2011 Ekim Anneleri

ihihihihi bizimki çok planlı projeliydi anlatırım kıhkıhkıuh

maşşahh zefeyy aslında biraz yoğunlaşabilsen daha guzel olcakda.vakit yok işte..

maralım maralımm nasılsınnn canımm...

kıss bu sabah hava soğuk diyemi ne kimse yok şimdi üstünde çalışıyorum şu dışardan birileri üye olup takip ediyoya o butonu daha yeni buldummmmm :))))) güzel bişiler yapıciymm sanırım :)

bekleyin kızlarr anket bile koydum yavvvvvvv

..........................................

Eklentiler

• $patates-canaklari-1302426017.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 32
  • $SAM_0342.webp
    57,2 KB · Görüntüleme: 43
  • $101_0172.webp
    38 KB · Görüntüleme: 39
  • $101_0108.webp
    34,4 KB · Görüntüleme: 38
  • $101_0110.webp
    26,4 KB · Görüntüleme: 49
  • $101_0105.webp
    27,4 KB · Görüntüleme: 45
  • $101_0103.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 35
  • $101_0102.webp
    87,7 KB · Görüntüleme: 46
  • $101_0101.webp
    67,7 KB · Görüntüleme: 40
Son düzenleme:
Selam arkadaşlar nasılsınız... Bir gün yoktum oku oku bitiremedim, süpersiniz.. Tatil planları, yemek tarifleri.. Ben de eklemeye çalışayım gün içinde bir tarif.

Kolay gelsin, bugün haftanın son günü.. Güzel bir hafta sonu olsun..

amiiiiiiinnn inşallahhhh

Kızlar selam ,
annem , semizotu yapmış pirinçli limonlu . Bade 'ye yedirdim bayıla bayıla yedi valla.yoğurtla mis gibi .

Benim oğlan bu ara yemek yemiyor.. Yayla çorbası dışında bişey yemiyor.. Aslında bende de hata var, iki aydır evin tadilatıydı taşınmaydı derken çok üstüne düşemedim.. Ama çok şükür rahatladım artık. Dün tas kebabı yaptım Mert yine yemedi. Tarif vereyim çok güzel oluyor...

4 kişilik:

300-400 gram yağlı kuşbaşı et (ben yağsız eti sevmiyorum çok kuru oluyor)
1 soğan
2 havuç
2 patates
1 kase bezelye
2-3 yeşil biber
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı kekik
yarım çay kaşığı karabiber (biraz daha fazla olabilir)
2,5 çay kaşığı tuz

1) Eti direkt tencereye koyup kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
2) 3 yemek kaşığı zeytin yağı ile birlikte küp küp doğranmış soğanları ekleyip kavurun
3) Patatesleri havucu ve biberleri küp küp doğrayın. Patatesleri iri iri doğrayın ki pişince dağılmasın. Biberi orta büyüklükte doğrayın, çok küçük olmasına gerek yok.
4) Soğan kavrulduktan sonra salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Diğer bütün sebzeleri, bezelye, havuç, patates ve biber ve baharatlarını ekleyip üstünü kapatacak kadar kaynar su koyup kaynamaya bırakın.
5) 20 -25 dakika ocakta kaynayan yemeği ısıya dayanıklı kapaklı bir kaba koyup fırında 200-250 derecede 40-45 dakika daha pişirin. Ben kapaklı borcamda pişiriyorum.

Afiyet olsun çok güzel bir yemek oluyor.

sevozy ,
yemekle yoğurdu karıştırmadım 1 kaşık yemek, 1 kaşık yoğurt şeklinde . o da niye ; zaten yemekleri çok sıcak veremiyoruz e bi de yoğurt karıştırırsam buz gibi olacak diye .

geçen haftasonu Sakarya da bir köye gitmiştim ya ; arkadaşımın annesi torunu için köy pazarından manda sütü alıp yoğurt yapmış bana da 1 kavanoz verdi yedirdim Bade 'ye . şimdi de kendi kendime diyorum ki ; biraz kaldı onu maya yapıp kendi yoğurdumu yapayım . et balık kurumundan Atatürk orman çiftliği nin günlük şişe sütünü aldım . bu akşam mayalıyım bari. sizin mayalama yönteminiz nasıl ?

