• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ekim Anneleri

duyguuuu cidden yiyomu beren o köfteyi yoksa sadece foto için mi... zaten ağzında olan taraf değilde tam tersi ısırılmış :1::1::1:
bu arada maşallahı var bu kızın... hala gözleri maviş maviş bakıyo yaaaa :nazar::nazar::nazar:

maşallah duygu ya sen bu gidişle haziranda bırak yürütmeyi direk koşturacaksın kızı ama et ağır gelmezmi sindirimi zordur ya sen gene meyve suyuyla devam et istersen

bu ne hız cnm ya daha 2 gün önce yazdın gidicez diye ne çabuk gittiniz
gerçektende hızlı gelişti daha önceden söylemişlerdi ama kesin değildi kesin olunca hoppp dedik ve geldik işte.şirketin sağı solu belli olmuyor.

ayyy ne güzell...hayırlı olsun canım ,evinizde yeni şehrinizde,kızz 3 ay dediğin nedirkiii? hem orda kışlar çok soğuk olmazz..bol bol horoz kesin ,yiyiinn..ohh miss:)) :56::56:(Allam her şekilde aklıma yemek geliyooooo)

teşekkürler nidacım. 3ay fazla uzun değil ama ne bileyim işte.yok canım yyaaa çok soğuk kocaeliye göre.birde evde doğalgaz yok evin içi buz gibi.ahh ahha kocam yese bende yerim horoz ama oo kümes hayvanlarını yemez maalesef gerçi etide çok sevmez ama onu yiyor azda olso.

offff oğlum uyndı yine mızırdanıyorrrr.:14::14::14:

nidacım pek tatlı çıkmış elvinimiz maşallah :nazar::nazar::nazar: bide artık eldiven kullanmıyo musun ??? ben arada çıkarıyorum ama o kadar abuk soğuyo ki elleri 5 dk içinde buz gibi oluyo mecburen tekrar giydiriyorum.aslında kullanmamak lazımmış herşeyi elleriyle keşfettiği için ama napıcaz bilmiyorum.bi yaz gelseydi....

nidacım pek tatlı çıkmış elvinimiz maşallah :nazar::nazar::nazar: bide artık eldiven kullanmıyo musun ??? ben arada çıkarıyorum ama o kadar abuk soğuyo ki elleri 5 dk içinde buz gibi oluyo mecburen tekrar giydiriyorum.aslında kullanmamak lazımmış herşeyi elleriyle keşfettiği için ama napıcaz bilmiyorum.bi yaz gelseydi....

çok sık takmıyorum canım ,tırnakları biraz uzadığında sadece,kesebilecek kadar olunca çıkarıyorum ,gün içinde kendim severkende çıkarıyorum ,bana dokunsun istiyorum ,bende onun ellerini tutuyorum ...beni,mkininde elleri soğuyo ama biyerde okumuştum ,göğsü ve surtı üşümediği sürece bişeycikler olmazmış ,evde berede takmıyorum zaten sadece banyo sonrası.

nida cnm sen mamayı ne yaptın bebelacmı veriyorsun şimdi aptamil mi ???

canım sanki bebelacı beğenmedi benim zilli ,ilk günler verdim ,ama 1-2 gündür maşşallah:nazar::nazar: sütüm yetiyo ,vermeme gerek kalmıyo.ama muhtemelen aptamile geçicen ...4. ayda aptamilin kaşık mamasından takviye yapcam mesela ,benim yeğenme öyle yapıyo yengem ..

canım sanki bebelacı beğenmedi benim zilli ,ilk günler verdim ,ama 1-2 gündür maşşallah:nazar::nazar: sütüm yetiyo ,vermeme gerek kalmıyo.ama muhtemelen aptamile geçicen ...4. ayda aptamilin kaşık mamasından takviye yapcam mesela ,benim yeğenme öyle yapıyo yengem ..

