aynen bizde öyle kültür olarak çok farklıyız annesi türkçe bilmiyor ben kürtçe bilmiyorum aradıgında nası anlaşıyorsunuz diyceksin ben nasılsınız filan diye soruyorum oda çat pat konuşuyo keşke iyi olsalarda ben sürekli ararım sorun dil değil kafa yapıları çok farklı kardeşi üniv. mezunu olmasına ragmen çok çok gerikafalı abisi ablaları aynı şekilde annesigilin yaşadıgı şehrin köyündede evleri var yazın genelde orda oluyorlar geçen yaz onlara gittiğimizde köyede gittik (ben ilk defa gittim köye) bi komşuları geldi kürtçe bişyler söyledi bana bende hal hatır sormuştur diye düşünerek teşekkür ederim sizler nasılsınız dedim bütün aile gülmekten yıkıldı hahaha filan diye kaba bi sesle gülüyor erkek kardeşleri döndüm ne oldu der gibi o kadar kibar olma kırılacaksın diyorlar bana Allahım ne dedimki ben ne deseydim yani nasıl cevap verebilirimki, diyorum ya bazen şaşırıyorum eşim gerçekten bu aileden mi yada evlenmeden önce ailesi ile tanışsaydın evlenirmiydim acaba diye yine evlenirdim galiba vazgeçemezdim ondan ama bazı şeyleride konuşurdum en başta, boşver çok iyi olmalarına gerek yok rahatsız etmesinler yeterhaklısın tabii yakamoz, eve yansımaması mümkün değil. biz de anne-kız gibi değilizdir. zaten kültür olarak çok farklıyız eşimin ailesiyle. ama çok az görüşüyoruz ve çok şükür ki hiçbir şeye karışmıyorlar. benim için olabilecek en güzel şey bu:)) inşallah senin de bu son olur. yüzlerini görmek zorunda kalmazsın. zaten eşin onları desteklemeyip seni savundukça onlar da pes ederler.
canım bir an bunları okuyunca benim eşimin yüzsüz ailesi geldi aklıma gülümsedim..canım seyirci kalmıyor aslında her defasında arayıp konuşuyor daha doğrusu tartışıyor niye böyle yapıyorsunuz kız size ne yapıyor diye onlarda hıh yine karının arkasındamısın diye başlıyorlar söze bi daha böyle bi olay olursa hepinizi silerim diyor uzun bi süre konuşmuyorlar aradan 3-5 ay geçiyor iyi diyorum artık uğraşmıycaklar benimle yine aynı şey oluyor eşimle konuşmasalar bile yine kardeşinin biri çıkıp dengesiz dengesiz konuşmaya başlıyor benimle ilgili velhasıl abilerinide dinlemiyorlar yapacaklarını yapıyorlar belki güzel bi dayak yerse bi tanesi susar diycem kardeşi tokatda yemişti ama gözleri korkmamış demek ki nasıl susuturacaz bende bilmiyorum ... Vallahi ne günah işledimde böyle gerizekalılara denk geldim diye düşünüyorum bazen aralarında kan bağı olduguna bile inanamıyorum belki eşim evlatlık filandır bu kadar apayrı olamazlar çünkü onlar gerikafa eşim ilerigörüşlü onlar ne kadar dargörüşlüyse eşim o kadar anlayışlı fizikende benzemiyolar kardeşi kısa kel bişey eşim uzun yapılı hiç alakası yok ciddi ciddi şüphe edecem yakındaeşim dışarda okumuş pek ailesinin yanında büyümemiş onun etkisi var galiba ...
canım bir an bunları okuyunca benim eşimin yüzsüz ailesi geldi aklıma gülümsedim..
onlar bizim nikahımıza dahi gelmediler eşim güya sildi onları ama yine hayatımızdalar.. BN TAWİZ WERMİORUM O AYRI:))
sende mesafeyi koru cnm tam okuyamadım kızım kucağımda ilk fırsatta bakacağım
kızlarrr ıyıKSAMLarrrr
ya ne kotu kayınvalıdelerrr varrr benım kayınvalıdem melek sanırımmm gercı uzaktalar ama.sabah arıyor benı sıbel dun doktora gtcektın noldu dıo aksam arayamadım merek ettım dıo..
