- Konu Sahibi speedy-gonzales
-
- #65.581
ben de o kadar doldum ki Emine emin ol yalnız degilsin çevremdeki ailelere bakıorum ben nasıl bir aileye gelin düştüm diorum benim babam beni el,bebek gül bebek büyüttü her istedigimi yptı bugüne kadar ben mi şansızım ben mi bahtsızım anlamadım ki?aile çok önemli bir faktörmüş ben bunu anladım ayrılmayı bile düşündüm nişan atmayı bile düşündüm dün akşam aglaya aglaya uyudum gözümü kapatıorum hep yaptıgımız hersey gözümün önüne geliyo eger Allah beni sınıyorsa da çok yoruldum artık ...
canım normalde benim ailemle herşey normaldi 1 ay öncesine kadar ama 1 aydır hiç arayıp sormuyorlar ne yaptınız bişi lazımmı yapabileceğimiz bişey varmı falan diye..çünkü biz benim ailemin oturduğu yerde yani izmirde oturucaz onlar ş.dışında olduğu için sadece telefonla konuşuluyordu 1 ay öncesine kadar.. 1 aydır hiç aramayınca annemler kıllandı tabi. hatta birkaç kere babam aramış ama kayınpederim açmamış. bu hsonu nişanlım memlekete gitti ne oluyor diye. ona söylemiş. bahanesi biz çok dışarıda bıraktınız o yüzden ben düğüne gelmiyorum. kayınvalidem yok zaten 6 yıl önce vefat etmiş hiç tanımadım. ama yeni eşinin dolduruşuna geldiğini düşünüyorum. bu kadar az zaman kala böle şey yapılırmı oğlu perişan oluyor benden çok.
Madem öyle baştan kabul etmeseydi düğün zamanı olacak şeymi bu yani?
Deniz'inde dediği gibi cidden ne günlere kaldık, aileler yapıcı olacağı yerde yıkıcı oluyorlar, sonra ayırılık boşanma olunca çiftler mağdur oluyor...
Ben diyorum oğluna değer vermeyen anne gelinine ne kadar önem veriri diye?
Bende sırf nişanlım için katlanıyorum.Çünkü o kadar iyi bir insan ki.
Benim için doğru kişi.Ve ailesinin her konudaki davranış biçimininde farkında ve beni destekliyor.
O yüzden ikimizde bu tarz konuların bizi yıpratmasına izin vermiyoruz.Ben arada bocalasamda nişanlım toparlıyor şükür.Allahıom yardımcımız olsun ne diyeyim.
Canım babası gelmek istemiyosa böle bi günde oğlunu yalnız bırakmak istiyosa seçim onun.
koskoca adamı kulağından çekip zorla getiremezsin.
ailelerin yapıcı düşünceli olması lazım bu sıralarda...
zaten gençlere zor şeyler düşüyor(
kızlar herkese selam size bi sorum var kızın çeyizi çıkarken davul zurna çalar mı?
Nilay bir sey sorucam?kaynanan dügününüz olduktan sonra köye gitmezse ne yapacaksın?bence güzelim sen de planlarını ona göre yap anlaşamıo olabilirsin fikir çatışmaları yaşıo da olabilirsin anladıgım kadarıyla da yalnız ona sahip çıkmak da ogluna düşer...7 kat düşmanım bile olsa ben çok üzülüyorum yalnız kalmalarına...
burda çalmaz canım ( Konya )
hayırlısı olsun cnm benim resmi yokmu hiçCanım gelinlik modelimi seçtim. Yarın ölçü vermeye gidicem :)
Seninde çeyizlerin gitmiş. Çok duygulu yaaa
Çeyiz olayında çok duygulanıyorum ben, dün aldıklarımdan sonra çok heyecanlandım ama onları gönderirken nasıl olacak bilmiyorum(
Çeyiz olayı benide çok duygulandırıyor.
Dün kardeşimin ve benim dolabımı düzelttim birqn düşündüm benim tarafım bomboş kalacak.
Kardeşim erkek ve dağanık kim düzeltecek dolabını düyorum.
Nişanlında aileni ailesi gibi benimsemiş olacak ki onlarla birlikde duygulanmış.
Allahım bir ömür boyu mutlu etsin sizi inşallah.
maşallah bize ama yazmayan okuyup giden arkadaşlar görüyorum
bizim burda da olmaz Gül ben ilk defa senden duydum zaten çeyiz yapılması gereken birsey erkek tarafı da yapıyor kız tarafıda üzerine ne düşerse yapıyor davul zurnaya ne gerek varki
aynen canım.. nişanlımda öyle.. çok haklısın ama babamı değiştirme şansım yok malesef o yüzden artık kendi ailemize bakalım diyor ne yapsın çocuk.