Günlük şişe sütse eğer kaynatmana gerek yok. Serçe parmağını içine soktuğunda onu yakacak ama çığlık attırmayacak kadar sıcaklığa kadar ısıt. Yani kaynar olmayacak, parmağın onun sıcaklığına dayanabilecek. 1 litre süte 1 yemek kaşığı kadar mayayı kaşığın tersiyle ezdikten sonra mayalayacağın kaba koy. Bu ara cam konserve kavanozunda çok iyi mayalandığını duydum bir kaç kişiden. Ben kapaklı borcamda mayalıyorum. Ağzını kapattıktan sonra battaniyeye sarıp bırakıyorum. Genelde akşam 12 gibi mayalıyorum, sabah 7 gibi alıyorum. Profesyonelce yapmıyorum belki ama yoğurdum hep tutar. İnşallah yapabilirsin. İnsanın çok hoşuna gidiyor kendi yoğurdunu yapması.

sevozy ,
yemekle yoğurdu karıştırmadım 1 kaşık yemek, 1 kaşık yoğurt şeklinde . o da niye ; zaten yemekleri çok sıcak veremiyoruz e bi de yoğurt karıştırırsam buz gibi olacak diye .

ya bnm kız yemıo öle,yemekden sonra yoğurd vernce,sanki toz yutmuş gibi şoka girioo fındığımm

bnde kavanozda yapıorum.şisesüt alıorum bende,ama kaynatıom.yonetem aynı.tutuo maşşalalh bnmdee..ama bu aralar yapamıorum.migrosda ''çobankaya'' var çok guzel çokdoğal pahalı ama ,ondan alıomm benn..sanki pastorize sütle yapınca bi anlamı yok gibi gelıo.öncden bi köyden süt gelıodu o zmn içim rahattı

Bizim köy buraya 50 km uzaklıkta ve kendi ineklerimiz var. Ama ulaşımdan dolayı getirtemiyorum süt. Olsa her hafta 5 kilo gelse nasıl güzel olur. Ben de şişe sütle yaparsam yapıyorum. kayınvalidem her hafta bir kavanoz getiriyor Mert'e o yüzden içim rahat. Sürçüler getiriyor siteye ama onlara da güvenmiyorum..

melofer ,
bana verilen yoğurtta cam kavanozdaydı zaten ve çok iyi tutmuştu kaskatıydı.
ben de daha önceden yapıyordum 2-3 ay öncesine kadar aynı yöntemle . ama sevozy nin dediği gibi markette ki yoğurttan ne hayır gelir ki . bu verilen hakiki manda sütünden çok iyi maya olur diye düşündüm de ondan yapıcam .

Bence de çok iyi olur. Öyle bir mayayı değerlendir. Onunla devam et.

AY KIZLAR SABAHTAN BERİ YANİ SDAHA DOĞRUSU 11 DEN BERİ HİÇ Bİ İŞ YAPMADIM SADECE BLOGLA UĞRAŞTIM BİRAZ TARİF YÜKLEDİM DAHADA VARDA BOYNUM AAĞRIDIIII DAA YİTERRRR
TATLI UĞRAŞLAR

İŞTE YAVAŞ YAVAŞ TOPARLINİCİK ELEŞTRİLERE AÇIĞIM
BU ARADA TAKİPLE BLOGA ÜYE OLMÖA KISMINIDA AÇTIM YENİ YENİ KEŞFETMEYE BAŞLADIM BEYNDE :))))

ben de uzun zamandır yoğurt yapmıyorum,
daha önceden günlük şişe sek süt alıp yapıyordum
kaynattıktan sonra mayalıyordum hatta fırının içine
koyup sabah alıyordum,

ilk zamanlarda üstünü kapatıp dışarıda bırakıyordum
ancak sabah kalkınca tutmadığını görünce döküyordum
küçük ablam dökme onu dolaba koy tutar dedikten sonra
sıvı gördükçe dediğini yaptığımda tuttuğunu görmüştüm,

bizim komplekse 5 ltlik süt getiriliyor ve ben ondan alıp
anneme veriyorum o yapıyor biz yiyiyoruz ancak bir ara
alamamıştım salı günü aldım ama arkadaş televizyondaki bir olayı
anlatınca işkilendim annem de keşke almasaydın dedi,

çocuğun biri hastalanır doktora götürürler, kanında ağır
metan çıkar dr neden diye araştırır ve yediklerini sorar
anne çatalca'dan gelen süt aldığını söyler, araştırırlar ve
ineklerin otladığı yerden ağır metan kaptığı ortaya çıkar

olmazsa yine günlük süte döneceğim,

bu arada aydeba eğer mayan tutarsa
senden maya alırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…