4 gunlugune rızeye gıttık yanlarına bana bır ıs yaptırmadı...
biraz benziyormuş durumumuz. benim de eşim çok farklıdır ailesinden. orta okuldan itiren dışardaymış zaten. ama dediğim gibi bizimkiler karışan tipler değil. ve Allah için çok iyi davranıyorlar bana. hiç iş falan yaptırmaz kayınvalidem gidince. tatillerin çoğunu benim ailemin yanında geçiririz bir şey demezler hiç.hatta geçen yaz hiç gitmedik.ben de onların gelin kriterine uymuyorum ama hiç sitem ettiklerini duymadım. bizde de sorun bende daha çok. ben zorlanıyorum gidince. o dil sorunu da zor gerçekten. burda çok yaşıyorum ben onu.aynen bizde öyle kültür olarak çok farklıyız annesi türkçe bilmiyor ben kürtçe bilmiyorum aradıgında nası anlaşıyorsunuz diyceksin ben nasılsınız filan diye soruyorum oda çat pat konuşuyo keşke iyi olsalarda ben sürekli ararım sorun dil değil kafa yapıları çok farklı kardeşi üniv. mezunu olmasına ragmen çok çok gerikafalı abisi ablaları aynı şekilde annesigilin yaşadıgı şehrin köyündede evleri var yazın genelde orda oluyorlar geçen yaz onlara gittiğimizde köyede gittik (ben ilk defa gittim köye) bi komşuları geldi kürtçe bişyler söyledi bana bende hal hatır sormuştur diye düşünerek teşekkür ederim sizler nasılsınız dedim bütün aile gülmekten yıkıldı hahaha filan diye kaba bi sesle gülüyor erkek kardeşleri döndüm ne oldu der gibi o kadar kibar olma kırılacaksın diyorlar bana Allahım ne dedimki ben ne deseydim yani nasıl cevap verebilirimki, diyorum ya bazen şaşırıyorum eşim gerçekten bu aileden mi yada evlenmeden önce ailesi ile tanışsaydın evlenirmiydim acaba diye yine evlenirdim galiba vazgeçemezdim ondan ama bazı şeyleride konuşurdum en başta, boşver çok iyi olmalarına gerek yok rahatsız etmesinler yeter
niye söylemediki ya aynı gündeyiz sankim seninleyA BEN Doktora gttım ama solemedı emın deılmıs.....
selam . benim kayınvaldemde iyidir. kızdığım şeyler oluyo ama bçyle şeyler değil.ama benimki de eskişehirde . uzakta olduğundan mı acaba diyorum bazen.Allah sana sabır versin yakamozzz
selam . benim kayınvaldemde iyidir. kızdığım şeyler oluyo ama bçyle şeyler değil.ama benimki de eskişehirde . uzakta olduğundan mı acaba diyorum bazen.Allah sana sabır versin yakamozzz
niye söylemediki ya aynı gündeyiz sankim seninle
amin amin sabrede ede sabır taşı olacam yakında zatenay boşverin kızlar konuş konuş bitmez sizler naptınız?
biraz benziyormuş durumumuz. benim de eşim çok farklıdır ailesinden. orta okuldan itiren dışardaymış zaten. ama dediğim gibi bizimkiler karışan tipler değil. ve Allah için çok iyi davranıyorlar bana. hiç iş falan yaptırmaz kayınvalidem gidince. tatillerin çoğunu benim ailemin yanında geçiririz bir şey demezler hiç.hatta geçen yaz hiç gitmedik.ben de onların gelin kriterine uymuyorum ama hiç sitem ettiklerini duymadım. bizde de sorun bende daha çok. ben zorlanıyorum gidince. o dil sorunu da zor gerçekten. burda çok yaşıyorum ben onu.
tabıkı yuzde yuz kımse anlasamaz ama boylesı ıyı
huzursuzluk kotu oluyor ınsan kafaya takıyor sonra esıne patlıyor ne kadar takma desekte
hoca ya dedımkı hoca bız cınsıyet ogrenmeye geldık guluo adamda.esım dıokı erkek zaten bız bılıyoruz ama dedı adamda dıo "sız erkek ıstıyorsunuz sanırım" yok dedık bız kız ıstıoruz ama erkege kendımızı alıstırdık
doktor koptuu:))))
sonra bı ara ben erkege benzetemedım ama daha cok erken bellı olmaz dedı.
sanırım kız demek ıstemedı bızı umıtlendırmemek ıcın.
buna bıle esım umıtlendı.....
Geçmişe biraz göz atıp geldim, Yakamoz senin için gerçekten üzüldüm arkadaşım. Neden o mesajlara sende cevap yazmıyorsun. Bazı insanlar kendi dillerinden konuşunca anlıyor maalesef, terbiyeyi ve asaleti de pasiflik sanıyor. Asla sineye çekip ağlama, bu hatayı sakın bir daha yapma değmeyecek insanlar için. Siz iyi kardeş olup düğününü yapsaydınız ya abinizin de. Telefon numaranıda hemen değiştir onlara sakın verme, canları cehenneme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?