2011 Ekim Anneleri

Bu benim ilk iç pilavım, bunca zaman aşure gibi pilav mı olur diye yemediydim çok şey kaçırmışım. Çok güzel bir lezzetmiş. Ben pirinci soğuk suda ıslatırım, pişirirken de soğuk su ile pişiririm. Tane tane olur.
1 su bardağı pirinci soğuk suda ıslat yarım saat kadar. Kuş üzümünü de sıcak suya ıslat ki şişsin.
1 kuru soğanı ince doğrayıp tereyağında kavur, o sararınca çam fıstıklarını at, onlar da pembeleşinceye kadar ikisini birlikte kavur.
Akan suyun altında iyice yıkadığın pirinci koy tencereye birlikte kavur.
Şişmiş olan kuş üzümlerinin suyunu süzüp tencereye koy.
1 çay kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı yeni bahar
2 çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığı karabiber
1,5 su bardağı soğuk su koyup karıştırıp en küçük ocağın yarımında pişmeye bırak.

İlk deneme için gayet lezzetli oldu. İlerleyen zamanlarda geliştirilebilir.

kızlar ben yavaş yavaş toparlanıyorum,
çıkış saati geldi, şimdiden iyi akşamlar,
annemler hep beraber bende, gideyim,
kar kaldıysa kardeşimle oynayacağız

Hımmm, benim perde pilav için yaptığım pilava benziyo birazcıkkkk

ellerine sağlık kekin çok kabarmış maşallahhda neden söndü öleee fırındaki hali muhteşemm kabarmışşşş

ya zeyno nere bakcezzz.. bide hep dicem diemim senin avatarın altında bişey yazıo annenin diyarı vss.. orda anneinin yazıııı düzelt kkıssss...

s yi sildim anca öle yetiyoo bee onamı taktın kafayı

blog sahibi birinden daha şık bi sofra beklerdimm.bnm sofram bile daha nezihdi yaneee

bende beenmedimmmmm doğrusunu söylemek grekirse o kremşanti sıvaşmış gibi durmuşşşş

ve blogda da şöyle yaz : ANNE Y(EMEĞİ)

hımm mantıklıııııı düşünek bakakkkk

bide devletin işleri niee ağırr dilerlerrr dıolarrr :) faldan mışş :)

Hımmm, benim perde pilav için yaptığım pilava benziyo birazcıkkkk

Hmm onu da denemedim hiç. görüntüsü çok güzel oluyor, tadı da öyledir. Bu ara Hatay'lıların mercimekli bulgur pilavına taktım. Balığın yanında çok güzel oluyor.

sovozy nereye kayboldun iki çitt laf edeceedikk
bende çıkıyorum ii akşamlarrrrr

sovozy nereye kayboldun iki çitt laf edeceedikk
bende çıkıyorum ii akşamlarrrrr

burdayımmbacımmm... ya dişçi bgn emzirme dedi bebeyi..acaba kaça kdr beklesem.gece yatana kadar vermesem ,sonra sağsam.gece emzirsem olur mu?elif gece emmezse huzursuz olur en azından bi kere vermme gerek?napammm

burdayımmbacımmm... ya dişçi bgn emzirme dedi bebeyi..acaba kaça kdr beklesem.gece yatana kadar vermesem ,sonra sağsam.gece emzirsem olur mu?elif gece emmezse huzursuz olur en azından bi kere vermme gerek?napammm

bugün vwerme nede olsa narkoz yedinnn sabah işe gelirken ance verebilirsin vbenceeeee

dolgu ne kadaremışşşş onu merak ettimmm

bugün vwerme nede olsa narkoz yedinnn sabah işe gelirken ance verebilirsin vbenceeeee

dolgu ne kadaremışşşş onu merak ettimmm

neyyynnn yrn sabaha kadar vermıcem mi? sabah vermem için öncden gece yarısı sağmam gerek dimii..morfini nasl atcam vucutdann
150 tl anam.4 tane 600 tl..çok fena oldum zatiii...

arcemek sende perdepılav tarifi yazzsanaaa

cemremmm nasılll

Cemre iyileşir gibi olmuştuuu ama yine hırıltılı nefes alıyo, öksürüyo, bilemedim ne yapacağımı artık, çocuğumun içi dışı ilaç oldu((

Perde pilava gelinceeee, onun tarifini ben yazayım da, çooook uzun aşamaları var canım ya, 2,3 saatini alıyo adamın:)

PERDE PİLAVIII

Bir tane bütün tavuk haşlıyosun, suyu pilav için, etini soğuduktan sonra parçalayıp kızartıyosun, soğuyunca küçük küçük parçalıyosun ama çok küçültmeden, üstüne de karabiberle yenibahar atıp karıştırıp bi köşeye koyuyosunnnn.

