2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

oooooooo maşallah dyanamamış baya erken gelmiş kızın
20 kılo aldın demek sağlıklı hayırlı olsunda kılo verılır bakalım bıze nezaman merhaba dıycek meleğimiz nasıl heyecanlıyım bilemezsin:18: şuan sadece ultrasonu görünce bılıyoruz evet orda bıde hıssetsek deymeyın keyfımıze

Bende aynı şeyleri düşünüyordum şimdi. Bu kadar araştırıp herşeyi bilmek iyi mi kötü mü acaba? Hepimiz bebeklerimiz iyi olsun sağlıklı beslensin istiyoruz amabu kadar dikkat ettikçe ileride ne olcak merak etmeye başladım. Haftada 1 balık tüketin diyorlar internette bakıyorum aman her balığı yemeyin civa bebeğe zarar verir yazıyor. Kafam allak bullak olmaya başladı yaa

Sen de gel arada izmirin vapurunda hasret gider napcan. insan sevdiginin yanında olmak istiyo. Benim eşim şimdi kalk afrikaya gidiyoz dese giderim valla. tabi vatanımı özlerim ama eşimin dibinden de ayrılmam senin yaptığın gibi. ben de süper sacma rüyalar görüyorum bazen hamilelikle sıklaştı sanki. bir ara günlerce üst üste kuş gördüm rüyamda. muhabbet kuşu.

çok güzel yazmışsın çok güldüm ayşegül..
operacı bi oğlun var ay bizimkilerde doğsada olsa böyle
kreşe verince rahatlarsın inşallah..

bak şimdi oğlumu görsen yersin yarım yarım konuşuyor şimdi dediki yanımda anne ben baba olucam sana sisek (çiçek ) alıdam dedi şimdide elince cep telefonu anne ben bunun sunun senin sesmini çekiyorum gördünmü anne diyor sabah ikimizin resmi vardı konsolda evdeki tek kalan çerçeveli resimdi indirdi aşağı şangırt bi kaçışı vardı görmelisin uçtu resmen ben görücem diye çok üç kağıtcı allah hepinize nasip eder inş.böyle güzel evlatlar erkek çocuktan çekinen varsa çekinmeyin onlarda biraz yaramaz ama bi o kadarda sevimliler kontrolsüz güçleri var biraz kendine sana zarar verebiliyorlar ama küçük erkek oluyorlar ya 2.de erkek olursa üzülmem hiç doğrusu

Ayşegülcüm benim canım anneannemin bi yöntemi vardı. Bize özel sünger yaptırmıştı. Çok kudurunca çıkarıyodu süngeri takla atıyoduk, oynuyoduk, zıplıyoduk. Bi kare sünger içinde kırmadan dökmeden enerjimizi bitiriyoduk :)) Şimdi ama zamane bebeleri çok uyanık bize eskiden tepside para çevirirlerdi saf saf bakardık. Bi barbi bebekla çocukluğumuz geçti :) Şimdi öyle değil bilg. çağı çocuklar doyumsuz, herşeyi çarçabuk öğrenip sıkılıyorlar. Kreş en iyi çözüm orda enerjisini boşlatır eve gelince yattığı yeri beyenir artık sende rahat edersin :))

Ya ben nerdeyse hergün nar yiyorum. Evdede bir sürü ekşi nar var napıcam ben onları kocam yer artık :44:

epiduralde ne bel ağrısı oldu bende ne sırt ağrısı ne baş ağrısı..hiç birşey olmadı...sanırım sipinalde daha fazla yaşanıyor bu tür sıkıntılar...
tam bilmiyorum ama epidural iğnesini hissedilmiyor bile.saç teli gibi ince bir iğne.yani ben kan aldırıken bile öğüren bir insanım.çok fazla fobim var.kan alınırken daha çok acıyor...
hiç bir sıkıntım olmadı çok şükür...
.

kızlzr hurmayı konuşuyorsunuz .şöyle bir bilgim var.doğuma yakın bizim toppiktekiler hurma yiyorlardı doğumu kolaylaştırıyormuş rahim kaslarını gevşetiyormuş diye...

bir de spinalle epiduralin şöyle bir farkı var. spinal dire omuriligin iicine, epidurl ise omurilik zarına uygulanıyor. spinalde kateter takılmadığı için verilen doz, ameliyat süresinden önce bitebiliyor ama epiduralde kateter oldugu icin doz uygulaması tekrarlanabiliyor. sürçi lisan ettiysem affola, tıp ile ilgili bir insan degilim okudugum kadarıyla bilgilerim.

