2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

ah ah melisim ya...zararlıları yemek istiyor insan ama inan tutuyorum kendimi...markette o reyonlara uğramıyorum bile...ne yapılabilir ki soğuk mu içtin yedigünü...
eğer soğuk içtiysen karın ağrısı olabilir...hemen sıcak bi limonlu su yap iç...bişeyin kalmaz tatlım

gördüm gördüm yazdım cevap ta
of ya benim de canım hiç yararlı şeyler yemek istemiyo tam tersi nerde zararlı onları canım çekiyo ben de başından beri 3 paket cips yedim sonuncusunda ben de senin gibi çok pişman olmuştum melis bidaha yemiceme de söz verdim kendikendimee

yok normal oda sıcaklığındaydı aptda kimse yok bnde mutfağa giremiorumki o anda karnım acıkmıştı areka balkonda cips olduunu hatırladım yedim yemez olaydım yan yattım o biraz iyi ama sırt üstü veya ayakta durmak ölüm gibi

totişimi kaldırıp bi yürüyüşe çıkamadan güneş gitti yaa
neyse ben yine de biraz yürüyüp geleyim

canım üstüne battaniye al uyumaya çalış iyi gelecektir...

Hamilelikte gaz şikayeti neden artar?

Hamile kadınların çoğu hamileliğin belli bir noktasında gaz ve şişkinlik sorunu yaşar. Gaz ise karın ağrısına veya rahatsızlık hissine yol açabilir. Ayrıca gaz çıkarma veya geğirme ihtiyacı hamile kadınların zor anlar yaşamasına neden olabilir. Hamilelikte gaz sorunu neden artar? Önlemek için neler yapabilirsiniz? Ne zaman doktora başvurmanız gerekir?

Hamilelikte gaz sorunu neden artar?
Hamilelikte hormonlar sindirim borusunun gevşemesine neden olur. Bu da sindirimi yavaşlatarak gaz birikmesine yol açabilir. Gaz birikmesi ise özellikle fazla yemek yendiği zaman, şişkinlik, geğirme, gaz çıkarma, karında rahatsızlık ve ağrılara neden olabilir.

Bazı yiyecekler gaz sorununu daha da kötüleştirir. Ancak bu yiyecekler kişiden kişiye değişir. Bazı kişilerde doğal olarak daha fazla gaz oluşur. Bazı kişilerde de, başkalarında gaz yapmayan yiyecekler gaz şikayeti yaratır.

Genel olarak nişastalı bazı yiyecekler (makarna ve patates gibi), liften zengin bazı yiyecekler (yulaf kepeği ve baklagiller gibi) ve bazı şekerleri içeren yiyecekler (lahana ve karnabahar gibi) çoğu kişide gaz yapar. Süt ürünlerini sindirmekte zorluk çeken kadınlar hamilelik sırasında bu yiyecekleri tükettiklerinde şişkinlik ve gaz sorununu daha fazla yaşayabilirler.

Ne yapabilirsiniz?
Aşağıdaki öneriler aşırı gaz sorunu yaşamanızı önlemekte yardımcı olabilir:

Yuttuğunuz hava miktarını azaltın. Gün içinde birkaç ana öğün yerine sık sık ve azar azar yemek yiyin. Yerken acele etmeyin. Yemeğinizi iyice çiğneyin ve yerken konuşmayın. Şişeden veya pipet ile içmekten kaçının. Sakız çiğnemeyin.

Sizde gaz yapan yiyecekleri belirleyin. Soruna yol açan yiyecekleri belirlemek için yediklerinizi bir yere not edin. Dengeli beslenmeyi aksatmadan sizde sorun yapacak yiyeceklerden uzak durmaya gayret edin. Kızartmalar ve yağlı yiyecekler uzak durun.

Herhangi bir ilaç ya da bitkisel ürün kullanmadan önce doktorunuza danışın. Bazı ürünler ve bitkiler hamilelikte zararlı olabilir.

Ne zaman doktora başvurmalısınız?
Beslenmenizde değişiklik yapmanıza rağmen sorununuz devam ediyorsa, doktorunuzla görüşün.

Aşağıdaki durumlarda ise derhal doktorunuza başvurun:

Gaz sancısı doğum sancısına benziyorsa (her 5-10 dakikada bir düzenli olarak gelip gidiyorsa)

Gaz sancısına ilave olarak dışkıda kan, aşırı ishal veya bulantı ve kusmada artış varsa.

