Sabah kalktığımdan beri kanamam var damla damla geliyo hala. Hastaneyi arasam gel bakalım diyicekler o yüzden aramıyorum. Sabah çok telaş yaptım ama sonra kızım hareket edince biraz sakinleştim acaba yarına kadar beklesem mi diye düşünüyorum
anaaaaakız nekadar sakinsin ,gitmeyemi eriniyosun ,bildiğin bişeymi var yoksaa???gitsene hastaneyee..ben duramam öylee
Sancım felan yok kızım da oynuyo o yüzden sakinim. Kendi doktorumda yok başka bi doktora gidersem sanki kötü bişey söyliycek gibi geliyo bide
selam kızlaarr ...herkese hayırlı ,bereketli mutlu bi bayram diliyorum ....bende bayramda ailesinden ayrı olanlardanım ,ama malum malatya istesemdee gidemem zaten ,ee kurbandada zor olur ,eşime söyledim seneye ramazan bayramında gitcez inşşşş...
bu sabah açılışı kavga gürültü yaptım ,eşim ,kaynım ve kayınvalidem mezara gitti ,görümcem ve eltim adet olduğundan bende hamile olduğumdan gitmedim mezara ,..onlar evden çıktı eltim söylenmeye başladı ,yok elini öpmemişim ,yok geçen gün haksızmışım ,yok görümceme gitme demişim buna dememişimmm..anaam saydı saydı ,bende o esnada yasin okuyodum kayınpederim için ,odadan çıktım bende başladım buna bağırmaya ,o bana ben ona ,görümcemde zavallı bi ona kızıyo bi bana ,sonra bu evi terketmeye yeltendi ,neyse durdurdu görümcem ... ama bu arada ben 3-4 kez odadan çıkıp çıkıp laf yetiştirdim ..enson artık küstük dedik yanii...neyse dedim bayram ,hem eşlerimizde duymasın ,sen gel içeri konuşalım dedim ,oturduk konuştuk ,anlaştık ...şimdi hala gelip gidiyo yanıma ,nasılsın diye ...ama ben artık temkinliyim kendisine karşı ,sırf bayram bayram sorun çıkması diye yaptım ama görümcem ,ve eşim çok tattir etti beni ,büyüklük yapmşın boş ver onu biz biliyoruz dediler...ama başka kimseye anlatmadık ,belki oda eşine söyler bilemem...
yozservetciim geçmiş olsun canım yaa..nekadar korkmuşundur ,Rabbim normal doğum zamanlarına kadar yaşatmasın sana ve bizlere inşallahh...
duygu amma yapmışın haaaa....kız ben hem kadayıf dolma ,hemde kalbura bastı yaptım ,mükemmel oldu ,hatta kalburabastı hazıra benziyo diye yemeyenler bile olduuzaten 25-30 taneydi ısrar etmedim bendee
Edaaaaa gece boyu senle uğraştım resmen ,facede resimlerini gördüm yaa,hp sen ve aybeni görüyorum uykuyla uyanıklık arası ,böyle bişeyler anlatıyorum ..baya etkilenmişim kız sendenn...neler oluyor banaaa
Sabah kalktığımdan beri kanamam var damla damla geliyo hala. Hastaneyi arasam gel bakalım diyicekler o yüzden aramıyorum. Sabah çok telaş yaptım ama sonra kızım hareket edince biraz sakinleştim acaba yarına kadar beklesem mi diye düşünüyorum
canım bencede durma bende cok serınkanlıyımdır ama bu normal degıl sende hak verırsın kı..belkı acılman vardır da ondan kanaman vardır..hemen aklına kotu bısey getırme...kalk gıt lutfen ben bıle gerıldım okuyunca valla..benımde alt tarafımda basınc hıssı var esım acılman vardır belkı dedıben yokartık falan dedım sede endıselendım..
aman canım geçmiş olsunnnn inşallah son haftasına kadar bekler meleginArkadaşlar merhaba,
biz bugunlerde sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. sanırım kendi kendime nazar degdirdim ya da annemin rahatsızlıgını ögrendigimdne beri için için çok üzüldüm ondan oldu. erken dogum tehdidimiz oldu. bundan 2.5 hafta önce de yogun kasık agrılarım olmustu ben önemsememistim çok sizler de dikkat edin. bu kasık agrısını ben yogunlastırılmıs gaz sancısına benzetmiştim cünkü sordugum herkes dogum sancısını hiç böyle anlatmamıştı. meğer bebek vagina çıkışına yaklaşmış ve oraya baskı yaptığındna buralar ağrıyormus. neyse pazar günü sabahtan itibaren cok yogun kasık agrım oldu yine. eşimle birlikte gece vantilator actık ya ikimiz de üşüttük gazım çok sandık. sürekli gaz cıkarmak için çeşit çeşit hareketler yaptım gittim duş aldım soda içtim tamam epey gaz çıkardım ama hiç rahatlama olmadı. yürüyüş iyi gelir diye iftara dışarı çıkalım sultanahmet falan yapalım dedik iyi ki gitmekten vazgeçmişiz. eve misafir çağırmaya karar verdik ve eşim her işi ben yaparım dedi evi temizlerken ben gittikçe kötü oldum sancının sıklığı artıyordu bir de süresi uzamaya başlamıştı.