benimkide sanki aptamili beğenmedi geçen gün marketten hem aptamil hem bebelac aldım aptamili tam içmiyordu bebelacı hüpletti zilli ikisindende alınca evde kutuları baya inceledim aptamille bebelac nerdeyse gramına kadar içindeki herşey aynı bide bebelactan sonra kaka olayı düzeldi hergün yapmaya başladı şimdi bende kararsız kaldım hangisine devam etsem acaba :26:

benimkide sanki aptamili beğenmedi geçen gün marketten hem aptamil hem bebelac aldım aptamili tam içmiyordu bebelacı hüpletti zilli ikisindende alınca evde kutuları baya inceledim aptamille bebelac nerdeyse gramına kadar içindeki herşey aynı bide bebelactan sonra kaka olayı düzeldi hergün yapmaya başladı şimdi bende kararsız kaldım hangisine devam etsem acaba :26:

ozaman bebeleca devam et aptamili bana yollaaa:1::1::1:

aaa herkeşler uyumaya gitmiş sanırsam ,benim kız 2 buçuktan evvel uyumaz...neyse bu geceki nöbetçi annne ben oluyum ozaman ,bu arada kızıma güneş sistemini yıldızları ay ve gece gündüz oluşumunu anlattım can kulağıyla dinledi ...artık gece gündüzü öğrendiğine göre nezaman düzeni oturur acabaa:44:

OOOOOO hanzade geçmişi bitircekteeee...alıntılara cevap yazcaktaaaa...son sayfada benim yazımı görcekteee...bu sırada kızıda mızırdar 1-2 keree...sabahı bulur sanırsam vuslatt....benim kız uyku moduna girdi ,çok sürmez bayılır ..herkeşlere iyi geceler diliyoruuummm:3::3::54::54:

eneee hanzadede burdaymıışş...:3::3:selam naber dostum:29::29:

OOOOOO hanzade geçmişi bitircekteeee...alıntılara cevap yazcaktaaaa...son sayfada benim yazımı görcekteee...bu sırada kızıda mızırdar 1-2 keree...sabahı bulur sanırsam vuslatt....benim kız uyku moduna girdi ,çok sürmez bayılır ..herkeşlere iyi geceler diliyoruuummm:3::3::54::54:

:)) kız aynen dediğin gibi geçmişe baktım geldim kızımı sallıyorum ...

ben yatırdım şimdi uykumun gelmesini bekliyorum ..ama daha zaman öldürmeyim ,hiç değilse dalmayı beklerken uzanıp gözlerimi dinlendirmiş olurum..iyi geceler canım...

Allah eksikliklerini vermesin ama hiç olmasa haftada 3 gün misafirim oluyor ve benim oğlum kalabalığı hiç sevmiyor :((( paraladı yine kendini de beni de bugün. ay bi de millet hizmet bekliyo çocuk uyumuyo deli oldum yaaa

kızlar kısır yiyo musunuz? çiğ bulgur diye bende mi çok gaz yaptı yoksa herkesin mi böyle. bugün yemedim ama geçen yediğimde çok gaz oldu çocukta . canım da çekiyo üffff daha ne kadar sürecek bu gaz sancısı
ben bitek mercimekli köfte yemiştim onunda bulgurundan değilde mercimeğinden olu sanırım çok seviyorum hatta abarttım biraz sanırımkızımda bende öldük kıvranmaktan benim birde safra sancım tuttu bi daha mercimeği ağzıma sürmem
ay ben bi kere kısır yedimde kaynana yapmışti , aklımada gelmedi gaz yapacağı,sonra bütün gece ayaktaydık o yüzden ne kısır ne bulgur pilavı yiyemiyorum.
bide cumartesi günü mevlütde 2 bardak ayran içtim gene aynı etkiyi yaptı. o kadar kısıtlıki yediğim şeyler :(
bende şunu yemesem bunu yemesem diyodum ama öyle alıştırma herşeyi ye çocuğun onların besininede ihtiyacı var diyolar bencede mantıklıVirüs
Kızlar sizde de oldumu merak ettim. Parmaklarımın kenarları dolama gibi oldu. Şişti, içinde de iltihap var. İnanılmaz acıyorlar. Dr. hamilelikten ve lohusalıktan kaynaklandığını söyledi. Kenarlarına sürmem için bepanthen verdi. Ne alaka dimi lohusalıkla tırnaklarımın kenarları...
çok geçmiş olsun
selam kızlaarr...uyku düzeninden bahsedilmiş..benim kız dün gün boyu hiç uyumadı diyebilirim ,normalda uyuyo 1-2 saat ,ama dün enfazla 1 saat uyumuştur oda bölük pörçük ,çok bunaldım başında durmaktan ,artık kızarak alıyodum yatağından ,eşimi aradım nerdesin çabuk gel diye ,6 gibi geldi işten ve yarım saat içinde uyuttu kızııı:53: artık alıştı zaten uyuyamayınca veriyorum eline sakinleştiriyo ,yarı yatar pozisyonda kızın başı göbeğine gelecek şelikde koyuyo ,ve kızın hiiç sedi çıkmıyooo:30: bizimki tam babacı olcak anlaşıldı ,zaten kafasını babasının boynunun altına sokuyo ,diğer eliylede sakallarını seviyoooo :52: baba kız pek mesutlar ...yalnız gece 3 e kadar uyumuyo ,hele dün uyutuyorum yatağa koşuyorum 10 dk olmadan başlıyo ağlamaya gıcık oldum ,3. sünde ben kalkmadım eşim kalktı ,yanıma yatırdı ,bi süre sonra uyudu zilli ,hemen yatağına atıp kaldığım yerden devam ettim uyumaya ..ayy çok zor uykusuzluk...Allah bebeği uyumayana sabır versin ..bide ablam diyoki artık büyüdü oyun i,sticek ,konuşmanı istiycek ,öyle emzirip uyutmak yookkk...çok korkuyoruuumm ...okulda öğrettiğim şarkıları söylemeye başladım bile bizim kıza...1 yaşına kadar mevsimler ,renkler sayılar bitmiş olur sanırımm:1::1::1:hee bide bugünlerde emziği zorluyorum alışsın diye ,bi süredir ihmal etmiştim ,zaten doğru düzgün emmiyo ,bari çenesini yormuyumda bende çalışsın dedim ,ama ondanda sıkılıyo insan..sürekli meme aç kapa aç kapa...:19: bide dün akşam kızımı yüz üstü yatırdım ,okadar hoşuna gittiki ,biraz yormuştum öncesinde uyudu kaldı bıdığım ,gözüm hep üstündeydi ama ,bakınn,birinde uykusunda gülerken yakaladıımmm:16:
Eki Görüntüle 297899
Eki Görüntüle 297898
Eki Görüntüle 297897

