ayrıca eltinle görümcende ne uyanıklar insan gittiği yere alışverişini yapar öyle gideronlar orada gününü gün edecek sen burada o halde çalışıp kazanacaksın oraya yollicaksın ohhh ne ala memlekett
gunaydın kızlar oncelıkle..sayfayı acar acmaz hanzadenın yazsıyla karsılastım..sasırmadım degıl b kadar sinirlenmesine hıc gormemıstım cunku..
benım kayınpederım de hurdacı..gunubırlık calısır ve aynı sekılde yer..ama kaynanam yazlık ıslerde calısır 50 yasında..fabrıkalara gıder gece gunduz 2 3 aylıgına..gorumcem 12 yasından bu yana tekstılde..okulunu bıle dısardan bıtırmıs..esımm anlatır bacım bız okuyalım dıye parasını alır bıze harclık gonderırdı der..babasında para yok ama tarla tapan ekmek ıcın bızımkınden para ıstemıs gecen de..bızım kıde vermem baba demıs..3 lıra harcıyosun 1 lıralık mahsul alıyosun demıs ..yanı evladı dıye kendıını vermek zorunda hıssetmemıs..bazen bende korkuyorum para falan ısterlerse dıye cunku elımız cok sıkısık kım ne bılır senın evının halınden ..ama hamdolsun henuz pek karsılasmadım..
hanzade bence bugun arama canım..ararsanda kotu deme..yarın soyleyecegın varsa yarın konus..mubarek gunde yapma kardesım..haklısın sonuna kadar haklsın ama ucunun sana dokunacagı sozler de deme..Allah senı ve bebegını korusun ve esıne bıraz daha senın kıymetını bılmesını nasıp etsın..oyle olsa ıdı anası aradıgında anne ben evı zor bela gecındırıyorum hanzade olmasa cok sıkıntı cekerız..ben yardım edemem dıyebılırdı..yada dıgerlerınden ıste bız sıkıntılıyız dıyebılırdı..sabret kardesım..dunyalık ıcın canını sıkma dıcem ama olmadıgının farkındayım..sabret..
bu arada ben hanzade ve eşi annesine, ailesine kuruş vermesin, gün yüzü göstermesin demiyorum yanlış anlaşılmasın. kızcağız ve eşi yıllarca ailesinin her ihtiyacını karşılamış, bunu biz de yapıyoruz büyüklerimize. yapmasak ihtiyaçları varsa ve bizim elimizde imkan varsa zaten buna gönlümüz razı olmaz, yapmadan rahat edemeyiz.
ama hanzade ve eşi için şuan o zaman değil. hele gitmediği, gitmeyeceği bir tatilin ihtiyaçlarını karşılamak hiç mi hiç hanzade ve kocasına düşmez bana göre. sırf sevap olsun, sadaka olsun diye de milletin keyif sürmesine göz yumamam ben. kullanılmaktan başka bir şey değil bana göre. dediğim gibi, başka zaman başka bir durumda olsa amenna. ama bu tahammül sınırlarımın çok ötesinde olurdu. duygusal bakamıycam ben bu konuya.
hanzade canım sen de sakin ol. eşinle de daha fazla gerilme, uygun bir zamanda sakinleştikten sonra oturup konuşun bir daha.
o dediğin balık yiyemeyince semizotu olmasın canım. Roka her zaman çok faydalıda. Ben o dediğin otun semizotu olduğunu biliyorum sanki. Hatta bu hafta çok aramamam rağmen semizotu bulamadım
olabilir tabii semizotu da olabilir bilimum yeşillikler olur hatta internetten araştırsan daha faydasını bilmediğimiz yeşillikler bir sürü pazara baksaydın biz geçen hafta pazardan aldık yeşillik satanlarda olur genelde...
Yok rumuz, göndermeyecek ki kayınvalidem benim göndermesine izin vermediğimi anlasın... Lafını yesin rezil olsun, zor durumda kalsın ve birdaha düşünmeden tamam diyemesin!
Canım zaten maaşımın tamamı krediye gidiyor, eşiminkide ev masrafları hastane vs. kesebilcek durumum yok yani... Ama doğumdan sonra çalışma fikrimi bir daha düşünücem, madem o kadar rahat çalışsın baksın bize.
Biraz sakinleşmem lazım kayınvalideminde ekmeğine yağ sürmekistemiyorum oğlumgöndermek istedi gelinimle kavga etmiş anası için diye keyiflenmesin.. İstanbula gelecek nasip olursa doğumuma bak o zamanb ben onu toplum içinde nasıl kepaze ediyorum...
