2011 Ekim Anneleri

:44: İnanmıyorum yaa gerçekten duyunca şaşıp kalıyorum. Şükürler olsun kayınvalidemden bir güne bir gün şunu bana alın dediğini duymadım. Kayınpederim yıllar önce vefat etmiş. Kayınvalidem 53 yaşında halen çalışıyor tek evi var varlık olarak. Ona rağmen her geldiğinde eli kolu dolu gelir, beğendiği birşey olsa aklına ben gelirim alır getirir. Onlara gideceğim zaman meyveydi, yemekti doldurur. Benim durumum çok iyi olsa çok severim bende yapmayı, herkese vermeyi az yada çok. Ama ne bilim böyle zorundaymış gibi itam etmek çok rencide edici. Tabiki hepimiz evladız zamanı gelince yoksada var edip vericez ama herşey iyi niyetle olur.

bu arada ben hanzade ve eşi annesine, ailesine kuruş vermesin, gün yüzü göstermesin demiyorum yanlış anlaşılmasın. kızcağız ve eşi yıllarca ailesinin her ihtiyacını karşılamış, bunu biz de yapıyoruz büyüklerimize. yapmasak ihtiyaçları varsa ve bizim elimizde imkan varsa zaten buna gönlümüz razı olmaz, yapmadan rahat edemeyiz.
ama hanzade ve eşi için şuan o zaman değil. hele gitmediği, gitmeyeceği bir tatilin ihtiyaçlarını karşılamak hiç mi hiç hanzade ve kocasına düşmez bana göre. sırf sevap olsun, sadaka olsun diye de milletin keyif sürmesine göz yumamam ben. kullanılmaktan başka bir şey değil bana göre. dediğim gibi, başka zaman başka bir durumda olsa amenna. ama bu tahammül sınırlarımın çok ötesinde olurdu. duygusal bakamıycam ben bu konuya.
hanzade canım sen de sakin ol. eşinle de daha fazla gerilme, uygun bir zamanda sakinleştikten sonra oturup konuşun bir daha.

Yok rumuz, göndermeyecek ki kayınvalidem benim göndermesine izin vermediğimi anlasın... Lafını yesin rezil olsun, zor durumda kalsın ve birdaha düşünmeden tamam diyemesin!

Canım zaten maaşımın tamamı krediye gidiyor, eşiminkide ev masrafları hastane vs. kesebilcek durumum yok yani... Ama doğumdan sonra çalışma fikrimi bir daha düşünücem, madem o kadar rahat çalışsın baksın bize.

Biraz sakinleşmem lazım kayınvalideminde ekmeğine yağ sürmekistemiyorum oğlumgöndermek istedi gelinimle kavga etmiş anası için diye keyiflenmesin.. İstanbula gelecek nasip olursa doğumuma bak o zamanb ben onu toplum içinde nasıl kepaze ediyorum...

Eşlerinden para alsalar dahi köyde harcamazlar canım, onu kar yaptık diye öylece istanbula geri getirirler, nasıl olsa kurulu ev var yer içer yatar mıçar geçerler, aile gelenek ve göreneklerimiz saygı terbiye anlaşışlarımız çok farklı.. Ben böyle bri şey görmedim daha önce ya... Ben maaşımı eşime vermiyorum canım, maaş kartlarıda bende ama kredi kartları var eşimde.. Tabi ekstreye bakacağımı düşünür herald eo kadar beyni kalmıştır.

Sen çalışmıyorusn sanımım mihrimah bend eçalışmasam helede bu halimle çalışmasam belki bu kadr zıvanadan çıkmazdım.. Var kazanıyo çalışıyo naparsa yapsın benim ihtiyaçlarımı gördükten sonra diye düşünürdüm. Ama bu halimle çalışıyorum babası yılalrca çalışmaktan kaçmış gezmiş tozmuş avarenin sorumsuzun teki... Buna rağmen ben kadın halimle işe gidip geliyorum ve utanmadan istiyorlar...

