2011 Ekim Anneleri

BİR DE MAVİPATİKLERE SORALIM
erkek annesi nasıl olsa canım sen ahmetin sünnetini yaptırdın mı?

selam kızlar bızgeldık oglusumla gece korktuk bıraz ama gectı sımdı oglumla babası dısarıya cıktılar bende nete gırıyım dedım
hanzadecım demek 2 sefer evınıze hırsız gırdı demek ben bekarken annemın evıne 2 kez hırsız gırmıstı ne varsa goturmustu bı kez kapıyı zorlamıs acamayındca bıcak saplamıs kapıya gıtmısı bı seferde arabamız calındı bulunamadı yanı hırsızdan korkarım ne yasadıgını anlıyorum ben kendımı bızım yuzumuzden kapının yamulduguna ınandırdım alarm almıstım onu takmaya karar verdım sımdılık bu kadar onlemımız olucak tabı bıde ayetelkursı en guclu sılah :)
aylardan bahsedılmıs ben kısaca yazıyım
7.ay = 24. ve 28 . haftalar arası
8.ay = 28. ve 32. haftalar arası
9.ay = 32. ve 36. haftalar arası
son ay ( hamılelık 9 ay 10 gundur 9. ay bıttıgı ıcın bu aya son ay denır ) = 36. ve 40. haftalar arası
28. haftada dogan bebek 7 aylık dogmus olur 7. ayını doldurmus olur
Hamileliğin son ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır? - UZMANTV (son ay hakkında vıdeo )
ben oglumu 4 aylıkken sunnet ettırmıstım esım burda olmadıgından okadar surdu bu sefer 40 dolunca sunnet ettırcem acısı az oluyo daha cabuk ıyılesıyo ve ne yapıldıgını bılmedıgınden korkmuyor neden ılk haftalar dusunmuyorum malum gobek derdı oluyo oglumun 12 gunlukken dusmustu bez baglamak zor oluyo ıltıhap olabılıyo aynı hem gobegı hem pıpıyı korumak cok zor olur pıpıde ıltıhaplanabılıyo 40 nı beklemesemde bı 1 ay beklerım gobegı dussun bı ele gelsın dıye gobek de sunnette bakım ıstıyo vede korumak gerekıyor

BİR DE MAVİPATİKLERE SORALIM
erkek annesi nasıl olsa canım sen ahmetin sünnetini yaptırdın mı?

canım cvp yazdım kı sende bana sormussun :) 4 aylıkken yaptırdım aksam 8 de yaptırdım agrı kesıcı verdım sabaha kadar mızırdandı sabaha gectı agrısı ama pıpı bantlı tabı bezı bol baglıyosun oraya dokunmuyosun yanı koruyosun hafıf ıltıhaplanmıstı batıkon surduk gectı sunnete gelınce ıgne yaparken elbette aglıyo acıyo bı cok yerıne pıpısının ıgne yapılıyo sonra uyusuyo ılk basta cok ıyı gıdıyodu sunnetımız sonra bı aglamaya basladık anneler annlar canın yandıgını anladım hala doktoruna kızarım ama hata bende esım askerdeydı cocuk cerahı bul dedı ben urolojıcı buldum sunnette oda yanımdaydı sımdı kesınlıkle cocuk cerahına yaptırıcaz sızde oyle yaptırın genel cerrah vs yaptırmayın cocuk cerrahı olsun ben esımın arkadasına yaptırıcam ztb den ama dedıgım gıbı dogunca anlarsınız gobek problem oluyo bez baglarken yıkanırken herturlu onun ıcın bana sorarsanız gobegı dussun malum cok hızlı kılo alıyolar en az 20 gun gecsın bı toparlansın oyle yaptırın derım ben ama netten arastırın 24 saat ıcınde yaptıranlar memnunmu ben bukadar bılgı verebılırım :)

sağol bilgi yumağım benimmmmm
bu söylediklerin eminim bir çok kişinin işine yarayacak

herkese merhaba.. dr.dan geldik şeker yüklemesi yaptırdık sonucum 138 çıkmış..

drum sınıra yakın olduğundan ve de şu ana kadar 8 kilo aldığım için 100 grmlık yaptırmamı söyledi..

haftaya yeniden gitcem 100 gr yaptırcam gerçi son haftalarda feci kurabiye, pasta, baklava yedim..

dr.a dedim iştahımı kapatan bişey yaz bana tiksineyim dedim ekmek, makarna, pilav, hamurişi yasakladı...

