2011 Ekim Anneleri

ben şimdiye kadar hiç girmedim suya biliyormusun zefey 5 senedir gidiyorum. Bu sene gireyim bari evdeki banyoyaya mı giriyorsunuz yoksa termal havuzamı gidiyorsunuz.

pazar çıkarken dışarda otelin ilersindeki havuza giriyoruzz diğer günlerde banyodaki kveti annem cifleyip çamaşırsuluyo ondada öle hastalık varr doldurup giriyoruzz ama inanki o sıcak su kemiklerime işliyo yanii değişik bi yorgunluğunu alıyo
termal havızda çok sıcak alttan fokur fokur kaynıyoooo resmen yani ayıptır sölemesi şeyim piştiii

annemde gider gitmez çamaşır suyuyla temizliyor banyoyu ,babam falan giriyor zaten hergünde ben sıcağı sevmediğimden girmiyorum.bu sene gireyim bari.ama termal havuz pazar günleri çok kalabalık oluyormuş hafta içi burağı anneme bırakır bir gün giderim belki

Yavrulara sabah kahvaltı meyvee veyaahut muhallebi dışındaki corba yada yedirdiğiniz ek şeyler yani bundan kastım çorba veya yemek olarak ne veriyorsunuzzzzz
dün ben bi yemek yaptım efeye hoşuna gittiii ama uyduruk

yavrulara sabah kahvaltı meyvee veyaahut muhallebi dışındaki corba yada yedirdiğiniz ek şeyler yani bundan kastım çorba veya yemek olarak ne veriyorsunuzzzzz
dün ben bi yemek yaptım efeye hoşuna gittiii ama uyduruk

zefey burak ençok prinçli yayla çorbası seviyor,onu maşallah genelde itiraz etmeden yiyiyor.

Ben genelde onun yiyebileceği şeyleri yapıyorum bizde onları yiyoruz. öyle makarna ,pilav ,kuru köfte,kızarmış patates yemiyor bizim oğlan. Genelde sulu ve kıymalı yemekler yapıyorum.mesela dün yaptığım biber dolmasını yedirmiş bakıcı zaten onunla daha iyi yiyor. Benimle sadece yoğurt ve çorbasını yiyor zar zor. Terbiyeli yada salçalı minik patatesli sulu köfte yapıyorum,yine fırında köfte patates pişiriyorum sulu olarak,tabı bunları hep çatalla ezip veriyorum,kıymalı ıspanak yapıyordum,enginar yaptım zeytinyağlı zar zor yemiş aklıma şimdilik gelenler bunlar,geçenlerde z.yağlı fasulye yaptım ama fasulyesi iyi değilmiş kılçıklı falan pek yiyemedi. Belki iyi olsa onuda yerdi.

şimdi yaz geldi kabak dolması ,kabak kalye falanda yaparım herhalde. Patlıcan veriyormusunuz siz. Internette bebek beslenmesinde bakla ve patlıcan önerilmez diye bir yazı okumuştumda,o yüzden birkere yedirdim patlıcan oturtma. Ben genelde yemekleri kıymalı olarak yapıp yedirmeye çalışıyorum et de yemiş olsun diye ama yavaş yavaş sadec sebzede yapacağım artık.birazda öyle öğrensin tatlarını. Birde ben baklagil pek yapmıyorum kendimde yemediğim için kırmızı ve yeşil mercimek çorbası harıci hemen hemen hiç baklagil yemedi burak(nohut fasulye gibi)
siz yediriyormusunuz kuzularınıza baklagil.

Sizlerde tarifleri paylaşında aklımda olsun bazen şaşırıp kalıyorum ne yapsam diye

Sevozycanı ben daha bi konuşkan cır cırrr bişi sanıyodum ammaa şoşırdım beni şaşırtan başka bir insan daha varrrrrrrrrrr oda aydebaaaaaaaa
okadar sıcak kanlı sevecen cana yakın konuşkaannn daha ne desemki böle biri oldunu tahmin etmemiştnm

kabak kalye neeyy ilk defaa duydunmmm
Bu aradaa banada fikir olsun diy sordum kızlar bazen bende ne yapcamı şaşırıyorum meselaa senn yedirdiğin çorba efeye pütürlü geliyo onu blendrlarsam yer anca ama makarna pilav yiyo tv sizz en fazla yemek kaşığıyla üç kaşık köfte yerse en fazla iki tane işte etleri bi avuç bi avuç streçledim her ne yaparsam ona özel olunca içine atıyorummmm patlıcanıda veriyorum nede olsa büyüdülerr diye bir yaşından önce vermemiştimm öle yani kızlarr
bu arada çilek veriyomusunuzz eline çilek verince yiyoo kendiisi bide yoğurdu kendi başına verince yemiyo muzla yada çilekli ballı karıştırıncaaa

