banada bu aylardan sonra yukarı çıkma ihtimali yüksekmiş. normalde bunu söyleyip hastayı üzmezlermiş bile.
şu böbrek büyümesine kafam takıldı benimde. genelde down sendromlularda olurmuş öyle bi yazı okudum.
3lü test için kan verdim. 26 tl ye yaptırıyorum hemde. umarım iyi sonuçlar çıkar.
allah sağlıklı evlatlar nasip etsin hepimize..
banada bu aylardan sonra yukarı çıkma ihtimali yüksekmiş. normalde bunu söyleyip hastayı üzmezlermiş bile.
şu böbrek büyümesine kafam takıldı benimde. genelde down sendromlularda olurmuş öyle bi yazı okudum.
3lü test için kan verdim. 26 tl ye yaptırıyorum hemde. umarım iyi sonuçlar çıkar.
aranızda afp ntd yaptıran yokmu? Nolur cevap verin... Benim 2,33 çıktı yüksekmiş değer...
şimdiki tetanoz aşılarının içinde difteri de varmış, o da ateş yaparmış canım. ateş olması normal yani.benim de tetanozu kendi doktorum yapacağını söyledi. ama ağrı yapıyomuş de mi sana da yaptı mı ağrı?
ben olmadım ama arkadaşıma çok az ağrı yapmış aşı olduğun bölgeyi sıcak tutman gerekiyormuş o zaman ağrımıyormuş diye duydum
aranızda afp ntd yaptıran yokmu? Nolur cevap verin... Benim 2,33 çıktı yüksekmiş değer...
gülayyyy düzelir o böbrek büymesi endişelenme sen.Ben de birazdan sağlık ocağına gidecem tetanoz aşısı için
günaydın kızlar
dün bel ağrılarım için dr.gittim endişelenmem gereksizmiş suyum gayet iyi,kanama yok,rahimde açılma yokmuş ultrasondan sonra nts diye bişey varmış ona bağladılar beni 20 dk.sürüyo kasılmalara bakılıyomuş kasılmamda yokmuş hamilelikten korkucak bişey yok dedi dr.ces senin dediğin gibi magnezyum verdi 320 gr.boyunun dr. söylemedi bende sormayı unuttum kıpır kıpırdı hiç durmadı dün babamıza haber vermemiştim gidiceğimi oda göremedi diye çok üzüldü artık 3 hafta daha beklicez normalde ayrıntılı için 23 nisanda gidicektim fakat dün gidince ayrıntılı 3 hafta sonraya kaldı
günaydın kızlar
dün bel ağrılarım için dr.gittim endişelenmem gereksizmiş suyum gayet iyi,kanama yok,rahimde açılma yokmuş ultrasondan sonra nts diye bişey varmış ona bağladılar beni 20 dk.sürüyo kasılmalara bakılıyomuş kasılmamda yokmuş hamilelikten korkucak bişey yok dedi dr.ces senin dediğin gibi magnezyum verdi 320 gr.boyunun dr. söylemedi bende sormayı unuttum kıpır kıpırdı hiç durmadı dün babamıza haber vermemiştim gidiceğimi oda göremedi diye çok üzüldü artık 3 hafta daha beklicez normalde ayrıntılı için 23 nisanda gidicektim fakat dün gidince ayrıntılı 3 hafta sonraya kaldı
günaydın kızlar
tırnaklamada ne yaparsan yap cescimmm hadi banyoya
incii koy inciii senin gibi kibar naif bir kızın olsunnnben biraz zor isim bulucamişimiz zor iyi geceler meliscim
pembeeemmmmmm seni çgh deki büşra pekine benzeten oldumu hiçç yani onun daha güzelisin resmen yaaçok güzel güneşli bir gün.... içim kıpır kıpır olduuuuuu vallahi yaaa...
