2011 Eylül'de düğünleri olacak kızlar buraya...

Ben de yarın ki misafirlerime
haşhaşlı tatlı
sigara böreği
Kremşantili kurabiye (Elifin tarifi)
elmalı kurabiye (belki)
yaprak sarma (üşenmezsem)

haşhaşlı tatlıyı bende merak ediyorum cnm ya geçen gelen misafirim gelirken yapmış haşhaşlı revani, dedi ama süper bi lezzetti ya bende tarifini istiyorum:)

saol canım ilk fırsatta yapmalıyım bunu. bi bu tarifi bide elifin kurabiyesi ikisinide çok merak ediyorumm

Ben de yarın ki misafirlerime
haşhaşlı tatlı
sigara böreği
Kremşantili kurabiye (Elifin tarifi)
elmalı kurabiye (belki)
yaprak sarma (üşenmezsem)

ne güzel bi menü.... bende hafta sonu yemeğe ailelerimizi çağırsam diye düşünüyorum..cumartesi akşamı.. ne yapacağımı bilmiyorum ama.

sağol cnm istediğim tarif buydu:)

sağol cnm istediğim tarif buydu:)

merahaba kızlar uzun bir aradan sonra geri dönebildim nihayet umarım beni hatırlarsınız evimze anca interneti bağlatabildik:) hepinizi özledim,umarım herkesin düğünü çok güzel geçmiştir,benim kınam da düğünüm de çok güzeldi yani ben kendim eğlendim:) balayımızda güzel sayılırdı,hastalanmasak daha iyi olurdu ama,olsun onun da değişik br anısı oldu,benim düğünüm 10 eylüldeydi,bir ayı geçti bile düşündükçe hala inanamıyorum,geçmişi okuyayım biraz bakalım sizler neler yapmışsınız hepiizi öpüyorum çok:))

Afiyet olsun kızlar haşhaşlı tatlı Aslında haşhaşlı revani, ben tatlı demeye alışmışım tarif tam tutuyo eksiltip çoğalmanıza gerek yok garanti yani,
benim kurtarıcımdır bu tatlı

altın konusunda bizde de tam bir hayal kırıklığı oldu,altın fiyatlarının düğün zamanı tavan yapmasının bayağı bir etkisi var elbette,taklan takılar düğünümüzü bile karşılamadı:)) erkek tarafı bana sadece bir trabzon set taktı o kadar takılarımızda şu anda kayınvalidemlerde onlar saklıyolar bu durumdan rahatsızım,ama bankaya gidip kasa kiralayacak vakit olmdı bi türlü malum çalışıyoruz,çok çok az bi paramız oldu onunla da altın almayı düşünüyorum,takıları kaynanamlardan almam gerek rahatsız olmak da haklıyım dimi,ama evde de saklayamam çünkü alt katımıza hırsız girmiş koruyorum btün gün evde yokuz çünkü,şu altın hesabı kurcalıyor kafamı....

hoş geldin canım nihayet toparlanıyoruz galiba biz de pek kimse yok dağıldık diye düşünüyoduk
bizim evde net yok iş yerinde giriyorum ancak ya da annemde
kınamız düğünümüz çok güzel geçti hiç aksilik olmadı çok şükür 1000 kişilik salonu tıka basa doldurduk inşallah herşey her zaman böyle güzel olur

evet eşimlede konuştum yarın akşam ailelerimizi çağıracağız yemeğe... daha önce mercimek çorbası yapmıştım, çok beğenmişlerdi, şimdide değişik bi çorba yapayım dedim, gezinirken aşağıdaki tarifi buldum, havuçlu şehriye çorbası nasıl olur acaba daha önce yapmayı bırak hiç yemedim bile.. ama değişik olsun yaa güzeldir heralde..

http://www.kadinlarkulubu.com/corbalar/335150-tel-sehriyeli-havuc-corbasi-resimli.html

eşim nohut yemeği yap dedi, pilav ve nohut yaparım.. salatalar falanda olur yeter galiba.. belki zamanım olursa yaprak sarması da yapabilrim, hatta fazla yapıp buzluğa atarsam güzel olur, dolmadan kalma içim vardı önceden kalma zaten..

bide çayın yanına milföyle bişiler yaparım.. tatlımda var zaten. etimek tatlısı birsürü kalmıştı bozulmamıştır inşallah..

