canım benim yaaa ben bu sene okula verdim uyum sağlamda bi sorun yoktu ama bizden ayrılma kaygısı yaşadı ve öğretmenimiz çok ilgisiz sürekli bağıran bi tiptii en sonunda dayanamadım tartıştım ve okuldan aldım çocuğumun kıyafetlerinden besleme kabına kdar kayıp umursamıyoo böyle öğretmenmi olur şimdi oğlum çok gitmek istiyo ama ben cesaret edemiyorum o zaman hamilede değildim şimdi hem bebek hem oğlumun okulu çok zorlanacağımı düşünüyorum onun için okul öncesine gitsin istiyorum sonrada ilk okula başlar
çocukların tepkileri çok normal aslında ama benden kardeş isteyen oğlumdu onun isteği üzerine oldu o yüzden ben şuanda kardeşle ilgili bi sıkıntı yaşamıyorum ama doğduktan sonra nasıl tepki verir neler yapar bilemiyorum tabii zamana bıraktık karnımda kuzum diye seviyo kardeşini adını bile oğlum koydu kardeşiyle ilgili herşeye oğlum karar veriyo
üzülme ne olur benim bi çok arkadaşım var sorun yaşayan ama hpsi yavaş yavaş atlatmaya başladı bu bi süeç en hasarsız bi şekilde atlatmak mühim olan
şu an oğlunun verdiği tepkiler çok normal yani üzülmee olurmuu
canım hiç üzülme çocukların psikolojisini anlamak çok güç kardeşi olacağı için yapıyor olabilir.Bnim kızımda beline kadar olan saçlarını kesti..Çok üzüldüm nedenini sorunca da canım istedi dedi şimdide odasında değil beşikte yatıyor doğunca veririm kardeşime o zamana kadar ben yatıyım nolur anne diyor ne yapacağımı şaşırıyorum..Ama hepsi geçicek merak etme bir günleri bir günlerini tutmuyor çocuk onlar ilgi çekmek için yapıyorlar..Bakalım bebekler doğunca dengeyi nasıl sağlicaz
sen çok şanslısın valla elifcim dün akşam yazdıklarını okuyordum senin ardanın hadi kaan kuzum at bi tekme göriyim kısmına koptum resmen. inşallah hep böyle devam eder. küçük çocuğu olan arkadaşlarda çabuk atlatırlar inşallah...
ikinci çocuğu olanlara daha zor yaa. sevgi bölüncek gibi düşünüyor çocuklar. psikolojileri altüst oluyor kabullenemeyen çok oluyordur eminim.inşallah tez zamanda atlatırlar.
cnm hiç sorma onun ruh haline ayak uyduramıyorum. annemin sözü "bebek doğunca oğlunun dünyası kararcak"diyo.nolcak herdediği yapılan bi çocuk..allah sabır selamet versin..nasıl kıymış o saçlarına..oğlumda önünden bi tutam kesmiş teke gibi bırakmış babası gitti düzelttirmişti..
canım benim yaaa ben bu sene okula verdim uyum sağlamda bi sorun yoktu ama bizden ayrılma kaygısı yaşadı ve öğretmenimiz çok ilgisiz sürekli bağıran bi tiptii en sonunda dayanamadım tartıştım ve okuldan aldım çocuğumun kıyafetlerinden besleme kabına kdar kayıp umursamıyoo böyle öğretmenmi olur şimdi oğlum çok gitmek istiyo ama ben cesaret edemiyorum o zaman hamilede değildim şimdi hem bebek hem oğlumun okulu çok zorlanacağımı düşünüyorum onun için okul öncesine gitsin istiyorum sonrada ilk okula başlar
çocukların tepkileri çok normal aslında ama benden kardeş isteyen oğlumdu onun isteği üzerine oldu o yüzden ben şuanda kardeşle ilgili bi sıkıntı yaşamıyorum ama doğduktan sonra nasıl tepki verir neler yapar bilemiyorum tabii zamana bıraktık karnımda kuzum diye seviyo kardeşini adını bile oğlum koydu kardeşiyle ilgili herşeye oğlum karar veriyo
üzülme ne olur benim bi çok arkadaşım var sorun yaşayan ama hpsi yavaş yavaş atlatmaya başladı bu bi süeç en hasarsız bi şekilde atlatmak mühim olan
şu an oğlunun verdiği tepkiler çok normal yani üzülmee olurmuu
hayatım benimde çevremde olan arkadaşlarım ve annem bile şöyle olcak böyle olcak diyolar korkutuyolar ama kardeş kıskançlığı iç güdüsel bişedir bende kardeşlerimi çok kıskaırdım sadece körüklememek gerek kendiliğinden kaybolur bastırma duygularını sakın daha kötü olur ne istiyosa yapsın bebek dğduktan sonra daha çabuk adapte olur