ayy okurken ensem gerildi resmenn gülay neden biranda böle bir atağa geçtin dicem ama hayırlısı olmuş bak dr buldun içinede sindi hem adına sevindim inşallah bende oturturum bu dr işini böbrek büyümüseinide takma ben çarşamba gitiğimde dr bu örneğide verdi mesela böbrek büyümesi görülür çoğunlukla söylenmez çünkü bu zamanla düzelecek bir şeydir dedi o yüzden hiç aklına getirme bilee tmmı tatlımgünaydın kızlar,
dün başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir..
dün karnım ağrıyodu, dayanamadım daha randevuma 10 gün var diye dedim bu seferde devlet kadın doğum hastahanesine gideyim.Gittim. kan ve idrar tahlili istedi. tahlilleri yaptırdım, 1 ay sonrasına ultrasona gün verdiler.. neyse doktor insafa geldi, ameliyata giricem beklersen doğumhanede bakarım dedi. iyi dedim bekledim 1 saat. neyse çıktı girdik ultrasona.
+bebeğin eşi aşağıda
+normal doğum yapamazsın
+erken doğum riski var
+ağır kaldırma, dinlen
+git bi detaylı ultrason yaptır
+zeka testi yapıldı mı? 3 lü test
+muhakkak yaptır.
vs. vs....
ben tabi şoktayım. ağlaya zırlaya çıktım hastahaneden..çıktım kendi özel doktoruma gidicem hesap sorucam.. durumum 20 gündemi bu kadar kötüye gitti. niye bişey söylemedin diye.. aradım araya alırız dediler. İlgilenmez yine diye korktum, bide hiç güvenmiyordum artık, yan odasında başka doktor var kazım bey diye biri onda muayene olmak istediğimi, gülçin hanıma gitmek istemediğimi söyledim. hemşirenin biri yetiştirmiş. Neyse gittim gülçin hanıma. dedim böyle böyle dediler. vay efendim neden ona gitmemişim. vay efendim o zaman orda 3lü test yapsaymışlar..
kazım beye baktırırsın ben söylerim alkır seni dedi. trip attı bide.. neyse ben yine ağla zırla çıktım. sinirden hırsımı da alamadım kadından elim ayağım esiyor diye..
çıktım başka hastahaneye gittim. ordaki doktorda yeni muayene olmuşsun ben neye bakayım deyip muayene etmedi mi?
geri döndüm konak hastahanesine kazım beye muayene olmaya sıraya girdim. saat 1,30 da hastahaneden çıkmışım saat 5,30 da muayne oldum.
+ doktor daha bu aydan bebeğin eşinin aşağıda olması yukarı çıkmayacağı anlamını taşımaz korkulacak bişey yok dedi.
+ 3lü test istedi.
+tam 45 dakika detaylı ultrason yaptı ki muayene ücreti ile yaptı.. (54,00 tl )
+güzel güzel anlattı.(yağlı tuzlu yok,7 öğün yemek az az)
+et tüketimini arttır, kan eksikliği var.. kan hapını düzgün kullan..
yani kısacası korkulacak bişey yok dedi , tek tek anlattı. öyle bi ilgilendi ki şaşırdım..
Bide çıkarken demezmi görüntüleri cd ye kaydetmiş, bide renkli alien fotolarından verdi.
ay ben ne dualar ettim adama ne dualar...
bundan sonra o doktora gidicem. perşembe 3lünün sonucu çıkacak..
24. haftadan sonra şeker yüklemesi yapacak.
5. aydan sonra tetanoz yaptırıcaz dedi.
bi ufak sorun var bebişimin böbrek büyümesi var ama şu anda cididi problem yok dedi.
akşama kadar ağladığımla kaldım...
sen bizimle tetanoz tecrübelerini paylaşırsın cnm valla her kafadan bi ses çıkıo şimdiden geçmiş olsun bu arada
sen bizimle tetanoz tecrübelerini paylaşırsın cnm valla her kafadan bi ses çıkıo şimdiden geçmiş olsun bu arada
Ehhe kremlendim hala kaşınıyo, neyse şikayetlenmicem artık. tek problemim kaşıntı olsun de mi ama:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?