yapmadımsabah nette buldum tarifi... bn d.zinindeyken tv de bi kurabiye tarifi almıştım ..tahin,pekmez,un,yağ,kbtma tozu ile çok guzel aluo ne sert ne yumuşakk.aslında o da yapılabiilir,tahinde faydalı..
ya dun yasemin yerelması tarifi vermiş,, valla bn önceden hiç yapmamıştım .bgn realden aldım,ama havucu unutuum akşam denerim dıodum ama..
Ben çok severim tahinli şeyleri...
Ben de hiç yapmadım yer elması, havuç yerine patates koy olmaz mı ki? Ben geçen balkabağı çorbası yaptım, ağzına bile sürmedi Mert. Acılı ve baharatlı şeylerli seviyor benim yanık sesli oğlum..
YA o kdr tuhaf ki,ben Elif şunu sever dıyebileceğim bişy yok, tarhana corbasını rahat yıyooo... bide kızlarr minadex die bi vitamn var,herkes kullanıo.içinde balık yağıda varr.. bn Dr a sorup kullanmayı düşünüorum:Siz ne düşünüonuzz..
Sen benden betersin anacımm, benim sayabileceğim bi sürü şey var:) Pilav sever, makarna sever, yayla çorbası ve kavrulmuş un çorbası favori çorbamızdır. Keyfi yerindeyse anne köftesi sever kızım. Kızartılmış patatesi sever, bi de anası kılıklı kızım bitter çikolatayı çok seviyo:)
selam kızlar ben geldimmmmm daha yeni girebiliyorummm bende bigünn konşlumda tahinli kurabiyeyemiştimm ama yok böyle bişiiiii tarifini almadım ama zaten konuşmuyoruzz ahahahhahah:86::86::86::86::86:
aydeba canımm hiç 35 göstermiyosuun maşallahh kzıınaada sanadaaaaaaa haydin hayırlısı bakalımmmmmm
Baklava yufkasıyla yapıyorum ben bi kurabiye, baklava gibi bişi. Kuru baklava bi nevii, tahinli, cevizli falan, yeme de yanında yat yani o derece güzel oluyo:) aynı tarifi elmalı falan da denemiştim hakkatten süperdii
Ee ne kaldi sevmedigiun corbasi nsl? Kemiksuyu falan veriosnz mu
selam kızlar ben geldimmmmm daha yeni girebiliyorummm bende bigünn konşlumda tahinli kurabiyeyemiştimm ama yok böyle bişiiiii tarifini almadım ama zaten konuşmuyoruzz ahahahhahah:86::86::86::86::86:
aydeba canımm hiç 35 göstermiyosuun maşallahh kzıınaada sanadaaaaaaa haydin hayırlısı bakalımmmmmm
Baklava yufkasıyla yapıyorum ben bi kurabiye, baklava gibi bişi. Kuru baklava bi nevii, tahinli, cevizli falan, yeme de yanında yat yani o derece güzel oluyo:) aynı tarifi elmalı falan da denemiştim hakkatten süperdii
ya hmn yazsana.evde baklavalık yufka aldıydım duruo bi pakett.tahinli olanı yaz..kolaysa elmalı olanı da beklıomm yewrumm
kızz konuşmadığın kadının evine nasıl gttn,nasıl kurabiyesini yedinnn ??
ya hmn yazsana.evde baklavalık yufka aldıydım duruo bi pakett.tahinli olanı yaz..kolaysa elmalı olanı da beklıomm yewrumm
kızz o yedim bir iki hafta sonra ipler koptuuuu gerginlilk diz boyuuuu amaann nette vardır kesinn merak edipte aratmadım bile hıh
arcemekinn baklava hamurlusu olmazsa netten bulur onu yaparııımmm artıkınnnnnn çok cizeldii
kızın kafasını karıştırmaaaa aaaaaaaaaa
sen tahinli olanı yaz annnemmmmm benkliyorummm 10 dk kan varr çıkıcayymmmmm
kızz o yedim bir iki hafta sonra ipler koptuuuu gerginlilk diz boyuuuu amaann nette vardır kesinn merak edipte aratmadım bile hıh
arcemekinn baklava hamurlusu olmazsa netten bulur onu yaparııımmm artıkınnnnnn çok cizeldii
kızın kafasını karıştırmaaaa aaaaaaaaaa
sen tahinli olanı yaz annnemmmmm benkliyorummm 10 dk kan varr çıkıcayymmmmm
bir kat yufka seriyosun üstüne sıvıyağ sürüyosun, üstüne bi kat daha yufka sıvıyağ, üstüne bi kat daha yufka ve sıvıyağ, sonra üstüne bi kat yufka seriyosun kat kat oluyo.
Bi kapta biraz tahin, sıvıyağ ve şeker çırpıyosun en üst kata onu sürüyosun, her kata tahin sürünce ağır oluyo biraz. Sonra o en üst kata dövülmüş, ceviz, fındık vs ne varsa döküp, hamurları sıkı sıkı sarıyosun rulo yapıyosun, sonra da küçük küçük kesiyosun baklava gibi. Tepsiye dizip kızartıyosun, çıkınca da üstüne pudra şekeri ve tarçın serpiyosun çok güzel bi kurabiye oluyo çıtır çıtırr.
Elmalısını da elmalı kurabiye yapar gibi yapmıştım, elmaların suyunu çektirip, şekerle pişirdim, içine biraz cevizle tarçın atıp onu sürmüştüm en üst kata. o da güzel olmuştuu
huuu kartopummm nasılsın ya,artık pek uğramaz oldun.yada ben mi çok dolanıom buralarda...
eveett nrdesiinn sabhrtanberii
ben çıkıyoruummm görüşmekk üzereeeeeee
merhaba arkadaşlar tosuncuklar uyudu biraz geçmişi okudum,herkes iyi sanırım.çok şükür bizde iyiyiz elhamdülillah....
ne güzel şeyler yayınlıyosunuz ama ben unutuyorum çekmeyi aslında arada yapıyorum bende bişeyler ama yedikten sonra aklıma geliyor foto çekmek)
bu arada blog kuruyosunuz galiba zeynep,arkadaşımda yeni kurdu.
belki fikir olur sizede ZEHRA BUTİK PASTA
zaaten burda onun tariflerini görmüştüm,oda ağustos annesi,hemde arkadaşım.
inşallah hepinize hayırlı olur,ne güzel bir hobiyi kazanca dönüştürmek,
ahh ahh benim niye ilgim yok ya hemen sıkılıyorum hiç uğraşamıyorum.olsun hazır almayada birileri gerek ama)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?