Evet meryem aynısını düşünüyorum bu gün açmıcam, beklicem önce bi sakinleşicem, kızıma odaklanıcam. Dediğim gibi o buraya gelecek bak o zaman 10 yıldır yapmadığım gelinliği nasıl yapıcam ona ben... Eşim farkında evet yoksa bu kadar cırlamama daha çok tepki verirdi. Ben çok sinirlendim daha sakin olsam, daha sakin dille göndermesine müsade etmezdim oda anlardı ama gözüm döndü

KANDİLİNİZ MÜBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN İNŞALLAH

Hanzadecim gerçekten zor ve çokkkk sinir bozucu bi durum Düşüncesiz insanlardan nefret ediyorum Domuzdan ne kıl koparsam kardır diye mi düşünüyolar acaba Senden bişey istemelerine sinirlenmiyosun aslında haksızlık yapılıyo ve insanı sinirlendirende bu oluyo Eminim sen zaten onların ihtiyacı olduğunu düşünsen onlar istemeden kendin alıp göndericeksin Yerinde olsam bende göndermezdim Eşin gönderirsede kızlarında dediği gibi yap paranı biriktir sonrada annemin ihtiyacı vardı ona verdim de Bebeğinede bişey aldıkça annem almış diyerek çıkar ortaya belki biraz dank eder kafası Evi geçindirmekte zor gelmeye başlayınca zaten annesine kendisi der diyiceğini

Leyna sana bişi sorcktım. Sen bikere demiştinya hamilelikte roka ne işe yarıyordu?
sadece hamilelikte değil canım roka her zaman faydalı hem vitaminler açısından hem beyin gelişimi açısından balıkla ilgili bir konu olduğunda söylemiştim sanırım ben balık tüketemediğim zamanlarda roka ve cevize ağırlık vermeye çalışıyorum diye ...

evet orası öyle meryemciğim ama çok sinirlenmiş şimdi bizim söylediklerimiz sakinleştirme çabalarımız onun bu durumunu düzeltmiyor kendimden biliyorum bir şeye sinirlendiğimde susup oturursam kendime zarar veriyorum bana yazık değilmi ona yazık değilmi ben zaten ilk mesajımda yazdım arama ama hakkını da yedirme diye hanzade sakinleşecek gibi değil haklı da...

Böylesi insana can feda o sana bir adım yürüse sen ona koşarsın.Ama bizimkiler gibi düğünde gelen hediye bileklikleri bile görümcenin koluna takarsa balayında da para istemeye başlarsa o zaman böyle olursun

o dediğin balık yiyemeyince semizotu olmasın canım. Roka her zaman çok faydalıda. Ben o dediğin otun semizotu olduğunu biliyorum sanki. Hatta bu hafta çok aramamam rağmen semizotu bulamadım

Deniz aynen öyle, az çok yazdıklarımdan karakterimi çözmüşsünüzdür. Belki görümcem ve eltim gidecek olmasalar yine bu kadar celallenmezdim.. Neyse aramayacağım, ateşim söndü sayenizde, ama kandil kutlamak içinde aramayacağım yarıdna değil kendimi daha sakin hissettiğim ve öfkeli olmadığım bir zamanda konuşucam, gerekenleri söyleyeceğim, eşime gelince küs değiliz. Ama tavırlıyız. Onunlada bir kaç gün sonra sakinleştiğinde konuşuruz. Beni en çok üzen onların bu terbiyesizliklerinden dolayı kızımın üzülmesi kendimi kontrol edememiş olmam ve on üzüldüğü için daha çok kızdım. Ama ahtım olsun bende hanzadeysem, çuvalın dibini gösteririm kayınvalideme hoooooohhh nefes al hanzadee.. Kızlar sağolun.. Alakasız bir konuyla gündemi mahfettim sanırım bugün ama kendimi tutamadım özür dilerim

Son düzenleme:
o dediğin balık yiyemeyince semizotu olmasın canım. Roka her zaman çok faydalıda. Ben o dediğin otun semizotu olduğunu biliyorum sanki. Hatta bu hafta çok aramamam rağmen semizotu bulamadım

olabilir tabii semizotu da olabilir bilimum yeşillikler olur hatta internetten araştırsan daha faydasını bilmediğimiz yeşillikler bir sürü pazara baksaydın biz geçen hafta pazardan aldık yeşillik satanlarda olur genelde...

