2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Nasıl yani
Ama ben yaz geldin de denize gireyim de bekliyorum

en güzel ve tek kız bebeğinin anne adayı melis niye yok,
sabahtan girip çıkmış
halsizim diyordu merak ettim, o bizden uzak kalmazdı

bu kız beni yine kusturdu yaa mide bulantım yok bulanmıor ilaçlar sayesinde ama sabah kahvaltıya indim aşağı gayetde iyiydim eve çıktımayıp sölemesi ama sölim wc ye girdim oturmamla kusmam bir oldu üstüm başım battı banyo temizleme derken yoruldum sinirlerim bozuldu ölee mala bağladım tv izliordum halim kalmadı

inşallah canım...eylülde düşünüyorduk küçükkuyu....minoşum gelecek eylülde artık bir sonraki sene gelirim...denize girememek çok kötü...alışmış biri olarak eşim küvette yüzesin diyor...

GEBELİKTE - HAMİLELİKTE 13.HAFTA
Bakımlıyız.Com - 13.hafta anne karnında bebek gelişimi

Gebeliğin erken bulguları ve yarattığı şikayetler hemen hemen hiç kalmamıştır.Bu dönemde çok fazla yorulmamak ve mümkün olduğunca dinlenmek gerekir.Rahim büyüdükçe gerilir ve etrafını çevreleyen ve kendisini yerinde tutan zarları da gerer. Bu hafif bir kasık ağrısı şeklinde algılanabilir.Şimdiye kadar bulantı-kusma sabah yorgunluğu gibi nedenlerle kilo alamamışsanız artık kendinizi daha iyi hissetmeye ve kilo almaya başlayacaksınız.

Göbek kordonu plasentadan fetusa gerekli maddeleri taşırken fetustaki artık maddeleri de annenin dolaşım sistemine aktarır.

Baş-popo uzunluğu 65 - 8 cm ağırlığı 70 gr kadardır.Baş vücuttan büyük veya vücut kadardır.Gözler birbirine daha yakıngörünüm gittikçe daha çok insana benzemektedir.Barsaklar karin içerisindeki normal yerlerine geçer.El ve ayak parmakları tamamen oluşmuş eklemler çalışmaktadır.Dış cinsel organlar artık görünür hale gelmiştir.

13. hafta: Gebeliğin 'balayı' dönemine çok yaklaştınız

Sizde olan değişimler

Salgılanan gebelik hormonları ile cildinizde birtakım değişiklikler olabilir. Genelde yüz ve boyunda lekeler ile karşılaşılabilir. Özellikle sabahları karşılaşılan sıkıntılar (mide bulantısı gibi) yakında sona erecek, gebelik belirtileri artarak düşük riski azalacaktır. Rahmin büyümesine bağlı olarak hafif bir kasık ağrısı hissetmek normaldir.

Gebeliğin zorlu ilk 3 aylık döneminin ardından gelen 2. üç aylık döneme (trimester) yaklaşılmıştır. Bu döneme gebeliğin 'balayı' dönemi denebilir. Anne tekrar kendini enerjik hissetmeye başlar. Çünkü hemen hemen tüm organlar gebeliğe ilk adaptasyonunu tamamlamıştır ve anne kendini çok iyi hissetmektedir. Şimdiye kadar bulantı-kusma, sabah yorgunluğu gibi nedenlerle kilo alamamışsanız artık kendinizi daha iyi hissetmeye ve kilo almaya başlayacaksınız. Bundan sonra yeme düzeninize daha dikkat etmelisiniz. Genel olarak hergün et veya dönüşümlü olarak baklagiller, sebze, meyve, süt, yoğurt, peynir, yumurta mutlaka alınmalıdır. Ancak hamur işi, tatlı, baharat, ek tuz ve kızartmalardan uzak durmalısınız. Bir anne adayı için en güzel kahvaltı: yulaf ezmesi + peynir + süt + az miktarda şeker (süt yerine meyve suyu da olabilir) olacaktır. Bu karışım lif oranı yüksek (kabızlığa karşı oldukça etkili), B vitamininden zengin, süt kullanırsanız kalsiyum içeriği, meyve suyu kullanırsanız C vitamini içeriği oldukça yüksek bir karışımdır.

Bebeğinizde olan değişimler

Bebeğinizin baş-popo uzunluğu 6,5 - 8 cm, ağırlığı 70 gr kadardır. Bebeğin tüm organları hemen hemen oluşumunu tamamlamıştır. Bundan sonra gebeliğin geri kalanında bebek dış dünyada yaşaması için gereken olgunlaşmayı tamamlamak için vakit geçirecektir. Bu ayda bebeğinizin göz kapakları oluşmuştur ancak 4. aya kadar kapalı kalacaktır. Gözleri kafasının yan tarafından ortaya doğru kaymaya başlamış ve kulakları normal yerine doğru hareketlenmeye başlamıştır. Ses telleri gelişmiş, bağırsaklar tamamen yerlerine yerleşmiştir. Bebeğinizin bir çok refleksi gelişmiş, kıvrılma hareketi ile karnınızı itmeye başlamıştır. Plasenta gebeliğin devamı ve gelişimi için gereken tüm hormonları salgılamaktadır. Ayrıca bebeğiniz için gereken oksijen ve besin maddelerini taşırken, oluşan metabolizma atıklarını da bebekten uzaklaştırır.

