2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Ne demek canım benim

merve yaa aklımda iken soriyim y burda vakitler çok kısa ya ben dogudayım öğlenleri eve gidiyorum öğlen namazını evde kılabilirim fakat sonra orda abdest alsam diğer vakitleri burda kılabilirmiyim burda abdest almam imkansız gibi bak sana vakitleri yazıyım öğlen 11 : 30 ikindi: 14 :10 akşam 16 : 37 yatsı:17 : 59 ben işten 17 : 00 da çıkıyorum eve gitmem yarım saati buluyo anca yatsıya yetişitim evde napsam ki yaa

Son düzenleyen: Moderatör:

karnımdan fazla eğilemiyorum ben sehpa koyuyorum önüme öyle secde yapıyorum bulantıların geçmiştir artık bi düşün sen canım...

karnımdan fazla eğilemiyorum ben sehpa koyuyorum önüme öyle secde yapıyorum bulantıların geçmiştir artık bi düşün sen canım...

geçti canım bualntılarım işde üşengeçli mi diyim ihmalkarlık yaaa basbaya ihmalkarlık oturmak yatmak kolay geldi işde ufffffffffffffffffff kızıyorum kendime

kılabildiklerini kıl senin mazeretin var canım kılamadıklarını kaza yap, zaten sen hamilesin Allah böyle durumlarda daha iyi değerlendirme yapar O herşeyin en iyisini bilir, zorlama kendini...

kılabildiklerini kıl senin mazeretin var canım kılamadıklarını kaza yap, zaten sen hamilesin Allah böyle durumlarda daha iyi değerlendirme yapar O herşeyin en iyisini bilir, zorlama kendini...

öylede abdest alabilsem burda ii olur neyse bi akşam kaçar herhalde yaa

merve bak ne buldum

Bir abdestle en fazla kaç vakit namaz kılabiliriz?
Cevap:
Abdest, namazın ön şartıdır. Abdest bozulmadığı müddetçe onunla kılınacak namaz konusunda herhangi bir sayı sınırlaması yoktur. Kılabildiğiniz kadar kılabilirsiniz. Bununla ilgili bir hadis şöyledir:

Süleyman b. Büreyde’nin babasından rivayet ettiğine göre o şöyle demiştir: Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem fetih günü bütün namazları bir abdestle kılmış ve mestlerinin üzerine mesh etmiş. Ömer kendilerine: “Vallahi sen bugün şimdiye kadar yapmadığın bir şeyi yap...tın” demiş. Resulullah sallallahü aleyhi ve sellem de cevaben: “Ben bunu kasten yaptım ya Ömer.” buyurmuşlardır. (Müslim, Taharet, 86 (277).

Peygamberimizin “ben bunu kasten yaptım” buyurması, bozulmadığı sürece bir abdestle birden fazla namazın kılınmasının caiz olduğunu göstermek içindir.

Buhari’de de hem Peygamberimizin hem de Ashab-ı kiramın abdestleri bozulmadığı sürece aynı abdestle birkaç vakit namazı kıldıkları bilgisi yer almaktadır. (Bkz: Buhari, Vudû, 54)

ben geldim kızlar nasılsınız, yaklaşık 1 saattir geçmişi okuyorum, çırpınıyorum yetişmek için desem yeridir

Hoşgeldin canım..Geçmiş uzun, oku oku bitmiyo valla.

:) öykü hanımın fotolarını gördüm, maşallah büyümüş serpilmiş, gelinlik gız olmuş elleri yüzünde, minik boksör. benimki de geçen ay gittiğimde, önce parmaklarına bakıyo, sonra başparmağını ağzına götürüyodu :)))

Olmuş teyzesi..400 gr. olmuş kızım...
Senin kuzuya da kıyamam, inceliyor demek bide ağzına götürüyor..Yavru kuş yaa...Tadı güzelmiymiş acaba.. Şimdiden hepsinin kendine has özellikleri hareketleri var, küçücükler ama, herşeyi biliyorlar ordan..

Selam hanimlar. Bizde kizimla kahvalti yapip geldik. 2-3gündür cok az hareket ediyo kizim o yüzden sürekli aklima takiliyo. Ama p.tesi detayli usg var bakalim heyecanliyim.

maşallah kuzum büyütmüşsünsün kızı sayfa kaçta resmi bi bakayım öykü kıza

ya benim kızı 1 haftadır doğru düzgün hisediyorum ama gündüzleri hiç kıpırdamıyodu, akşam eşim geldiği anda vurmaya başlıyodu. acaba onun sesinimi duyuo diye düşündüm açıkçası. eğer öyleyse çok fena bu kızlar anacım.resmen kapıya vurur gibi, tık tık tık yapıyo, eminim kikir kikir gülüyodur içerde ilk defa bu sabah uykumdan uyandırdı beni, acıktı heralde yavrucum, birazda üstüne doğru yatmışım. daha 3 aylıktı, elleri ayakları yeni tomurcuk halindeydi, kesenin içinde tepiniyodu o zaman, dr bile şaşırmıştı, bu ne kadar hareketli bebek diye :)) şimdilerde akıllı şükür. içgüdülerinin çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum içerdeyken...

kıslar selam herkes iyidir umarım ben yine çok kısa kalabileceğim bugün

Selam canım, iyiyiz sen nasılsın..İşler yoğun valla..Ben de eskisi gibi yazamıyorum..

Selam hanimlar. Bizde kizimla kahvalti yapip geldik. 2-3gündür cok az hareket ediyo kizim o yüzden sürekli aklima takiliyo. Ama p.tesi detayli usg var bakalim heyecanliyim.

Afiyet olsun fıstık, nerelerdesin sen kaç gündür girmiyorsun..Özledik...Hareketlerini sık beklemeyin diyor ya doktorlar endişe edecek bişey yoktur merak etme.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…