bizimde problemler oldu ama öğretmenimiz çok ilgili. oğlumun dikkat bozukluğu ve komut alma problemi var. söyleneli yapmıo kendini parala yapmaz onu biraz sıkıştırayım çatlayıncaya kadar ağlar. kardeş kısmı şaibeli,dr gidicezmi hemen anne ben büyüdüm,akıllandım oyuncaklarımı topluyom diyo. (öğretmenine söylemiştim öğretmiş) ama dr dan geliyoz bakıyo getirmedik bebeği aynen devam yaramazlıpğa..sabahları gel öpeyim diyorum ayrılırke n öpüşürüz,hoşçaskal bebek der bazen vurur bazen öper karnımı..ruh haline bağlı yani.. napayım cnm üzülmeyim diyorum ama olmuyo...[/QUOTE
off canım ya allah yardımcın olsun iki tane arkadaşımın kızları böyle yapıyolardı karnına vuruyolardı ölsün bebek diye işte ruh hallerini çözmek çok zor kim bilir ne düşnüyolar onu yaparken bilemiyosun
ama ben inanıyorum atlatacaksınız inşallah
allahın izniyle canım yaa sevgi kelebeği ardam benim hergün belki 100 defa seni seviyorum annecim babacım diyen bi çocuk :) kerdeş istedi benim canım sıkılıyo ben kardeş istiyorum dedi hemeeen icraata geçtik kardeşi oldu ismini kendisi koydu kıyafetlerini oyuncaklarını kardeşine ayırıyo şimdii yani bende çok korkuyodum ama şuanda çok güzel ilerliyoruz ama doğduktan sonrada böyle olursa hakikaten şanslıyım demektir:))) sen daha neler yapıyo o varya babasıyla kavga ediyoo trafikte az bi hızlı gitsin napıyosun baba sen kardeşimi düşüreceksin diyorr ölüyorum bende gülmekten hoşuma gidiyo ama sonrasınıda düşnmüyo değilimm
bazı arkadaşlarım korkutuyo benii içine atarsa çok kötü olur diye ama benim oğlum duygularını net bi şekilde ifade edebilen bi çocuk inşallahhhh en kısa zamanda arkadaşlarımızda atlatırr çok zor bi durum anlıyabiliyorum endişeleniyo insan
nazz ve gultaccım sizde en kısa zamanda atlatırsınız inşallah ama siz tepki vermeyin çok fazla
inşallah cnm sen çok şanslısın..hep böyle devam eder inşallah..
benim aba kızlar çok etrafımda. yeni duydum. ilk kardeşinin ayağının altını göstercekmişin. yüzünü değil yani. kıskanmazmış. birde eve anne veya baba değil başka birinin kucağında gircekmiş. eşime tembihliyorum dikkat et bak herkes gider biz uğraşırız diye oda tmm diyo.. ben o baygınlıkla balki farketmem unutulur..
saol canım inşallah
ama batıl inanç bunlar varmı gerçekten yapan oluyosa bizde yapalım :)
varmış cnm yapanlar banada öyle diyolar.yidirip içirmicem ya neticede ilk kardeşinin ayağının altını göstericem. napayım artık ..
görümcemde hamile kızı anasınıfına gidiyo 6 yaşında annesine "beni akıllı bişey zannetmeyin ona bitane bana bi tane almazsanız hepsini keserim "demiş.. bunlardan herşey beklenir gültaçcım..
varmış cnm yapanlar banada öyle diyolar.yidirip içirmicem ya neticede ilk kardeşinin ayağının altını göstericem. napayım artık ..
görümcemde hamile kızı anasınıfına gidiyo 6 yaşında annesine "beni akıllı bişey zannetmeyin ona bitane bana bi tane almazsanız hepsini keserim "demiş.. bunlardan herşey beklenir gültaçcım..
slm kızlar bugün moralim çok bozuk.2 gündür sol boşluğumda ağrı vardı.doktorumu aradım bişey olmaz gazdır dedi hastaneye çağırıp muayene etmedi.bende dayanamayıp devlet hastanesine gittim.rahimin baskısından sağ böbreğim büyümüş,devam ederse katater takıcaz dediler mutlaka takip edilmesi gerektiğini söylediler.doktorum çok yoğun bi sonraki randevu tarihini bile 6 hafta sonrasına alabildim.bu saaten sonra da doktor değiştirilirmi bilmiyorum....inşallah daha fazla büyümezde katater takmazlar....
Ben tektoptan.com diye bir siteden hauck malibu travel sistem aldım. bordo renk. dünden önceki akşamüstü sipariş ettim dün geldi. orjinal kocaman kendi kolisinde. etiketleri falan her şeyi var. ben çok beğendim çok şık. çok özeniyordum oto koltuğu üstüne takılan arabalara:) ben de dayısına aldırdım:) bu arada sürüşü muhteşem. tekerlekleri tam tur dönüyor. dünden beri evde sürüş denemeleri yapıyorum:) kızım da çok beğendi dün gece coştukça coştu içimde:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?