Eşlerinden para alsalar dahi köyde harcamazlar canım, onu kar yaptık diye öylece istanbula geri getirirler, nasıl olsa kurulu ev var yer içer yatar mıçar geçerler, aile gelenek ve göreneklerimiz saygı terbiye anlaşışlarımız çok farklı.. Ben böyle bri şey görmedim daha önce ya... Ben maaşımı eşime vermiyorum canım, maaş kartlarıda bende ama kredi kartları var eşimde.. Tabi ekstreye bakacağımı düşünür herald eo kadar beyni kalmıştır.
Sen çalışmıyorusn sanımım mihrimah bend eçalışmasam helede bu halimle çalışmasam belki bu kadr zıvanadan çıkmazdım.. Var kazanıyo çalışıyo naparsa yapsın benim ihtiyaçlarımı gördükten sonra diye düşünürdüm. Ama bu halimle çalışıyorum babası yılalrca çalışmaktan kaçmış gezmiş tozmuş avarenin sorumsuzun teki... Buna rağmen ben kadın halimle işe gidip geliyorum ve utanmadan istiyorlar...
Evet meryem aynısını düşünüyorum bu gün açmıcam, beklicem önce bi sakinleşicem, kızıma odaklanıcam. Dediğim gibi o buraya gelecek bak o zaman 10 yıldır yapmadığım gelinliği nasıl yapıcam ona ben... Eşim farkında evet yoksa bu kadar cırlamama daha çok tepki verirdi. Ben çok sinirlendim daha sakin olsam, daha sakin dille göndermesine müsade etmezdim oda anlardı ama gözüm döndü
KANDİLİNİZ MÜBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN İNŞALLAH
Hanzadecim gerçekten zor ve çokkkk sinir bozucu bi durum Düşüncesiz insanlardan nefret ediyorum Domuzdan ne kıl koparsam kardır diye mi düşünüyolar acaba Senden bişey istemelerine sinirlenmiyosun aslında haksızlık yapılıyo ve insanı sinirlendirende bu oluyo Eminim sen zaten onların ihtiyacı olduğunu düşünsen onlar istemeden kendin alıp göndericeksin Yerinde olsam bende göndermezdim Eşin gönderirsede kızlarında dediği gibi yap paranı biriktir sonrada annemin ihtiyacı vardı ona verdim de Bebeğinede bişey aldıkça annem almış diyerek çıkar ortaya belki biraz dank eder kafası Evi geçindirmekte zor gelmeye başlayınca zaten annesine kendisi der diyiceğini
anlaşılan sen bu sinirini yenemeyeceksin seni ne sakinleştirecekse onu yap içinden geldiği gibi davran ama aşırıya kaçma herkesten her şeyden önce kendine ve karnındaki masum yavruna zarar verme...
Yok yook kendini frenlemesi lazım,o bir anne olacak ne zaman neyi nerede yapacağını tespit eder,bu gün arasa sıcağı sıcağına hiç hoş olmaz eşide arada kalıcak yazık kimse üzülmesin yeri geldiğinde cuk diye oturtur lafı,sen büyüksün onlar cahil öyle düşün.
sadece hamilelikte değil canım roka her zaman faydalı hem vitaminler açısından hem beyin gelişimi açısından balıkla ilgili bir konu olduğunda söylemiştim sanırım ben balık tüketemediğim zamanlarda roka ve cevize ağırlık vermeye çalışıyorum diye ...
evet orası öyle meryemciğim ama çok sinirlenmiş şimdi bizim söylediklerimiz sakinleştirme çabalarımız onun bu durumunu düzeltmiyor kendimden biliyorum bir şeye sinirlendiğimde susup oturursam kendime zarar veriyorum bana yazık değilmi ona yazık değilmi ben zaten ilk mesajımda yazdım arama ama hakkını da yedirme diye hanzade sakinleşecek gibi değil haklı da...