Hep vardı yeşillik satanlarda ama bu hafta bulamadım. Kaan kocatepe semizotu diyordu çünkü aklımda öyle kalmış

sen en baştan hata etmişssin bizde ev kredısı ödüyoruz ama hepsini benım maaşa bağlamadım öle yapsam bı8rsey almak ıstedıgımde hep esımden para ıstıcektım biz yarı yarıya ödüyoruz

neyse canımm sen kayınvalıdenı falan arama ararsanda kandıl ıcın ara kandılles sadece dekı paramız yok yetmıyor dıye söylenn esınede masraf çıkar çocuğa şu alıncak bunu alıncak almamız gerek dee bana bu lazım almamız gerek dee
onları aldır sonra kayınvalıdenlerın ıstedıklerınden 1-2 tanesını alın onlarında yarısını alınn canımm gönderın kapak olsunn

Bende anneme verdim diyim ama annemlerin durumu çok iyi daireler yazlıklar vs.. Asla istemiceni ve sıkışık olmayacağını bilir duygu... zaten babamın dairesinde oturuyorum ben anlayın artık yani... Kendi evimin kredisini ödüyorum bir yandan, kendi evimizi kiraya verdik , onuda krediye yatırıyoruz.. Bütün kardeşlerime daire verdi babam ama ben tapusunu istemedim, önce eşim kendi emeği ile bir şeyler yapsın evi olsun sorna alıcam onu babamdan. yani Ailem bana destek oluyor şu anda zaten en bu dahada çok sinirimi bozuyor...Duygu doğumdan sonra nasip olursa kızıma kendim bakarım, çalışmıcam derim yiyosa çalışsın geçindirsin evi... Bütün aileme rezil oluyorum kendileri zaten reziller ben mahçup olduğumla kalıyorum şok oluyorlar teyzemler filan davranışlarına...

anlaşılan sen bu sinirini yenemeyeceksin seni ne sakinleştirecekse onu yap içinden geldiği gibi davran ama aşırıya kaçma herkesten her şeyden önce kendine ve karnındaki masum yavruna zarar verme...

Haklısınız salavat çekiyorum sabah beri ya sabır... Daha iyiyim iyiki işteyim evde filan değilim. Tek istediğim sağ salim kimse beni sinir edip üzmeden bebeğimede bir şey olmadan doğum yapabilmek.. Beni rahat bıraksınlar istiyorum, ben kimseden bri şey istemiyorum. Kimsede bana dokunmasın... Bkliyorum sabırla, hele bir sağlıkla sıhatle doğum yapayım. Sonra ben bunları tek teeek çıkarıcam... Çok sağolun kızlar...

Bak buna ohaaa derim. Tövbeee. Sende iyi dayanıyorsun.

Şişşt Leynaaa. Kızım yangına körükle gitme. Leyna, Hanzade de senin gibi delirdi mi gözü hiçbişeyi görmüyor. Ben de bu konuda öyleyimdir. Zıvanadan çıktım mı biri beni fişeklerse gümlerim.

Estağfurullah. İşi gücü bıraktım valla. Şaşırdım çünkü. Ne kadar çokmuş. Birde şuna karar verdim ki gelin çalışıyorsa çok da fayda vermiyor. Kaynanalar 2 maaş giriyor deyip, ondan alıp diğerine vermeye çalışıyorlar. Benim bir arkadaşım vardı da eve masraf görmeyi geçtim, bir yerden düğün davetiyesi gelince kaynana oğluna telefon açıp altın almasını söylüyordu. Gelen altını da götürüp kaynana takıyordu. Kaynanaya gelen altınların karşılığı da üst katında oturan diğer gelinin mahallerine geliyordu. Çünkü arkadaşım çalışıyor diğer gelin çalışmıyordu.
Birde ben varım kanamalı halimle çalışan. Amaç ev borcumuz ödensin, yapılsın da kiradan kurtulalım diye çırpınan. Bir de eltim var kocası, kocam ile benim kazandığımın toplamı kadar kazanıp, karısı çalışmıyor diye kaynanamların 2. evinde bedava oturan. Kaynanamların 3. ve son evinde de yine çalışmayan diğer eltim oturuyor. Yine de Allah razı olsun, sıkışırsak eşimin babası eminim bize de yardım eder. Ama ben hep derim "Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin, bize versin, kimseye el açtırmasın, kimseye eline sağlık dedirtmesin."