bu arada akşam yemeğpi düşüneniniz varmıı..ben beşamel soslu makarna düşündüm bitek ..ama kilo vermem lazım ,alternatif öneri istiyoruumm..etsiz ama lezzetli bi yemek önerisine açığım..öyle bi yemek varmıkiii...???
oyy maşallah kuzuya koca kız olmuş
aa, bize her yaz gittiğimizde annanem yapardı bayılarakyerdik, biz arapgirliyiz sen nerelisin canım ?
aha bi malatyalı daha
yeşilyurtluyum bendee:1:
kocamda yeşilyurtlu

denedim, tulumun kollarının içine soktum eldiveni gene çıkarıyo benimki :))

sorma hem yemem lazım biliyorum hem çocuğa gaz geçecek diye yiyemiyorum
azıcık yoğurt azıcık süt, ama sütlü tatllı yiyorum özellikle sütlaç. ve yumurta ve peynir yiyorum sık sık, bunlarıda yemesem öldüm bittim zaten

bizimde 40 çıktı lohusalık bitti, ev boşaldı, benimkide bugün yarın hadi dicek bakalım bende korkuyorum napcassss :))))
sadece emzirdiğimiz, ek gıdaya başlamadığımız sürece regl olmaz dedi annem bana ama bilmiyorum artık bekleyip görces
ben kırkım çıktığının ertis günü oldum regl lohusalık sandım ama değilmiş ikisi arka arkaya çıkardım gitti

merhaba canalrım saçımı boyatttttımmmmm:119::119::119::119::119::119::124::124::124::124::124::124: bek şeker oldu ayol.ama benim kazmada yine tık yok.hayatım sen banada tesbih çekiyomusun zikir matik nerde dedi.minik öküz
:1::1::1::1::1::1:

:nazar: Heyyy maşallah Köfte duduşlu gelmiş Bende sana inat kızımı köfte duduşlu yapmaz mıyım :63:
Köfte yedirirsem olur sanırım :26:
Eki Görüntüle 298308
oh oh bizde dün mandalina üzüm yedik birde annem pırasa yapmıştı onun suyundan verdi iki çay kaşığı
olmazmı hemde nezor alıştığım sevdiğim yerden uzaklaşıyorum en önemlisi ailemden ama ne yapalım sağlık olsun diyip katlanıyoruz.ee zahmetsiz rahmet olmuyor eğer buralara gelmeseydik ev alamazdık şükürler olsun evimizi aldık.
hayırlı olsun canım güle güle oturun

Sansecim bende 3 te uyudum 4 ten iyidir dimi :)) Neyse darısı bu gece 2 ye inşallah öle öle umaırm normal vaktine döner ya bitiriyo beni uykusuzluktan heryerim etlerim dökülüyo... Akşama misafir var ne yemek yapçam bilmiyorum :( Kahvaltı yapmam lazım acilinden...