Deniz aynen öyle, az çok yazdıklarımdan karakterimi çözmüşsünüzdür. Belki görümcem ve eltim gidecek olmasalar yine bu kadar celallenmezdim.. Neyse aramayacağım, ateşim söndü sayenizde, ama kandil kutlamak içinde aramayacağım yarıdna değil kendimi daha sakin hissettiğim ve öfkeli olmadığım bir zamanda konuşucam, gerekenleri söyleyeceğim, eşime gelince küs değiliz. Ama tavırlıyız. Onunlada bir kaç gün sonra sakinleştiğinde konuşuruz. Beni en çok üzen onların bu terbiyesizliklerinden dolayı kızımın üzülmesi kendimi kontrol edememiş olmam ve on üzüldüğü için daha çok kızdım. Ama ahtım olsun bende hanzadeysem, çuvalın dibini gösteririm kayınvalideme hoooooohhh nefes al hanzadee.. Kızlar sağolun.. Alakasız bir konuyla gündemi mahfettim sanırım bugün ama kendimi tutamadım özür dilerim
sen en baştan hata etmişssin bizde ev kredısı ödüyoruz ama hepsini benım maaşa bağlamadım öle yapsam bı8rsey almak ıstedıgımde hep esımden para ıstıcektım biz yarı yarıya ödüyoruz
neyse canımm sen kayınvalıdenı falan arama ararsanda kandıl ıcın ara kandılles sadece dekı paramız yok yetmıyor dıye söylenn esınede masraf çıkar çocuğa şu alıncak bunu alıncak almamız gerek dee bana bu lazım almamız gerek dee
onları aldır sonra kayınvalıdenlerın ıstedıklerınden 1-2 tanesını alın onlarında yarısını alınn canımm gönderın kapak olsunn
Uf kızlar çok gerginim ya size bir şey danışıcam bana akıl verin.. Akşam eşmle tartıştık. Kayınvalidem memlekette ve eşimi arayıp 9 kilo omomatik ile 10 kiloluk makarnalardan vb gıda istemiş. İstanbuldan görümcem ve eltim onun yanına memlekete tatile gidecekler ama 1 tl dahi harcamazlar kaynanamda onların 2 aylık temizlik ve yiyecek masrafını aklınca eşimden istiyor. Tabi eşim odun kafalı olduğu için anlamıyor akşam çok sinirlendim ve görümcemle eltimin tatilde pisliklerini yıkamak için deterjan aç karınlarını doyurmak için gıdamı göndericem dedim bu halimle ağrılı sancılı işe gelerek! Haram zıkkım olsun benden habersiz gönderirsen dedim utanmazlar, onların anne babanın beni arayıp gelinim işe gidiyosun daha önce düşük yaptın çalışabiliyormusun ihtiyacın varmı diye sormaları lazımken bizden istiyorlar dedim. Utanmaz reziller dedim, kimlerin içine düşmüşüm ben dedim! Bağırıdmda bağırdım. ağzıma geleni söyledim. Kayınpederime vaktinde beraber ev alalım dedim 100 tl vermedi bize kovmaktan beter etti bu zamana kadar çalışmamış sorumsuz aylak cahil bir adam... Nefret ediyorum eşimin ailesinden aç köpekler gibiler... Babası arar bana 2 kadife pantolon iyisinden mont ayakkabı gönder der utanmadan kendisi bize ne yaptıysa birde ben çalışmasam eşim ancak evi geçindirir. Haram zıkkım olsun diyorum boğazlarında kalsın üzerlerinde pralansın hayrını göremesinler. Aynen eşimede söyledim. Oda bana bağırdı çağırdı ama ben dah abeter yağtım sizin bu saçma sapan stresiniz yüzünden benim çocuğum abir şey olursa bu defa seni keserim dedim keser çuvala koyar annene gönderirim.. Sonra kesti sesini.. Uzun zamandır bu kadar sinirlenmedim. Anlattığım herşey dosdoğru şimdi Allahtan korkuyorum kötü bişi yapıyomuyum diye ama ben bu halimel işe geliyorum o kadar kolaysa babası çalışsaymış. Çalışmamak için demediği yalan kalmadı pis herifin...
Kızlar ya kaynanamı arayıp ağzıma geleni söylemek istiyorum, bu gün kandil kandil bahanesiye arayıp arada laf sokuşturayım diyorum Allahtan korkuyorum, kendimi çok zor tutuyorum aramamak için... Bana bir akıl verin... Napayım?
anlıyorum senı babanında evınde oturuyorsun ve de bırde çalışıyorsun boşver çalışma canım bebeğine kendın bakkBende anneme verdim diyim ama annemlerin durumu çok iyi daireler yazlıklar vs.. Asla istemiceni ve sıkışık olmayacağını bilir duygu... zaten babamın dairesinde oturuyorum ben anlayın artık yani... Kendi evimin kredisini ödüyorum bir yandan, kendi evimizi kiraya verdik , onuda krediye yatırıyoruz.. Bütün kardeşlerime daire verdi babam ama ben tapusunu istemedim, önce eşim kendi emeği ile bir şeyler yapsın evi olsun sorna alıcam onu babamdan. yani Ailem bana destek oluyor şu anda zaten en bu dahada çok sinirimi bozuyor...Duygu doğumdan sonra nasip olursa kızıma kendim bakarım, çalışmıcam derim yiyosa çalışsın geçindirsin evi... Bütün aileme rezil oluyorum kendileri zaten reziller ben mahçup olduğumla kalıyorum şok oluyorlar teyzemler filan davranışlarına...
