2011 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

beslenme konusunda ben de aynıyım esra gidişatım hiç iyi değil evde olduğum halde iyi bakamıyorum kendime yaptıklarımdan da yiyemiyorum

Canım ben de evdeyim ama dışarda çok daha rahat yiyorum.
Annemlerde kayınvalidemlerde falan daha iyiyim.
Onlar zorla da olsa yediriyor
Evde keyfi olunca,e iştahsızlık da var oooo...

evet canım var yeşil mercimek kuru fsulye nohur bakliyatlar yani balık yerinede ceviz iyi gelir
ayşegül çok doğru söylüyorsun ama hayvansal proteinin yerini hiçbir şey tutmuyor maalesef.
ben de çokça mercimek yemeğe çalışıyorum nohut ve fasulyeden daha fazla proteini var ama demir ihtiyacımızı bakliyatla karşılayamıyoruz.
yani esracım zorla da olsa yemen şart

beslenme konusunda ben de aynıyım esra gidişatım hiç iyi değil evde olduğum halde iyi bakamıyorum kendime yaptıklarımdan da yiyemiyorum

kızlar 4. aydan sonra öyle bir yiyeceksinizki durduramıcaksınız kendinizi göreceksiniz nasıl gelecek kilocuklar löp löp ben zor zapdediyorum kendimi durdurmaya çalışıyorum bende bulantı falan olmadığı için hemen iştah yerinde malesef az kaldı geçicek bulantı tiksinme oğlumda tiksinmem olmuştu 4.ayda son bulmuştu

Benimde aklıma yayla çorbaı geldi yumurtalı oda. İçerken sıcak sıcak anlamazsın. Bende hamilelikten önce bayılmama rağmen şimdi yumurta, et, tavuk, balık yiyemiyorum. Ceviz dahil hiçbir kuruyemişide yiyemiyorum halbuki hergün üç ceviz yerdim daha önce Bunları öğrendiğim benim içinde iyi oldu

balığın yerini bir şey tutmaz bence zorladaa olsa yemelisin....
inşallah geçer esrantcım....

umarım dediğin gibi olur Ayşegül. yıllardır zayıf olduğum için hamileliğimi merak eden çok kişi var.

tabiki etin yerini bişey tutamaz mesela ben ilk hamileliğimde ne öğrenmiştim 4. aydan sonra demir hapları yada şurupları veriyor dr.lar sebebi biz ne kadar yersek yiyelim eti gerekli kan miktarı yetmiyormuş hem bebişe hem bize yememiz gereken miktar bir hamilenin günde 1kg etmiş buda mümkün olmadığı için bize demir ilaçları veriyorlarmış çok enteresan değilmi 1kg eti hayatta yiyemem bir günde

umarım dediğin gibi olur Ayşegül. yıllardır zayıf olduğum için hamileliğimi merak eden çok kişi var.

merak etme canım kilo almış günlerini göreceksin hamişlikte kimse çok zayıf görünmüyor en zayıfı dahil iştahın artınca yersin artık sende ahhh ahhh keşke bende incecik olsam hani bi şarkı vardı ya bana hep bana bana diye zerrin özerin çok yesem zayıf kalsam diye

Annemde öyle diyo 4. aya doğru yavaş yavaş azalır diyo. İştahlı günlerimi çook özledim. Allahtan muz hariç meyvelerden soğumadım muz görmek bile istemiyorum. Kivi benim en iyi ilacım Meliscim gibi :) Dolaptada scuk var her açtığımda içim kalkıyordu onu kapalı bi kaba koyup diplere yolladım. Eşim geçen gün kızarttı o bari yesin bitirsin diye yap dedim bişey olmaz ama ev iki gün koktu burnuma geldikçe koku midem alt üst geçsin artık yaaa puff :95:

kızlar ne gariptir ki benim mide bulantılarım sadece ilaçlara ve sigaraya karşı

yemeklere karşı tiksinmem yok.ama nezaman ilaç kutusu ya da sigara kutusu görsem midem bulanıyor ve öğürüyorum...ilaç içerken birinin yanımda olması lazım yoksa ölecek gibi oluyorum...

eğer tiksinmeniz çoksa ve yemek yiyemiyorsanız kızlar muhakka misafirliklere gidin oralarda tiksinmeden yersiniz ben öyleydim dışardan söylerdim yemeğimi sıkışınca yada babannemlere giderdim hiç unutmam e çok etten tiksinmiştim bide kurban bayramıydı allaaah daha zor dönemdi ama babanneme gitmiştim kavurmuşlardı hiç tiksinmemiştim löp löp yemiştim kendim pişirince tiksiiyordum yemeklerden deneyin bi annenize gidin sevdiğiniz yakınlarınıza göreceksiniz değişikliği

maşallah de canım aman inşallah hep böyle devam eder iştahın ilaç hepimizin kabusu onada katlannıcaz artık

Son düzenleme:

Haklısın canım,zorla da olsa yemeli ama işte...

Umarım geçer..
Ben de hiç bulantı sorunu yaşamadım ama işte iştahsızlık da kötü..

Hımm evet yayla çorbasına bayılırım aslında ben.
İçine normalde 1 yumurta koyardım,artık 2 koyarım ben de

balığın yerini bir şey tutmaz bence zorladaa olsa yemelisin....
inşallah geçer esrantcım....

Evet balık çok önemli..
Ha gayret son 2 hafta diyorum..

kızlar konuyla alakasız da az önce bi haber aldım çok güldüm kendi kendime biz 3 eltiyiz 2 elti hamileydik bi de duydum ki büyük eltimde hamileymiş hemde 5 aylık halimizi düşünün artık ne garip ya ard arda :) ama aramazdaki fark benim ilk bebeğim olacak ksımetse.

benim annemde aynısını demişti. Başkasınıki tatlı gelir kendi yaptığını yiyemezsin demişti. Kayınvaldemde azda olsa yiyebiliyorum ama nerde olursa olsun yağda kızarmış eti hala yiyemiyorum. Köfte falan. Hergünde size yemeğe geliyorum denmezki zaten. Yağsız olacak ve başkası yapıp önüme getirecek ancak öle yiyorum nası kaprisliyim ya
Mesela dün ızgarada yapılmış az yağlı tavuk çöp şiş yedim. Tabi dışarda yaptırdık evde mümkün değil. Yedikten sonra midem biraz kaynadı ama en azından yiyebildim aylardan sonra ilk defa çok sevindim :) Yöntem şu; kendi yağı az olacak, kızartma kesinlikle olmayacak, ilave hiçbir yağ olmayacak ve tuzuda az olacak çok yanmışda iyi değil. Bide böyle dene esracım. İnşallah yersin hafta birde olsa dene böyle.

Maaşallah size
Ama büyük eltin 5 aylıksa nasıl senin bebiş daha erken oluyor ki canım :44:

Hımm evet canım tavsiyelerine uyacağım.
Öyle çok yağlı falan zaten yemem hiç ama artık daha da dikkat ederim.
Teşekkür ederim

maşallah canım....büyük eltin 5 aya kadar söylememiş miii

5 haftalık demek istedin herhalde :) Birileri seni kıskanmış olabilir mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…