Kuzu seni bu saatte buralarda görmek ne güzel, zaten şaşırdım baktım kaç sayfa ilerlemiş böyle bu saatte dedim ama senin olduğun aklıma geldi.. normal dedim.
kız kuzu harbı ne ısın var bebem bu saatte ya ay ne guzel ama bu saatte burda olman
Valla ben hamile olmadan önce hiç duymadım...
Sen bana sorsana hayatında doktora kaç kere gittin diyee..
1 - Küçükken yaramazlık yaptım ayağıma iğne girdi, gittim ameliyat oldum...
2 - Apandistim patlamak üzereyken son ana kadar dayandım, son anda gittim, yine ameliyat oldum...
3 - Bi kere de nefes alamıyom dedim, burnunda et var ameliyat dediler, küfrü bastım çıktım....
bi daha da gitmedim doktora..Zaten kolay kolay hasta da olmam..Gidince de kesiveriyorlar hemen bi yerlerimi...
canım alın okuyun bakalım bunları, bunlar önemli kızlar,
Hamilelikte toksoplazmaya bağışıklık olmadığı saptanırsa ne yapılmalıdır?
Böyle bir durumda toksoplazmadan korunma önlemlerine dikkat edilmeli ve belirli aralıklarla kanda toksoplazmaya karşı antikor oluşup oluşmadığı araştırılmalıdır.
Toksoplazmadan korunma yolları
Toksoplazmadan korunmanın en etkili yolu hijyen kurallarına uymaktır
Ellerinizi sık sık yıkayın.
Eğer toprak ile uğraşıyorsanız mutlaka eldiven giyin
Çiğ ya da az pişmiş et yemeyin (salam sucuk vb)
Çiğ et ile temas ettikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın
Çiğ et kesiiğiniz bıçak ile iyice yıkamadan başka bir madde kesmeyin
Çiğ et kestiğiniz kesme tahtalarını iyice yıkamadan üzerinde başka bir işlem yapmayın
Çiğ sebze ve meyveleri mutlaka çok iyi yıkayın
Tercihan dışarıda yeşil yapraklı salataları yemeyin
Pastörüze edilmemiş süt içmeyin bu tür sütlerden üretilmiş ürünleri kullanmayın
Evde kedi varsa kumunu siz değiştirmeyin
Kedinin kumunun 24 saat aralıklarla mutlaka değişmesini sağlayın
Kedinizi dışarı bırakmayın
Kedinize çiğ et yedirmeyin
Boşa demiyorum ben bu hatunun sadece hipokrat yemini eksik diye...
Aman gitme o zaman sen doktora canım.. ben çok gitmişim çocukken, hala da giderim.
tabi canım, bu arada merak ettim buraya yazarken sen çalışıyor süsü nasıl veriyorsun merak ettim canım.. nası beceriyon ya..
kızlar ben alışkanlığımdan dolayı 18 haftamdayım hala yüzüstü yatıyorum başka türlü uyuyamıyorum sizce sakıncası var mıdır?
kızlar ben alışkanlığımdan dolayı 18 haftamdayım hala yüzüstü yatıyorum başka türlü uyuyamıyorum sizce sakıncası var mıdır?
bende çok severim ama yatmıyorum, karnım çıkmaya başladığı için korkuyorum sıkışacak diye.
bende çok severim ama yatmıyorum, karnım çıkmaya başladığı için korkuyorum sıkışacak diye.
Varmış öyle diyorlar...
Ben bi tarafımı eşime dayıyorum, bi tarafıma da yastık dayıyorum, istesem de dönemiyorum o zaman...Ama uykuya dalmak zor oluyo,bende yüzüstü uyumaya alışkınım...Bazen de eşimi sırtını döndürüp bacağımı atıveriyorum üstüne..O da eliyle bacağımı kıstırıyo öyle uyuyoruz...
bende bacağımı üstüne atıyorum kaç tonsun diyo bana halbuki abartı bi kilom yok
Erkek milleti değil mi bacım...Benimki de git ananın evinde doğur da gel bari diyor...
Ay aynı dert bende de var, napçam bilmiyorum çok vicdan yapıyorum ama napim.. Bu arada ben ilk hamileliktede hep öyle yattım bişey olmadı ama, yine de korkuyorum bundan..
ay valla inşallah tez zamanda vazgeçeriz şu huyumuzdan
sorma kendileri hamile kalsa biz kucağımızda uyuturda öyle yatırırız yatağakadir kıymet bilmiyor anacım bunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?