2011 Ekim Anneleri

ne yemek yaptın zefey anlatta belki burağa yaparım yiyebileceği bir şeyse

nasıl değeri yokmuş halt yemiş o doktor,dr.değiştirsin senin arkadaşın,her ikiside faydalı bebeklere şu anda

aşkolsun sevmesem işim ne yanınızda kıssss.ablam bnmm.ne bılemm belki edepli duram biraz dıedir:))

he yaa dr öle diyince cok utandım.demek ki cok konustuğumu anladım.kadın şikayetn ne diyince tek nefes de tüm anatomiyi saydım:))

yanlış olmuş.erişte anam yapmışdı.köy unundan yoğrt corbası:))

yani büyüklerin yanında fazla konuşmuyorum diyorsun aferin sana

Bende yoğurt çorbası seviyor diye priçnten yapıyorum, arpa şehriyedende yapıyorum birde erişteden deneyeyim bakalım,buğdaydanda yapabilirim aslında oda güzel oluyordu

Malzemeler

•1 baş soğan,
•3 diş sarımsak,
•125 gr. kıyma,
•1 tatlı kaşığı salça,
•3 adet kabak,
•bir tutam dereotu,
•1 küçük domates,
•½ bardak su, tuz.

Yapılışı
Soğanlar ve sarımsaklar küçük kareler halinde kesilerek çok az zeytinyağı ile kavrulur. Soğanlar iyice pembeleştikten sonra kıyma ilave edilerek kavrulması beklenir. Kabakların kabukları bıçak ile sıyrılır ve küp küp doğranır. Kıymaya ilave edilir. Biraz kavrulduktan sonra domates eklenir. Bir süre daha pişirilmeye bırakıldıktan sonra suyu ve tuzu ilave edilerek pişmeye bırakılır. Pişmeye yakın dereotu ilave edilir. Yaklaşık 20 dakika orta ateşte pişirilerek, sıcak servis yapılır.

huhu ben geldim

1 mayista esim ankaraya gitti universiteler basketbol sampiyonasi icin ben de kendimi anneme attim sâli gunu donduk eve.
cok guzel bir hafta gecirdik kizimla.annem,babam ve anneannem ile birlikteydik.c.tesi arkadasim ve 2 yasindaki kiziyla , bade ve ben sariyer bahcekoy de kahvaltiya gittik.pazar gunu de babamin arkadasi ve ailesinin sakarya da evi var ordaydik . mis gibi hava yemyesil bir doga cok guzel geldi .bade bayildi zaten . kuzular inekler cayir cimen .
siz de bulusmussunuz ne guzel .Arcemegin dedigi gibi bi gun de florya lutfen.
ne cok konusmusunuz kizlar ya .
sevozy baban icin cok gecmis olsun . ameliyat isi cok zor hakkaten .bize malzeme almaya gelen insanlar bel fitigi ameliyatondan hic memnun degiller 1 tanesi bile hepsi lanet olsun diyo ameliyat son care fizik tedavi ile ilgili birseye ihtiyacin olursa yardimci olmaya calisirim.
hastalanan bebeklerede acil sifalar

maralcim yeni yerin bama cok yakin ugricam sana birgun

badem turlu yemegini cok seviyo .kabak,patates,patlican hepsi bi arada .ama patlican dan kizariyor hemen.ben de yedirmiyorun.kiymali bezelye pilavla cok seviyo
kahvaltida peynir,zeytin,domates,ekmek cok seviyo

ayy neuse cok uzatim
iyi aksamlar hepinize,opuldunuz

nursen aca kızzz şu incir tatlısınaa ben göremedim bitek hatırlayamadımdaaa yaa bi araa paylaşabilirmisin ben meraktan burda yarılmadannnnnnn[/QUOTE]

incirli tatlı:malzemeler-
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi:

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti

Şerbeti için:

1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker

Üzeri için:

hindistan cevizi, tarçın ve kakao

kek: Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
muhallebi:Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
1 gece önce dolapta beklerse daha güzel oluyo,hafif ıslak isterseniz 1 su bard.şerbet yeterli...

Eklentiler

• $100_5536.webp
    28 KB · Görüntüleme: 31

cok tesekkürler cnm.bnm babam ikikere bel fıtığı ameliytaı gecrdi ama sonraddeye gelmişti, çok ihmal etmişdi,dahada gecikseydi felç olur demişdi dr..Ama 2 ameliyatda ii gecmedi.Bu ameliyatlar cok riskli, şans mı desem,kısmet mi,ne cıkarsa bahına mı desem..Şimdii de kalçaya protez takılması gerek,yine riskli..Buseferde babam istemiyor,eski ameliyatlar zor olunca korkuyor bundan..

Sağlık her işin başı derler ya klasik ama başa gelince anlıosun kıymetini..

maaşşallah Bade ye , ne guzel yiyor demek..bizimkide peynir yemıyor ya,gecen markette kurdanla verıolar ya 6 tane yedi,utandık artık kızdan istemeye.aynısından aldım,kürdanla verdm yemedi sıpa..Bide bulgur pilavı sevıoo..Ama bu ara hiç bişy istemıoo.Hiç..