Bu dönemde her ne kadar emme kasları henüz gelişmemiş olsa da bebeğiniz baş parmağını ağzına götürmeye başlamıştır.

ayol erkek karısını gönderir mi yapamazki bizsiz onlar bide bebiş varsa hiç göndermezler gerçi benim eşim kendini değil beni düşünür her zaman canın sıkılırsa aileni özlersen git istediğin zaman der beni deli eder

Bende öyle bekliyordum ama "Anne Karnından yaşama yolculuk" belgeselini izleyince anladımki bana bu sene deniz yasak.Olsun seneye bebişlerimizede yüzme öğretiriz. Oh ne güzel olur

O belgeseli ben de izledim ama dikkat etmemişim demek ki...

benim okuduğum bi yerde de çok sağlıklı diyordu yüzmek doğum açısından..havuz olmaz ama denizde yüzmek sağlıklı diye oumuştum:26:

Evet ben de öyle biliyordum:26:

anadolu yakasında netarafta otuuruorsun hande?

düzelcek canım benim öyle hemen bozma moralini, zor günler geçiriyorsun ama hiç değilse geçen haftalara göre daha iyi durumdasın.
kussan da yiyebiliyoesun ya ona şükret, ağzına lokma koyamıyodun, yakında yiyeceksin ama içinde kalacak kusmayacaksın, anlaştık mı?

Gebelik 13 .HAFTA
İkinci trimestra hoş geldiniz! Bu dönem gebeliğin en konforlu ve eğlenceli dönemidir.Pek çok erken gebelik bulguları sona ermiştir veya çok azalmıştır ve karnınız henüz çok büyümemiştir.Eğer hala yorgunluk hissediyorsanız vücudunuzun sözünü dinleyin ve istirahat edin.Rahiminiz büyürken karın ve kasık bölgesinde özellikle önde labiumlar üzerinde bazı rahatsızlıklar duyabilirsiniz.Rahim büyürken onu yerinde tutmaya çalışan rahim bağlarının gerilmesine bağlı olarak oluşan bu ağrılara round ligament ağrıları denir.

Bebeğiniz büyümeye devam ederken bir yandan da ses telleri oluşmaya başlar. Başın iki yanındaki gözler birbirine daha çok yakınlaşmaya başlar ve gün geçtikçe yüzü daha çok insan yüzüne benzer.Yeterince yakından bakma şansımız olursa bebeğinizin cinsel organlarını artık fark edebiliriz , ancak 16. haftaya kadar ultrasonda cinsiyet tahmininde bulunamayız.Barsaklar göbek kordonundan gövde içerisine ilerlemeye devam eder . Karaciğer safra , pankreas da insülin üretmeye başlamıştır. Yirmi dişin hepsi oluşmuştur ve diş eti içerisinde beklemektedir.Bu haftanın sonunda kilosu yaklaşık olarak 25 gramdır.

Blöf yapıyodur canım o. Senin gidemeyeceğini düşünüyodur. Ciddi ciddi gidicem de bak nasıl aslan kesilir
Eskidende anneleri olmadan yapamıyorlarmış Bu erkek milleti bi acaip yahu.

canım denıze degil havuza girmek tehlıkelı degil.. çok iyi hatta.. denız suyunun çok faysası var.. ama havuz sorunlu..içindekı klordan dolayı...

geçmiş olsun canım.. kuru şeyler yemeye çaliş.. galeta gibi..

13. Hafta Hamilelik
Hamilelik & Doğum - Hafta Hafta Hamilelik
Sayfa 1 Toplam: 2

• Bebeğinizin boyu 7,4 cm, ağırlığı 23 gr civarında.

• Gözler ve kulaklar yerine yerleşmeye ve gelişmeye devam eder.

• Bebeğinizin boynu uzamaya başlar. Çenesi artık göğsünün üzerinde durmayacak.

• Elleri daha işlevsel hale gelir. Yumruğuyla oynamayı çok rahatlatıcı bulmaya başlayabilir.

• Bu dönemde bütün besinler plasenta yoluyla ulaşır.

• Bir sonraki Doktor randevunuzda Doppler yolu ile bebeğinizin kalp atışlarını duyabilirsiniz. Bebeğinizin kalp atışı sizinkinden çok daha hızlıdır. Bu hız size onun doğuma doğru hızla koştuğu bir yarışta olduğunu hatırlatabilir.

çamlıca erdeme gidiorum ben dr ayşegük ünal dünya tatlısı forumda bir kaç arkadaşı daha ona yolladım çok sevdiler ama öle 4 boyutlu usg falan yok tabi 2 yıllık bir hastane temiz sakin bir araştır istersen ben fiyatı uygun diye seçtim ama şanslı çıktım dr konusunda eğer maddi olarak daha iyiysen puikonun dr u bnm eski dr um mükemmel bir kadındır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…