15. haftamda 5 kilo almıştım, kalan 11 haftada 3 kilo almışım..

ilk haftalar bu kadar almasaydım sorun yoktu neyse artık dikkat etcem Allah tan zayıfım 50 kilo ile hamile kaldım yani bir zamanlar zayıftım

bu arada bebişim maşAllah çok iyi, 900 gr boyumuz da 34,6 cm...

suyum,plesentanın yeri vs çok iyi bebeşimin başı aşağıdaymış yine ama değişebilir bu aylarda dedi..inşAllah doğum anında da ters olmaz kuzucum..

100 grmlık yaptıran veya yaptıracak olan var mı? dr.lar bir diyet verdi mi size?

tüm annişleri ve kuzucuklarını öpüyoruz..

Son düzenleme:
sağol bilgi yumağım benimmmmm
bu söylediklerin eminim bir çok kişinin işine yarayacak

ne demek taklım yeterkı ısınıze yarasın verdıgım bılgıler
bu arada netten arastırdım bıraz dogdugu gun yada 1 gunlukken fılan yaptıranlardan memnun sanırım pıpı cok mınık oldugundan sarmıyolarmıs krem suruluyomus :) sızde bakın ıyıce ama 2 ayı gecırmeyın derım ben

Son düzenleme:
elevıt ı alabıldın mı bu arada pıyasada yok çünkü şu ara

adam çıkarttı ama bilgisayar çalışmadıgı için biz sizi arayacagız dediler hala aramadılar :44:

kızlar bişey sorcam 10 dk da bir adet sancısı gibi bir sancı oluyo bende şimdiye kadar 3 kere oldu niye ki acaba bilen varmı şuandada hafif sancıyo

bu arada donence mutlaka alın donence alırken kurmalı deıl pıllı olmasına ve plastık deıl pelus oyuncak olmasına dıkkat edın kurmalı sureklı duruyo plastık oyuncakta sakıncalı oglumun basına dutu 2 sefer bızde yenıden alıcaz alıncak bırsey daha buldum

Son düzenleme:
ufff bana da atess basıyorr yaaa avuclarımın içi yanıorr resmenn.....Allah yardımcımız olsunn.şu 3 ay da cabucak gecsınn.....

merhaba bayanlar.bi sorum olcaktı çok kafama takılıyo yardımcı olabilirmisiniz ?
25 haftalık hamileyim ,doktor rahime giden iki damardan biri zayıf devamlı kontrol altında olman lazım.bebk beslenmeyebilir kilo almaman,tansiyon sorununun olmaması lazım dedi.içinizde bu şekilde sorunla karşılaşan varmı.korkumdan yemek yiyemiyorum

uzman tv yi izledim şimdi ben 7.5 aylık hamiş mi oluyorum anaa ne çabuk büyüdük
anacım lisede bile hesap işlerinde bu kadar zorlanmamıştım

mavipatikler valla sağol bacım nihayet çözdüm ben bu olayı gebelik 10 ay süren bişeymiş
onuda anladım bu konuyuda çözdüğüme göre gidip bulaşıklarımı makinadan çıkarayım

uzman tv yi izledim şimdi ben 7.5 aylık hamiş mi oluyorum anaa ne çabuk büyüdük
anacım lisede bile hesap işlerinde bu kadar zorlanmamıştım

