2 FİNCANI GEÇMESİN...
Kadınlar rezene, zencefil, ıhlamur, papatya, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını özellikle hamilelik döneminde bulantıyı ve sıvı ihtiyacını gidermek ve sakinleşmek için kullanıyorlar. Ayrıca loğusalık döneminde süt üretimini arttırmak için papatya, ısırgan ve rezene sıklıkla kullanılıyor. Ancak bu çaylardan günlük tüketim miktarı 2 fincanı geçmemeli.
Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.
yakın zamanda diş çektiren var mı?
iki tane yirmilik dişimi çektirmek istiyorum. çeneme baskı yapıyor sanki büyüyorlar. iğnesi, uyuşturucusu sorun olursa yaptırmıycam tabi ama merak ettim yaptıran varsa risk durumunu bileyim. yarın doktora gittiğimde ayrıca sorucam.
bu yazıyı paylaşmak istedim benim canım çay çok istiyor ama zorluyorum kendimi
2 FİNCANI GEÇMESİN...
Kadınlar rezene, zencefil, ıhlamur, papatya, kuşburnu, normal çay, yeşil çay ve meyve çaylarını özellikle hamilelik döneminde bulantıyı ve sıvı ihtiyacını gidermek ve sakinleşmek için kullanıyorlar. Ayrıca loğusalık döneminde süt üretimini arttırmak için papatya, ısırgan ve rezene sıklıkla kullanılıyor. Ancak bu çaylardan günlük tüketim miktarı 2 fincanı geçmemeli.
Adaçayı, sinameki, fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı gibi çaylar sıkça tüketildiğinde düşük yapma riskini, gebelikte kanama riskini ve rahim kasılmalarını arttırarak erken doğum yapma riskini yükseltebilir. Özellikle ahududu çayının doğum kasılmalarını başlatıcı etkisi yüzyıllardan beri biliniyor. Hatta ebeler bu çayı gecikmiş doğumları başlatmak için kullanmaya devam ediyor.
ya konuyla alakasız ama Hurma doğumu kolaylaştırıomuşşş hemde vitamin yönündeb çok zenginmiş.Hamişlerin Bilgisine...
ben çok su ihtiyacı hissediyorum ama miğdem çok bulanıyor sizce ne yapsam
ya konuyla alakasız ama hurma doğumu kolaylaştırıomuşşş hemde vitamin yönündeb çok zenginmiş.hamişlerin bilgisine...
evet çok faydalı hz meryem sancısı tuttuğu zamanda hurma yemiş.
size doğurduktan sonraki hayalimi anlatçam.ben tatile gidiyormuşum havuz başında kahvem ve bir keyif sigarası(sadece tatilde içerim)canlı müzik yağlanmışım şöyleee
benim durumda seninle aynı.ben ihtiyacımı mineral su (sade soda) ile gideriyorum.midemide bulandırmıyor.günde bir tane içiyorum.dr um tavsiye etti.magnezyum,kalsiyum gibi şeyleride içeriyor. eğer içemezsen bikaç damla limon damlat içine içimide kolaylaşıyor
bu yazıyı paylaşmak istedim benim canım çay çok istiyor ama zorluyorum kendimi
günaydın kızlaaarrr
umarım hepimiz bulantısız kusmasız bi gün geçiririz...
bu arada aranızda yüzüne güneş kremi kullanmaya başlayan oldu mu?
ben bu konuda hassasım çünkü annem bize hamileyken koruyucu kullanmadığı için yüzünde güneş lekeleri kaldı. benim doktorum da şimdiden kullanmaya başla dedi hem de 50 faktör...nemlendiricinin ve pudranın koruyuculu olması yetmio çünkü sordum. evde bile sürmek gerekiyomuş benden söylemesi kızlar..
canım ben hamile kalmadan hallettmiştim. Ama hamilelik aşamasında bence zor olur. Çünkü 2-3 gün bişey yiyememiştim ben. Yemeklerin en az 2 gün ne sıcak ne soğuk olması gerekiyor ve tabi katı yiyecekler de yemiyosun bu 2 günde. Zaten bulantı dolayısıyla yediklerin sınırlıdır.