Kız zeamet o mercimek köftesi varya bizide bi gece mahfetti perperişan oldum eşim bile dedi ne yedin sen diye çocuğun iki dudağı bi araya gelmedi ağlamaktan bendede çok pis gaz oldu şiştim davul gibi bidahada töbe dedim çok severim ama dahada yemicem...

Herkeslere cevaplar yazmak muhabbet etmek istiyorum ama aç kalırım uyanırsa 5 saat gözünü kapamıyo ilgilenmem gerekiyo sürekli, bi iş yapamam.. Hadi öptüm herkesleri...

Haa akşam okumuştum ama yazamadım fatoşçum annende gittiği için kızınla baş başa kalıcaksın bu yüzden bi bunalım dönemi oluyo hepimizde oldu geçicek canım sen harikulade bi kadın ve annesin gül gibi bi kızın var eşin seni çook seviyo, kaynanadna olmasa tam süper olurdu ama o da nazarlık olsun :))) Herşey yoluna gircek üzülme, şöle düşün ya sağlık sorunu olsaydı bebeklerin paşamı düşün misal biliyorum bebeğini çok seviyosun hepimiz gibi bu buhran ve sendromda geçici yaza kızın büyücek belki adımlıcak sende peşinde koştururken hem kilodan hem stresten kurtulcaksın canım... Bide 6 aylık bebek gördüm dün aman allahım o şirinlik sempatiklik agular bağırmalar baba demeler bizimkilerde o kadar olunca herşey daha güzel olucak :)

:59::59::59:iki gündür kızım emip emip süt azalınca çıldırıyo mememle savaşıyo resmen ağzına alıp itiyo göğsümü sıkıyo çiziyo resmen tekmeliyo beni napıcam bilmiyorum ya emmeyi bırakırsa biberon yüzündenmi oldu acaba:25::25::25:

kızlarr günaydın
malum bizim anne, kaynana gitti evde başbaşayız kızımla
şimdiye kadar bebeişi hep büyükler yıkadı, ilk kez ben yıkıycam, siz file kullanıyomusunuz , benim annemle kaynana çcuk suya temas etmeli filede neymiş diye hiç kullanmadılar, ben şimdi yıkarken nasıl yıkıycam karar veremedim.
bide yanlkız yıkayabiliyomusunuz yoksa eşlerinizlemi yıkıyosunuz ?

kızlarr günaydın
şimdiye kadar bebeişi hep büyükler yıkadı, ilk kez ben yıkıycam, siz file kullanıyomusunuz , benim annemle kaynana çcuk suya temas etmeli filede neymiş diye hiç kullanmadılar, ben şimdi yıkarken nasıl yıkıycam karar veremedim.
sanada günaydın canım.benimde oğlumu hep annem yıkadı hiç kendim yıkamadımve annemde fileyi kullanmadı ben onda yıkıyamam dedi küvetin içine battaniyesini koyup yatırıp onun içinde yıkıyordu.şimdi iş başa düştü artık ben yıkıcam ama nasıl bilmiyorum fileyimi kullansam annemin yönteminimi devam ettirsem:44:.ben cesaret edemem alışana kadar eşimle yıkarız.

:59::59::59:iki gündür kızım emip emip süt azalınca çıldırıyo mememle savaşıyo resmen ağzına alıp itiyo göğsümü sıkıyo çiziyo resmen tekmeliyo beni napıcam bilmiyorum ya emmeyi bırakırsa biberon yüzündenmi oldu acaba:25::25::25:

Emerken gazlandığından yapıyor olabilir canım.

kızlarr günaydın

Ben tek başıma filesiz yıkayamıyorum çok zor oluyor zaten tek başına yıkarken çocuğu üşütüyorum gibi geliyor hep çünkü bir taraftan keseleyip bir taraftan çocuğu tutarken bir taraftan üşümesin diye su dökecek üçüncü bir kolum yok :1: Biz küvetimizi ve filemizi anneannede bıraktık bugün banyo günümüz soyunup dökünüp bizim küvette mi yıkasam diyorum :1:

Back
X