ya neden bukadar takılıyorsunuz şu hesaplara
kuzum adet tarihine göre 30 gün ay hesabı yapıver yaw
7 bucuk aylık hamile isen eylülün başında doğurman lazım ozaman senin
şimdicime ben ultrasona göre tam 17 haftalık olmuş oluyorum 18e giriyoruz yanı.. 17den hesaplayım..
17*7gün = 119 gün etti.. 4ay x 30gün eder 120 gün .. buna göre tam 4 aylık olmuş oluyorum.. ama ben yine de son adet tarihini baz alıcam.. ve 25 temmuzda 4 aylık olmuş olucam.. 1 bucuk hafta ileri geri fark etmez.. nezaman doğuracağımız belli olmuyor nasılsa.. 42. haftaya kadar yol var

bu arada 3lü tamamızın sonuçları temiz.. çok güzel çıkmış dedi doktorumuz... 11 ağustosa da ayrıntılı ultrason için gidicez.. 150 liraymış.. eccik boğazımda kaldı fiyatı ama.. napalım.. bebiş için doğmadan daha ne masraflar ediyoruz :)

canomm senle sat ımız aynı 8 ocak. biz şuan yani 8 temmuzda 6 ayımızı doldurduk.7.aydan 4 gün aldık dahalık.7.ayın içindeyiz yanii.çok basit aslında her ayın 8 izinde ayımız bitmiş oluyor. 8 ağustosta 7.ayımız bitecek yanii . :)

sonuçların güzel çıkmasına sevindim bacıı niye seni erken detaylıya alıyolar kiii 26-27.haftalarda tekrar detaylı isteyecekler :44:ben dün gittim 130 tl verdim cd mide kaptım

canım geçmiş olsun ben 100 gramlık yaptırdım 3 tanesi normal bir tanesi sınırda çıkınca 2000 kalorilik diyet verdi. şimdi onu yapıyorum .ve gün aşırı ölçüyorum tokluk şekerini şimdilik kontrol altına aldım .bebeğin sağlık olmasına çok sevindim. allah nazarlardan korusun.

sonuçların güzel çıkmasına sevindim bacıı niye seni erken detaylıya alıyolar kiii 26-27.haftalarda tekrar detaylı isteyecekler :44:ben dün gittim 130 tl verdim cd mide kaptım

bilmem ki.. verdiği tarihte ultrasona göre 21+2 olucam hayırlısıyla
şey verdiler mesela.. dosya.. gebelik takip şeması var içinde..
16-18. hafta üçlü tarama testi ve ultrasonografi ile fetal organ taraması
20-21 hafta - fetal anomaliler yönünden ikinci basamak obsterik ultrasonografi ile ileri değerlendirmeler, gerekli durumlarda fetal ekokardiografi incelemesi.
24-28 - gestasyonel diyabet (gebelik şekeri) taraması için 50 gram glukoz tarama testi ve gerektiğinde 100 gram OGTT yapılması..
vs
32-34 .... 36-40 ..
diye devam ediyor...
güveniyorum kadına ama parası çok geldi yaw.. bakalım.. hemde o tarihi pek sevmem de 11 ağustos 99da güneş tutulması olduydu.. peşine 17sinde deprem..
Allah korusun hepimizi..

Son düzenleme:

canım sen kaç kilo almıştın ayrıca diyet listeni yazabilir misin kıyaslama açısından bakayım...

benim 100 lükte sorun çıkmaz inşAllah, ablam hemşire haftaya kadar şekerli şeyleri azalt yeme o zaman düşük çıkarsa sorun yok dedi...

benim dr. 8 kilo almama taktı.. neyse bakalım hayırlısı.. sağlıklı olsunlar da diyet yaparım hem kilomuzu da dengelemiş oluruz...

yani artık moneyler bebeklere saklıcazz dıkkat edıcez harcamalarımıza bir dahakine yazdırırsın canım hatta bıtmeden yazdır 2 ay sonra bıtecek ilacın o zmaan dr gıtmek zor olabılır
dr unu ara canımmm
benımde öle ama bunun için hiç birşey söylemedıler bana uyarıda da bulunmadılar

bende 7 kılo aldım çok fazlamı aldık yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…