2011 Ekim Anneleri

Ben çok severim tahinli şeyleri...

Ben de hiç yapmadım yer elması, havuç yerine patates koy olmaz mı ki? Ben geçen balkabağı çorbası yaptım, ağzına bile sürmedi Mert. Acılı ve baharatlı şeylerli seviyor benim yanık sesli oğlum..

YA o kdr tuhaf ki,ben Elif şunu sever dıyebileceğim bişy yok, tarhana corbasını rahat yıyooo... bide kızlarr minadex die bi vitamn var,herkes kullanıo.içinde balık yağıda varr.. bn Dr a sorup kullanmayı düşünüorum:Siz ne düşünüonuzz..

Sen benden betersin anacımm, benim sayabileceğim bi sürü şey var:) Pilav sever, makarna sever, yayla çorbası ve kavrulmuş un çorbası favori çorbamızdır. Keyfi yerindeyse anne köftesi sever kızım. Kızartılmış patatesi sever, bi de anası kılıklı kızım bitter çikolatayı çok seviyo:)

selam kızlar ben geldimmmmm daha yeni girebiliyorummm bende bigünn konşlumda tahinli kurabiyeyemiştimm ama yok böyle bişiiiii tarifini almadım ama zaten konuşmuyoruzz ahahahhahah:86::86::86::86::86:

aydeba canımm hiç 35 göstermiyosuun maşallahh kzıınaada sanadaaaaaaa haydin hayırlısı bakalımmmmmm

Ee ne kaldi sevmedigi un corbasi nsl? Kemiksuyu falan veriosnz mu

Baklava yufkasıyla yapıyorum ben bi kurabiye, baklava gibi bişi. Kuru baklava bi nevii, tahinli, cevizli falan, yeme de yanında yat yani o derece güzel oluyo:) aynı tarifi elmalı falan da denemiştim hakkatten süperdii

Baklava yufkasıyla yapıyorum ben bi kurabiye, baklava gibi bişi. Kuru baklava bi nevii, tahinli, cevizli falan, yeme de yanında yat yani o derece güzel oluyo:) aynı tarifi elmalı falan da denemiştim hakkatten süperdii

ya hmn yazsana.evde baklavalık yufka aldıydım duruo bi pakett.tahinli olanı yaz..kolaysa elmalı olanı da beklıomm yewrumm

Ee ne kaldi sevmedigi un corbasi nsl? Kemiksuyu falan veriosnz mu

Kemik suyu vermiyorum ben. kendim pek sevmiyorum lezzetini, cemre de sevmedi, varsa tavuk suyuyla yapıyorum çorbalarını. Yoksa normal içme suyuyla.

Şimdi un çorbası diye çok çorba var daa, bizimki şöyle oluyo, unu önceden kavuruyosun helva yapar gibi, teflon tavada kavuruyorum ben kokusu çıkıp rengi kahveleşene kadar, sonra onu bi kavanoza doldurup kaldırıyorum. Hep hazır oluyo.
Tencereye biraz suyla biraz pirinç koyuyosun, pirinçler pişene kadar kaynıyo. Undan bi yemek kaşığı kadarını bi kase suda eritiyosun, kaynayan pirinçli suya karıştırıyosun, kahverenkli bi çorba oluyo, Birazcık daha kaynatıyosun.
En son üstüne tereyağı, nane ve pulbiber döküyosun. Biz seviyoruz ailecenekk.

Bi de tereyağında biraz un kavuruyosun, sonra salça ekleyip kavuruyosun, suyunu çekip kaynayınca içine baharatlar ve şehriye ya da pirinç atıyosun bu da ikinci tarif.
Ama benim kız birinci tarifi seviyo.

kızz konuşmadığın kadının evine nasıl gttn,nasıl kurabiyesini yedinnn ??

aaaaa niden süülemednn daha önnceee hemen yaz tarifi vbelkim haftasonuu yaparımmm

ya hmn yazsana.evde baklavalık yufka aldıydım duruo bi pakett.tahinli olanı yaz..kolaysa elmalı olanı da beklıomm yewrumm

bir kat yufka seriyosun üstüne sıvıyağ sürüyosun, üstüne bi kat daha yufka sıvıyağ, üstüne bi kat daha yufka ve sıvıyağ, sonra üstüne bi kat yufka seriyosun kat kat oluyo.
Bi kapta biraz tahin, sıvıyağ ve şeker çırpıyosun en üst kata onu sürüyosun, her kata tahin sürünce ağır oluyo biraz. Sonra o en üst kata dövülmüş, ceviz, fındık vs ne varsa döküp, hamurları sıkı sıkı sarıyosun rulo yapıyosun, sonra da küçük küçük kesiyosun baklava gibi. Tepsiye dizip kızartıyosun, çıkınca da üstüne pudra şekeri ve tarçın serpiyosun çok güzel bi kurabiye oluyo çıtır çıtırr.
Elmalısını da elmalı kurabiye yapar gibi yapmıştım, elmaların suyunu çektirip, şekerle pişirdim, içine biraz cevizle tarçın atıp onu sürmüştüm en üst kata. o da güzel olmuştuu

kızz konuşmadığın kadının evine nasıl gttn,nasıl kurabiyesini yedinnn ??

kızz o yedim bir iki hafta sonra ipler koptuuuu gerginlilk diz boyuuuu amaann nette vardır kesinn merak edipte aratmadım bile hıh
arcemekinn baklava hamurlusu olmazsa netten bulur onu yaparııımmm artıkınnnnnn çok cizeldii

kızın kafasını karıştırmaaaa aaaaaaaaaa

sen tahinli olanı yaz annnemmmmm benkliyorummm 10 dk kan varr çıkıcayymmmmm

Yazdımya kız ikisini de

Tahinli olanda şekeri karışıma katmıyoruz kızlar, yanlış yazmışım, en üst kata tahinle yağı sürdükten sonra cevizle şeker serpiyoruzz

zeynooo nıe kavga ettin bacım komşunlaa...komşu komşunun külüne muhtaccc

Katmer gibi bişey olmuş bu.. Çok güzeldir eminim. Hemen hafta sonu yapayımmm.. Pişirirken üzerine yumrta sarısı falan sürüyor musun? Yoksa yine de kızarıyor mu?

blogu bir ziyaret ettim ve gördümkü KK dan görüştüğüm nurayturan blog kurmuş çok sevindim çünkü bu işi yapması için kendisini ikna etmeye çalışmıştım. diş buğdayı hazırlıkları yaparken kendisini tanıdım burada.çok güzel şeyler yapıyordu,hatta burada tarifini verdiğim diş pastası ve kurabiye tarifleri onundu. banada pasta yaparmısın diye sorduğumda bursalı olduğunu öğrenmiştim,çok sevindim blog açmasına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…