Doktorumuzu aradık ben nöbetçi değilim ama hastaneye gidin şu ebe ilgilenir dedi. en azından içiniz rahatlar dedi. emin olamadık gitmek konusunda ama iyi ki gitmişiz. beni hemen ebe nst ye aldı. nst de doğum sancım başlamış olarak çıktı. ebe çok üzüldü daha 32. haftan çok kötü olur çocuk doğarsa dedi. en az 1 ay küvezde kalırmış ciğerleri gelişemediği için. alttan açılma olmuş mu diye muayene etti. 1 cm açılma olmuş. çok olmadığı için sanırım hemen önlemek üzere üst kata müşahade için odaya çıkardılar. önce sade serum verdiler 2.5 saat kadar 1 lt lik. o serumdan sonra bu sancıların yalancı doğum sancısı mı gerçek mi olduğu anlaşılıyormuş. nst yaptılar gene ve aynı sancılar devam ediyordu zaten ben de hissediyordum. bana hemen yatış yaptırın dediler saat 22.00 ydi. yatış yaptırdık ve ilaçlı özel bir serum taktılar 0.5 lt lik ve çoook yavaş damlalarla bana bunu verdiler. yüksek dozda verirlerse çocuğa zararı oluyormuş bu doz bile ben de çarpıntı yaptı. bu serum erken doğumu önlemek üzereymiş. eğer olumlu tepki verirse vücudum önlemeye çok yaklaşmış olucaktık. ki böyle oldu çok şükür. serum devam ederken gece boyunca sabah ve sonra diger aksama kadar hep tansiyon ölçümü nabız ölçümü yapıldı. sürekli en az 4-5 kez nst çekildi. sancım giderek azaldı. kabul edilebilri düzeye gelince isterseniz çıkış yapabilirsiniz ilaçla evde devam edebilirsiniz dediler. 2 gun çok feci sıkıldım hasteneden çıkış yapma kararı aldık dün gece kayınvalidemlere geldik. Allahtan bayram tatili ve eşim de hep yanımda bu beni rahatlattı. ancak çarşamba günü dr um bana erken dogum tehdidi yok durumun gayet saglıklı yolculuk yapabilirsin demişti. ben de bayramın 2. gunu rahatsız olan annemi görmek üzere ankraya bilet almıstım. gidemeyeceğim için çok üzüldüm durup durup annemi düşünüp ağladım yine hem hastanede hem hala ara ara evde. eşim kızıyor hala bunu dert etmeme bebeişe ve sana bişey olucak artık yeter düşünme diyor ama psikolojim acayip bir hal almış düşünmeden de edemiyorum.
yine de size tavsiyem hem ne çok iş yapıp kendinizi yormayın bu aralar hepimizin en kritilk dönemleri, hem de hiç bir şeye üzülmemeye çalışın bu da etkiliyor. bu 3-4 hafta aman dikkat arkadaşlar...
bizim hala durum kontrol altında devam ediyor ilaçlarımızı alıyoruz, sürkeli dinlenmem lazım, insaallah bebiş erken gelmez. sizin de dualarınızı bekliyoruz...
hııııı facede resim paylaşıyonuz demekkkkselam kızlaarr ...herkese hayırlı ,bereketli mutlu bi bayram diliyorum ....bende bayramda ailesinden ayrı olanlardanım ,ama malum malatya istesemdee gidemem zaten ,ee kurbandada zor olur ,eşime söyledim seneye ramazan bayramında gitcez inşşşş...
bu sabah açılışı kavga gürültü yaptım ,eşim ,kaynım ve kayınvalidem mezara gitti ,görümcem ve eltim adet olduğundan bende hamile olduğumdan gitmedim mezara ,..onlar evden çıktı eltim söylenmeye başladı ,yok elini öpmemişim ,yok geçen gün haksızmışım ,yok görümceme gitme demişim buna dememişimmm..anaam saydı saydı ,bende o esnada yasin okuyodum kayınpederim için ,odadan çıktım bende başladım buna bağırmaya ,o bana ben ona ,görümcemde zavallı bi ona kızıyo bi bana ,sonra bu evi terketmeye yeltendi ,neyse durdurdu görümcem ... ama bu arada ben 3-4 kez odadan çıkıp çıkıp laf yetiştirdim ..enson artık küstük dedik yanii...neyse dedim bayram ,hem eşlerimizde duymasın ,sen gel içeri konuşalım dedim ,oturduk konuştuk ,anlaştık ...şimdi hala gelip gidiyo yanıma ,nasılsın diye ...ama ben artık temkinliyim kendisine karşı ,sırf bayram bayram sorun çıkması diye yaptım ama görümcem ,ve eşim çok tattir etti beni ,büyüklük yapmşın boş ver onu biz biliyoruz dediler...ama başka kimseye anlatmadık ,belki oda eşine söyler bilemem...
