bende uyuz gibiyim bir haftadır kaşıma dedi doktor kesinlikle gel sen dayan demek var valla nasıl kaşınıyor bir bilsen genişleyen bölgeler kaşınırmış
bu arada herkeslere günaydın güzel bir istanbul sabahından
Ya evet kaşımadan olmuyo. tuz yemeyi kesmek gerekiyomus bol bol da nemlendirici yazıyor nette. ben çok tuz yiyorum bırakayım artık bari.
19. haftadan 28. haftaya kadar ödem haftası deniliyormuş. benim ayağıma ön taraftan bastırdı azcık ödem başlamış dedş dr. tamamen tuzsuz yiyecekmişim... 1 haftadır ne ta var ne tuz yemeklerde....
sağolun kızlar, valla bende uzun e kötü günün karı olarak yeni doktorumu bulmuş oldum. hem ablam bayan doktoru gerekli yerlere şikayet etmiş.
Üfffff ya nefret ederim tuzsuz yemekten pembecimmmmm. ama madem ödem zamanına girmisiz, valla boyle uyuz gibi kaşınmaktansa yemicem tuz muz. canım yanıyo resmen. güreşçiler gibi yağlanıp kremlenmekten o kadar sıkıldım ki.
günaydın kızlar,
dün başıma gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir..
dün karnım ağrıyodu, dayanamadım daha randevuma 10 gün var diye dedim bu seferde devlet kadın doğum hastahanesine gideyim.Gittim. kan ve idrar tahlili istedi. tahlilleri yaptırdım, 1 ay sonrasına ultrasona gün verdiler.. neyse doktor insafa geldi, ameliyata giricem beklersen doğumhanede bakarım dedi. iyi dedim bekledim 1 saat. neyse çıktı girdik ultrasona.
+bebeğin eşi aşağıda
+normal doğum yapamazsın
+erken doğum riski var
+ağır kaldırma, dinlen
+git bi detaylı ultrason yaptır
+zeka testi yapıldı mı? 3 lü test
+muhakkak yaptır.
vs. vs....
ben tabi şoktayım. ağlaya zırlaya çıktım hastahaneden..çıktım kendi özel doktoruma gidicem hesap sorucam.. durumum 20 gündemi bu kadar kötüye gitti. niye bişey söylemedin diye.. aradım araya alırız dediler. İlgilenmez yine diye korktum, bide hiç güvenmiyordum artık, yan odasında başka doktor var kazım bey diye biri onda muayene olmak istediğimi, gülçin hanıma gitmek istemediğimi söyledim. hemşirenin biri yetiştirmiş. Neyse gittim gülçin hanıma. dedim böyle böyle dediler. vay efendim neden ona gitmemişim. vay efendim o zaman orda 3lü test yapsaymışlar..
kazım beye baktırırsın ben söylerim alkır seni dedi. trip attı bide.. neyse ben yine ağla zırla çıktım. sinirden hırsımı da alamadım kadından elim ayağım esiyor diye..
çıktım başka hastahaneye gittim. ordaki doktorda yeni muayene olmuşsun ben neye bakayım deyip muayene etmedi mi?
geri döndüm konak hastahanesine kazım beye muayene olmaya sıraya girdim. saat 1,30 da hastahaneden çıkmışım saat 5,30 da muayne oldum.
+ doktor daha bu aydan bebeğin eşinin aşağıda olması yukarı çıkmayacağı anlamını taşımaz korkulacak bişey yok dedi.
+ 3lü test istedi.
+tam 45 dakika detaylı ultrason yaptı ki muayene ücreti ile yaptı.. (54,00 tl )
+güzel güzel anlattı.(yağlı tuzlu yok,7 öğün yemek az az)
+et tüketimini arttır, kan eksikliği var.. kan hapını düzgün kullan..
yani kısacası korkulacak bişey yok dedi , tek tek anlattı. öyle bi ilgilendi ki şaşırdım..
Bide çıkarken demezmi görüntüleri cd ye kaydetmiş, bide renkli alien fotolarından verdi.
ay ben ne dualar ettim adama ne dualar...
bundan sonra o doktora gidicem. perşembe 3lünün sonucu çıkacak..
24. haftadan sonra şeker yüklemesi yapacak.
5. aydan sonra tetanoz yaptırıcaz dedi.
bi ufak sorun var bebişimin böbrek büyümesi var ama şu anda cididi problem yok dedi.
akşama kadar ağladığımla kaldım...
