E biraz damarına basar artık erkek istedigi icin. Allah ne yazdıysa o sınucta. Sen onu bosver ciceklerin keyfini cikar.
saçma değil canım..benimde alt karın şişmeye başladı.....kızlar belki saçma gelebilir ya da erken diyebilirsin ama ben bebeğimi ikidir hissediyorum.
ilk dün gece hissettim keseyi sağ kasığımda top gibi sertti, eşim de gördü sol taraf yumuşak ve bastırınca içe göçüyor ama sağ taraf avucumu komple doldurur şekilde ve taş gibi.
tüm güm farkında değildim şimdi yine aynı taraf sertleşti, ben burdayım diyor sanki
iyiyim tatlım bol bol dinleniyorum sen nasılsın ?? bende de az az leke geliyor bugün dr.uma sordum olur dedi normalmiş tek kanama tarzında olmasın kahverengi leke normal dedi
kızlar ya süpersiniz,ben de işlerin yoğunluğundan fırsat buldukça yazılarınızı okumaya ve yorum yapmaya çalışıyorum..şimdi sizlerle bişey paylaşıcam..gebeliğin 10.haftasına girdim mide bulantılarım bayağı azaldı,deli gibi uyumam da azaldı diyebilirm..fena kabzlık ve gaz sıkntısı çekiorm... son olarak 7+4 ken doktora gitmiştim gayet iyiydi kalp atışları falan..ama bayadır gitmedim ya içimde bi evham oluştu. Allah korusun bazen böyle bebek yaşamını yitiriomuş ama belirtisi olmuomuş diye birşey okudum..içimi felaket bi korku kapladı..sağlıklı olduğunu doktora gitmeden anlamanın bir yolu yokmudur yaa..bu arada randevuma 3 gün var ama saçma sapan bu korku yüsünden vakit geçmio sankii
((((((((((( aynı korkuları hisseden var mı..
aynı korkular olmasa da hepimizin benzer korku ya da endişeleri oldu ama bunu büyüme lütfen.kızlar ya süpersiniz,ben de işlerin yoğunluğundan fırsat buldukça yazılarınızı okumaya ve yorum yapmaya çalışıyorum..şimdi sizlerle bişey paylaşıcam..gebeliğin 10.haftasına girdim mide bulantılarım bayağı azaldı,deli gibi uyumam da azaldı diyebilirm..fena kabzlık ve gaz sıkntısı çekiorm... son olarak 7+4 ken doktora gitmiştim gayet iyiydi kalp atışları falan..ama bayadır gitmedim ya içimde bi evham oluştu. Allah korusun bazen böyle bebek yaşamını yitiriomuş ama belirtisi olmuomuş diye birşey okudum..içimi felaket bi korku kapladı..sağlıklı olduğunu doktora gitmeden anlamanın bir yolu yokmudur yaa..bu arada randevuma 3 gün var ama saçma sapan bu korku yüsünden vakit geçmio sankii
selam arkadaşım çok geçmiş olsun inşallah önemli birşey değildir öyle şeyler oluyor ki içimizde bu süreçte içerde bi kamera olsa da olup biteni izlesek diye düşündümde yok yok ben bu kadar incelerken herhalde öyle birşey olsa iyice pimpirikleniriz diye düşündüm Allahım hakkımızda hayırlı olanı versin gönlümüze göre olsun tabi ama inşallah rabbim bebeklerimizi bize bağışlar çok düşünmemeye çalış arkadaşım çünkü ne kadar çok irdelersek o kadar canımız sıkılıyor inşallah önemli birşey değildir Allah yar ve yardımcın olsun ....
tatlıya cok tepki veriyolar diye biliyorum. ben gitmeden önce top kek yedim mesela. zıpladı durdu. sen de dene bakalım bi dahaki sefere cikolata ya da kek gibi tatlı bişi ye.
kızlar ya süpersiniz,ben de işlerin yoğunluğundan fırsat buldukça yazılarınızı okumaya ve yorum yapmaya çalışıyorum..şimdi sizlerle bişey paylaşıcam..gebeliğin 10.haftasına girdim mide bulantılarım bayağı azaldı,deli gibi uyumam da azaldı diyebilirm..fena kabzlık ve gaz sıkntısı çekiorm... son olarak 7+4 ken doktora gitmiştim gayet iyiydi kalp atışları falan..ama bayadır gitmedim ya içimde bi evham oluştu. Allah korusun bazen böyle bebek yaşamını yitiriomuş ama belirtisi olmuomuş diye birşey okudum..içimi felaket bi korku kapladı..sağlıklı olduğunu doktora gitmeden anlamanın bir yolu yokmudur yaa..bu arada randevuma 3 gün var ama saçma sapan bu korku yüsünden vakit geçmio sankii
Hepimiz korku icerisindeyiz tabi. henüz hareketlerini falan hissetmedigimiz icin bu haftalarda normal endişelenmemiz. ama fazla endişelenince de bebegine zarar biliyosun sangiladigin adrenalin. o yuzden rahat olmaya bak. senin de 3 gun kalmis iste. emin ol ki iyidir bebegin merak etme. onlar bizden daha dayanıklı herşeylere.
