canım bizde bu konuda bayağı kafa yorduk eşimle hatta gidip bi kaç bankayla konuştuk. bi de evimize hırsız girince insan tedirgin oluyor. şimdi altın hesabı birikim hesabı ayda para yatırıyomuşsun banka o para kadar has altın alıyomuş senin yerine bunun getirisi; banka piyasadan biraz daha ucuza veriyomuş sana bi de galiba yılda altın üzerinden kar koyuyomuş sana ama tüm bankalarda geçerlimi bu durum bilmiyorum... biz altınları direkt alıyo sanıyoduk bozup getirmek lazımmış ki bu da bayağı zarar demek hatta çalışan kadında altın bozulurmu zarar edersiniz, birikim için altın hesabı açalım siz aydan aya para yatırın demişti. direkt altınları alsaydı değerinden kaybetmeden verip kurtulacaktık. bankada kasa kiralayalım dedik o da 400-500 lira civarında dedi bende en güvenli bankaya yolladım altıncıklarımı anneme
bence altınlarınızı bozup da altın hesabına yatırmayın zaten şuanda altın düşüyo bildiğim kadarıyla. bide vadeli demişsin canım vadeliyse faiz geliyodur büyük ihtimal vade şekline göre aylık, 3 aylık vs. şekline göre benim karşı olduğum bi konu bu o yüzden tercih etmem. hem altın altındır satma kasaya felan koy. altın hesabında birikime devam edin o da ekstranız olur ne güzel
bizde ev almayı düşünüyoruz ama düğünde pek bişey takılmadı.. çok az.. ev almak için verecek peşinata bile yetmiyor.. biriktirecez 2-3 yıl sonra kredi çekip alabilecez..
ya kızlar siz bileziklerinizi, çeyreklerinizi falan naptınız? bizimki kasada... ama eşim bankada altın hesabı açtı birikimlerimizi oraya TL olarak atıyoruz sonra altın alıp vadeli yapıyo.... bilezikleride satalım onları da bankaya yatıralım diyor.. ama ben istemiyorum.. bankalara güven olmaz onlar altın olarak kalsın istiyorum.. sonuçta zaten altın yükselince onlarda değer kazanıyor.. tek farkı bankada olunca aylık vadeliye yatırıyorsun hem altın yükselince kazanıyor hem vadeli olduğundan.. oda ayda 150-200 arası getiriyomuş öyle diyor.. kaç gündür başımın etini yedi satalım diye. bilmiyorum yaa..
buyrun gelinn yaa hakkaten hepimiz aynı şehirde olsaydık gün felan yapardık
mercimek köftesi yaptım şimdiiiikk den aldım tarifi. bi kaç güne misafirim gelcek akşam çaya prova yaptım hep sulu kalıyodu yaptıklarım bu sefer güzel oldu şimdi afiyetle yicem az yiyim bari
Altınmı? benim bi bileziğim var abimin takıtığını bozdormadım sadece en yükseği oydu çünkü onu da anneme verdim saklaması için, anneciğim taktığı ve kayınvalidenin (düğün öncesi çekilen krediyle kına günü aldığı düşük fiyatlı) taktıklarını ve düğündeki takı vs. çok azdı zaten hepsi bozuldu salon, kuaför hepsini biz ödediğimiz için hiç bişi kalmadı elimizde, iş yerindeki kızların taktığı setim duruyo bi de, Ahh ahh yaram açıldı yine:)) kuaför masrafı 1,700 tuttu adam bütün masrafı biz ödediğimiz için 1,200 aldı (sevgili görümcelerim röflelerini bile düğün gününe saklamışlarda), yani altınım yok derdim yok:)
Altınmı? benim bi bileziğim var abimin takıtığını bozdormadım sadece en yükseği oydu çünkü onu da anneme verdim saklaması için, anneciğim taktığı ve kayınvalidenin (düğün öncesi çekilen krediyle kına günü aldığı düşük fiyatlı) taktıklarını ve düğündeki takı vs. çok azdı zaten hepsi bozuldu salon, kuaför hepsini biz ödediğimiz için hiç bişi kalmadı elimizde, iş yerindeki kızların taktığı setim duruyo bi de, Ahh ahh yaram açıldı yine:)) kuaför masrafı 1,700 tuttu adam bütün masrafı biz ödediğimiz için 1,200 aldı (sevgili görümcelerim röflelerini bile düğün gününe saklamışlarda), yani altınım yok derdim yok:)
Ellerine sağlık yarında bana misafir geliyor ama yemeğe bu akşamdan yapacağım yemeklerimi...
