2011 Ekim Anneleri

günaydım dimeyi unutmuşammm :78:şu işlerimi hafifleteyim beynnde lohusalığımı yazaceyymmmmmm heves ettimm PP

yerime bakan kız tüm dosyaları birbirine sokmuşş çık işin içinden çıkabilirsennn

benim loğusalığımda 40 gün sağolsun anneciğim hep yanımdaydı,ilk 15 gün eşimde kaldı gerçi, zaten ben ağır bir lohusalık geçirdim hamileliğim çok rahat olmasına rağmen,yatıp kalkmam çok zordu.sağolsun iyi baktı hem eşim hem annem

eşimin ailesi burada olmadığından onlardan hiç kimse yoktu ,loğusalığımın sonunda geldiler. oda iyi oldu,en azından birde o stresi yaşamadım.

Son düzenleme:
anaa bugün epilasyon günğümdüüüü gidemiycem maalesffff hiç biyerimle müsait değilim :)

Günaydın kızlarrrrr. Lohusalık mı şimdiki konumuz:) Benim doğumumla aynı anda kayınpederimin beyin damarlarından biri tıkanmış, kısmı felç geçirmiş, doğuma gelecekken apar topar hastane için geldiler, geldiğide psikolojisi çökmüştü sürekli ağlıyodu, kolunun biri tutmuyodu, konuşamıyodu, hastaneden eve döndüğümüz gece kayınvalidemle kayınpeder geldiler ve sevgili görümcek (EKSİK OLMASIN HİÇ ÇIKMAZ EVİMDEN) iki tane şımarık gürültücü veledini alıp koştu. Evde bir gürültü, bir patırtı, bi yerde ağlayanlar, ben de böyle evi darmadağın görünce ağlamaya başladım, annem benim bu halimi görünce dayanamadı, ben gidiyorum dedi, çünkü kalacak yer bile kalmamıştı, ev tam bi curcuna, elimde bi günlük bebek, sezaryen kesiği bi taraftan ee bi de lohusa psikolojisi, kızım ben ve kocacık ne yapacağımızı bilemedik, ilk gece sabaha kadar ağladım, kendi kendime vesveseler uydurdum, ya bebek ağlarsa duymazsam, ya uyur kalırsam da o da ağlar ağlar çatlarsa:) ya bakamazsam diye. Çok kötüydü ya. 3 gün sonra mecburiyetten mutfaktaydım yemek yapıyordum, evimi toplamaya çalışıyordum, sonra da hastanelik oldum zaten, süt sıtması olmuşum, bi kaç gece de hastaneye git gelle geçti. Çok kötü günlerdi, annem yanımda değildi, evde kaynana, kayınbaba, gereksiz görümce ve çocukları, kayınbabaya geçmiş olsuna gelen tanımadığım bir sürü gereksiz insan. Neyse ki geçti o günler. Allahım bi daha yaşatmasın, hiç hayal ettiğim gibi olmadı. Hatta kabus gibiydi:) Şimdi gülüyorum da o zamanlar kafayı tam sıyırmıştım yanii

kayın pederininde aynı anda rahatsızlanması kötü olmuş tabi,ama o durumda annen giderken senide yanına alsaydı fena olmazdı burası çok kalabalık ben kızımı alıp kendi evimde bakayım deyip senide alıp götürecekti en güzeli. ama bazen tecrübesizlik , bazende insanın basiretinin bağlanması işte.

Son düzenleme:
iyisiyle kötüsüyle atlattık o günleri ama şimdi yanımızda dünya tatlısı bebelerimiz var Allaha şükürler olsun

Öyle tabi canımm, şimdi geri bakınca şöyle yapsaydık iyiydi falan diyoruz da yaşarken insan düşünemiyo, bunlar da tecrübe oluyo işte. Neyseki artık kendi evimdeyim zaten, bi dahaki bebişim de Allah kısmet ederse kendi evine gelecek hastaneden:) Kızımın şanssızlığıydı doğum zamanında olanlar, ne hastanede çekilmiş, ne eve gelince çekilmiş bi tane bile fotomuz yok. Kucağıma ilk aldığım anı hatırlamıyorum, keşke ufacık da olsa bi videomuz olsaydı o anda kocacım sevgili görümcemi işine bırakmaya gitmiş, kardeşimle babam da dışarı çıkmış, bizi çekecek kimse kalmamış ortalıkta:)

sağlıklı sıhhatli olsunlar bebişlerimiz yeter,Allah herkesin evladına hayırlı ,uzun ömürler versin inşallah.