DİYOR KADINLAR KULUBÜ

ah ben ne büyük aptallık yaptım yaaa öle yiyerekk çok saol cnmmm yardımın içinde

buarada oha diorum kadınaa ama buna benzer bir hikayeyi biri daha anlatmıştı oh demiştik hiç korku yaşamadan doğurdu diye bebeişin anneye bakışına ise bittim maşallah sanki bende anne karnında aolduğumu anlamamışım gibi bakıor

büyük maceralardan geçmiş daha önceki gün 100km motorsikletle bir yere gitmiş annesi.

canım olur öyle şeyler yaramazlık yapmışsın ama ne yapcan olan olmu. valla yararlı şeyler niye bu kadar tatsız yavan yaa.. az önce bu hafta nelere dikkat etmem gerekiyo diye kaan kocatepenin videolarına baktım da balık ceviz ıspanak 19. haftadan itibaren bol bol yenmesi gerekiyomu. ooof oofff balıkla zaten aram 0 cevizle ıspanağı da ekşiye ekşiye yiyorum.keşke balık hapı yazdırsaydım. şimdi aile hekimine yazdırmak işkence. kadın hap yazmaya korkuyo yaaa sinir şey

ay ne sıkıcı bir gün ve ben çalışıyorum offffyaaaaaaa yemekte yemedim.........
eve gitmek istiyorummmmmmmmmmmmm

kansekeri kanma girdi belgesel linkiyle ama izleyemedim birtürlü tam açılmadı bende gaza geldim sezeryan ve normal doğum videoları izledim oyoy oy dedim hayattan soğudum şimdi bebek bakma oyunları oynıyım bari diorummm zaten ağrım var yalnızım cnm sıkılıo

GEBELİKTE 5.AY

Karnınız gittikçe büyüyor ve ara sıra soluğunuz kesiliyor gibi hissedebilirsiniz. Doğumu merakla bekliyorsunuz. Bu haftalarda sadece karnınız değil aynı zamanda uyluklarınızın üst kısmı ve kalçalarınızın da genişlediğini fark edersiniz. Bu tamamıyla doğal bir süreçtir.

Vücudunuz emzirme sırasında ihtiyaç duyacağı yağ tabakasını hamilelik döneminde biriktirmektedir. Bu dönemde sağlıklı beslenmeye devam edip işlenmiş gıda ve tatlıları yememelisiniz, yoksa fazla kilo alabilirsiniz. Vücudunuzun genişlemesini dert etmeyin, gebeliğiniz süresince hiçbir şekilde diyet yapmamalısınız. Fazla kilolarınızdan bebeğiniz doğduktan sonra kurtulacaksınız.

ANNEYE NELER OLUYOR?

Rahminizin tepesi göbeğinize kadar yükselmiş ve haftada yaklaşık 1cm kadar büyüyecektir.
Büyüyen bebeğinizin başı göbek çukurunuzu dışarı çıkarabilir ve doğum sonrasına kadar da öyle kalabilir.
Bebeğin ağırlığı vücut dengenizi bozabilir.
Kilo almanızın sonucu cildiniz gerildiğinden çatlaklar oluşabilir.
SIKINTILARINIZI HAFİFLETEBİLİRSİNİZ

Nefes Nefese Kalmak: Olaylara olumlu tarafından bakın, sizinle ilgilenen uzmana anemi (kansızlık) kontrolüne gerek olup olmadığını sorun.
Burun Tıkanıklığı Ve Burun Kanamaları: Tıkanıklığı her burun deliğine bir parça vazelin sürerek açabilirsiniz.
Mide Ekşimesi/Yanması
Kaşıntı: B vitamini yönünden zengin gıdaları tercih edin.
Vajinal Akıntılarda Artış: Bu durum normaldir, yine de akıntı çok yoğun, kokulu ve rahatsız edici ise bir uzmana danışmanızda yarar vardır.
ANNENİN HİSLERİ

Hamileliğiniz süresince vücudunuzun şekli değişebilir ve kilo almanız kaçınılmazdır. Bundan dolayı biraz rahatsızlık duymanız normaldir. Şunu unutmayın ki doğumdan sonra hayatınız ve kilonuz normale dönecektir.

