2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Güvenlik kontrollerindeki metal detektörlerinde oluşan manyetik alan Manyetik rezonans (MR) uygulamalarındakinden kat kat daha azdır. Yapılan bilimsel çalışmalar hamile kadınlarda gerek bebeği değerlendirmek gerekse anne adayındaki bazı patolojileri saptamak amacıyla yapılan MR incelemelerinin bebek üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Üstelik özel kapıdan geçiş sırasında manyetik alana maruz kalma süresi MR ile kıyaslanamayacak kadar kısadır.

Öte yandan Physics in Medicine and Biology dergisinde Ağustos 2003 tarihinde yayınlanan bir makalede değişik markalardaki el detektörlerinin hamile kadınlar ve bebekleri üzerindeki etkileri araştırılmış ve bu cihazların gebelik açısından hiçbir risk oluşturmadığı sonucuna varılmıştır. (Kainz W. et al.)

Anlaşılabileceği gibi binaların girişlerindeki kontrollerin bebeğiniz üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Ancak özellikle ülkemizde uygulayıcılar da dahil olmak üzere pekçok kişinin yeterli bilgiye sahip olmaması nedeniyle ve hamile kadınlara karşı olan hassas yaklaşımın bir sonucu olarak hastane girişlerinde dahi görevliler bu kapılardan geçmek istemeyen hamile kadınlara kolaylık göstermektedirler. Bu gereksiz ve anlamsız bir yaklaşım olmakla birlikte farklı olduğunuzu hissetmek için biraz oyun oynamanın zararı yoktur. Bu tür bir kapıdan geçmek zorunda olduğunuzda hamile olduğunuzu söyleyerek ayrıcalık talep edebilir ve bunun tadını çıkarabilirsiniz.

alıntı: mumcu.com

Ohhhhh bu yazıyı buldum rahatladımmmmmmmmmmmm

canim meltem beni bir kere muayene etti.. seyma izinliydi.. evet cok tatlı bi kadin.. ama hic dusunmemistim acıkcasi onu nasi peki tahliller ilgi takip iimi?

bende malatyadayım. şeyma hanım übeyt bey ve denizhan beye gittim en son denizhan beyde karar kılabildim. şeyma ile übeyt fazla ukala.zorla laf alıyoruz ağzından.yarında kontrolüm var denizhan beyden

malatyada gıdılmeyecek doktorlar lıstesı sayardım sımdı sıze ekmeklerıyle oynamak ıstemıyorum seyma ubeyt unver .... diye sıralayabılırım

bende ilk öğrendiğimden beri geçmiyorum bişey olmaz bundan sonra sende geçmezsin....

söylerim:)) evet denizhan bey tatlı mı tatlı:)) oda çok yoğun ya iki saat sıra bekliyorum. randevu sistemi iyi değil sadece. sendede öyle oluyor mu

canim benim 2 ye randevu aldinmi bekliyom. busefer 4 bucuga aldirdim. esim 5 te cıkıyo isten 1 saat erken cıkıcak gidicez.. bakalim yine beklermiyiz? sende eylul annesisin dimi aynı gun dogurak yaw buarada facebookun vars ekle beni. buket dündar piştav

zararı yok korkma ama ben bun bildiğim halde yandan geçip rica ediyorum bu şekilde geçebilirmiyim diye buyrun diyorlar hepsi..

canim meltem beni bir kere muayene etti.. seyma izinliydi.. evet cok tatlı bi kadin.. ama hic dusunmemistim acıkcasi onu nasi peki tahliller ilgi takip iimi?

valla benım esım unıverstede onun doktor arkadaslarının hepsı meltem ısıgı ve hulya aladagı soyledıler ıkısıde alanında cok ıyı dedıler meltem aynı zamanda onceden tanısıtıgım bı kısıydı takıbı olsun karsıdakıne ılgısı olsun bebegı kendı bebegıymıs gıbı sevısı olsun herseyıyle ıyı bı doktor ben hıc bır kusur gormedım sımdıye kadar bence sadece doktor olmak yetmıyo aynı zamanda pıskolojık destekte sart hamılelıkte terapı bıle yapıyo bana oyle dıyım komsum hamıle onuda goturdum oda cok memnun kaldı ıyı bence malatya en ıyılerden bırı sımdıye kadar tanıdıgım halıyle tabı ılerıde ne olur bılemem

malatyada gıdılmeyecek doktorlar lıstesı sayardım sımdı sıze ekmeklerıyle oynamak ıstemıyorum seyma ubeyt unver .... diye sıralayabılırım

seymayı sevmedigine okadar sevindimki sevenleri anlamıyorum facebook vars ekle beni buket dündar piştav

coks evindim canim memnun olduguna aklimda olsun bazen bebekimi cok ozluyom. olmadi ona giderim.cok kalabalık oluyomu yaaa randevu almak gerekiyomu

Feyruka sen kime gidiyordun.Sende Gülfem e geçecek olanlardandın ne oldu.
Ben 12 haftadan beri biliyorum cinsiyeti ilk öğrenenlerden biriyim 3.tane doktor tasdikledi artık yanlış olma ihtimalide yoktur herhalde

ben gülfeme gittim 2 hafta önce o da göremedi. 30 nisanda yine randevum var gülfeme gideceğim. inşallah umudum artık 30 nisanda :-(((

tabiiki zararlı, kesinlikle geçme. ben de öğrendiğimden beri hiç geçmedim. ne alışveriş merkezinde, ne avaalanında ne de iş yerinde.....

valla ben öğrenene kadar meratan 10 kere gittim:)))) 16haftalık olana kadar hep bacak bacak üstüne atıyordu şimdide sere serpe yatıo paşam her gidişimizde gösterio :)))))))) ama 16. haftaya kadar çatlattı anneyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…