Gerçekten bu moral bozucu takımdan nefret ediyorum ya. sözleşmiş gibi felaket tellallığı yapıyolar. en iyisi normal dogum olmadı epidural normal dogum. Ama sezeryan da tercih edilebilir tabi. Etrafimda bir suru sezeryan yapan oldu, nur topu gibi de cocuklari oldu, ablam dahil.
9 ay 10 günü tamamlayınca çocuk eninde sonunda çıkıcak. arkadaşım normal doğum çok istedi. günü geldi sancı yok. sancı iğnesi yaptılar tık yok. sezeryan oldu. karnı kalmadı bile. bünye meselesi. bizim plana uymazki ufaklıklarbelki aniden yakalıcaz doğuma iş te çarşıda. su gelince epidurala bile gerek kalmadan bi bakarsın bebek gelivermiş
kızlar günaydın,
dualarınıza ihtiyacım var ikiliye gidiyorum
görüşmek üzere
kızlar günaydın,
görüşmek üzere
Epidural anestezi ile sezaryan,
1) Anne uyumadığı için Can'ını çıktığı anda görebilir.
2) Uyuşturucu verilmediği için Can çok sağlıklı doğar.
3) Genel anestezide Can'ın az ilaç alması için çok hızlı çıkarılması gerekir. Bu nedenle kan kaybı fazla olur, dokular daha fazla zedelenir. Oysa epidural anestezide aceleye gerek yoktur. Böylece ameliyat sonrası iyileşme daha çabuk olur.
4) Genel anestezi alındığında, alınan gazlara bağlı olarak Can çıktıktan sonra uterus iyi kasılamaz ve kan kaybı fazla olur. Epidural anestezide ise böyle bir risk yoktur.
5) Ameliyat sonrası ağrı duyulmaz. Çünkü sadece kesilen yerler uyuşmuştur. Gaz sancısı oluşmaz.
teşekkür ederim canımayyy çok sevindim canım yabundan sonra çok daha güzel olucak
iyi akşamlar kızlar..inşallah herkes sağlıklıdır :80: sağlık en büyük zenginlikmiş...
bugün dr.um rapor verdi 3 günlüğüne evdeyim ama atlatamadım gribi malesef..
mymel güzel haberlerini okudum ve çok mutlu oldum
ilişki konusuna gelince bizde hep serbestti..hatta ilk muayenede dr.um doğumu kolaylaştırıcanı sölemişti..her randevumuzdada bişe sorcaz diyince haftada bir serbest der bizde onu sormıcaktık der güleriz
teşekkür ederim tatlımHadi bakalım oh ohhhhhh
herkese günaydın
yeni gelen arkadaşlar hoşgeldiniz.
mymel seninde gözünaydın canım
kızlar günaydın,
görüşmek üzere
Anestezi artık epidural değil spinal yani epidural eskidendi serum katateri kadar kalın bi katater takılıyodu ve o zamanlar uzman olmıyanlar omurliğe zarar verebiliyodu ama şuanda çok ince kıl kadar bi iğne ve çok kısa yani omuriliğe denk gelmesi imkansız bir iğne ile yapılıyo rahat olun arkadaşlar
cnm önümüzde uzun zaman var ben baya araştırıcam doktorumlada konuşucam hangisini önerirse ona karar veririm herhalde gerçi ben bizim buralarda genellikle sezeryan duyuyorum epidural spinal hiç duymuyorum istanbulda daha yaygındır belki burdaki doktorlar ne kadar tecrübelidir bilemiyorum :26:
Canım sezeryan dogumun cesidi, epidural ve spinal ise verilen anestezinin cesidi. Aklinda bulunsun.
günaydın kızlar, ne güzel konular konuşmuşsunuz akşam. test sonuçlarınızı eşinizle paylaştığınız anlar çok hoşuma gitti. doğuma gelince ben de normal doğum istiyorum ama yaklaşık 11 ay önce bi trafik kazası geçirmiştim. omurgamda kırık var ve platin takılı. ortopedi doktorum normal doğum yapabilirsin dedi ama ben yine de çok korkuyorum acaba doğumda zorlar da bi sıkıntı olurmu diye.annem de ısrarla kendini zorlama sezeryan yap diyo. hayırlısı artık
Geçmiş olsun insallah dogru karari verebiliriz hepimiz. Ben epiduralle normal dogum istiyorum. Ama bakarsın biraz önce konustugumuz gibi sanci pat diye gelir, ona bile gerek kalmaz ama Allah izin verirse normal dogum yapicam insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?