begüm ben epidural oldum.süperdi herşey...çok korkuyordum ben doğumdan.ama epiduralle 10tane daha doğururum herhalde
çok rahat ayağa kalktım.sütüm hemen geldi.ve bebişin doğum anını gördüm.herşey çok rahattı.kilolarımda gitti...daha rejım yapmadım emzirdiim için.ama 7 kg fazlam var.onuda atarım bugidişle.ve ben 20kg almıştım...
31.hafta içinde doğdu..
cinsiyeti çok geç öğrendim ben..göstermedi..kızım var.herkezde göstermiyosa kızdır diyordu gerçekten öyle oldu...sanırım18.hafta faandı
hurma faydalıı demişlerdi ay daha neler duycaz bakalım yemeden araştırcaz heralde başka çare yok
düşününce annelerimiz bunları bılmeden doğmuşuz tabı korunmak ıyıde ne bılıyım abartıyoruz gıbı gelıyo bazen gunde 3 öğün maydonoz nar hurmamı yıyoruz sankı ay bıleme:44:dım
ayyy hurma olsada yesem yaaaaa
Ya sorma ben izmirde iş bulmuştum sabahın 6:30 unda yollara düşüyodum ama çok güzeldi benim için. E çocuk olunca mecbur riskide vardı bıraktım. Manisa dön dolaş aynı. Ben hiç alınmam Manisalı değilim çünkü İstanbulu çok özlüyorum hep rüyalarımda görüyorum Püfür püfür vapurdaymışım.Birde kızlar sizde acayip rüyalar görüyormusunuz benim gibi. Benimkiler bi acayip kah güzel kah delirtici ama çok gerçek gibi sanki varmı benim gibi olan merak ettim :44:
hurmada mı var?ya ne yicez biz şimdi? insan tedirgin oluyo ne yese ne yemese diye..
çok güzel yazmışsın çok güldüm ayşegül..
operacı bi oğlun var ay bizimkilerde doğsada olsa böyle
kreşe verince rahatlarsın inşallah..
bana hurmayı bi önceki doktorum yasaklamıştı.
ya aslında herşeyin dozu var ben demet demet maydanoz yedim diyorum ama koca koca demetten bahsetmiyorum mesela aşure ayındaydık içine nar koyuyolar ya ben farketmeden içinde yedim normalde üstüne koyarlar bi komşum içine koymuş yemiş bulundum bende ama çok az tabi içindeki miktar canınız çekiyorsa gerekli ölçüde yiyebilirsiniz neden olmasın yani salatada maydanoz yeseniz miktarı ne kadar olacaktırki öyle değilmi herşeyin fazlası zarar suyun bile
epiduralde ne bel ağrısı oldu bende ne sırt ağrısı ne baş ağrısı..hiç birşey olmadı...sanırım sipinalde daha fazla yaşanıyor bu tür sıkıntılar...
tam bilmiyorum ama epidural iğnesini hissedilmiyor bile.saç teli gibi ince bir iğne.yani ben kan aldırıken bile öğüren bir insanım.çok fazla fobim var.kan alınırken daha çok acıyor...
hiç bir sıkıntım olmadı çok şükür...
.
Sen de gel arada izmirin vapurunda hasret gider napcan. insan sevdiginin yanında olmak istiyo. Benim eşim şimdi kalk afrikaya gidiyoz dese giderim valla. tabi vatanımı özlerim ama eşimin dibinden de ayrılmam senin yaptığın gibi. ben de süper sacma rüyalar görüyorum bazen hamilelikle sıklaştı sanki. bir ara günlerce üst üste kuş gördüm rüyamda. muhabbet kuşu.
kızlzr hurmayı konuşuyorsunuz .şöyle bir bilgim var.doğuma yakın bizim toppiktekiler hurma yiyorlardı doğumu kolaylaştırıyormuş rahim kaslarını gevşetiyormuş diye...
Kuş iyi süper haberler gelir inşallah :9 Hamile olmadan öncede eski evimizin bahçesinde ünlü birinin cenazesi kalıyomuş gördüm. Ölüm doğumu getirir dediler bebişimin müjdesini aldım :) ama ben bu ara habire birileriyle kavga ediyorum. Bazen ağlıyorum. Bu gecede yeğenim kaybolmuş. Ölürüm ben onun için ama kimse kılını kıpırdatmıyodu aramıyodu. Nasıl etkisinde kalmışım bağırarak uyandım. Oku dediler hepde okurum ama nedir anlamadım.Hormonlarım bana oyun oynuyor galiba :44:
Ayşegülcüm benim canım anneannemin bi yöntemi vardı. Bize özel sünger yaptırmıştı. Çok kudurunca çıkarıyodu süngeri takla atıyoduk, oynuyoduk, zıplıyoduk. Bi kare sünger içinde kırmadan dökmeden enerjimizi bitiriyoduk :)) Şimdi ama zamane bebeleri çok uyanık bize eskiden tepside para çevirirlerdi saf saf bakardık. Bi barbi bebekla çocukluğumuz geçti :) Şimdi öyle değil bilg. çağı çocuklar doyumsuz, herşeyi çarçabuk öğrenip sıkılıyorlar. Kreş en iyi çözüm orda enerjisini boşlatır eve gelince yattığı yeri beyenir artık sende rahat edersin :))
Ya ben nerdeyse hergün nar yiyorum. Evdede bir sürü ekşi nar var napıcam ben onları kocam yer artık :44:
Oh oh afiyet olsun, löp löp et olsun bebegine, arkadaslar 3 aydan sonra bebeklerde kemiklesme basladigi icin bol sut icmeyi unutmayın. günde en az 2 bardak. yoksa bizim kemiklerden çekiyolarmış kalsiyumu ve dişlerimiz çürümeye kemiklerimiz kuvvetsizleşmeye başloyomuş. aman için gari. benim için süt içmek tam çin işkencesi sizin için öyle degldir insallah.
bak şimdi oğlumu görsen yersin yarım yarım konuşuyor şimdi dediki yanımda anne ben baba olucam sana sisek (çiçek ) alıdam dedi şimdide elince cep telefonu anne ben bunun sunun senin sesmini çekiyorum gördünmü anne diyor sabah ikimizin resmi vardı konsolda evdeki tek kalan çerçeveli resimdi indirdi aşağı şangırt bi kaçışı vardı görmelisin uçtu resmen ben görücem diye çok üç kağıtcı allah hepinize nasip eder inş.böyle güzel evlatlar erkek çocuktan çekinen varsa çekinmeyin onlarda biraz yaramaz ama bi o kadarda sevimliler kontrolsüz güçleri var biraz kendine sana zarar verebiliyorlar ama küçük erkek oluyorlar ya2.de erkek olursa üzülmem hiç doğrusu
aman arkadaşım ne kadar şanslısınız yemin ederim gıptayla bakıyorum sizlere,
biz hala yeminli gibi hiçbişeye el süremiyoz, sabah bebik azcık vitamin alsın diye ıspanaklı yumurta yaptım bol limonlayıp yedim güya. 10 dk olmadan hoooooooop hepsi geri çıktı, ne yesem çıkıyo, bulantı hiç geçmiyo, yoğurt bile azcık yesem şişkinlik ve bulantıdan fenalık geçiriyorum.13. hafta bitiyo ama tık gerileme yok, o kadar imreniyorum ki iştahı açılan arkadaşlara.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?