Güvenlik kontrollerindeki metal detektörlerinde oluşan manyetik alan Manyetik rezonans (MR) uygulamalarındakinden kat kat daha azdır. Yapılan bilimsel çalışmalar hamile kadınlarda gerek bebeği değerlendirmek gerekse anne adayındaki bazı patolojileri saptamak amacıyla yapılan MR incelemelerinin bebek üzerinde herhangi bir zararlı etkisinin olmadığını ortaya koymaktadır. Üstelik özel kapıdan geçiş sırasında manyetik alana maruz kalma süresi MR ile kıyaslanamayacak kadar kısadır.
Öte yandan Physics in Medicine and Biology dergisinde Ağustos 2003 tarihinde yayınlanan bir makalede değişik markalardaki el detektörlerinin hamile kadınlar ve bebekleri üzerindeki etkileri araştırılmış ve bu cihazların gebelik açısından hiçbir risk oluşturmadığı sonucuna varılmıştır. (Kainz W. et al.)
Anlaşılabileceği gibi binaların girişlerindeki kontrollerin bebeğiniz üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.
Ancak özellikle ülkemizde uygulayıcılar da dahil olmak üzere pekçok kişinin yeterli bilgiye sahip olmaması nedeniyle ve hamile kadınlara karşı olan hassas yaklaşımın bir sonucu olarak hastane girişlerinde dahi görevliler bu kapılardan geçmek istemeyen hamile kadınlara kolaylık göstermektedirler. Bu gereksiz ve anlamsız bir yaklaşım olmakla birlikte farklı olduğunuzu hissetmek için biraz oyun oynamanın zararı yoktur. Bu tür bir kapıdan geçmek zorunda olduğunuzda hamile olduğunuzu söyleyerek ayrıcalık talep edebilir ve bunun tadını çıkarabilirsiniz.
alıntı: mumcu.com
Ohhhhh bu yazıyı buldum rahatladımmmmmmmmmmmm
ya sen ablanla buluşmuyomudu
sende ekleeee kusummm
coks evindim canim memnun olduguna aklimda olsunbazen bebekimi cok ozluyom. olmadi ona giderim.cok kalabalık oluyomu yaaa randevu almak gerekiyomu
aaaaaaa ben ilk defa duydum bana hep kesinlikle geöme dediler
tmm canım eklerimm..ismimin ilk hafleri e... a.... a...tmmanlarsın:)))
Ayy yok bende artık geçmem zaten...zaralı değilmiş ama yiede geçmem...yaa bu arada az öncede sezeryan doğum aşamalrını okudum içim kötü oldu yaaa..ben nasıl doğurcam yaaa korkmaya başladım...inanın kasıklarım kasılmaya başladı....
kızlar gıdersenızde bız esranın arkadaslarıyız dersenız yardımcı olur sekreterının adıda esra bekletmez sızı korkmayın en fazla 1 saat beklersınız zaten saat verıyo sıze arayınca sımdı cıkıyorum ıslerım var sonra konusuruz by
ben cıkar sonra konusurz by
Kızlar yaaa bişy sorcam.az önce okuldaki arkadaşlar içime kurt düşürdü..şu alışveriş merkezlerinde kapıda hani bi güvenlikten geçiyoruz yaaa...kapı şeklinde bişyin içinden geçiyoruz metal falan varsa ötüyor çantadamızda yandaki cihazdean geçiyor...x-ray cihazı zararlı biliyorumda o kapıdan geçtiğimiz cımbırtıda zararlı mı yaaaaa ben hep geçtiiiiimmm ama(((
kızlar gittigidiyor com baktım da bebek nevresim takımları çok pahalı bildiğiniz uygun yerler var mı
Ayy yok bende artık geçmem zaten...zaralı değilmiş ama yiede geçmem...yaa bu arada az öncede sezeryan doğum aşamalrını okudum içim kötü oldu yaaa..ben nasıl doğurcam yaaa korkmaya başladım...inanın kasıklarım kasılmaya başladı....
lila5 cnm korkunun ecele faydası yok korkuyorsanda kurcalama içimizde kalcak değil ya çıkacak elbet bi şekilde sen bugünlerinin anne olmanın tadını çıkar
Offff kızlar ya size neti yasaklamak lazım.
Allahım ne diyeyim size okumayın,bakmayın,bilmeyin bu konuda cahil ve bilgisiz kalın.
Sezeryandan dahi korkuyorsunuz inanamıyorum size.
Normal dığum yapıcam hiçte korkmuyorum
Kızlar şaka bir yana gerçekten biraz cesaret ve az bilgi
hepsiburada.com a bak bide ben birazdan ateş ölçer bebek bezi filan sipariş edicem.. bi içerdeki pc boşalsın.. alışveriş yapıcam azıcık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?