2011 gelin adayları buyrun sohbete

herkeste farklı farklı sorunlar var işte =(
Nişanlın sana gereken değeri sevgiyi veriyosa herşeyi boşvermeye çalışıcan meltem.
Aile gerçekten çok ç ok çok önemli bi faktörmüş.
Bi söz var ya
"Ya bu diyardan gidicen ya bu deveyi güdücen" diye.
bende son zamanlarda bunu düşündüm ettim ama nişanlım için bu diyardan gitme cesaretini gösteremedim. Allah hayırlı kapılar açsın hepimize. Gün doğmadan neler doğar. Buna inanıyorum artık...

Canım babası gelmek istemiyosa böle bi günde oğlunu yalnız bırakmak istiyosa seçim onun.
koskoca adamı kulağından çekip zorla getiremezsin.
ailelerin yapıcı düşünceli olması lazım bu sıralarda...
zaten gençlere zor şeyler düşüyor (

kesinlikle canım... Allahtan benim ailem çok anlayışlı bu konuda bi tarafın kesinlikle yapıcı olması gerekiyor. belki başka aile olsa olurmu öyle şey der üstüne gider karşı tarafın öyle şeylerde duyuyorum herşeyi kalem kalem istiyorlar karşı taraftan ama bzimkiler sırf biz üzülmiyelim diye olur bi şekilde deyip mootive ediyorlar.
hayrlısı bakalım inşallah herşey hayal ettiğimiz gibi güzel olurda bunları unutur gideriz.

aynen canım.. nişanlımda öyle.. çok haklısın ama babamı değiştirme şansım yok malesef o yüzden artık kendi ailemize bakalım diyor ne yapsın çocuk.

haklısın canım...o gelmzse bile düğünde kalmıcak olucak bi şekilde iyi yada kötü...
hayırlısı bakalım inşallh çok güzel olur herşey hepimiz için

Canım bir anneye sahip çıkmak illa aynı evin içinde kalmak değil ki.
Ben söyledim eğer gitmek istemesse evleri birbirine yakın tutarız dedim.
Ki şu andada evleri kirada olsa var düzenini kurdu kayınvalidem kendince.
Ama nişanlım bir arada oturamayız biz annemle anlaşamayız diyor.Bende o zaman yakın olsun gider geliriz dedim.Maaşı var zaten.Herkes maaşı var yanın da kalsın diyor.Temizliğini yapar yemeğin hazır olur diyor.Ama ben bir anneye o gözle bakamam.Ben ne maaşına nede bana yapacağı temizliğe yemeğe güvenerek evlilik kararı aldım.Ki kayınvalidem beni istemiyor bunu biliyorum.Ben ona göre istanbul kızıyım.Oğlunu ondan ayırdım oğlu benim yüzümden istanbulda kaldı.Aylarca arayıp sormadı.
Düşünceler tamamen birbirinden farklı.Ona göre biz çok rahatız.Yan yana bir koltukda otursak bile nişanlımla farklı değerlendiriyor.Birde evlendiğimiz aynı evin içinde olduğumuzu düşünebiliyor musun?Bir odanın içinde hapis kalıcaksın resmen.Ki o odada kalmak bile rahatsız edicek.Çünkü biliceksin ki içerde bir büyük var.Sonuçda hepimiz biliyoruz özel anlar yaşanıcak ve yan odada kayınvalidem olucak.Ertesi gün kalkıp onun yüzüne nasıl bakarım?Birde ben çok utangacım büyüğüme asla saygıda kusur etmem.Rahat bir insan olursun bir derece.Ki nişanlım da gerçekden rahat bir insan.Annesinden uzak büyümüş bağlı değil.Bir araya gelip konuşabilen iki insan yok.Hemen zıtlaşıyorlar.Annesi sırf bu yüzden ne istemeye gelmek istedi ne söze ne nişana.Ailenin diğer üyeleri beni çok seviyorlar ve onlar ikna ediyor kayınvalidemi.Beni istemediğini bile bile nişanlımda anlaşamayız dedikçe bende korkuyorum ve uzak duruyorum.Sizca bu şartlarda başka ne yapabilirim kızlar?

Canım gelinlik modelimi seçtim. Yarın ölçü vermeye gidicem :)

Seninde çeyizlerin gitmiş. Çok duygulu yaaa
hayırlısı olsun cnm benim resmi yokmu hiç

Çeyiz olayında çok duygulanıyorum ben, dün aldıklarımdan sonra çok heyecanlandım ama onları gönderirken nasıl olacak bilmiyorum (

oyy kızlar valla insan anne babasından çok kardeşini düşünüo galiba
bende abimi düşünüorum
bensiz ne yapcak die
ama güzel yönünden düşünmeye çalışıorum gelir kalır
daha da büyük aile olucazz.
evimiz olucak
kocaman yatağımız
o yatakta birlikte yatablceğimiz sevdiceğimiz

ayy hepimz çoook mutlu olalım inş.

bizim burda da olmaz Gül ben ilk defa senden duydum zaten çeyiz yapılması gereken birsey erkek tarafı da yapıyor kız tarafıda üzerine ne düşerse yapıyor davul zurnaya ne gerek varki

bizim burda da olmaz Gül ben ilk defa senden duydum zaten çeyiz yapılması gereken birsey erkek tarafı da yapıyor kız tarafıda üzerine ne düşerse yapıyor davul zurnaya ne gerek varki

ya lanet olası yaprak dökümünde görmüş annem sedefin çeyiz öle çıkmış çok hoşuna gitmiş... bence de uygun değil kime sormaz duymadık öle bişi diyolar... var mı aranızda hiç böle bişi yapan çeyizleriniz nasıl gitti? allah aşkına yardım edin ya

aynen canım.. nişanlımda öyle.. çok haklısın ama babamı değiştirme şansım yok malesef o yüzden artık kendi ailemize bakalım diyor ne yapsın çocuk.