Kuş iyi süper haberler gelir inşallah :9 Hamile olmadan öncede eski evimizin bahçesinde ünlü birinin cenazesi kalıyomuş gördüm. Ölüm doğumu getirir dediler bebişimin müjdesini aldım :) ama ben bu ara habire birileriyle kavga ediyorum. Bazen ağlıyorum. Bu gecede yeğenim kaybolmuş. Ölürüm ben onun için ama kimse kılını kıpırdatmıyodu aramıyodu. Nasıl etkisinde kalmışım bağırarak uyandım. Oku dediler hepde okurum ama nedir anlamadım. Hormonlarım bana oyun oynuyor galiba :44:

kızlzr hurmayı konuşuyorsunuz .şöyle bir bilgim var.doğuma yakın bizim toppiktekiler hurma yiyorlardı doğumu kolaylaştırıyormuş rahim kaslarını gevşetiyormuş diye...

evet rahim kaslarını gevşetiyomuş, normal doğum daha koay oluyomuş. sanırsam rahim kaslarını gevşettigi icin de başlarda düşük tehlikesini engellemek icin yasaklıyor doktorlar.

Kesin hormonlarla alakalı. sen şimdi yeğenini de cocugun gibi hissettgigin icin onu gormussundur ruyanda. analık icgudusu iste.

şimdiki çocuklar doğuştan akıllı mümkün değil süngerde falan zapdetmek benim oğlum 9 aylıkken hem yürüdü hem koştu mesela dün bana dediki şok oldum bizim tv markası arçelik arçelik reklamındada robot çelik varya geldi oğlum tv karşısına arçelik yazısını göstererek anne robotun adı yazıyor burda dedi ben tabi şok yani diyeceğim biz safmışız küçükken herşeye kanarmışız bunlar herşeyi şimdiden biliyor çözüyor kandırma lüksün yok aman sağlıklı olsunlarda bize yeter

omuriliğin içine verildiği için sanırım omurilik sıvısına karıştığı için ağrılar çok şiddetli yaşanabiliyor sipinalde.öyle birşey yani:)
sipinalde felç gibi uyuşuyorsun bu his çok kötü.epiduralde aykların hareket ediyor ama birşey hissetmiyorsun.enteresan bişey..çok rahat ama ağrı öncesindede sonrasındada yok..
kendinize i bakın hoşçakalın.

aman arkadaşım ne kadar şanslısınız yemin ederim gıptayla bakıyorum sizlere,
biz hala yeminli gibi hiçbişeye el süremiyoz, sabah bebik azcık vitamin alsın diye ıspanaklı yumurta yaptım bol limonlayıp yedim güya. 10 dk olmadan hoooooooop hepsi geri çıktı, ne yesem çıkıyo, bulantı hiç geçmiyo, yoğurt bile azcık yesem şişkinlik ve bulantıdan fenalık geçiriyorum.13. hafta bitiyo ama tık gerileme yok, o kadar imreniyorum ki iştahı açılan arkadaşlara.....

Ya ben onun sisek diyen dilini yerim maşallah Bende diyorum kız olsun erkek olsun ikisininde ayrı tadı var. Allah sağlıkla versinde ben ikisinede razıyım. Hatta imkanın olacak, ikiz nasip olacak bi kız bi erkek ikisininde tadını doya doya çıkartıcaksın. Duble lezzet :))

Son düzenleme:

İnşallah senin de geçer bulantıların bir an önce. ilaç falan denedin mi? doktoruna sorarak tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…