2011 Ekim Anneleri

bi zaman sonra zeyno içinde böle şeyler yazarsınnn

yerelmasını bende denemek istiyorum burak için. geçen sene sebze çorbasına katıyordum,bu sene yemeğini yapayım bir deneyelim bakalım yiyecekmi,tarifi kim vermişti ben görmedim,etlimi zeytinyağlımı yapıyorsunuz. ben hiç pişirmedim şimdiye kadar. annemde çok nadir z.yağlı yapardı toprak kokusu var diye ben yemezdim

Cnm okdgm tarrflr hp z.yagli... E toprak kokusu varsa bnde yemem ya,eluf yuzune bile bakmaz

teşekkür ederim beğenmene sevindim. ben izmitte oturuyorum. 2. eğitimimi geçen ay göztepe'de nesrin tong'da aldım.Ama dediğin gibi sana uzak kalıyo sanırım gidebilirsen tavsiye ederim.

teşekkkür ederim :)gözler için ayrı bi aparat var evet ama pipetlede göz çukurunu belirleyip üzerine çalışabiliyosun. önce dediğim gibi pipetin ucuyla gözü yapacağın yere işaret koyuyosun üzerinede göz bebeği(beyaz hamur) ve göz rengini(siyah,yeşil v.s.) yapıyosun.

tabi cevap vermek isterim :) düz durması için alttaki kekin pürüzsüz olması önemli. bunun içinde ganaj(kuvertür çikolata+süt kreması) ağır bir krema olduğu için alttaki keki yamultabiliyor. Bunun yerine krem şantide kullanabilirsin. Krem şantiyi kapladıktan sonra buzdolabında 2-3 saat bekletince pasta dışı sertleşiyor ve şeker hamuruyla kaplamaya uygun hale geliyor.

Bir de şeker hamurunu çok ince açarsan pürüzler belli olur biraz kalın açmak herzaman hataları kapatır. zeynep ve sevozy'nin dediği gibi pasta ütüsü deniyor o aparatla da kapladığın hamuru düzeltirsen pastan hazırr :))

teşekkür ederim beğenmene sevindim. ben izmitte oturuyorum. 2. eğitimimi geçen ay göztepe'de nesrin tong'da aldım.Ama dediğin gibi sana uzak kalıyo sanırım gidebilirsen tavsiye ederim.

vayyyy Nesrin Tong bu işin uzmanı diyebilirim . sen de onun öğrencisi olarak çok iyi gözüküyorsun . tebrikler . umarım sen de bu işi kazanca dönüştürürsün biz de faydalanırız .

evet nesrin tong ben de onun kursuna gidicektim figürlerinden hemen tanıdım zaten)

Cnm okdgm tarrflr hp z.yagli... E toprak kokusu varsa bnde yemem ya,eluf yuzune bile bakmaz

şimdi havuç tatlı olduğu için lezzet veriyor sebzeleri tereyağında kavurman ve süt un karışımı bu toprak kokusunu bayağı bastırıyor bence güzel oldu ama sen az yap yemek olduğu bir gün beğenmezse mevcut yemeği yedirirsin beğenirse onun da vitaminini almış olur ben her türlü sebzeyi denemeye çalışıyorum hepsinin faydası türlü türlü

tam tarifini alabilirmiyim bende yapayım haftasonu burak için

günaydın arkadaşlar herkese hayırlı cumalar olsun

ben yarın burağı kindyroo ataşehire deneme dersine götürüyorum. deneme için üçret almıyorlarmış saat 12 de başlayıp 12:45 de bitecek. düşünen olursa arayıp randevu alsınlar,hemde küçük bir buluşma yapmış oluruz zeynep ,sevozy siz yakınsınız gelebilirsiniz diye düşünüyorum,kayıt olmak şart değil. ortamı görürüz hem.

kartopu günaydın

kidyroo ilk defa senden duydum ve şimdi yaz aşkı diye bi blogda gördüm blog sahibi kadın çocuğunu götürmüş. ne kadar eğlenceli gözüküyor eğitici çok belli oluyor. istanbulda olmanız sizin için şans tabi çoğu şeyden faydalanıyosunuz ne güzel :)

şimdi bu deneme dersine gelirsek baskı yaparlarmı kayıt ol diye benm iyetim yok hiç onun içinn söylüyorumr eğer öle değilse eşimle konuşpp gelebilirimmm diş randevusu kaçtaydı acaba dur bi arayayımm bu ara günaydınnnnnn

dün gelen misafirlerime yaptığım pastalar sarma,kek,sosisli galeta unlu poğaça,ıspanaklı gül böreği,peynirli poğaça ve kedidili tatlısı
kızlar hiç istediğim gibi fotoğrafını çekemedim sunumda önemli olduğu için güzel tabaklara koyup çekmek isterdim ama nereye koşturmaktan oğlanla birlikte bunları zor çektim. Kedi dili pastamın üstünü bile süsliyemedim benim için oldukça sade ve klasik pastaların olduğu bi gün oldu ama yinede paylaşayım dedim...

Ellerine sağlık.. Çocuklu halinde 6-7 çeşit çıkartmışsın, hepsi el oyalayıcı şeyler bi de.. Süslemesi de eksik olsun bu seferlik.. Maşallah sana!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…