2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

9 ay 10 günü tamamlayınca çocuk eninde sonunda çıkıcak. arkadaşım normal doğum çok istedi. günü geldi sancı yok. sancı iğnesi yaptılar tık yok. sezeryan oldu. karnı kalmadı bile. bünye meselesi. bizim plana uymazki ufaklıklar belki aniden yakalıcaz doğuma iş te çarşıda. su gelince epidurala bile gerek kalmadan bi bakarsın bebek gelivermiş

ayne n öyle alnımıza ne yazıldıysa nasıl yazıldıysa oyle yasicaz.

Anestezi artık epidural değil spinal yani epidural eskidendi serum katateri kadar kalın bi katater takılıyodu ve o zamanlar uzman olmıyanlar omurliğe zarar verebiliyodu ama şuanda çok ince kıl kadar bi iğne ve çok kısa yani omuriliğe denk gelmesi imkansız bir iğne ile yapılıyo rahat olun arkadaşlar

kızlar günaydın,
dualarınıza ihtiyacım var ikiliye gidiyorum
görüşmek üzere

Dualarımız seninle, ikiliyi düşünme bol bol bebegini gorcen onu dusun, rahatlaaaa. heryerini gorucen şimdi minişinin. Allah yardımcın olsun canım hoscakal.

Epidural anestezi ile sezaryan,
1) Anne uyumadığı için Can'ını çıktığı anda görebilir.
2) Uyuşturucu verilmediği için Can çok sağlıklı doğar.
3) Genel anestezide Can'ın az ilaç alması için çok hızlı çıkarılması gerekir. Bu nedenle kan kaybı fazla olur, dokular daha fazla zedelenir. Oysa epidural anestezide aceleye gerek yoktur. Böylece ameliyat sonrası iyileşme daha çabuk olur.
4) Genel anestezi alındığında, alınan gazlara bağlı olarak Can çıktıktan sonra uterus iyi kasılamaz ve kan kaybı fazla olur. Epidural anestezide ise böyle bir risk yoktur.
5) Ameliyat sonrası ağrı duyulmaz. Çünkü sadece kesilen yerler uyuşmuştur. Gaz sancısı oluşmaz.

Güzel bir karsilastirma olmus. Ben genel anestezi de almis biri olarak soyluyorum ondan ayılması da pek zor. kusarak ayıldım 2 seferde de malesef. Hemsirelere ozurlerimi bildiririm.

ayyy çok sevindim canım ya bundan sonra çok daha güzel olucak
teşekkür ederim canım

geçmiş olsun canım.

Hadi bakalım oh ohhhhhh
teşekkür ederim tatlım
herkese günaydın

yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.

mymel seninde gözünaydın canım

saol canım

bu arada ben normal doğum istiyorum....ilk bebebğimi de normal doğum yapmıştım.allahım inşallah sezeryan olmaz.

cnm önümüzde uzun zaman var ben baya araştırıcam doktorumlada konuşucam hangisini önerirse ona karar veririm herhalde gerçi ben bizim buralarda genellikle sezeryan duyuyorum epidural spinal hiç duymuyorum istanbulda daha yaygındır belki burdaki doktorlar ne kadar tecrübelidir bilemiyorum :26:

Canım sezeryan dogumun cesidi, epidural ve spinal ise verilen anestezinin cesidi. Aklinda bulunsun.

Canım sezeryan dogumun cesidi, epidural ve spinal ise verilen anestezinin cesidi. Aklinda bulunsun.

cnm biliyorumda benim demek istediğim epidural yada spinal sezeryan olmuyor burdaki çoğunluk genel anestezi ile sezeryan oluyorlar yinede araştırıcam eğerki güvenebilirsem doktoruma bende spinal isterim tabiki

günaydın kızlar, ne güzel konular konuşmuşsunuz akşam. test sonuçlarınızı eşinizle paylaştığınız anlar çok hoşuma gitti. doğuma gelince ben de normal doğum istiyorum ama yaklaşık 11 ay önce bi trafik kazası geçirmiştim. omurgamda kırık var ve platin takılı. ortopedi doktorum normal doğum yapabilirsin dedi ama ben yine de çok korkuyorum acaba doğumda zorlar da bi sıkıntı olurmu diye.annem de ısrarla kendini zorlama sezeryan yap diyo. hayırlısı artık

Geçmiş olsun insallah dogru karari verebiliriz hepimiz. Ben epiduralle normal dogum istiyorum. Ama bakarsın biraz önce konustugumuz gibi sanci pat diye gelir, ona bile gerek kalmaz ama Allah izin verirse normal dogum yapicam insallah.

eminim benim hamile oldumu öğrendim gibi kimse öğrenmmeişdir topikte ve eşine benim gibi sölememiştir :)))

Geçmiş olsun insallah dogru karari verebiliriz hepimiz. Ben epiduralle normal dogum istiyorum. Ama bakarsın biraz önce konustugumuz gibi sanci pat diye gelir, ona bile gerek kalmaz ama Allah izin verirse normal dogum yapicam insallah.

normal doğum da sancıyı çekebilirsen çok kolay..bebek çıktıktan sonra kuş gibi oluyorsun hem her şeyi görüyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…