2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

cnm hiç duymadım ama bepanthene bence güvenlidir zaten artık çoğumuz 4-5 aylık olduk sakıncası yoktur nerene sürcen bu arada? açık yaralar için doktora sormak lazım:26:

elimi fırına kaptırdım da:) tele yapıştı elim ona sürcektim.

hiçbir fikrim yok ne için kullanacaksın ki cnm

elim yandı da fırının teline yapıştırdım.

bence bir zararı yoktur sanmıyorum..ben plus olanını yüzüme ve ellerime kullanıyorum yıllardır...

onu duymuştum ben de galiba baya başarılı oluyo nemlendirme işinde. hala kullanıyomusun peki, doktorunun haberi var mı? elinde varsa prospektüsüne bakar mısın bi?

yanık için hametan krem diye biliyorum ama haricen sürülen pomadlardan bişey olacağını sanmıyorum. rahat ol

Teşekkür ederim canım cok sagol.

benim soruma cevap yok muuu, bepanthene diyorum, hamilelikte diyoruum, güvenli mi kiiiiii?

Uyarılar:
Göz ve mukoza membranına temastan kaçınılmalıdır. Enfekte olma olasılığı bulunmayan deri irritasyonlarının tedavisinde kullanılmamalıdır (örn. güneş yanıkları). Bu tür olgularda sadece dekspantenol müstahzarlarının kullanılması önerilir. Meme başı çatlaklarının tedavisinde kullanıldığında emzirmeden önce memenin ilaçtan temizlenmesi gereklidir. Hayvanlarda yapılan üreme çalışmaları fetüs ile ilgili herhangi bir risk ortaya koymamıştır; buna karşın gebe kadınlarda yapılan kontrollü çalışmalar ile ilgili veri bulunmamaktadır. Gebelik döneminde geniş deri alanlarına uygulamaktan kaçınılması önerilir. Emziren kadınlarda kullanılabilir ancak emzirme sırasında aşırı miktarda kullanılmamalıdır.

elimi fırına kaptırdım da:) tele yapıştı elim ona sürcektim.

canımhamilelikte ilaçlar a- b- c- d- e diye kategorilere ayrılıyor ve bazı ilaçlar lokalde olsa dolalış sistemine ve oradan bebeğe geçebiliyorlar bu ilacın hangi kategoride olduğu önemli
a: Kullanılmasında hiç bir sakınca olmayangebelerde yapılan deneylerde hiç bir sorun oluşturmyan
b: Kullanılabilir fakat gebeler doktor gözetiminde bunlarda sadece hayvanlar üzerinde denenmiş fakat insan üzerinde denenmemiş
c: Bu ilaçlar mecbur kalmadıkça kullanılmamalıdır
d, e: Gebelikte kesinlikle kullanılmamalıdır
burada b kategorsi genelde doktorlar önermektedir ama sen her zaman doktoruna sormadan kesinlikle hiç bir ilacı kullanma

oy canımcım çok teşekkür ederim. deme ki accık kullanılabilir ama çok olmayacak. Allah razı olsun canım senden.

evet canım arıcam heralde geliş gidiş.... saat 10 falan olsun yapışçam telefona.

cesciğim evet hala kullanıyorum...açık yara değilse sen de kullanabilirsin bence çünkü prospektüsünde gebeler kullanamaz diye bir şey yazmıyor.ben yanıklarımda silverdin diye bir krem kullanıyordum (eşim doktor)...gerçi gebelikte hiç kullanmadım ama o da aklında bulunsun..

ya kızlar sizce bu dijital alından ateş ölçerler var ya kızılöteli ondan almak gerekir mi bebek için? yani sağlıkçılar civalı olanlardan alıp koltuk altına koyun en doğru sonuç o diyorlar ama anneler de bebek hastayken onu zaptetmek zor oluyor diyorlar bilmiyorum?

kızlar dün akşam ağda yapayım dedim alt bölgeye ama çok zorlandım deli oldum ya göbekten göremiyorum aynadanda çok fazla belli olmuyo. bu seferlik yaptım zar zor ama bidahaki ay sanmıyorum kuaföre giderim herhalde çok utanıyorum ama mecburum başka seçenek yok

ha evet duydum silverdini de o elimde yok şimdi, nepantenim vardı da ondan onu kullansam mı dye düşünüyorum

olmadı hametan aldırayım napiyim yahu. teşekkür ederim çok çokkk.

göze uygulanmaz.
gebelik döneminde kullanılmasının bir riski yoktur.

kullanabilirsin cesss

ben de zorlanıyorum hayli, ama gitmem ben kuaföre. banyoya aynalardan sistem kurarım ama hayatta dışarı yaptırmam. ama yapamadığım noktada napicam bilmeiyorum. Allah yardımcımız olsuuunn.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…