Merhaba arkadaşlar :))
Bu pazartesi 13. haftaya adım atarak, ikinci trimestera girmiş bulunuyoruz. Acaba, sizin doktorunuz 4 boyutlu ultrasona ne zaman geçeceğini söyledi. Bizimkisi, karıncalı siyah beyaz ekrandan devam ediyor sağolsun :))
artık bünyem kaldırmıyor...yaşadıklarımı yaşamak istemiyorum........
sizi de üzüyorum özür dilerim
mymel işin ağır bi iş mi ben evdeyim malesef ve kendime iyi bakamıyorum bile ev işleri yemek temizlik vs...yapmayım bir şey diyorum ama içim rahat etmiyor keşke çalışmaya devam etseydim diyorum çalışırken insan daha iyi bakıyor kendine lekenmeler ablamda da olmuştu riskliydi hamileliği çok şükür cadı bi o kadar da tatlı bi kızımız oldu sen de iyi düşün iyi olsun her şey...
artık bünyem kaldırmıyor...yaşadıklarımı yaşamak istemiyorum........
sizi de üzüyorum özür dilerim
yaşadıklarını yaşamayacaksın Allahın izniyle o günler geride kaldı..Biz burada birbirimizin üzüntülerini ve sevinçlerini paylaşmak için varız kuzucum.Gerekirse beraber ağlarız beraber güldüğümüz gibi..Sen güzel şeyler düşün hiiiiiç bişeycik olamayacak doğuncada poposunu ısırıcaz onun anneyi böyle korkuttuğu için
kızlar doktorumdan hala ses yok ama kuzenim cevap verdi sizle paylaşmak istiyorum, sanırım iyi bir şeyler söylüyor.
First trimester aneuploidy testing (ikili test) sonucuna gelince:
-- Ense kalinligi 1.6 mm: NORMAL
-- Burun kemigi gorulmus ve 3.3 mm: NORMAL
-- Down syndrome risk, adjusted: 1/1808. Bu sonuc hakkinda ben hastalarim hicbir zaman normal yada anormal demiyorum. Sonuc sunu soyluyor. Eger 1808 tane ayni durumdaki hamileyi yanyana koyarsak, bunlardan bir tanesinde Down sendromlu fetus olmasini bekliyoruz. Herkesin risk anlayisi farkli. Bunun icin hastalarima su ornegi veriyorum. Herkes ayni ucaga biniyor. Bircok yolcu ucaktan korkmuyor. Bazilari da ayni ucagin icinde olmasina ragmen korkuyor. Tekrar, herkesin risk anlayisi farkli. Ama, bu risk dusuk sayilabilir. 18 inci haftada detayli ultrason sonucu normal cikarsa bu risk 1:1808 den yaklasik olarak 1:3600’a dusecek. Amniosentezden dolayi gebeligi kaybetme riski 1:400 civarikda. Yani amniosentez dokuz kat daha riskli.
-- Trisomy 13/18 risk, adjusted: 1/5258. Bu da dusuk sayilabilecek bir risk. Yine, 18’inci haftadaki ultrason normal olursa bu riski 80% civarinda dusuruyor.
-- Son olarak da PAPP-A is at 0.75 MoM. NORMAL
iyi akşamlar kızlarrrrrr bende geldim,herseferinde geçmişi okurdum ama bu sefer baya ilerlemişsiniz okuyamadım benumarım herkes iyidirrrrrr
buakşam eczaneye uğradım lierac krem aldım,baya pahalıymış ama yaa fiyatı duyunca şok oldum yok kalsın diyemedimmbakalım kocam eve gelince ne diyecekk aanızda bu kremi kullanan yada daha önce kullanış olan biri varmıı,yoksa ben boşu boşuna akşam akşam kazık mı yedim :97::97:
[
banada doktor aynı kremi söyledi bide mustela yanlış olmasın öyle bi krem daha söyledi...ikiside aynı dedi hangisi fiyat olarak uygunsa onu al dedi..Ama ben bi fırsat bulupta alamadım hatta soramadım bile...sen kaça aldın çok mu pahalı???