Ya kızlar hertarafım kaşınıyor artık çıldırmak üzereyim ben. hani denize girdikten sonra, tuz üstünüzde kalır da yakarak kaşındırır ya onun bin beteri kaşınıyorum. kaşımıyım diyorum öyle böyle degil. göbegim, göğsüm bacaklarım. sizde de oluyo mu yaaaa. sürekli krem sürünüyorum ama ne fayda. bir süre sonra tekrar başlıyor.
ablanın ellerine sağlık canım ama şunu söyleyebilirim doktorundan memnunsan başka doktora gitme beni sağlık ocağına zorla çağırdılar az kaldı sen ölmüşsün burda ne işin var demelerine ondan sonra 3 doktora gittim hepsi sorun olmadığını söyledi içim rahatladı şimdi gitmem hiç bi yerlere valla
19. haftadan 28. haftaya kadar ödem haftası deniliyormuş. benim ayağıma ön taraftan bastırdı azcık ödem başlamış dedş dr. tamamen tuzsuz yiyecekmişim... 1 haftadır ne ta var ne tuz yemeklerde....
Ya kızlar hertarafım kaşınıyor artık çıldırmak üzereyim ben. hani denize girdikten sonra, tuz üstünüzde kalır da yakarak kaşındırır ya onun bin beteri kaşınıyorum. kaşımıyım diyorum öyle böyle degil. göbegim, göğsüm bacaklarım. sizde de oluyo mu yaaaa. sürekli krem sürünüyorum ama ne fayda. bir süre sonra tekrar başlıyor.
sağlık ocağına bende pek uğramamaya çalışıyorum beni ilk aylarda hasta ettiler yolladılar... tansiyonun fırlamış dedi kadın, 14 olmuşşşş....nasıl durubailiosun bölee dedi...
ben hemen dr.u arayıp atladım gittim , 12-8 çıktıo günden beri uzak duruyorummmmm[/QUOT
bende psikoloji bırakmadılar doktorum tetanoza bile gitme dedi çevremdede kimse tetanoz olmamış sadece devlete giden bir arkadaşım oldu yeni oda ateş falan yapmış yaa
hepinize hayırlı cumalar güzel anneler ve onların tatlı minikleri:119::119::119:
tatlım benim de karnımınüst bölgesi bir de bacaklarım...kilo aldığımız için belkide kaşıma olur mu çatlar sonra
Meloşçum dayanamıyorum yaaa, yanarak kaşınıyo çünkü. dur şimdi karnımı kremledim bacaklarım başladı. az sonra banyoya girip bacaklarımı da bulayacağım kremlere. allahım ne zormuş ya. kaşınmaktan canı yanar mı insanı.
sağlık ocağına bende pek uğramamaya çalışıyorum beni ilk aylarda hasta ettiler yolladılar... tansiyonun fırlamış dedi kadın, 14 olmuşşşş....nasıl durubailiosun bölee dedi...
ben hemen dr.u arayıp atladım gittim , 12-8 çıktıo günden beri uzak duruyorummmmm[/QUOT
bende psikoloji bırakmadılar doktorum tetanoza bile gitme dedi çevremdede kimse tetanoz olmamış sadece devlete giden bir arkadaşım oldu yeni oda ateş falan yapmış yaa
şimdiki tetanoz aşılarının içinde difteri de varmış, o da ateş yaparmış canım. ateş olması normal yani.benim de tetanozu kendi doktorum yapacağını söyledi. ama ağrı yapıyomuş de mi sana da yaptı mı ağrı?
tatlım avucunun içiyle kaşı sakın tırnak vurma...
evdemisin sen?
cnm geçmiş olsun benimde ilk gittiğim doktor hiç bilgilendirmedi sonra değiştirdiğim doktorum daha ilk muayenede plesenta aşağıda (bebeğin eşi) dedi. kanama olmadığı sürece sıkıntı yokmuş bide 5. ayda yukarı çıkabilir dedi çıkmazsa erken doğum ve sezeryan olcakmış. senin doktorun plesentanın aşağıda olmasıyla ilgili neler söyledi? ben çok kafama takıyorum ya inş. yukarı çıkarda risk falan kalmaz
yok canım ya işyerindeyim. keşke evde olsam. kremlenip giyinmeden dolaşırdım krem emişene kadar. şimdi giriyorum banyoya hemen. gelcem az sonra. tırnaklama tama söz. kıyafetin üzerinden yumuş yumul kaşıyorum oyle de çatlar mı ki Meloş yaaa?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?