bende de olmuştu bu hatta akşam akşam muayene olmaya gittim doktorada hamilelik belirtilerim yok acaba bebek duruyor mu diye geldim dedim kadın benim deli olduğumu düşünmüştür kesin.yalnız olmadığıma sevindim... sonrasında çok utandım
:))) ya valla bu site iyi ki var..insan kendini hiç yalnız hissetmio..:))) ben de doktorum müsait olsa iş çıkışı gidicektimde artık cumaya kaldı hehehe :))
valla ben o an hastanenin hademesine bile muayene olabilirdim o kadar evham yaptım ki.ama kalbinin attığını görünce bir ferahladım anlatamam. eşime kusura bakma yorduk seni de dedim. yok ben gecemi kurtardım dedi adamcağız. sabaha kadar uyutmazdım bilir. onu çok seviyorum.
A-aa cess bugün bebişin odası mı geliyor,atlamışım ben
kızlar doktorumdan hala ses yok ama kuzenim cevap verdi sizle paylaşmak istiyorum, sanırım iyi bir şeyler söylüyor.
First trimester aneuploidy testing (ikili test) sonucuna gelince:
-- Ense kalinligi 1.6 mm: NORMAL
-- Burun kemigi gorulmus ve 3.3 mm: NORMAL
-- Down syndrome risk, adjusted: 1/1808. Bu sonuc hakkinda ben hastalarim hicbir zaman normal yada anormal demiyorum. Sonuc sunu soyluyor. Eger 1808 tane ayni durumdaki hamileyi yanyana koyarsak, bunlardan bir tanesinde Down sendromlu fetus olmasini bekliyoruz. Herkesin risk anlayisi farkli. Bunun icin hastalarima su ornegi veriyorum. Herkes ayni ucaga biniyor. Bircok yolcu ucaktan korkmuyor. Bazilari da ayni ucagin icinde olmasina ragmen korkuyor. Tekrar, herkesin risk anlayisi farkli. Ama, bu risk dusuk sayilabilir. 18 inci haftada detayli ultrason sonucu normal cikarsa bu risk 1:1808 den yaklasik olarak 1:3600’a dusecek. Amniosentezden dolayi gebeligi kaybetme riski 1:400 civarikda. Yani amniosentez dokuz kat daha riskli.
-- Trisomy 13/18 risk, adjusted: 1/5258. Bu da dusuk sayilabilecek bir risk. Yine, 18’inci haftadaki ultrason normal olursa bu riski 80% civarinda dusuruyor.
-- Son olarak da PAPP-A is at 0.75 MoM. NORMAL
Evet Esra'cim hatta simdi esim aradı. gelmişler ve kurmuşlar odayı. hem de cok guzel olmus, cok merak icerisindeyim, saat 6 olmak bilmiyorrrr. olsa da ciksam gitsem.
Bitse de gitsek
Bitse de gitsek
Bitse de gitsek
Bitse de gitsek
Ya arkadaşım bi gün giremios internete 50 sayfa ilerlemiş oluyosunuz yetişemiyorumŞaka bi yana maşallah yaa ne güzel bol muhabbet. Kızlar ben kötü hissediyorum geçen haftadan beri, baya kötü ama başım ağrıyor, midem dehşet bulanıyor, herhangi bir koku güzel çirkin fark etmez rahatsız ediyor nefes alamıyorum vs. daha bir çok sıkıntı ne oldu bana yaa
kızlar doktorumdan hala ses yok ama kuzenim cevap verdi sizle paylaşmak istiyorum, sanırım iyi bir şeyler söylüyor.
First trimester aneuploidy testing (ikili test) sonucuna gelince:
-- Ense kalinligi 1.6 mm: NORMAL
-- Burun kemigi gorulmus ve 3.3 mm: NORMAL
-- Down syndrome risk, adjusted: 1/1808. Bu sonuc hakkinda ben hastalarim hicbir zaman normal yada anormal demiyorum. Sonuc sunu soyluyor. Eger 1808 tane ayni durumdaki hamileyi yanyana koyarsak, bunlardan bir tanesinde Down sendromlu fetus olmasini bekliyoruz. Herkesin risk anlayisi farkli. Bunun icin hastalarima su ornegi veriyorum. Herkes ayni ucaga biniyor. Bircok yolcu ucaktan korkmuyor. Bazilari da ayni ucagin icinde olmasina ragmen korkuyor. Tekrar, herkesin risk anlayisi farkli. Ama, bu risk dusuk sayilabilir. 18 inci haftada detayli ultrason sonucu normal cikarsa bu risk 1:1808 den yaklasik olarak 1:3600’a dusecek. Amniosentezden dolayi gebeligi kaybetme riski 1:400 civarikda. Yani amniosentez dokuz kat daha riskli.
-- Trisomy 13/18 risk, adjusted: 1/5258. Bu da dusuk sayilabilecek bir risk. Yine, 18’inci haftadaki ultrason normal olursa bu riski 80% civarinda dusuruyor.
-- Son olarak da PAPP-A is at 0.75 MoM. NORMAL
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?