Kızlar meselaa bölee mesire alanlarında aslında çit olcak yuvarlak çevircen koycan içinede çocuğu oynasın topuyla dursun peşinden koşma derdi yokkkkkk sanki e bebekte görmüştüm bugün buyakaya gidiciymm bakim pahalı bişilermi

Kızlar iyi akşamlar ben şu tpemdeki mikellefleri yollayıpp hazırlanıp çıkaymmm öptümmmmmmm

Etli biber dolması
malzemeler
1 kg dolmalık biber
400 gr orta yağlı dana kıyma
1 büyük kuru soğan
2 orta boy domates (kabukları soyulmuş,küp küp doğranmış)
½ demet maydonoz(ince kıyılmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
¾ su bardağı prinç
½ çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
az kimyon ve kırmızı biber
1 su bardağı su
sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1,5 su bardağı sıcak su

yapılışı
biberi ayıklayıp yıkayın.
Soğanı küp küp doğrayıp,üzerine az tuz serperek biraz ovun. Ve diğer malzemelerin hepsini katıp iyice yoğurun.biberleri çok sıkı olmayacak bir şekilde bu harç ile doldurun.
Büyük boy tencerenin dibini zeytinyağı ile yağlayın ve doldurulmuş biberleri dizin.
Bir kase içinde 1 yemek kaşığı domates salçasını 1,5 su bardağı sıcak su ile ezip ,tenceredeki biberlerin üzerinden gezdirerek dökün,tenceredeki su kaynayana kadar harlı daha sonra kısık ateşte biberler yumuşayıp,prinçler uzayana kadar pişirin. Az ılıdıkdan sonra biber dolmalarınız servise hazır.........afiyet olsun........................

Zefey burada tarif iyi çıkmadı satırları falan. Ben senin mailine dosya olarakta gönderdim tarifi.bloga oradan kopyala istersen

selam canım,sevozy iyide babası biraz rahatsızmış,kalça bölgesinden,ama ameliyatta olmak istemiyormuş onun sıkıntısı var biraz.

Jelesec nassıl bacım,kısss bn senı cok sevdm.çok kanım kaynadıı sana yaaa.öpüorum senı cokk.duaet emi huysuz babamammmaa

kız zefey,bn cok konusurum.Hatta fiziğe gttm ya dr bana cok konuşma dedi,çene yapısı ta boynunu etkılemiş dedi:) ama acılamadım daha sizleykenn,belki bebelerden fırsat kalmıodur ne bılem

Aaaaa rabbim şifasını versin sıkıntılarından kurtulsun .Çok selam seozy ve minik kızına

bn ne varsa denıyom yerse,yemezse zorlamıom.. ıspanak guzel yıyodu,tarhana corbası bayılıo,dun erişteden tarhana yoğrt corbası yptm cok sevdııı

kabak kalye yaparsam çeker koyarım buraya kısca kıymalı kabak yemeği

Burak malesef tek başına meyve yemiyor.zaten çileğe falan elini süremedi ilk başlarda. Ben muzunu bazek kahvaltı bulamacına katıyorum bazende muzlu süt veya yoğurt yapıyorum.başka meyvede denemedik. şmdi çilekli yoğurtta verebilirm aslında

hahahah doktor kes çeneni dedi yani. Peki bizmleyken niye açılamadın bakayım bizmi sevmedin yoksa

Bu arada erişteden tarhana yoğurt çorbası nasıl birşey,burak yoğurtlu çorba seviyor tarhana yemiyor bende öyle birşey yapabilirim o zaman

ya biri dedi ki dru demiş ki,ha muz ha patates bi değeri yok demiş..bnde vermıom pek,bide kabız yapar dıee..sizce ??
cilek az zamanı gelsn bende yoğurtda katp vrcm.şimdikiler harmonlu gbı.ama gecen semtden aldm minnacık ve tatlıı..misss

kız zefey,lokum kekin o cıkolata sosu var ya.artmışdı.muzla cok süper gidioo:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…