Aramıcam inşallah yani kandil içinde aramıcam, eşimin maaş kartıda bende kızlar anlatamıyorum ki, ben ona vermiyorum aksine onun kartı bende.. Onda sadee kredi kartı var birde zaten bana söylemeden göndermez. Rahat edemez gizli bir şey yapamaz, o yönden şanslıyım. Yani benim onun azından burnundan getireceğimi bile bile söyler.. Almıcam göndermicek... İnadım inat.. Gitmicek tek kuruşluk bir şey, kendim gidersem götürürüm masrafımı yük olmam. Ama bu yıl göndermeyeceğim...

Hanzadecim öncelikle sakinleş kuzum bebeğin şimdi içeride nasıl üzülüyodur yazık değil mi mis kokulu yeğenime? ikincisi bugün kandil sadaka niyetine gönderiyorum diye gönder. ara annesini kandilini kutla sonra da dert yan bebek bekliyoruz daha hiç bi şey alamadık para biriktiriyoruz paraya ihtiyacımız olmasa hayatta çalışmazdım bu kadar kaybın üzerine daha bebek odasıydı yok kıyafetleriydi onları alıcaz bakalım nasıl alıcaz çok kafama takıyorum falan de..bi daha da sizden bişey istemezler hatta hiç deterjan falan meselesini bilmiyomuş gibi davran anne siz mesela bebek arabasını alabilrmisiniz veya daha makul bi şey iste ki bi daha sizden bi şey istemeye yüzleri olmasın..

anlıyorum senı babanında evınde oturuyorsun ve de bırde çalışıyorsun boşver çalışma canım bebeğine kendın bakk

hımm pekı anladım zaten ipler tamamıyla senın elındee alma o zaman canım gıden götürsün masrafını aç gözlülerr

sende çalışma sakınn otur evınde madem zorunlu değilsın

aa bi dakka ya ne yaptım ben ne dedim anlamadım ara mı dedim şaşırdım ben sakinleş diyorum allah allah :44:
sen sondan baktığın için öyle düşündün istersen daha önce yazdıklarıma bak ben hanzadeyi sakinleştirmeye çalıştım üzüldüm böyle düşünmene

Son düzenleme:

Yok yok ben zaten fişeklenmişim fişekleneceğim kadar rumuz, düşünmeden hareket etmemeye çalışıyorum biraz zorlandım tabi kayış kopunca hemen kendimi buraya attım, şimdi daha iyiyim. Benim kayınvalidem ve kayınpederimde düğün olunca eşimi arar ve eşim gider canm... Bende senin gibiyim kimseye muhtaç olmayalım diye babamın evi varken hemde bana ait olacak olan ev kendimiz bir şeyler yapalım diye ev aldık borca girdik düşün.. Eşimin ailesi bizi milyarder zannediyor. Evet iyi yer, içer, gezerim onalardan farklı bir yaşantım var ama emeğim var..

Evime gelip dolaplarımı karıştırırlardı. Ne almış nesi var diye yada 5 çeşit kahvaltılık varsa içleri düşene kadar yerler, evde hiç bir şey kalmaz... yada biz giderken eli boş gitmeyiz nezaketen öyle gördüm ben ailemden, bir pasta tatlı bir şey alırız muhakkak.. O pastaya o çocukların görümcemin elleriyle dalması biticek diye kapışmasını izlerken miğdem bulanıyor..

Sanmayın ki küçümsüyorum, insanın fakir olması ayrı bir şeydir elinde olmaması ap ayrıdır. Görmemiş olması ap ayrı, biz annem göz işareti yapmadan kendi evimizde dahi masaya yaklaşmazdık bırakın misafirliği... Ne desem az, görümcem ulu orta utanmadan gaz çıkarır ve diğer gelinelr eltiler bu duruma güler. Benim miğdem bulanır... Çok zor onlarla aynı seviyeye inip anlaşabilmem mümkün değil yani...

2 eylül de gidilmez belki de bayramla birleştirebilirler, cumaya denk geliyor ya... Ben seminerde kesin giderim de kendimi iyi hissedersem eylülü de tamamlayabilirim, okulum da yarım gün oluyor zaten seneye, daha kolay olur belki de... Çok da zorlamayacağım kendimi, eylülü kapatmasam eğer doğum iznim dönemin bitmesine 2 hafta kala bitiyor onun için de sağlık ocağından rapor alırım, 2. döneme de Allah kerim... ))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…