günaydın kızlar,
bizde bugün daha rahat işe geldik,
dün kızımı dışarıya çıkartmış ve resim çekmişler ama atamadım,
1-2 güne kadar belki resmini atarım,
bugün annem bende bakacak kıza (sabahki halini görecektiniz, bugün burdayım derken ki hali)
canım benim ya, canı çok sıkılıyor, benim evim daha karanlık, kendi evi hem aydınlık, hem önü açık, ferah,
gerçi kız kardeşim anne geleceğim dedi ama bakalım neler olacak,

nyse yazamazsam çatlıyciyymmm

sabah sancıları verdiler akşama kadar sancı çektim doğuramadım biliyosunuz neyse yedide sezercik oldum eşime telefon üstüne telefon geliyo ankara gitmesi lazımmış iş gereğiii bizimki yok mok dediler ama çok önemliymiş ben akşam yedide doğum yaptım eşimdeüç buçuk saat sonra beni bırakıp gitti kardeşimde iş gereği şehir dışına çıktı kaldımmı dımdızlak anamla bennn babam hastahaneye uğramıyooo bizim adetlere göre ayıpmışşşş baba kısmısı kızının düğününde oynamaz işte buda bunun gibi bi ayıp bişey bizde ne kadar saçma anamla ben hastahanedeyiz gelenin gidenin haddi var hesabı yok ama babamı eşimi kız kardeşimşi yanbımda olsun isterdim o içimde kaldı hep söylerimmm neyse eve gitcemize yakın yani iki gün sonra eşim geldi çıkışlımızı yaptı eve getirdi bizi annemlerde kalayım üç gün dedim bişzim ev soğuk yeni taşındığımız içindehiç bişimizi yerleştirmemiştim evimizde mutfakta yoktu zaten neyse ogünün akşamıda babam annem erkek kardeşim armutluya gitmesinmi iki günlüğüne öyle yanlız kaldımmm kız kardeşimde ogünün ertesi günü sevgilisiyle buluşmaya gittiii eve bir yığın misafir geldi başımda kimsem kalmadı eşim işte teyzemi çağırdımmmm görümcwemler kocalarıylan geldi daha da annemin amcaları falan geldi ama herkes mşisafşr gişbi geliyooo kimse bi kap yapim demiyo çocukta durmuyo zaten sağıyorum emmiyooo bu sefer herkess başıma çullandııı aa yanlış yapıyosun sağma bırak emsinnn alıştırmaa diyee töbee töbeeee allahtan annemler tatilden geldikten sonra rahatladım 40 günyatmadan yatmaya kendi evimde geri zamanımı annemlerde geçirdim kalkıp doğrulamıyodum gögsümdenn bide ben 40 gün gayipten sesler duyuyodummm çok tırsıyodum o yüzden annem im yanına gidiyodummmm

mesela sevozy düşün annem yanıma çıkmıyodu ben annemin yanına gidiyodum nedennn dersen annem ben başka yerde rahat edemem sana burda bakarım dediii işte huyy demekki kızı da olsa rahat edemiyo insan enteresannn

evet yaa annen alsaydıı keşke yanınaa ( ama geldi geçti çok şükürr bi ahakine daha organize oluuciyyzz

kızlar iyi veya kötü, güzel yada çirkin, doğru veya yanlış, basiretin bağlanması veya gelenekler ...
bir hamilelik, bir lohusalık ve 14-15 ay geçirmiş olduk,
kızgınlıklarımız, hayallerimiz, hayranlıklarımız, öfkelerimiz, hastalıklarımız, ağrılarımız, ağlamalarımız,
gülüşmelerimiz, inançlarımız hepsini yaşadık ve bunları yaşattığı için ben kendi adıma diyorum çok şükürler
olsun, gerçi bazı şeyleri yapıp yapmayacağımız, bazı kişilere farklı davranmamız gerekeceği, bize yakınlaşan
ve bizden uzaklaşan insanlar hepsi öyle veya böyle ortaya çıktı,
güzel ve yorgun bir zamandı, ama şükürler olsun dünya tatlısı cemre'me yavrularımıza kavuştuk,

hakkat enteresan ya..bnm anamda bizde cok rahat edıo:) ama babamdan ötürü (serttir biraz anemi dısarı pek salmaz,bid ebn cok anamı kollarım kıskanır) ve küçük kardşlerimd evar cok sık gelemezzz..

