zefey, kartopu ben sizin kadar becerikli değilim yetişemiyorum.
bu ara pasta işlerine yeniden döndüm. eğitimler siparişler uğraşıyorum çok arada giriyorum uzun zamandır.
hepsini okuyamadım tabi ama blog hazırlıkları varmış.
face'nize benide eklerseniz sevinirim. facebook.com/efserk
pastalarımı görürsünüz :) buraya bi kaç tane ekleyeyim
Eki Görüntüle 600569 Eki Görüntüle 600570 Eki Görüntüle 600571 Eki Görüntüle 600572
bu ara pasta işlerine yeniden döndüm. eğitimler siparişler uğraşıyorum çok arada giriyorum uzun zamandır.
Eki Görüntüle 600569 Eki Görüntüle 600570 Eki Görüntüle 600571 Eki Görüntüle 600572
gunaydınn Fıstıkklar, valla sabah kaya kaya geldim nerdeyse desem yeridir..Allahdan canak manak sağlam kaldıydıı :))
ahahahah günaydınnnnnnn bende baya kaydım bizim oralar çok dik yokuşşşş
Bugün bayağı uğraştım yarın gelecek olan misafirlerim için ama çokta farklı şeyler yapmadım yarın resim eklerim(5 çeşit) bide yılbaşında yaptığım kurabiyelerden de ikram etmeyi düşünüyorum buzdolabında duruyorlar bişey olmamıştır demi zefeycim
ZEFEY'cim
ortağına hiç pas vermiyosun dün bebek görmeye gittin yaptıklarının fotolarını eklicektin hani bu akşam ekle bekliyoruzz
bloga isim konusunda inan bulamıyorum bişey ama fışkıran lezzetler ve ekim anneleri vs. bence olmamalı blog açmak madem meşakatli çok güzel isim olmalı düşünüyorum inanki... bide kişisel isim mi kullanmayı düşünüosun yoksa genel bi isim mi olmalı ?
Sevozy çok geçmiş olsun canım.
Kızlar benim hikayemde şöyle : benim kızın 4 kilo üstü olacağı belliydi , zaten dönememişti kafa yukarıdaydı yani . Doktorum 39 haftalıkken alalım dedi ve 18 ekime randevu verdi. Normal istememe rağmen sezeryana karar verildi.17 ekim pazartesi günü 18.30 da işten çıktım , o güne kadar hergün çalıştım. ne sancı ne ağrı çektim. sabah güle oynaya hastaneye gittim ve kızımı kucağıma aldım. nasıl doğurdum anlamadım valla. 40 gün boyunca kayınvalidem bendeydi . o evin işleri ve mutfakla ilgilendi ben de çocuğumla . çok yardımcı oldu sağolsun. lohusa dönemim de çok iyi geçti . bunları düşündükçe 2.çocuk bana yakın gözüküyor.
merhaba arkadaşlar tosuncuklar uyudu biraz geçmişi okudum,herkes iyi sanırım.çok şükür bizde iyiyiz elhamdülillah....
ne güzel şeyler yayınlıyosunuz ama ben unutuyorum çekmeyi aslında arada yapıyorum bende bişeyler ama yedikten sonra aklıma geliyor foto çekmek)
bu arada blog kuruyosunuz galiba zeynep,arkadaşımda yeni kurdu.
belki fikir olur sizede ZEHRA BUTİK PASTA
zaaten burda onun tariflerini görmüştüm,oda ağustos annesi,hemde arkadaşım.
inşallah hepinize hayırlı olur,ne güzel bir hobiyi kazanca dönüştürmek,
ahh ahh benim niye ilgim yok ya hemen sıkılıyorum hiç uğraşamıyorum.olsun hazır almayada birileri gerek ama)
Ellerine sağlık hepsi çok güzel ve profesyonel.. Bişey sorcam tabi cevap vermek istersen.. Pastanın üstünü ben şeker hamuruyla kapatınca, dışardan bakınca dümdüz gözükmüyor, hafif engebeli duruyor ama sizinkiler dümdüz duruyor. Bunu nasıl yapıyorsunuz?
kekin üzerine ganajdan sonra MALA gibi bişey ile düzleştırıp,şeker hamurunuda serip,tekrar MALA yardımıyla düzleştiriooyani bnm izledikleirm öleydii :)) tabi adı MALA değil o aletin :) spatula gibi bişeyy.alet edavet gerek bu işlerde heralde deeemi ??
İrmikli bebek bisküvisi
Malzemeleri:
2 çorba kaşığı tam un
5 çorba kaşığı beyaz un
4 çorba kaşığı irmik
100 gram oda sıcaklığında tereyağı
pekmez, akçaağaç şurubu ya da agave
yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Bütün malzemeyi karıştırın, pekmez kullanıyorsanız önce 3-4 yemek kaşığı koyun tadı az gelirse ilave edersiniz. Hamuru 1cm kalınlığında açıp kalıpla kesin.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin.
(yaklaşık 15-20 dakika)
Sen yaptınmı bundan hiç? Ben yaptım kazık gibi sert oluyor.. Gerçi bizim çocuklar için en mantıklısı sert olması. Dünkü elma kurabiyesini eline veriyorum bi sıkıyor un gibi yapıyor. Geçen hafta tuzlu kurabiye yaptım, sert oldu biraz iyi oldu, sıkıp dağıtamadı.
Ikibnciyi ne zamann planlıyosunuz allah kısmet ederseeeeeee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?