bir de spinalle epiduralin şöyle bir farkı var. spinal dire omuriligin iicine, epidurl ise omurilik zarına uygulanıyor. spinalde kateter takılmadığı için verilen doz, ameliyat süresinden önce bitebiliyor ama epiduralde kateter oldugu icin doz uygulaması tekrarlanabiliyor. sürçi lisan ettiysem affola, tıp ile ilgili bir insan degilim okudugum kadarıyla bilgilerim.
bir de spinalle epiduralin şöyle bir farkı var. spinal dire omuriligin iicine, epidurl ise omurilik zarına uygulanıyor. spinalde kateter takılmadığı için verilen doz, ameliyat süresinden önce bitebiliyor ama epiduralde kateter oldugu icin doz uygulaması tekrarlanabiliyor. sürçi lisan ettiysem affola, tıp ile ilgili bir insan degilim okudugum kadarıyla bilgilerim.
evet canım doğru biliyorsun ben epidural oldum katater boynumdan aşağı sarkıtıldı ben kolay doğum yapamadığım için etkisi geçmeye başlayınca epiduralin katatelden bi doz daha verdiler ama benim ayaklarımda uyuştu ya onu hatırlıyorum ağrıları tamamen kesmiyor azaltıyor zaten kesse ıkınma isteği uyanmazmış
tatlım ben kaçırdım galiba orayı epidural sezeryan mı oldun, normal mi yaptın?
ces pardon canım ya yanlış alıntı yapmışım mopsy den alıntı yapıcaktımçıkmış herhalde
İnşallah senin de geçer bulantıların bir an önce. ilaç falan denedin mi? doktoruna sorarak tabi.
ilaç dr verdi ama ben hamileyken kullanmadım sen de canına tak edersen kullan dedi tahmin edersin böyle bi açıklamadan sonra nasıl kullanayım, canıma tak etti etmesine de ama gene de bişey olmasın bebişe diye korkudan daha hiç elimi süremedim.
ama bu seferde beslenemeyecek diye korkuyorum hiçbişey yiyemiyorum ama hiçbişey , su bile içemiyorum...
Kesin hormonlarla alakalı. sen şimdi yeğenini de cocugun gibi hissettgigin icin onu gormussundur ruyanda. analık icgudusu iste.
önemli degil canım o normal dogum yapmis bilgin olsun.
Senin mesajinda smiley hata veriyor neden acaba.
Bende öyle düşünüyorum. Hormonlardanİşte arada denizi özlediğimde şöyle bir İzmir havası alıp geliyoruz. Valla eşimin o sıcacık kalbi olmasa ısınamazdım bende buralara İzmirden bi kaç arkadaş var burda mesela ne güzel ama Manisadan kimseyi bulamadım. Bu memleketin hiç faydasını görmedim zaten. Şimdi konrollere özele gidiyoruz ama Özel hastaneleri skandallarıyla ünlü. En iyi hastane doğum evi diyolar, doktorlar, ebeler yılların çalışanı çok birikimliler, hastanede tam teşeküllü ama gel görki sezeryanda rahat edebiliyosun sadece. Normal doğumda çokta tınlamıyolar. Tavuk gibi sokuyolarya, Veriyolar sunni sancıyı bitti gitti. İstanbulda olsam gideceğim yer belli.
Kızlar merhaba bende eylül annesi olucam inşallah...uzun zamandır takip ediorum fakat yazmak kısmet olmadı herkese bebişlerinle sağlıklı günler...
ilaç dr verdi ama ben hamileyken kullanmadım sen de canına tak edersen kullan dedi tahmin edersin böyle bi açıklamadan sonra nasıl kullanayım, canıma tak etti etmesine de ama gene de bişey olmasın bebişe diye korkudan daha hiç elimi süremedim.
ama bu seferde beslenemeyecek diye korkuyorum hiçbişey yiyemiyorum ama hiçbişey , su bile içemiyorum...
Annecikler merhaba,
geç gelince bir sürü sayfa birikmiş tek tek okudum.
madem yemeklerden ve yasaklardan açılmış ben de taze bilgi vereyim.
canı çekecek arkadaşlardan peşinen özür diliyorum ama amaç bilgi paylaşımı
haftasonu ben dayanamadım ve kendime hakim olamadım bir sürü çiğ köfte yedim.
asla yemezdim aklıma bile gelmezdi çok istedim ve yedim hala da istiyorum yani.
neyse dün doktordaydım ya vicdan azabı çekerek sordum dr'um hiç bir zararı yok ama mideni şişirir ve sıkar, mideneden rahatsızlık çekmiyorsan hiç sorun yok dedi ya dünyalar benim oldu.
tabi bu çiğköfte etsiz olanlardan
merhabalar kızlar
o kadar yazmışsınız ki akşama okuyacağım sanırım...bugün işlerim yoğun hiç bakamadım...bir şey sorucam kızlar...
akşam 16,30 dan sonra kahverengi lekeler geliyor benden...kanama olmuştuya hani...acaba içerdeki kanamamı geliyor yoksa yine sorunmu var anlayamadım.sabahtan 16,30 a kadar hiçbir şey yok....neden böyle oluyorki anlamadım....
Doğuma izmire gelsen dicem ama sezeryan olabilirse geliebilirsin ancak. normal dogumda yetisemez yolda dogurursun mazallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?