Ben de yarın ki misafirlerime
haşhaşlı tatlı
sigara böreği
Kremşantili kurabiye (Elifin tarifi)
elmalı kurabiye (belki)
yaprak sarma (üşenmezsem)
Canım revani gibi oluyo çok güzel,
1 bardak şeker
1 bardak irmik
1 bardak haşhaş (siyah olandan)
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 bardakta un
bunları çırp düz bi tepside pişir ama
şerbeti içinde
1,5 bardak şeker ile 2,5 bardak suyu
ikiside ılıkken şerbetini dök,
soğuduktan sonra üzerine hazır krema dök, bu sefer krem şanti denicem ama,
ağzında çıtır çıtır haşhaşlar çok güzel oluyo
Ben de yarın ki misafirlerime
haşhaşlı tatlı
sigara böreği
Kremşantili kurabiye (Elifin tarifi)
elmalı kurabiye (belki)
yaprak sarma (üşenmezsem)
sağol cnm istediğim tarif buydu:)Canım revani gibi oluyo çok güzel,
1 bardak şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 bardakta un
şerbeti içinde
sağol cnm istediğim tarif buydu:)Canım revani gibi oluyo çok güzel,
1 bardak şeker
1 bardak irmik
1 paket vanilya,
1 paket kabartma tozu,
1 bardakta un
şerbeti içinde
ah canım yaaa, kuaföre o kadar para mı ödediniz gerçekten.. ne düşüncesiz insanlar var, bunların üstünde yük çok hadi bide biz binelim demişler resmen.. bizde herşeyimizi kendimiz yaptık, 5.000tl kredi çektik hatta şimdi onu ödüyoruz bide 12 ay.. düğünde eşimin akrabaları falan hiç bişey takmadı, amcaları 50tl taktı düşünün. 3 teyzesi var biri gelmedi bile 2side 1'er gramlık altın taktılar, bizim düğünden sonrada tatil yaptılar, antalyada heryeri gezmişler.. dede falan düğünümüze bile gelmedi zaten.. aileside 3 tane bilezik taktı ikisi 10'ar gram incecik bişey zaten.. benim annem babamın taktığı bilezikten bile az taktıkları.. moblyalarımızı beyaz eşyamızı herşeyimizi kendimiz aldık, ailesi yardım etmedi, şimdi de araba alacaklarmış, biz kredi ödüyoruz onlar araba bakıyolar. aman neyse.. bu zamana kadar konusunu açmamıştım.. burda da kapatayım geri..
merahaba kızlar uzun bir aradan sonra geri dönebildim nihayet umarım beni hatırlarsınız evimze anca interneti bağlatabildik:) hepinizi özledim,umarım herkesin düğünü çok güzel geçmiştir,benim kınam da düğünüm de çok güzeldi yani ben kendim eğlendim:) balayımızda güzel sayılırdı,hastalanmasak daha iyi olurdu ama,olsun onun da değişik br anısı oldu,benim düğünüm 10 eylüldeydi,bir ayı geçti bile düşündükçe hala inanamıyorum,geçmişi okuyayım biraz bakalım sizler neler yapmışsınız hepiizi öpüyorum çok:))
ayy ama bu biraz bebek çorbası gibi bişiymiş galiba.. vazgeçtim yaa. başka bişi bulmalı.
burcik hoşgeldin yaaa hatırlamazmıyız seni.. bayadır yoktun, düğününün güzel geçmiş olmasına sevindim. sık sık bekleriz aramıza, bak düğün telaşlarımız bitti yemek derdine düştük artık..
kızlar etimek tatlısının tarifini bana verebilirmisiniz.Netten baktım değişik tarifler var.Deneyenlerden tarif bekliyorum...
kızlar etimek tatlısının tarifini bana verebilirmisiniz.Netten baktım değişik tarifler var.Deneyenlerden tarif bekliyorum...
ben elifin tarifini yapmıştım güzel oldu...
1 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, tencere koy karıştırarak şkeri erit... (bu şerbeti)
etimekleri kare bir borcama diz, üzerlerine sıcakken bu şerbeti dök (hemen çekiyor)
üstlerinede krem şanti dök biraz biraz ( şekiller vererek yapabilirsin)
bu kadaaaaar.....
birde ben dr ötkerin hazır böğürtlen sosundan almıştım bi paket, onuda döktüm üstlerine, hafif bir ekşilik verdiği için daha güzel oldu hem güzel göründü üstlerinde kırmızı kırmızı... (marketlerin puding,kremşanti olan bölümlerinde bulabilirsin böğürtlen sosunu)
afiyet olsuuuun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?