Canım bir anneye sahip çıkmak illa aynı evin içinde kalmak değil ki.
Ben söyledim eğer gitmek istemesse evleri birbirine yakın tutarız dedim.
Ki şu andada evleri kirada olsa var düzenini kurdu kayınvalidem kendince.
Ama nişanlım bir arada oturamayız biz annemle anlaşamayız diyor.Bende o zaman yakın olsun gider geliriz dedim.Maaşı var zaten.Herkes maaşı var yanın da kalsın diyor.Temizliğini yapar yemeğin hazır olur diyor.Ama ben bir anneye o gözle bakamam.Ben ne maaşına nede bana yapacağı temizliğe yemeğe güvenerek evlilik kararı aldım.Ki kayınvalidem beni istemiyor bunu biliyorum.Ben ona göre istanbul kızıyım.Oğlunu ondan ayırdım oğlu benim yüzümden istanbulda kaldı.Aylarca arayıp sormadı.
Düşünceler tamamen birbirinden farklı.Ona göre biz çok rahatız.Yan yana bir koltukda otursak bile nişanlımla farklı değerlendiriyor.Birde evlendiğimiz aynı evin içinde olduğumuzu düşünebiliyor musun?Bir odanın içinde hapis kalıcaksın resmen.Ki o odada kalmak bile rahatsız edicek.Çünkü biliceksin ki içerde bir büyük var.Sonuçda hepimiz biliyoruz özel anlar yaşanıcak ve yan odada kayınvalidem olucak.Ertesi gün kalkıp onun yüzüne nasıl bakarım?Birde ben çok utangacım büyüğüme asla saygıda kusur etmem.Rahat bir insan olursun bir derece.Ki nişanlım da gerçekden rahat bir insan.Annesinden uzak büyümüş bağlı değil.Bir araya gelip konuşabilen iki insan yok.Hemen zıtlaşıyorlar.Annesi sırf bu yüzden ne istemeye gelmek istedi ne söze ne nişana.Ailenin diğer üyeleri beni çok seviyorlar ve onlar ikna ediyor kayınvalidemi.Beni istemediğini bile bile nişanlımda anlaşamayız dedikçe bende korkuyorum ve uzak duruyorum.Sizca bu şartlarda başka ne yapabilirim kızlar?
Canım eğer eşin annesiyle anlaşamıyorsa kesinlikle aynı evde oturma... çünkü kuzenim aynı şeyi yaptı 3 ay sonra boşanıcaklardı nerdeyse ayrı eve çıktılar şimdi maşallah çocukları falanda oldur herşey süper ama o da diyor aynı evde çok zor heleki işte kendi oğlu anlaşamadıktan sonra.
Hayırlısı neyse o olsun canım senin için
Aynı cümleyi bende nişanlımdan duydum tek bir farkla.
Annemin huyu bu değiştiremem ki fıstığım biz bir aile olucak ve önemli olan biziz diyor.
nişanlılarınızın ailesi sıkıntı çıkarıyor diye üzülmeyin bence..
evlenince görüşmeme şansınız elbet olur..
ya ben ne yapayım kendi ailem çıkarıyor sıkıntıyı..
görüşmemize izin yok her görüşmede kavga kıyamet
eltim çok rahat her yere gidiyor kaynım askerde olmasına karşın..onlarda sözlü daha yani..
ailem onlar atamam bırakamam..
ama nişanlım görmek istemiyorum aileni diyor..
nişanlımlayken ne hakaretler duydum tlf.da babamdan..
görüşmeseniz çok mutlu oluruz diyorlar resmen..
6 yıldır beraberiz..yaklaşık 5 aydır nişanlıyız..
3 ay sonra düğün var..
ama nişanlılık dönemim en iğrenç dönemim benim
nişanlılarınızın ailesi sıkıntı çıkarıyor diye üzülmeyin bence..
evlenince görüşmeme şansınız elbet olur..
ya ben ne yapayım kendi ailem çıkarıyor sıkıntıyı..
görüşmemize izin yok her görüşmede kavga kıyamet
eltim çok rahat her yere gidiyor kaynım askerde olmasına karşın..onlarda sözlü daha yani..
ailem onlar atamam bırakamam..
ama nişanlım görmek istemiyorum aileni diyor..
nişanlımlayken ne hakaretler duydum tlf.da babamdan..
görüşmeseniz çok mutlu oluruz diyorlar resmen..
6 yıldır beraberiz..yaklaşık 5 aydır nişanlıyız..
3 ay sonra düğün var..
ama nişanlılık dönemim en iğrenç dönemim benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?