yozservetciim geçmiş olsun canım yaa..nekadar korkmuşundur ,Rabbim normal doğum zamanlarına kadar yaşatmasın sana ve bizlere inşallahh...
duygu amma yapmışın haaaa....kız ben hem kadayıf dolma ,hemde kalbura bastı yaptım ,mükemmel oldu ,hatta kalburabastı hazıra benziyo diye yemeyenler bile olduuzaten 25-30 taneydi ısrar etmedim bendee
Edaaaaa gece boyu senle uğraştım resmen ,facede resimlerini gördüm yaa,hp sen ve aybeni görüyorum uykuyla uyanıklık arası ,böyle bişeyler anlatıyorum ..baya etkilenmişim kız sendenn...neler oluyor banaaa
duygucum bence git doktora kanama anormal bir durum sonuçta, kıızın oynasada sancın olmasa da git muhakkak canımm ...
slm kızlar dünden beri kendimi toplayamadım nazarmı degdi neeayaklarım kollarım sırtım nasıl agrıdı uyudum banyo yaptım yok geçmiyo
parol alacaktım ama annem virmedibugun 1 de yattım 4 te kalktım anca kendime geldim zati şeker toplamaya gelen çocuklardan
başka kimsede gelmiyoannem dünden beri göbegimi açıyo öpüyo kokluyoo bi tuhaf oldum şımardım ben yaaaaaaaaa
aman canım geçmiş olsunnnn inşallah son haftasına kadar bekler meleginyat dinlen sakın iş falan yapmaa
hııııı facede resim paylaşıyonuz demekkkkbizde varmıyık
bende sabah kalkıp osmanlı tatlısı yaptım pek bi güzel oldu canımmmmm
neeeee kanamamııııdr a gittinmiiii yat dinlen kalkma ayaga iş güç yapmaaa
Hiç yatıp dinlenmedim kimse gelmez yaptığım tatlıları bile kendim yerim derken teyzem ve dayımlar geldi gerçi ben bişey yapmadım oturdum çıkan bulaşıklarını bile yıkadı gittiler. yeni uzandım biraz dinlenip bakıcam devam ederse gidicem hastaneyeneeeee kanamamııııdr a gittinmiiii yat dinlen kalkma ayaga iş güç yapmaaa
korkmaya başladım sanırım :18::18::18:
Sancım felan yok kızım da oynuyo o yüzden sakinim. Kendi doktorumda yok başka bi doktora gidersem sanki kötü bişey söyliycek gibi geliyo bide[/QUOm.TE]
Duygucum bebeğin şiddetli hareketindende kanama olabiliyor, ama kanama olması olağan bir durum değil sende bilirsin ki, korkularını yen ve git canım eğer açılma erken doğum gibi bir durum söz konusu ise bunu ertelemek için nidazol filan yapıyorlar yozservette gitmiş bak tedavisini yapıp göndermişlet.. Beklemenin manası yok korkutmak istemiyorum seni ama erken müdahele edilcek bir durumu geciktiriyor olabilirsin dimi? Hadi kalk hemen doğru doktora...
kuzum seninki nazarlanma değil nazlanmaaa tam ana kuzusu oldun seeençok sevindim annenin gelmesine gözünaydın canım
hee bu arada facebook una bak :)
Hiç yatıp dinlenmedim kimse gelmez yaptığım tatlıları bile kendim yerim derken teyzem ve dayımlar geldi gerçi ben bişey yapmadım oturdum çıkan bulaşıklarını bile yıkadı gittiler. yeni uzandım biraz dinlenip bakıcam devam ederse gidicem hastaneye
Duygucum bebeğin şiddetli hareketindende kanama olabiliyor, ama kanama olması olağan bir durum değil sende bilirsin ki, korkularını yen ve git canım eğer açılma erken doğum gibi bir durum söz konusu ise bunu ertelemek için nidazol filan yapıyorlar yozservette gitmiş bak tedavisini yapıp göndermişlet.. Beklemenin manası yok korkutmak istemiyorum seni ama erken müdahele edilcek bir durumu geciktiriyor olabilirsin dimi? Hadi kalk hemen doğru doktora...
sağol canım alıştırmayayım kendimi bari 1 hafta kalacak anacım şımarıklıgımı kociş kaldıramaz
vuvvvvvvv facemde süprüz varmışşş
Şimdi lavaboya gittim kırmızılığı gitmiş sildiğim zaman peçete sanki çay lekesi gibi oluyo
Balıkesirde yasadışı kürtaj yapan doktor 5-6 aylık bebekleri ilaçla anne karnında öldürüp sonrada suni sancıyla doğum yaptırıyomuş. pizza kutusunu koyup gömmüş. Doğurupda bebeği istemeyenlerin bebeklerinide satıyomuş. Yuhhhh yaaaa nasıl vicdan bi anne bunu yapabiliyosa doktorun yaptığını çok görmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?