Bu pilav için 1 bardaktan fazlaca badem lazım, bademleri geceden sıcak suya koyuyosun, yumuşuyo, sonra kabuklarını soyup, ikiye bölüyosun, o da hazır bekliyo...

Sonraa antep fıstığı lazım, 1 bardak kadar fıstığı da ayıklıyosun hazır bekliyoo, kuş üzümü lazım yarım bardak kadar, onu da ıslatıyosun bekliyoo.

Sonra tavuk suyuyla, sade pirinç pilavı yapıyosun, ( Ya bu pilav zahmetli olduğu için çokça yapılıyo, kalabalıkta güzel gidiyo yani).

Pilavı dinlendirdikten sonra, genişşşş bi kaba alıyosun, pilava bademleri, fıstıkları, kuşüzümlerini, biraz karabiber ve yenibahar katıyosun ki yenibahar olmadan olmuyoo. Tadını yenibahar veriyo yani.

Hamuru için 2 yumurta, 1 çay bardağı kadar sıvıyağ, biraz da tereyağı ve tuzla yumuşak bi hamur yapıyosun, onun da biraz dinlenmesi lazımm.

Perde pilavn özel bi tenceresi var, ama ben onunla yapmıyorum, o bize fazla geliyo diye. Kelepçeli kek kalıbında yapıyorum. Kalıbı önceden tereyağıyla ya da margarinle iyice yağlıyosun ama bayaaa bi kalın olacak kadar yağlıyosun, sonra bademleri yapıştırıp onu dolaba atıyosun ki yağ donsun diye.

Sonra hamuru açıp kalıba yayıyosun birazı dışarıda kalacak şekilde, hamurun içine pilavın yarısını döküyosun, araya tavukları yerleştirip üstüne kalan pilavı döküyosun, sonra hamurdan kalıp kadar bi parça açıp kalıbın üstünü kapatıyosun, pilav tamamen hamurun içinde kalıyo, hamurun üstüne tereyağı sürüyosun, sonra da fırına atıyosun, hamur pişene kadar kalıyo, sonra da dinlendirip servis ediyosunn.
Yazması bile bi saat sürdü yaaa:) En son eşimin asker arkadaşıyla eşi gelirken yapmıştım, dediğim gibi çok lezzetli bi pilav ama uğraştırıyo birazcıkk.

Hamurunda tuz da var yazmayı unutmuşumm. Benim yaptıklarımın resmini çekmiştim eskiden ama silmişim, nette baya bi resimleri var, değişik değişik bi sürü tarif de var ama benim ilk defa yediğim ve kayınvalidemden öğrendiğim orjinal siirt perde pilavı bu. Antepfıstık dedim ama biz orda siirt fıstık kullanıyoruz:)

valla okumasıda zahmetli :))

Wuuuu baya zahmetli bişeymiş ama, bu kadar malzemenin girdiği şey güzel olmaz mı hiçç.. Olsa da yesek.

Cemre'me geçmiş olsun canım.. Normal durumu iyiyse çok ilaç vermemeye çalış diycem ama hırıltısı var diyosun.. Bir an önce geçip gider İnşallah!

valla okumasıda zahmetli :))
Komik şey seni

Bugün bayağı uğraştım yarın gelecek olan misafirlerim için ama çokta farklı şeyler yapmadım yarın resim eklerim(5 çeşit) bide yılbaşında yaptığım kurabiyelerden de ikram etmeyi düşünüyorum buzdolabında duruyorlar bişey olmamıştır demi zefeycim

ZEFEY'cim
ortağına hiç pas vermiyosun dün bebek görmeye gittin yaptıklarının fotolarını eklicektin hani bu akşam ekle bekliyoruzz
bloga isim konusunda inan bulamıyorum bişey ama fışkıran lezzetler ve ekim anneleri vs. bence olmamalı blog açmak madem meşakatli çok güzel isim olmalı düşünüyorum inanki... bide kişisel isim mi kullanmayı düşünüosun yoksa genel bi isim mi olmalı ?

Sevozy çok geçmiş olsun canım.

Kızlar benim hikayemde şöyle : benim kızın 4 kilo üstü olacağı belliydi , zaten dönememişti kafa yukarıdaydı yani . Doktorum 39 haftalıkken alalım dedi ve 18 ekime randevu verdi. Normal istememe rağmen sezeryana karar verildi.17 ekim pazartesi günü 18.30 da işten çıktım , o güne kadar hergün çalıştım. ne sancı ne ağrı çektim. sabah güle oynaya hastaneye gittim ve kızımı kucağıma aldım. nasıl doğurdum anlamadım valla. 40 gün boyunca kayınvalidem bendeydi . o evin işleri ve mutfakla ilgilendi ben de çocuğumla . çok yardımcı oldu sağolsun. lohusa dönemim de çok iyi geçti . bunları düşündükçe 2.çocuk bana yakın gözüküyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…