bizde düğünde takılan paralarla düğün masaraflarını ve kuaförü felan ödedik sonra eve dönerken gezdik şehir şehir orda harcadık bayağı... nakitler öylece uçup gitti... bi altınlar kaldı şimdi çeyrekleri bozup bilezik yaptık. banada öyle çok bilezik takılmadı kaydadeğer olarak eşimin yaptığı burmalar ve babamın taktığı bilezik var. aman hanımlar hepimiz sağlıklıyız altın yapılır, ev alınır allahın izniyle... Allah güç kuvvet sağlık versin yeter..Altınmı? benim bi bileziğim var abimin takıtığını bozdormadım sadece en yükseği oydu çünkü onu da anneme verdim saklaması için, anneciğim taktığı ve kayınvalidenin (düğün öncesi çekilen krediyle kına günü aldığı düşük fiyatlı) taktıklarını ve düğündeki takı vs. çok azdı zaten hepsi bozuldu salon, kuaför hepsini biz ödediğimiz için hiç bişi kalmadı elimizde, iş yerindeki kızların taktığı setim duruyo bi de, Ahh ahh yaram açıldı yine:)) kuaför masrafı 1,700 tuttu adam bütün masrafı biz ödediğimiz için 1,200 aldı (sevgili görümcelerim röflelerini bile düğün gününe saklamışlarda), yani altınım yok derdim yok:)
pc başında bu kadar muhabbet ediyoruz karşılıklı otursak bide aman allahım ne eğlenceler olurdu...süper olurdu ya..resimlere bakar kocişleri çekiştirirdik:)
Ellerine sağlık yarında bana misafir geliyor ama yemeğe bu akşamdan yapacağım yemeklerimi...
ah canım yaaa, kuaföre o kadar para mı ödediniz gerçekten.. ne düşüncesiz insanlar var, bunların üstünde yük çok hadi bide biz binelim demişler resmen.. bizde herşeyimizi kendimiz yaptık, 5.000tl kredi çektik hatta şimdi onu ödüyoruz bide 12 ay.. düğünde eşimin akrabaları falan hiç bişey takmadı, amcaları 50tl taktı düşünün. 3 teyzesi var biri gelmedi bile 2side 1'er gramlık altın taktılar, bizim düğünden sonrada tatil yaptılar, antalyada heryeri gezmişler.. dede falan düğünümüze bile gelmedi zaten.. aileside 3 tane bilezik taktı ikisi 10'ar gram incecik bişey zaten.. benim annem babamın taktığı bilezikten bile az taktıkları.. moblyalarımızı beyaz eşyamızı herşeyimizi kendimiz aldık, ailesi yardım etmedi, şimdi de araba alacaklarmış, biz kredi ödüyoruz onlar araba bakıyolar. aman neyse.. bu zamana kadar konusunu açmamıştım.. burda da kapatayım geri..
Ben de yarın ki misafirlerime
haşhaşlı tatlı
sigara böreği
Kremşantili kurabiye (Elifin tarifi)
elmalı kurabiye (belki)
yaprak sarma (üşenmezsem)
Güzel görünüyor menün
teşekkür ederim canım. banada bi kaç gün sonra gelicek.. daha tam belirlemedim neler yapacağımı. sen ne yapmayıu düşünüyosun?
Ben de yarın ki misafirlerime
haşhaşlı tatlı
sigara böreği
Kremşantili kurabiye (Elifin tarifi)
elmalı kurabiye (belki)
yaprak sarma (üşenmezsem)
ezo gelin çorba , mantarlı tavuk, mısırlı pilav, salata, biber közleme, patlıcan közleme, börek.Bir meze daha yapacağım ama daha karar veremedim.tatlıyıda düşünüyorum.Ne yapsam ki acaba?
haşhaşlı tatlıyı nası yapıyosun canım? kek gibimi yoksa hamura haşhaşlı karışım sürüp fırınamı veriyosun? ben haşhaşlı çöreğe bayılırım ama yapma cesareti göstermeedim henüz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?