ahhh bnm doğumumda sunıyı yiceğimden haberim olmadığı için birden yatırdılar kimse başımda yoktu eşim hariç.. ben doğurana kadar kmseye haber de vermedikk.Bilmıoz ki bu işleri.beni sezaryenden cıkardılarr daha anmalar gelmemişti gelen k.valideler falan da hepsi Bebek odasında elifi arıyoo.gözü bi açtım bilincim yerine gelmişti, hemşie yok mu kızın kimsesi dıoduu ..ay ben bi içlendim zaten balık burcuyum ota. b..ka ağlıom o ara... neyse cok sonra millet geldiii anamda geldii falannn.evde de anam 2 gun kaldı.dikişler cok fenaydııı sağolsun gökhanda bi hafta izin aldıı yanımdaydı.Valla k.valide ne yarar ne zarar konumundaydı yine..am agökhan olmasa çok zorlanırdım tam 10 gun sonra doğrulabildimmm.. ama kötü bi sürec değildiii..ha bide hastane cıkışı eve gedik 2 saat sonra eşimin düşünsesiz ailesi cümbür cemaat geldi hemde yemeğe falann..allahdan anam vardı

pes diyorum başka bir şey demiyorum tüm yaşananlara

pes diyorum başka bir şey demiyorum tüm yaşananlara

amaa en çokta kardeşime kızıyorummmm hadi babam tuttu anamı armutluya götürdüde sen neden sevgilinle bulşuşmaya gidiyosun bi hafta sonra görüşşsenn nalırrdıı yaniiiiiiiiii o yüzden göyynüm en çokta onaa kırgınnnnn en çok ihtiyacım olduğu zamandaaaa

kardeşine kızmakta haklısın ama başına gelmediği için bilmiyordur,
ileride sana hak verecektir o zaman aynı şeyi yapıp yapmamak sana kalıyor
ama onu aynı durumda yalnız bırakmayacağını da biliyorum.

evett yapmıycam galibaaa

Canım zor bi süreçmiş seninki. Hepsi üst üste gelmiş. Kız kardeşine kırılma çünkü bekar olduğu için bilmiyordur senin yanında kalması gerektiğini, sevgilisiyle de sadece seni ve bebeği konuşmuştur gün boyu kesin. Evlensin aklı başına gelsin anlar hatasını. Ablam 7 yıl önce ilkini doğurduğunda benim de İstanbul'dan arkadaşlarım gelmiş onlarla buluşmuşum, hiç hatırlamıyom:) 20 gün önce ikinciyi doğurdu sürekli başındaydım, bana ilkindeki hatamı hatırlatıyorlar. İnsan yaşamayınca bilmiyor. İkincide daha bilinçli oluruz, neyi istediğimizi neyi istemediğimizi biliriz. Çok şükür benim lohusalığım çok güzel geçti. Hele ilk gün narkozun etkisiyle leyla gibiydim. Geleni gideni arayanları, ne konuştuğumu ettiğimi hiç hatırlamıyorum.
Sevozycan ne güzel senin de kocan yardımcı olmuş. "Eş"ler bugünler için var. Benimki de 10 gün izinliydi, evin eksiğini gediğini tamir etti paso bu süreçte.
Arcemekcim sen talihsizliklerin hepsini yaşamışsın, ama geçti gitti işte. İkincide kendi evinde misler gibi geçirirsin lohusalığını. Ev ev üstünde olmuyor işte. Şu misafirler de yeni doğum yapan insana hemen gitmezler mi hiç anlamam. Ben hep takip ederim kırkı çıkınca giderim ne olursa olsun. Benim halamlar bile hemen gelmediler, kız kafasını dinlesin dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…