[
banada doktor aynı kremi söyledi bide mustela yanlış olmasın öyle bi krem daha söyledi...ikiside aynı dedi hangisi fiyat olarak uygunsa onu al dedi..Ama ben bi fırsat bulupta alamadım hatta soramadım bile...sen kaça aldın çok mu pahalı???
sağlıklı olsunda cinsiyetini bilmeyeyim canım.....tek düşündüğüm sağlığı
Canım öyle düşünme sonuçta burda paylaştıkça rahatlıyorsundur...Elbette paylaş dertleş bizlerle,kendini böyle daha iyi hissedersin ama kendini yıpratma önemli olan bu....haklısın kafana takmakta üzülmekte,rahatlamak istiyorsan ağla ama kendini lütfen çok yıpratma...Allahtan hayırlısını iste bol bol dua et sana güç versin diye,herşeyin iyi olması için....Bizimde dualrımız seninle inan bize...
Kızlar selam,
Yaptırdık testimizi bugün 1.1 çıktı ense kalınlığı,kan testimizi de umarım cuma alacağız.
Çok şükür diyorum.
Cinsiyet için bişey söylemedi:18:
ah keşke..öyle hasretim ki...görecekmiyi o günleri...
Benim ikili test sırasında 4d'ye bi çevirdi görüntüyü,eşimle ben şok,böyle kollarıyla yüzünü ovuşturma gibi hareketler yapıyo,bacakları kafaya kadar uzatıyo,çok güldürdü bizi.Ben hiç 4d beklemiyordum çok şaşırdım görüntüye..
Görücez bitanem Allahın izniyle görücez sen üzülme yeter..
slm arkadaşlar dün akşam yaşadıklarımı sizinle paylaşmak istiyorum..kabus gibiydi tuvalete gittiğimde kan geldiğini gördüm ve şok oldum tabi hemen eşimi aradım ama ağlamaktan zar zor konuştum normalde 12 hafta 4 gün lük gebeyim gelen kanama lekelenme tarzında değilid adet kanaması gibiydi beni de en çok korkutan şeyde buydu .zaten öncesinde 2 tane kaybım vardı bunun içinde dahada tedirgindim .neyse eşim geldi apar topar doktaro gittik doktorum vajinal ultrasoda baktı bebeğime herşey gayet normal dedi sonra rahime baktı açıklık varmı kanama odaği varmı diye sonra vajinit olduğumu söyledi bunun dışında herşey normalde yani kanamamın sebebi ni bulamadı sadece sürekli yatmam gerektiğini ve çok dikket etmem gerektiğini söyledi birde fitille progestoran 200 mg.yazdı.ben hiç birşey anlamadım bu işte kanama neden oldu niye kanadı hala kafama taılıyo ve hala çok korkuyorum.bu günde ikilitest için gitti çapadarecep beye oda herşeyin yolunda gittiğini söyledi bir anormallik yok dedi ama benim içim hala rahat değil allaha emanet inşallah bebeğime birşey olmaz ..
5.ay çoook geeç 4.ayda tekmelere başlıyolar biçoğu :) Ben 2-3 hafta önce pırpırlarını hissetmiştim şimdi neredeyse hergün hissediyorum özellikle yemeklerden sonra horon tepiyor galiba içerde
eveet kızlarda da hissedilsin noooluuurr benim 3 hafta falan oldu ilk hissetmem
muhasebeciyim ben....masada benim işim...her şey benim elimde..ben olmadan olmuyor....inşallah benimde her şey yolunda gider
sen konuşmaa bakkiiiimmm senin dr un erkek olabilir dediiii bitti o işşşşş
ozaman işi bırakayım ben
10 gün olacak da 3 ayda bitecek hep endişelimi yaşayacam....evde de oluyor iştede
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?