2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

evet bende öle yapacam bebişte üzülüyo sonra. yavuzhan istiyo eşim.onuda kırmak istemiyorum ama. beğenemedim.neyse belki alışırım :26:

sıkma canını yavuz guzel bır erkek ısmı anlamıda emınım guzeldır ama sonuna han koymayın okulda o kadar cok sonu hanla bıten cocuk var kı:))

Muhtemelen yediğin birşey dokunmuştur ve gaz sancısı da olabilir,
bu aylarda kasılma olmaması lazım.

doktorda sasırdı sıcak su torbası ıle rahatlatın gecmezse tekrar gelın dedı ama son ıkı haftadır sabah 7 aksam 6 calısıyorum ınanılmaz yogun streslı gectı belkı ondan belkı de dıreksıyon dersı alıyorum kendımı kastım ondan olabılır bu dınlenme ıyı gelecek

Doktorum programını arıyorum nette bugunku bolumunde sabıha paktuna keskınsoy vardı ızleyemedım ama annem mutlaka ızle degısık seyler anlattı dedı neyse bulabılırsem paylasırım..

Bende geçen haftalarda kendimi çok yordum hırpaladım, hergün misafirler vs
ama kasılma, grip ne ararsan vardı, şimdilerde performansımın üstüne çıkmıyorum,
insanın vücudunu dinlendirmesi lazım, yoksa tehlikeli sinyaller veriyor işte böyle.

kopardın beni
al bak canım bir uzamandan okuman daha açıklayıcı olacak..
Plasentada anne ile bebek kanı karşı karşıya gelirler, fakat birbirleri ile karışmazlar. Burada madde alışverişi yaptıktan sonra anne kam anneye, bebek kanı da yeniden bebeğe geri döner. Ayrıca bu organın hormon yapımı gibi başka önemli görevleri de vardır. Plasentaya bebek kanı göbek kordonu ile, anne kanı ise rahimdeki kan damarları aracılığıyla ulaşır. Göbek kordonu içindeki damarlar aracılığıyla plasentaya giden bebek kanı oradan gereksinim duyduğu maddeleri alır ve kendisi için zararlı, atılması gerekli maddeleri de anne kanma verir. Bebeğin aldığı maddeler, büyümesi ve gelişmesi için gerekli su, oksijen, tuz, protein, kalsiyum, demir ve vitamin gibi maddelerdir. Anneye ise karbondioksit ve diğer madde artıklarını verir. Bebeğin anneden aldığı maddeler annede yeteri kadar olmasa bile, bebek gereksindiklerini sonuna kadar almaya çalışır, annesini düşünmez. Eskiden "her gebelik bir dişe mal olur" deyişi bu gerçekten kaynaklanmaktadır. Annede yeterli kalsiyum olmaması halinde, annenin dişlerindeki kalsiyum kana geçerek bebeğin gereksinimini karşılamaya çalışır. Böylelikle anne bebeğin gereksinimini karşılayabilmek için bir dişinden olur.
Bebeğin anne karnındaki solunumu, akciğerleri yoluyla değildir. Solunumun başlıca amacı oksijen alıp, karbondioksit vermektir. Bebek ise bunu, anne kanından doğrudan doğruya oksijen olarak almakta ve karbondioksit olarak yine anne kanına vermektedir. Diğer bir deyimle annesinin akciğerleri aracılığıyla solunum yapmaktadır.

günde 1 muz canım başka ilaç bilmem hem bebeğede faydalı..

saol canım bende kendi düşündüklerime güldüm ama cevabını bilmediğim için size sormaktanda alamadım kendimi hani hep diyolar ya bizim yediklerimiz bebeğe gidiyo diye bende cidden yediklerimizden birazının gittiğini sanıyodum Allahım ne cahilim

yok canım kendine haksızlık etme.ben sağlıkçıyım da bilmediğim okadar çok şey var ki.lazım olmadı ki bu zamana kadar.ilk bebiş ya acemiliğimi bununla atacam galiba. bazı şeyler gerçekten yaşayarak öğreniliyo.

ya ben bide 3 yıl kız meslek çocuk gelişimi eğitiminde 1 yıl seminer programlarında 4 yıl üniversite okul öncesinde doğum öncesi doğum sırası ve sonrası gelişimle ilgili binlerce şey gördüm hala bilmiyormuşum bunu dediğin gibi yaşayarak öğreniliyor il bebek olunca ne kadar çok bilmediğim şey varmış diyorum bugün bebeğimi gördüm rüyamda ilginçtirki doğum tarihini bile gördüm, 37 hafta 1 günlükken kontrole gidiyordum doğuyordu biz erkek sanıyorduk kız bebekti tatlımı tatlı gözleri kara teni beyaz tombiş bişydi ben babasına benzetiyodum rüyada, gerçekten o tarihte doğururmuşum bide

aslında muzda magnezyum yok bildiğim kadarıyla ama.doğrudur ben çok severim.demir de var içinde.potasyum kaynağıdır...
muzun kramplara, bacak kjasılmalarına falan iyi geldiğini biliyorum, ewet bndeçok sewrim hemen hemen hergün yerim zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…