Lemancım ben geçen tavuk suyuna şehriyeli çorba yaptım nefisti. İstersen yapabilirsin tarifini vereyim. 3kişilik için bu tarif sen çoğaltırsın.1 tane butu haşladım. 1 tatlı kağışı un,1 tatlı kaşığı tereyağ biraz çiçek yağını kavurdum. içine tavuk suyunu döktüm. O kaynarken 1 çay bardağı şehriye attım (koyu gelirse kıvamı sıcak suyla açarsın ben öyle yaptım) şehriyeler yumuşayana kadar piştiler. Ayrı bi yerde tavukları didikledim. Çorbaları servis ederken limon karabiber tavuk parçalarını serptim. İstersen kaynatırken içine karıştırabilirsin tavukları. ohh mis gibi bi çorba oluyo. istersen içine azıcıkta haşlanmış nohut koyarsın.

ayy ama bu biraz bebek çorbası gibi bişiymiş galiba.. vazgeçtim yaa. başka bişi bulmalı.

burcik hoşgeldin yaaa hatırlamazmıyız seni.. bayadır yoktun, düğününün güzel geçmiş olmasına sevindim. sık sık bekleriz aramıza, bak düğün telaşlarımız bitti yemek derdine düştük artık..

o dertler bende de var:)) ilk önce biraz bocaladım ama şimdi iyiyim,üniversite yıllarından biliyorum yemek yapmayı ama baya paslanmışım doğrusu:))açılıyorum yavaş yavaş, geçen pazar kayınvalidemleri aldım yemeğe menüyü yazayım belki fikir olur sizlere nacizane menüm;şehriye çorbası,kıymalı börek,közlenmiş kırmızı biber salatası,zeytinyağlı biber dolması,zeytinyağlı barbunya,mayonezli patates salatası,fırında tavuk-patates yemeği,pilav arkadan da tatlı verdim atlattım çok şükür, başka misafir gelmedi daha bana..

tavuk suyuna şehriye çorbası ben de yapıyorum çok güzel oluyo kocam çok seviyo

Selam kızlar ancak işlerim bitti girebildim,bugünde akşam oldu cuma günü akşam olmasını ve iş çıkışıma 1 saat kalan zamanı seviyorum yarın tatil yatıcam uyuycam gerçi uyuma planlarım vardı ama benim koca'nın arkadaşı gelicekmiş yarın bize akşama yemek derdim olucak ne güzel pratik bişiyler yapıcaktım evimi temizleyip dolabımı topluycak ve çamaşır yıkıycaktım,artık evi toparlamayı ve çamaşırları bu akşamdan hallederim yarında temizliğimi yaparım evim mis gibi olur,hemen akşam yemeğine başlarım bakalım ne yemek yapıcam bilmiyorum kafama göre değişik şeyler denemeye çalışıyorum hepinize kolay gelsin hafta sonu eminim herkes benim gibidir

kızlar etimek tatlısının tarifini bana verebilirmisiniz.Netten baktım değişik tarifler var.Deneyenlerden tarif bekliyorum...

aklımda kaldığı kadarıyla yazayım canım,1 bardak şekeri ocakta karamelize ediyosun,yai şekerin yarısı erimeye başlıyo hafif bi yanık şeker kokusu gelio o zaman üzerine yanılmıyosam 1.5 bardk su koyup kaynatıyosun sonra ayrı bi kapta dizdğin tuzsuz! etimeklern üzerine döküyosun sonra muhallebisini yapıyosun o da 1 bardak şeker, bir bardak un,bir paket vanilya(ya da az bişey damla sakızı),1 lt süt bunları karıştır kaynayınca içine az bişey tereyağı da koy sonra dök etimeklerin üstüne bittiiiii:) arzuna göre şekeri arttırabilirsin, ben de tarifi netten almıştım güzel bir tatlıdır afiyet olsun şimdiden canım

kızlar etimek tatlısının tarifini bana verebilirmisiniz.Netten baktım değişik tarifler var.Deneyenlerden tarif bekliyorum...

ben elifin tarifini yapmıştım güzel oldu...

1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, tencere koy karıştırarak şkeri erit... (bu şerbeti)
etimekleri kare bir borcama diz, üzerlerine sıcakken bu şerbeti dök (hemen çekiyor)
üstlerinede krem şanti dök biraz biraz ( şekiller vererek yapabilirsin)

bu kadaaaaar.....

birde ben dr ötkerin hazır böğürtlen sosundan almıştım bi paket, onuda döktüm üstlerine, hafif bir ekşilik verdiği için daha güzel oldu hem güzel göründü üstlerinde kırmızı kırmızı... (marketlerin puding,kremşanti olan bölümlerinde bulabilirsin böğürtlen sosunu)

afiyet olsuuuun

sağol tatlım

kimsecikler kalmamış ben hala iş yerindeyim ama evime gitmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…