cnm hiç duymadım ama bepanthene bence güvenlidir zaten artık çoğumuz 4-5 aylık olduk sakıncası yoktur nerene sürcen bu arada? açık yaralar için doktora sormak lazım:26:
benim soruma cevap yok muuu, bepanthene diyorum, hamilelikte diyoruum, güvenli mi kiiiiii?
benim soruma cevap yok muuu, bepanthene diyorum, hamilelikte diyoruum, güvenli mi kiiiiii?
elimi fırına kaptırdım da:) tele yapıştı elim ona sürcektim.
hiçbir fikrim yokne için kullanacaksın ki cnm
bence bir zararı yoktur sanmıyorum..ben plus olanını yüzüme ve ellerime kullanıyorum yıllardır...
yanık için hametan krem diye biliyorum ama haricen sürülen pomadlardan bişey olacağını sanmıyorum. rahat ol
geçmiş olsun cnm bi eczaneye danışsana onlar yanık için krem veriyorlar adını hatırlayamadım ben
Uyarılar:
Göz ve mukoza membranına temastan kaçınılmalıdır. Enfekte olma olasılığı bulunmayan deri irritasyonlarının tedavisinde kullanılmamalıdır (örn. güneş yanıkları). Bu tür olgularda sadece dekspantenol müstahzarlarının kullanılması önerilir. Meme başı çatlaklarının tedavisinde kullanıldığında emzirmeden önce memenin ilaçtan temizlenmesi gereklidir. Hayvanlarda yapılan üreme çalışmaları fetüs ile ilgili herhangi bir risk ortaya koymamıştır; buna karşın gebe kadınlarda yapılan kontrollü çalışmalar ile ilgili veri bulunmamaktadır. Gebelik döneminde geniş deri alanlarına uygulamaktan kaçınılması önerilir. Emziren kadınlarda kullanılabilir ancak emzirme sırasında aşırı miktarda kullanılmamalıdır.
canımhamilelikte ilaçlar a- b- c- d- e diye kategorilere ayrılıyor ve bazı ilaçlar lokalde olsa dolalış sistemine ve oradan bebeğe geçebiliyorlar bu ilacın hangi kategoride olduğu önemli
a: Kullanılmasında hiç bir sakınca olmayangebelerde yapılan deneylerde hiç bir sorun oluşturmyan
b: Kullanılabilir fakat gebeler doktor gözetiminde bunlarda sadece hayvanlar üzerinde denenmiş fakat insan üzerinde denenmemiş
c: Bu ilaçlar mecbur kalmadıkça kullanılmamalıdır
d, e: Gebelikte kesinlikle kullanılmamalıdır
burada b kategorsi genelde doktorlar önermektedir ama sen her zaman doktoruna sormadan kesinlikle hiç bir ilacı kullanma
elim yandı da fırının teline yapıştırdım.
hametan yanık ve pişik kremi bebeklerin altı pişincede sürülüyomuş. zararlı değildirrr. benn ewde kullanıyorum hametan ı. elim ütüye değmişti hemen sürdüm onu, kızarmadı su da toplamadı bayaaada iyi yani.
cesciğim evet hala kullanıyorum...açık yara değilse sen de kullanabilirsin bence çünkü prospektüsünde gebeler kullanamaz diye bir şey yazmıyor.ben yanıklarımda silverdin diye bir krem kullanıyordum (eşim doktor)...gerçi gebelikte hiç kullanmadım ama o da aklında bulunsun..
hametan yanık ve pişik kremi bebeklerin altı pişincede sürülüyomuş. zararlı değildirrr. benn ewde kullanıyorum hametan ı. elim ütüye değmişti hemen sürdüm onu, kızarmadı su da toplamadı bayaaada iyi yani.
kızlar dün akşam ağda yapayım dedim alt bölgeye ama çok zorlandım deli oldum ya göbekten göremiyorum aynadanda çok fazla belli olmuyo. bu seferlik yaptım zar zor ama bidahaki ay sanmıyorum kuaföre giderim herhalde çok utanıyorum ama mecburum başka seçenek yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?