Aynı cümleyi bende nişanlımdan duydum tek bir farkla.
Annemin huyu bu değiştiremem ki fıstığım biz bir aile olucak ve önemli olan biziz diyor.

Canım eğer eşin annesiyle anlaşamıyorsa kesinlikle aynı evde oturma... çünkü kuzenim aynı şeyi yaptı 3 ay sonra boşanıcaklardı nerdeyse ayrı eve çıktılar şimdi maşallah çocukları falanda oldur herşey süper ama o da diyor aynı evde çok zor heleki işte kendi oğlu anlaşamadıktan sonra.
Hayırlısı neyse o olsun canım senin için

Nilay zaten bu konuda kararını bildirmen sana düşmez senin ailenden birisinin kaynananla konusması gerekiyor bu konuda tam net bir karar alın ...yarın bir gün ikinizde kirada olucaksınız 2 yere kira ödenene kadar tek bir yerde oturalım denilmesin okuyoruz,duyuyoruz canım bir derdim var kısmında ben o yüzden dedim...

nişanlılarınızın ailesi sıkıntı çıkarıyor diye üzülmeyin bence..
evlenince görüşmeme şansınız elbet olur..
ya ben ne yapayım kendi ailem çıkarıyor sıkıntıyı..
görüşmemize izin yok her görüşmede kavga kıyamet

eltim çok rahat her yere gidiyor kaynım askerde olmasına karşın..onlarda sözlü daha yani..

ailem onlar atamam bırakamam..
ama nişanlım görmek istemiyorum aileni diyor..
nişanlımlayken ne hakaretler duydum tlf.da babamdan..
görüşmeseniz çok mutlu oluruz diyorlar resmen..
6 yıldır beraberiz..yaklaşık 5 aydır nişanlıyız..
3 ay sonra düğün var..

ama nişanlılık dönemim en iğrenç dönemim benim

Amin inşallah canım.Nişanlım anlaşabilirim dese bana o güvenceyi verse bende olumlu bakarım ama yok ben olumlu yaklaşdığım halde nişanlım olmaz diyor bende bir şey demiyorum.Zaten annesiyle kendi arasındaki sorun ben yorum getirmiyorum.

Aynı cümleyi bende nişanlımdan duydum tek bir farkla.
Annemin huyu bu değiştiremem ki fıstığım biz bir aile olucak ve önemli olan biziz diyor.

Aynı cümleleri bende duydum malesef (
Son yıllarda çok değişmiş kayınvalidem, annemde şansa bak diyor, kötü dönemine denk geldik (
Sanki kız tarafı o gibi naz yapıyor (

Ne kız tarafı nede erkek tarafı ikiside birbirinden beter oluyor...
Allah hepimizin yardımcısı olsun, şimdiden geçtim inşaAllah evlendiğimiz zaman sıkıntı çıkarmazlar, o zaman dönüşüde yok...

Canım gerçekten senin durumun daha kötüymüş.. Allah sabır versin kalan 3 ayda.. bizimkiler tam tersi mesela 2 aydır nişanlım bizimle yaşıyor, burada iş buldu ayrı ev tutup şimdiden masraf yapmayın dedi annem o da bizimle kalsın paranız biriksin dedi aybaşında kendi evimize geçicek inşallah

Kızlar ancak okuyabildim mesajları.. Ve gerçekten çok üzüldüm nişanlısının aileleriyle sıkıntı yaşayanlara.. Tamam biz nişanlımızla bir aile kuracağz, anne babalar dışarıda kalıcaklar ama bir yere kadar öyle oluyor. Aileler anlaşması uyumu gelinlerine ya da damatlarına karşı tavırları da çok çookkk önemli, çünkü gün geliyor insan şüpheye düşüyor, ömür boyu bu hep böyle mi gidecek diye.. Umutsuzluğa kapılıyor insan ve kararlarını tekrar gözden geçirmeye başlıyor. Ama ortada birbirini seven, anlayan ve güven duyan bir çift varsa aşamıcakları sorun yoktur bence. Burada en büyük görev de damata düşüyor bence, annesi ve babasıyla eşi arasındaki dengeyi iyi ayarlayacak, iki tarafı da üzmeden işin içinden çıkmaya çalışacak. Eğer damat biraz pasif olursa bu konularda ilerde çok daha büyük anlaşmazlıklar olabiliyo. Ama anladığım akdarıyla burada sorunlarını anlatan arkadaşların hepsinin de nişanlıları anlayışlı insanlar. Bu yüzden hiç kokrmayın endişelenmeyin. Bırakın bazı şeyleriniz eksik olsun, alınmasın, yapılmasın.. Emin olun nişanlılarınız evlendikten sonra sizin her istediğinizi yapıp içinizde kalan ukteleri yerine getirecektir..
En yakın zamanda sorunlarınızdan kurtulmanızı diliyorumm..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…