Üstelik dikiş atılıyor bir çoğuna. Ve dikiş 1 hafta sonra çıkıyor. Çok rahatsız etmiyorsa bence doğum sonrası yaptır derim.
ya konuyla alakasız ama Hurma doğumu kolaylaştırıomuşşş hemde vitamin yönündeb çok zenginmiş.Hamişlerin Bilgisine...
eee yanda altını pislemişşşş ağlayan zırlayan bebişeeee kim bakcakkkk, araki tatilde babayı bulasınn :)
ayyy kızlarrrrrrrr
Bendee sizee onuu diycektiimmm amaa dediimm gidiiiyim e -devlet şifresii aliiyimde ptt ye sonra yazarıımm diye
Neyse sevoyyzzz tamda ben size onu diycektiimmmmmmm dün bi abimiz geldi umreden hurma getirmiş altı yedi tane yedim ben allahın bi mucizesi yaa işten eve gidince yatalak gibi kalırdım bu hurmayı yedikten sonra akşam eve gittim temizlik yaptım yine mutfağa giremedim ama fatmagül başlayana kadar temizledim
Yani öyle bi enerji dinçlik verdiki banaa tavsiye ediyorum allahıma çok şükür sabah ta hiç kusmadım dün iki kez safra kusmuştum acı acı mesela günlük rutin kusardım
bugün hiç kusmadım güzelce kahvaltımı ettim sonra yine hurma yedim şimdi çok iyiyim allaha çok şükür yiyin sizde kızlar kanda yapıyomuşşş masanıza koyun çalışırken atın arada ağzınıza ben öle yapıcam şimdikkkk akşamda baharatçıdan eve alıyiimmmmm baree
ay bnm canım asitli şeyler çektiğinde kola gazoz falan hmn açıorum bi tane sodaaaaa
ayyy kızlarrrrrrrr
Bendee sizee onuu diycektiimmm amaa dediimm gidiiiyim e -devlet şifresii aliiyimde ptt ye sonra yazarıımm diye
Neyse sevoyyzzz tamda ben size onu diycektiimmmmmmm dün bi abimiz geldi umreden hurma getirmiş altı yedi tane yedim ben allahın bi mucizesi yaa işten eve gidince yatalak gibi kalırdım bu hurmayı yedikten sonra akşam eve gittim temizlik yaptım yine mutfağa giremedim ama fatmagül başlayana kadar temizledim
Yani öyle bi enerji dinçlik verdiki banaa tavsiye ediyorum allahıma çok şükür sabah ta hiç kusmadım dün iki kez safra kusmuştum acı acı mesela günlük rutin kusardım
bugün hiç kusmadım güzelce kahvaltımı ettim sonra yine hurma yedim şimdi çok iyiyim allaha çok şükür yiyin sizde kızlar kanda yapıyomuşşş masanıza koyun çalışırken atın arada ağzınıza ben öle yapıcam şimdikkkk akşamda baharatçıdan eve alıyiimmmmm baree
Hafta hafta gebelik (hamilelik) dnemi belirtileri - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
kızlar ben ilk günden beri bu siteyi takip ediyorum hafta hafta bebeğim ve bendeki değişiklikler ve bunların sebebi, olası önlemler vs herseyi anlatıyor.sıkıcı bir site değil.tavsiye ederim.
ya bnm duyduğum yerde Kuranı Kerimdeki Meryem suresinden, ... zaten Kuran da geçen tüm meyveleriii hep sevmişimdirrr hurmayada bayılırım.zaten bzm doğum yaklaşan zamanda Ramazan o zmnda bolbol yerikkk, bölece hazır oluruz belki Rabb,m güç verir normal doğum yaparız:))))))
gerçekten mii!! tam ihtiyacım olan şey. öyle hasretim ki enerjik olmaya, koştur koştur bir şeylerle uğraşmaya, temizlik yapmaya bile. akşam alayım ben de ama seninki kadar güzel olmayabilir. sevmem de zaten. ama yiycem napim. sağol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?