VÜCUDUNUZUN YENİ ŞEKLİ

Küçüklüğünüzden beri kilo almanın olumsuz bir durum olduğuna şartlanırsınız. Bu histen kurtulmak kolay olmayacaktır. Dış görünüşünüzün değişmesi ile ilgili sıkıntılarınız azaltmak için hayatınızda farklılıklar yaratabilirsiniz. Bu yeni bir saç modeli olabilir, bir makyaj kursuna gidebilir ya da eşinizle şehirden uzak güzel bir hafta sonu tatili geçirebilirsiniz.

ANNEDE DİŞ BAKIMI

Hamileyken diş ve diş eti sağlığınıza daha çok özen göstermelisiniz. Hamile kalır kalmaz diş hekiminize gebe olduğunuzu söylemelisiniz. Çünkü mecbur kalmadıkça röntgen ışınlarından kendinizi korumalısınız. Diş hekiminiz size dişlerinize bakmanın en iyi yolları hakkında bilgi verip bir problem olup olmadığını kontrol edecektir.

ANNENİN DİŞ VE DİŞ ETLERİNDEKİ DEĞİŞİMLER

Hamilelik kanınızdaki artış, normalden yüksek progesteron hormon seviyesi ile birleşince vücudunuzdaki ve diş etinizdeki dokuları yumuşatır. Bu durum da dokularınızı enfeksiyonlara karşı hassas hale getirir. Kan artışı diş etlerinin çevresinde bulunan kılcal kan damarlarına baskı yaparak fırçalandığında diş eti kanamalarına sebep olur.

NE YAPMALI

Diş etlerinizi korumak için öncelikle dengeli beslenmelisiniz. B, C ve D vitaminlerini almaya özen gösterin. Süt ürünleri, sebze ve meyveler gerekli besini sağlayacaktır. Şekerli gıdalardan uzak durun. Diş problemleri yaşamamak için hamileliğiniz süresince dişlerinizi en az bir kez diş hekiminize temizletmenizde yarar var. Hassaslaşan diş etleriniz için elektronik, başlıklı bir diş fırçası kullanmanızda yarar var. Diş ipi kullanırken çok nazik davranmalısınız, aksi taktirde diş etlerinizde kanamalar görülür.

BEBEĞİNİZ ARTIK 20 HAFTALIK

Bebeğinizin duyguları büyük bir hızla gelişir ve bebek yakın çevresinden haberdar olmaya başlar. Rahim içinde daha çok hareket edip kendisine ulaşan sesleri duymaya başlar.

bEBEĞİNİZİN GÖRÜNÜŞÜ

Bebeğiniz başından poposuna kadar ölçüldüğünde yaklaşık 16cm civarındadır. Bu ölçü doğduğu zaman sahip olacağı boyun yaklaşık yarısı kadardır. Son haftalarda bir artış yaparak boyunun uzamasına rağmen yine de küçüktür. Bundan sonra büyüme oranı ve kilo alışı yavaş ama düzenli şekilde devam eder. Vücudu doğduğunda kaybolacak olan son derece yumuşak ve ince tüylerle kaplıdır. Bu tüylerin fonksiyonu tam olarak bilinmemekle vücut sıcaklığını düzenleyen koruyucu (verniks) tabakasını cildin üzerinde tutmaya yardımcı olur.

BEBEĞİNİZİN GELİŞİMİ

Bebeğiniz artık normal bir insanla aynı miktarda sinir hücresine sahiptir. Giderek hassaslaşır ve çevresindeki durumlardan daha fazla haberdar olmaya başlar. Beyninin duygusal alanları gelişir ve sinirleri miyelin adı verilen koruyucu bir kılıfla kaplanır. Aldığı duygular beyninden vücudunun değişik kısımlarına ulaşabilmektedir. Bu da kol ve bacaklarını kendi kontrolü altına alabilmesi demektir. Dilinde tat tomurcukları oluşur ve böylelikle acı ve tatlıyı birbirinden ayırabilecektir. Cildi dokunmaya karşı hassaslaşır ve karnınızın üzerinden ona dokunduğunuzda bunu hisseder ve size yanıt verebilir. Doğduğu zaman çabucak oyun oynamaya ve keşfetmeye başlayacaktır ki bu durum rahim içinde şimdiden başlamıştır. Bazen göbek kordonuyla oynar, bunlar bebeğinizin ilk oyuncaklarıdır.