Aramıcam inşallah yani kandil içinde aramıcam, eşimin maaş kartıda bende kızlar anlatamıyorum ki, ben ona vermiyorum aksine onun kartı bende.. Onda sadee kredi kartı var birde zaten bana söylemeden göndermez. Rahat edemez gizli bir şey yapamaz, o yönden şanslıyım. Yani benim onun azından burnundan getireceğimi bile bile söyler.. Almıcam göndermicek... İnadım inat.. Gitmicek tek kuruşluk bir şey, kendim gidersem götürürüm masrafımı yük olmam. Ama bu yıl göndermeyeceğim...
Bak buna ohaaa derim. Tövbeee. Sende iyi dayanıyorsun.
Şişşt Leynaaa. Kızım yangına körükle gitme. Leyna, Hanzade de senin gibi delirdi mi gözü hiçbişeyi görmüyor. Ben de bu konuda öyleyimdir. Zıvanadan çıktım mı biri beni fişeklerse gümlerim.
Estağfurullah. İşi gücü bıraktım valla. Şaşırdım çünkü. Ne kadar çokmuş. Birde şuna karar verdim ki gelin çalışıyorsa çok da fayda vermiyor. Kaynanalar 2 maaş giriyor deyip, ondan alıp diğerine vermeye çalışıyorlar. Benim bir arkadaşım vardı da eve masraf görmeyi geçtim, bir yerden düğün davetiyesi gelince kaynana oğluna telefon açıp altın almasını söylüyordu. Gelen altını da götürüp kaynana takıyordu. Kaynanaya gelen altınların karşılığı da üst katında oturan diğer gelinin mahallerine geliyordu. Çünkü arkadaşım çalışıyor diğer gelin çalışmıyordu.
Birde ben varım kanamalı halimle çalışan. Amaç ev borcumuz ödensin, yapılsın da kiradan kurtulalım diye çırpınan. Bir de eltim var kocası, kocam ile benim kazandığımın toplamı kadar kazanıp, karısı çalışmıyor diye kaynanamların 2. evinde bedava oturan. Kaynanamların 3. ve son evinde de yine çalışmayan diğer eltim oturuyor. Yine de Allah razı olsun, sıkışırsak eşimin babası eminim bize de yardım eder. Ama ben hep derim "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, bize versin, kimseye el açtırmasın, kimseye eline sağlık dedirtmesin."
Bak buna ohaaa derim. Tövbeee. Sende iyi dayanıyorsun.
Şişşt Leynaaa. Kızım yangına körükle gitme. Leyna, Hanzade de senin gibi delirdi mi gözü hiçbişeyi görmüyor. Ben de bu konuda öyleyimdir. Zıvanadan çıktım mı biri beni fişeklerse gümlerim.
Estağfurullah. İşi gücü bıraktım valla. Şaşırdım çünkü. Ne kadar çokmuş. Birde şuna karar verdim ki gelin çalışıyorsa çok da fayda vermiyor. Kaynanalar 2 maaş giriyor deyip, ondan alıp diğerine vermeye çalışıyorlar. Benim bir arkadaşım vardı da eve masraf görmeyi geçtim, bir yerden düğün davetiyesi gelince kaynana oğluna telefon açıp altın almasını söylüyordu. Gelen altını da götürüp kaynana takıyordu. Kaynanaya gelen altınların karşılığı da üst katında oturan diğer gelinin mahallerine geliyordu. Çünkü arkadaşım çalışıyor diğer gelin çalışmıyordu.
Birde ben varım kanamalı halimle çalışan. Amaç ev borcumuz ödensin, yapılsın da kiradan kurtulalım diye çırpınan. Bir de eltim var kocası, kocam ile benim kazandığımın toplamı kadar kazanıp, karısı çalışmıyor diye kaynanamların 2. evinde bedava oturan. Kaynanamların 3. ve son evinde de yine çalışmayan diğer eltim oturuyor. Yine de Allah razı olsun, sıkışırsak eşimin babası eminim bize de yardım eder. Ama ben hep derim "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, bize versin, kimseye el açtırmasın, kimseye eline sağlık dedirtmesin."
canım ağustosa gelen kısım zaten tatil dönemine denk geliyo. aktaramıyoruz bildiğim kadarıyla. ben de kendimi iyi hissedersem eylülü bitirmek istiyorum en azından doğum sonrasına aktarırım. zaten okul 19unda açılıyo galiba. işe başlama tarihi de 2 eylül. ilk hafta zaten ders yok sayılır hemen hemen bir ay oluyo.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?