valla dişciden yeni geldim.beynım zonklıo.Karnım aç kahvaltıdan sonra yemediydim direk forumu acınca kim bu Allah cezasını vermeye dedimm görünceee :) ya meloşş naponn kuzummm yaa.iç pilava baylıolm.tarif ??
kız ANNE YEMEĞİ olsunn..hani anne köftesi der gibi
ve blogda da şöyle yaz : ANNE Y(EMEĞİ)
Bu benim ilk iç pilavım, bunca zaman aşure gibi pilav mı olur diye yemediydim çok şey kaçırmışım. Çok güzel bir lezzetmiş. Ben pirinci soğuk suda ıslatırım, pişirirken de soğuk su ile pişiririm. Tane tane olur.
1 su bardağı pirinci soğuk suda ıslat yarım saat kadar. Kuş üzümünü de sıcak suya ıslat ki şişsin.
1 kuru soğanı ince doğrayıp tereyağında kavur, o sararınca çam fıstıklarını at, onlar da pembeleşinceye kadar ikisini birlikte kavur.
Akan suyun altında iyice yıkadığın pirinci koy tencereye birlikte kavur.
Şişmiş olan kuş üzümlerinin suyunu süzüp tencereye koy.
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yeni bahar
2 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı soğuk su koyup karıştırıp en küçük ocağın yarımında pişmeye bırak.
İlk deneme için gayet lezzetli oldu. İlerleyen zamanlarda geliştirilebilir.
Hımmm, benim perde pilav için yaptığım pilava benziyo birazcıkkkk
Eki Görüntüle 599993 Eki Görüntüle 599994 Eki Görüntüle 599995 Eki Görüntüle 599996
İç pilavım, fırındayken çok kabarıp, sonradan sönen kekim ve dün yaptığım elmalı kurabiyelerim....
ya zeyno nere bakcezzz.. bide hep dicem diemim senin avatarın altında bişey yazıo annenin diyarı vss.. orda anneinin yazıııı düzelt kkıssss...
blog sahibi birinden daha şık bi sofra beklerdimm.bnm sofram bile daha nezihdi yaneee
ve blogda da şöyle yaz : ANNE Y(EMEĞİ)
ellerine sağlık kekin çok kabarmış maşallahhda neden söndü öleee fırındaki hali muhteşemm kabarmışşşş
s yi sildim anca öle yetiyoo bee onamı taktın kafayı
bende beenmedimmmmm doğrusunu söylemek grekirse o kremşanti sıvaşmış gibi durmuşşşş
hımm mantıklıııııı düşünek bakakkkk
Hımmm, benim perde pilav için yaptığım pilava benziyo birazcıkkkk
sovozy nereye kayboldun iki çitt laf edeceedikk
bende çıkıyorum ii akşamlarrrrr
bide devletin işleri niee ağırr dilerlerrr dıolarrr :) faldan mışş :)
burdayımmbacımmm... ya dişçi bgn emzirme dedi bebeyi..acaba kaça kdr beklesem.gece yatana kadar vermesem ,sonra sağsam.gece emzirsem olur mu?elif gece emmezse huzursuz olur en azından bi kere vermme gerek?napammm
bugün vwerme nede olsa narkoz yedinnn sabah işe gelirken ance verebilirsin vbenceeeee
dolgu ne kadaremışşşş onu merak ettimmm
arcemek sende perdepılav tarifi yazzsanaaa
cemremmm nasılll
Cemre iyileşir gibi olmuştuuu ama yine hırıltılı nefes alıyo, öksürüyo, bilemedim ne yapacağımı artık, çocuğumun içi dışı ilaç oldu((
Perde pilava gelinceeee, onun tarifini ben yazayım da, çooook uzun aşamaları var canım ya, 2,3 saatini alıyo adamın:)
PERDE PİLAVIII
Bir tane bütün tavuk haşlıyosun, suyu pilav için, etini soğuduktan sonra parçalayıp kızartıyosun, soğuyunca küçük küçük parçalıyosun ama çok küçültmeden, üstüne de karabiberle yenibahar atıp karıştırıp bi köşeye koyuyosunnnn.
Bu pilav için 1 bardaktan fazlaca badem lazım, bademleri geceden sıcak suya koyuyosun, yumuşuyo, sonra kabuklarını soyup, ikiye bölüyosun, o da hazır bekliyo...
Sonraa antep fıstığı lazım, 1 bardak kadar fıstığı da ayıklıyosun hazır bekliyoo, kuş üzümü lazım yarım bardak kadar, onu da ıslatıyosun bekliyoo.
Sonra tavuk suyuyla, sade pirinç pilavı yapıyosun, ( Ya bu pilav zahmetli olduğu için çokça yapılıyo, kalabalıkta güzel gidiyo yani).