BEBEĞİNİZ BÜYÜYOR

· Saçları çıkmıştır.
· Amniyotik sıvıyı sıvıyı içine çeker ve nefes alma hareketlerine çalışır.
· Geçici bebek dişi tomurcuklarının arkasında kalıcı dişlerinin tomurcukları oluşmaktadır.
· İlkel bağışıklık sistemi kurulmuş ve şimdiden enfeksiyonlara karşı savaşmaya başlamıştır.
· Vücudun sıcaklığını ayarlamaya yardımcı olan koruyucu yağ tabakası oluşmaya başlamıştır.
· Bebeğiniz kız ise, vajinası bu dönemde gelişir; erkek ise, erbezleri oluşmaya başlar.
· Kız ve erkek bebeklerde meme başları ve meme bezleri oluşmaya başlar.
· Bir eliyle diğerini yakalayabilir ve yumruk yapabilir. Gözleri kapalı olmasına rağmen onları bir yandan öteki yana doğru hareket ettirebilir.
· Kasları ve sinir sistemi geliştiğinden dolayı hareketleri üzerinde daha fazla söz sahibidir.
· Sinir sistemi beynin mesajlarını iletebilmek için beyinle kasları birbirine bağlayan sinir hücrelerini kaplamak için miyelin adı verilen koruyucu kılıfı üretir.
· İlk dişi diş etleri içinde oluşmuştur.
· Kulaklarındaki kemikler sertleşip dışarıdaki sesleri duymasını sağlar.
BEBEĞİNİZ NELERİ DUYABİLİR?

Bu dönemde bebeğinizin işitme duyusu iyice gelişmiştir. Sizin, eşinizin veya evde yaşayan diğer kişilerin seslerini tanımaya başlamıştır.

RAHİM DIŞINDAN GELEN SESLER

Gürültü veya patlama sesi bebeğinizin yerinden zıplamasına sebep olabilir. Aynı zamanda rahim dışından gelen diğer seslerden de haberdar olur. Yapılan bazı araştırmalar bebeğin bazı müzik türlerine tepki vereceğini öne sürmektedir.

Çalışmalar klasik müzik Vivaldi ve Mozart’ın henüz doğmamış bebekler tarafından tercih edildiğini gösteriyor. Bazen ağlayan bir bebek doğumdan önce kendisine dinletilen müziklerle yatıştırılabilir. Bu müzikler rahim içinde geçirdiği zamanları hatırlatıyor olabilir. Sesinizin bebeğinize ulaştığını bilip onunla konuşup ona şarkılar söyleyerek doğumdan önce bebeğinizle iletişime geçebilirsiniz.

ben izledim aynı linkle hiçbir sorun yok... anlamadım gitti.. ilk önce açılan videonun ortasında dowland yazısının üstündeki play tuşuna tıkla.açılan küçük pencereyi hemen kapat.sonra movshare yazan videonu izle.
http://www.belgesell.com/bebekler.html

Son düzenleme:
arkadaşlar sabah bebeğe eşya alma konusuna değinmişsiniz.bence oda takımı vs almak için farklı alternatiflere bakılabilir.bir arkadaşım bebeği için ikea dan yatak odaları bölümünden beyaz dolap ve 4 lü çekmeceli komidin almıştı.onları renkli stickerlarla süsleyip hazırladı ayrıca 3 yaşına kadar yatabileceği mobilya beşiklerden aldı.bu alışverişin total maliyeti 700 tl.ayrıca bebek büyüyünce yatak değişecek sadece.stickerları sök tamam.ben açıkçası daha öncesinde bebek odalarına bakarken onların bu fikirlerini çok beğendim fiyat olarak da son derece makul bebek takımlarına göre.benim bulunduğum şehirde ikea yok ama getirtmeyi düşünüyorum.siz de büyük şehirde yaşıyorsanız bu şekilde farklı alternatifler üretmeyi deneyebilirsiniz.kullanışlı olması çok güzel.
bir de bebeklerimizin neye ihtiyaçları olduğunu ve bizim tam olarak ne istediğimizi belirlemek grektiğini düşünüyorum.bununla ilgili tekrar bir liste yapılabilir.evet battaniye ama nasıl bir battaniye gibi.çıkartacağımız bu liste ile bize hediye almak isteyenlere yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum. ben ilçede görev yapıyorum ve şehirde de beğenilerime uygun şeyler bulmakta zorlanıyorum.sizlerden de liste konusunda yardım bekliyorum.ne nerede ne kadar diğer topiğimizde paylaşabiliriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…