günaydın kizzlarrrrrrrrr yorgunum ammaaa yorgunluğumun yaşamak gibi bi anlamı varr :)
efe nin çığlıkları belli oldu diğer köpek dişi sivilce gibi olmuş patlamak üzereeeeee ahh ahhhh şu her diş iki hafta uykusuzluğummmmmm oğlumu alan kızaa vaktı gelince bi çift lafım olucak

nursen aca kızzz şu incir tatlısınaa ben göremedim bitek hatırlayamadımdaaa yaa bi araa paylaşabilirmisin ben meraktan burda yarılmadannnnnnn

incirli tatlı:malzemeler-
6 adet kuru incir (10-15 dk suda bekletilecek)
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 avuç kırık fındık ya da ceviz içi
1 çay bardağı süt
3 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Muhallebisi:

4 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
3 çorba kaşığı un
6 yemek kaşığı şeker
1 çorba kaşığı tereyağı
1 poşet toz sade krem şanti

Şerbeti için:

1.5 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı nescafe
4 çorba kaşığı şeker

Üzeri için:

hindistan cevizi, tarçın ve kakao

kek: Yumurta ve şekeri iyice çırpalım. Sütü ilave edip tekrar çırpalım. İncirleri ıslattıktan sonra suyunu süzdürüp küçük küçük doğrayalım ve bir kaba çok az un serpip incirleri una bulayalım. Un, tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kaşıkla karıştıralım. Kırık fındık ya da ceviz içini, incirleri ilave edip tekrar karıştıralım. Yağlanmış fırın kabına harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış fırında kek pişirir gibi kızarana kadar pişirelim.
muhallebi:Tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alıp çırpma teliyle sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirelim. Göz göz olunca ocağın altını kapatıp tereyağını ve vanilyayı ekleyelim karıştıralım. Daha sonra toz şantiyi de ekleyip mikserle 2-3 dk kadar çırpalım. Kıvamı biraz koyu olacak.
Kek fırından çıktığında 5 dk kadar ilk sıcaklığının çıkması için bekleyelim. Bu sırada şerbetini hazırlayalım.
Bir kaba su, nescafe ve şekeri alıp (pişirmeden) karıştıralım. Ilık kekin üzerine bu şerbeti gezdirelim. 5 dk çekmesini bekledikten sonra üzerine hazırdağımız muhallebiyi dökelim eşit bir şekilde. Üzerini düzeltelim. 5 dk sonra üzerine bir kabın içinde harmanladığımız tarçın, hindistan cevizi ve kakao karışımını serpiştirelim.
1 gece önce dolapta beklerse daha güzel oluyo,hafif ıslak isterseniz 1 su bard.şerbet yeterli...[/QUOTE]

ay ne değişik bişimişş kızzz acaba bunu bloga eklesemmiiiii

gunaydınnnnlarrr

zefey 2 cift laf demesen şaşırırdım zatii valla kuzum biz ne dersek diyelim özellikle erkek çocukları cabuk unutolar analarının bu cektiklerini, ama kızlar biraz daha farklı tabii.Belki onlardada analık duygusu var ondandır..

aa efe mutlaka günde bi muz yer o patates gibi lafını bende duymuştum ama komşudan doktor ver dedi muzu :))))) çok yararlıymışşş
kıs sevozy can benmde artmıştı sosum çilek bandırdık kocişimlen iyi gittiydi bende muz daldırim bari ıspanak aldım bugün yarın yaparım ıspanaklar bozulmadan

ne yemek yaptın zefey anlatta belki burağa yaparım yiyebileceği bir şeyse

kızz bi avuç kuşbaşı bi pattesssssssss :) bi havuç bi kereviz sapı bi avuç prinç
bi avuç bezelye bi tutam ıspanak 1 adet domates bildiğin çingene yemeği gibi oldu herşeyden varr ama çok sevdi minnaım şaşkınımm :))))))))))

kızz bu bizimm bildiğimizz kabakk yimeeeiii demekki kalyeymiş adıı hmmmmmmm öğrenmenin yaşı yok işşteee

o yüzden kızz doğurmak çok istiyimmm kızlarr ikiz olsada kabulümmmmm :)))) inşallah allah gönlümüze göree fındık bi kızz verirr anası gibiii hanım sessizzz ahahahha
siz bi yöntem falan denemediniz mispontane geliştiii ahahaha şaka yapıyoruım tabiki herşey allahtan bi topikte okudum burda neler yapıyolar yaa pes

blogumuzun bu haftaki görüntülenme sayısı

Türkiye

48
Almanya

15
Avusturya

11
Rusya

3
Belçika

1
Birleşik Krallık

1
ABD

1

yok kız biz bilmıoz öle yöntem falan.aceleye geldi bzm valla bileydim bende erkek için belki denerdim bnm eşim erkek çok istiodu,,ama önceden şimdi haayatımın gerceği Fındık diıooo

ikincide sen anlat artıkın erkek yöntemlerini

blogumuzun bu haftaki görüntülenme sayısı

Türkiye

48
Almanya

15
Avusturya

11
Rusya

3
Belçika

1
Birleşik Krallık

1
ABD

1

günaydın kızlar,
güzel bir istanbul sabahından
güzel ve anlamlı sohbetler diliyorum

maşşahh zefeyy aslında biraz yoğunlaşabilsen daha guzel olcakda.vakit yok işte..

maralım maralımm nasılsınnn canımm...

sevozy,

sağol canım iyiyim,
ben bu sıralar yoğunum,
senin yoğunluğun bitti galiba yazışabiliyorsun ya

haftaya taşınma telaşımız var elimde bir iş var
toparlamaya çalışıyorum ama bir türlü sonucu yazamadım,

anneme daha bir şey alamadım belki ayakkabı alırım
düğün için ayakkabı alacaktı, ben de daha ayakkabı almadım
ikisini bir arada çıkarırım artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…