Pilavı dinlendirdikten sonra, genişşşş bi kaba alıyosun, pilava bademleri, fıstıkları, kuşüzümlerini, biraz karabiber ve yenibahar katıyosun ki yenibahar olmadan olmuyoo. Tadını yenibahar veriyo yani.
Hamuru için 2 yumurta, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ, biraz da tereyağı ve tuzla yumuşak bi hamur yapıyosun, onun da biraz dinlenmesi lazımm.
Perde pilavn özel bi tenceresi var, ama ben onunla yapmıyorum, o bize fazla geliyo diye. Kelepçeli kek kalıbında yapıyorum. Kalıbı önceden tereyağıyla ya da margarinle iyice yağlıyosun ama bayaaa bi kalın olacak kadar yağlıyosun, sonra bademleri yapıştırıp onu dolaba atıyosun ki yağ donsun diye.
Sonra hamuru açıp kalıba yayıyosun birazı dışarıda kalacak şekilde, hamurun içine pilavın yarısını döküyosun, araya tavukları yerleştirip üstüne kalan pilavı döküyosun, sonra hamurdan kalıp kadar bi parça açıp kalıbın üstünü kapatıyosun, pilav tamamen hamurun içinde kalıyo, hamurun üstüne tereyağı sürüyosun, sonra da fırına atıyosun, hamur pişene kadar kalıyo, sonra da dinlendirip servis ediyosunn.
Yazması bile bi saat sürdü yaaa:) En son eşimin asker arkadaşıyla eşi gelirken yapmıştım, dediğim gibi çok lezzetli bi pilav ama uğraştırıyo birazcıkk.
Cemre iyileşir gibi olmuştuuu ama yine hırıltılı nefes alıyo, öksürüyo, bilemedim ne yapacağımı artık, çocuğumun içi dışı ilaç oldu((
Perde pilava gelinceeee, onun tarifini ben yazayım da, çooook uzun aşamaları var canım ya, 2,3 saatini alıyo adamın:)
PERDE PİLAVIII
Bir tane bütün tavuk haşlıyosun, suyu pilav için, etini soğuduktan sonra parçalayıp kızartıyosun, soğuyunca küçük küçük parçalıyosun ama çok küçültmeden, üstüne de karabiberle yenibahar atıp karıştırıp bi köşeye koyuyosunnnn.
Bu pilav için 1 bardaktan fazlaca badem lazım, bademleri geceden sıcak suya koyuyosun, yumuşuyo, sonra kabuklarını soyup, ikiye bölüyosun, o da hazır bekliyo...
Sonraa antep fıstığı lazım, 1 bardak kadar fıstığı da ayıklıyosun hazır bekliyoo, kuş üzümü lazım yarım bardak kadar, onu da ıslatıyosun bekliyoo.
Sonra tavuk suyuyla, sade pirinç pilavı yapıyosun, ( Ya bu pilav zahmetli olduğu için çokça yapılıyo, kalabalıkta güzel gidiyo yani).
Pilavı dinlendirdikten sonra, genişşşş bi kaba alıyosun, pilava bademleri, fıstıkları, kuşüzümlerini, biraz karabiber ve yenibahar katıyosun ki yenibahar olmadan olmuyoo. Tadını yenibahar veriyo yani.
Hamuru için 2 yumurta, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ, biraz da tereyağı ve tuzla yumuşak bi hamur yapıyosun, onun da biraz dinlenmesi lazımm.
Perde pilavn özel bi tenceresi var, ama ben onunla yapmıyorum, o bize fazla geliyo diye. Kelepçeli kek kalıbında yapıyorum. Kalıbı önceden tereyağıyla ya da margarinle iyice yağlıyosun ama bayaaa bi kalın olacak kadar yağlıyosun, sonra bademleri yapıştırıp onu dolaba atıyosun ki yağ donsun diye.
Sonra hamuru açıp kalıba yayıyosun birazı dışarıda kalacak şekilde, hamurun içine pilavın yarısını döküyosun, araya tavukları yerleştirip üstüne kalan pilavı döküyosun, sonra hamurdan kalıp kadar bi parça açıp kalıbın üstünü kapatıyosun, pilav tamamen hamurun içinde kalıyo, hamurun üstüne tereyağı sürüyosun, sonra da fırına atıyosun, hamur pişene kadar kalıyo, sonra da dinlendirip servis ediyosunn.
Yazması bile bi saat sürdü yaaa:) En son eşimin asker arkadaşıyla eşi gelirken yapmıştım, dediğim gibi çok lezzetli bi pilav ama uğraştırıyo birazcıkk.
Komik şey senivalla okumasıda zahmetli :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?