yok kız biz bilmıoz öle yöntem falan.aceleye geldi bzmvalla bileydim bende erkek için belki denerdim bnm eşim erkek çok istiodu,,ama önceden şimdi haayatımın gerceği Fındık diıooo
ikincide sen anlat artıkın erkek yöntemlerini
maşşahh zefeyy aslında biraz yoğunlaşabilsen daha guzel olcakda.vakit yok işte..
maralım maralımm nasılsınnn canımm...
..........................................
Selam arkadaşlar nasılsınız... Bir gün yoktum oku oku bitiremedim, süpersiniz.. Tatil planları, yemek tarifleri.. Ben de eklemeye çalışayım gün içinde bir tarif.
Kolay gelsin, bugün haftanın son günü.. Güzel bir hafta sonu olsun..
Kızlar selam ,
annem , semizotu yapmış pirinçli limonlu . Bade 'ye yedirdim bayıla bayıla yedi valla.yoğurtla mis gibi .
Kızlar selam ,
annem , semizotu yapmış pirinçli limonlu . Bade 'ye yedirdim bayıla bayıla yedi valla.yoğurtla mis gibi .
geçen haftasonu Sakarya da bir köye gitmiştim ya ; arkadaşımın annesi torunu için köy pazarından manda sütü alıp yoğurt yapmış bana da 1 kavanoz verdi yedirdim Bade 'ye . şimdi de kendi kendime diyorum ki ; biraz kaldı onu maya yapıp kendi yoğurdumu yapayım . et balık kurumundan Atatürk orman çiftliği nin günlük şişe sütünü aldım . bu akşam mayalıyım bari. sizin mayalama yönteminiz nasıl ?
sevozy ,
yemekle yoğurdu karıştırmadım 1 kaşık yemek, 1 kaşık yoğurt şeklinde . o da niye ; zaten yemekleri çok sıcak veremiyoruz e bi de yoğurt karıştırırsam buz gibi olacak diye .
Günlük şişe sütse eğer kaynatmana gerek yok. Serçe parmağını içine soktuğunda onu yakacak ama çığlık attırmayacak kadar sıcaklığa kadar ısıt. Yani kaynar olmayacak, parmağın onun sıcaklığına dayanabilecek. 1 litre süte 1 yemek kaşığı kadar mayayı kaşığın tersiyle ezdikten sonra mayalayacağın kaba koy. Bu ara cam konserve kavanozunda çok iyi mayalandığını duydum bir kaç kişiden. Ben kapaklı borcamda mayalıyorum. Ağzını kapattıktan sonra battaniyeye sarıp bırakıyorum. Genelde akşam 12 gibi mayalıyorum, sabah 7 gibi alıyorum. Profesyonelce yapmıyorum belki ama yoğurdum hep tutar. İnşallah yapabilirsin. İnsanın çok hoşuna gidiyor kendi yoğurdunu yapması.
ya bnm kız yemıo öle,yemekden sonra yoğurd vernce,sanki toz yutmuş gibi şoka girioo fındığımm
bnde kavanozda yapıorum.şisesüt alıorum bende,ama kaynatıom.yonetem aynı.tutuo maşşalalh bnmdee..ama bu aralar yapamıorum.migrosda ''çobankaya'' var çok guzel çokdoğal pahalı ama ,ondan alıomm benn..sanki pastorize sütle yapınca bi anlamı yok gibi gelıo.öncden bi köyden süt gelıodu o zmn içim rahattı
melofer ,
bana verilen yoğurtta cam kavanozdaydı zaten ve çok iyi tutmuştu kaskatıydı.
ben de daha önceden yapıyordum 2-3 ay öncesine kadar aynı yöntemle . ama sevozy nin dediği gibi markette ki yoğurttan ne hayır gelir ki . bu verilen hakiki manda sütünden çok iyi maya olur diye düşündüm de ondan yapıcam .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?