2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Ben hep diyorum zaten benim bebeğim bana tutunduysa bunun bebeğimin yaşama isteğiyle olduğu kadar, buradaki kızların dualarıyla destekleriyle de alakası var..Neyse, boşver geçti gitti o günler, düşününce ağlayasım geliyo...Konu kasvetlendi zaten iyice kasvetlendirmeyelim...Hepimizin bebeleri sağlıkla sıhhatle gelsin inşallah...

doktor 3lü test yapılacak dedi. Aslında 2li test sonuçlarımda da risk çok düşüktü. Kontrol amaçlı yapalım dedi. Vardır bi bildiği ayrıntılı ultrason için internette de 20. haftalar yazıyor zaten. Bebekime bakar öyle karar verir o zaman sanırım. Thank u

Kızlar benim ikili taramadan sonra doktor benden üçlü testi yapmaya gerek yok dedi...Neden acaba?aranızda başka üçlü testi yapılmayan varmı peki??

2li test iyi çıkınca bazı doktorlar istemeyebiliyo 3lü yada 4lü testi. Hatta 2li testi bile bazı doktorlar sadece ense kalınlığına bakıp bile karar verebiliyo yapıp yapmıcağına

Heh işte bende tam bunları soruyordum az önce.Benimkinde ense kalınlığı için çok uygun pozisyondaydı bebek...............ahh rahat baktı doktor resimleri çekti .Akabinde kan verdim işte zeka geriligi down sendromu için falan.onlarda düşük çıktı ris grubunda.O yüzden 3 lü test yapıp kafaları bulandırmaya gerek duymuyorum vs dedi.Ama 4 lü test isticem doktordan

ya bu kilo alma mevzusu çok kafama takılıyo.. normalden fazla bişey yemiyorum ama boyuna kilo alıyorum. sağlıklı bişey olmadığından da kafama çok takılıyo.. ne zama tartıya çıksam illaki kilom artmış oluyo.. ödem yapıyo olabilir mi vücudum onuda düşünüyorum. bu kadarcık yemeye haftada 1 kilo alınmaz diye düşünüyorum çünkü..

canım aynı dert bende de var eskisinden farklı olarak sabahları bir yumurta ve geceleri büyük bardakla süt var ama sürekli killo alıyorum

bir ara bende haftada bir kilo alıyordum ama yürüyüşe başladım yılbaşından beri hergün yarım saat ortalama 2 km yürüyorum biraz daha yavaşladı sanki ama çok takıoyrum bu kilo işini drumda çok kızıyor ondan daha çok stres oldum
babamda diyorki sen ebru şallı değilsin boşver nolcak

ben de bu konuda takıntılı olanlardanım. dediğin gibi bazen yediklerimle alakası olmadan kilo alabiliyorum. Ben 16.haftaya kadar 2 kilo aldım. 18 haftamın sonundayım 4 kilo aldım :) hayatımda olmadığım kadar kiloluyum ama bu şimdilik rahatsız etmiyor. Daha sornra daha çok dikkat etmek gerekiyor. Ama asla diet yapma bence:) sadece abartmadan yemek yeterli olabilir. Bide moral vermek istiosan kendine sabah uyanıp tuvalete çıktıktan sonra tartıl:) gün içinde tartıldığından 2 kilo az çıkabiliyosun

Kilo işini şekilsel olarak takmıyorum da, sadece nefes alamadığımda korkuyorum..Bir de çok kilo alırsam şeker tahhlilinde yüksek çıkma ihtimali var, kendimi geçtim kızımın doğuştan şeker hastalığı olma ihtimali var ondan endişe ediyorum...Doktorum da kızıyor kilo fazla alınca ama ne yapılabilir bilmiyorum..Ekmek falan yemeyince insan aç oluyor, bu sefer de psikolojik olarak vicdan yapıyor, çocuğumu besleyemiyorum diye..

veremiyceğimden değil doğumdan sonra ne yapar eder veririm ama neden aldığımı anlamamak sinirimi bozuyo sadece.. Bu hafta kilo almadım diye sevinirken 3 gün sonra tartıya bi çıkıyorum 1 kilo da değil 2 kilo daha almışım..Hiç sevmem ama sanırım yürüyüş yapsam iyi olucak...

ilk günlerde benimde iştahım çok açıktı ama ekstra olarak öyle abartılı şeylerde yemedim. En azından 8 kilo edebilcek bişey yemedim... Diet yapmıyorum ama artık kendimi resmen frenliyorum yemek konusunda. Gereksiz yemek yemicem..

Banayaklaşma nasılsın cnm iyisin okuduğuma göre.. Yarın sen ve fmg gidiyorusnuz güzel haberlerle gelin inşalah

ben ekmekte yemem yemekte...

Bende 18. haftamda 4 kilo almış durumdaydım.Ama şimdi bakmaya korkuyorum çünkü son günlerde çok açıldı iştahım.Bulantılar azalınca iştah geldi.Şu yoga lara başladık bakalım işe yaraycakmı.Bel ağrılarmı geçirsin yeter
Herkes şey dio ya doğumdan sonra bi 8 kilosu gitcek zaten birde emzirince hızla kalori harcanıyormuş bide bebecikle yürüyüşlere çıkarıs olur biter.Yaşasın yemek yemekkk!!! dermişim .ŞAka tebi :)

Ya kıslar ben bebekoya klasik müzik dinletiyorum 1 aydan fazladır.Evde eşim iş yerinde zavallı patroncuğum bıktı.Ama ben lise den beri ilgiliyidm klasik müsiğe.Öss ye çalışırken bile Vivaldi ve Chopin dinlerdim sürekli.Şimdi bide Çocuk Gelişimi Mezunuyum ben liseden.Çoklu Zeka Kuramı o yıllarda çıkmıştı .Bizim müfredatada girdi.Çok sesli müzik gerçekten yumudukların beyinlerindeki hücre sayısının daha fazla bölünmesine sebep oluyor.Bu kanıtlandı.Bide 2 görüş var 1) bebek koruyucu zar ve amniyon sıvısı içinde sesleri net duymaz ama klasik müzik çok çalgılı ve çok sesli olduğundan işe yarar
2) Sesler net gitmez boğuk gider.İşe yarayacağı ve minik bir dahii niz olacağı kesin değildir.Fakattt bir tek Beethoven ın 7.semfonisi net gider anne karnına diyorlar.

Ne mucize ama adam hem sağırdı hemde bir tek onun eserinin tüm notaları ile nett gittiğine inanılıyor

Banayaklaşma nasılsın cnm iyisin okuduğuma göre.. Yarın sen ve fmg gidiyorusnuz güzel haberlerle gelin inşalah

iyyim canım dün kafamı duvarlara vuruyodum da bugün bişi yok çok şükür.. Evet yarın doktora gidicem.. Detaylı ultrason tarihimi falan alıcam. cücemi görcem :) bide doğum hastane ücretler hakkında bilgi alcam. Kazıklamaya kalkarlarsa doktor bile değiştirebilirim...

:13:
ben Tarkan dinletçem

tatlim kilolari al sen bosver nasilsa gidecek...ne istiyorsan onu ye...ben öyle yapiyorum, gerci fazla kilo almadim ama olsun...
Müzige gelince ben inanirim ama öyle klasik müzik sevmem...yani ben karadenizli oldugum icin bazen kemence aciyorum ...yani ne kadar etkili olur bilmem ama...belki duyuyordur diye acarim müzik arada...

Selam hanımlar....

Sohbetiniz bereketli, bebişleriniz hareketi olsun İNŞALLAAAAHHHHH

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…