2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

gelir gelir, yarıyı geçtik bile.çoğu gitti azı kaldı:))
neyse bacılar ben gidiyim kızım oyun oynucam deyip duruyor haydin iyi akşamlar kendinize iyi bakın

iyi akşamlar canım

slm iyi akşamlar kızlar bebişim 21 haftalık 2 hafta önce doktora gittim kız dedi ama belli olmaz değişebilir dedi oysa bacakları açık ol ortaydı her şey gerçi renkli ultrosan değildi sizcede değişirmi yaa adapte olamıyorum kızım diyemi sevsem oluşum diyemi :)

he bu arada bu renkli ultrosanu her yer çekiyomu bana daha çekmediler siz mi istiyosnuz nasıl oluyorkine zaten hiç sevmiyom doktora gitmeyi.....

kızlar slm.. bu aralar çatlakları düşünüyom, göğüs çatlaklarını... çok acı verici oluyomuş... ocak annelerini okursanız neler yaşadıklarını anlarsınız.. acaba erken tedbir alsak olur mu diye araştırıyorum... şunu buldum...

9 aylık bir sürenin ardından anne tarafından sabırla beklenen bebek, uygun emzirme yapılamadığı takdirde anne için ızdıraba dönüşebilir. Özellikle ilk bir hafta içinde meydana gelen ve çoğu annenin başına gelebilen göğüs ucu çatlakları, anne göğsünün bebek tarafından uygun kavranmaması ve sadece göğüs ucunu çekmesi sonucu meydana gelir. Bu şekilde bir durum devam ettikçe de, oldukça ağrılı olan yaralar haline dönüşebilir. Bu nedenle annenin bebeğini emzirmeye otururken ilk dikkat etmesi gereken bebeğin göğsün tamamını kavrayıp kavramadığı ve ikinci olarak da bebeğin ağzını tam olarak doldurduğunu görmesi gerektiğidir.

Bebek iyi kavramışsa anne, göğsünde çekilme hisseder. Bunu hissetmiyorsa bebek iyi kavrayamamış ve iyi tutamamıştır. Annenin bu durumu düzeltmesi gerekir. Düzeltemezse bebek göğsü boş meme olarak çekecek ve göğüste çatlaklar oluşacaktır.

Meme ucu çatlaklarına yerleşen mantarlar bebeğin ağzına bulaşarak halk arasında “pamukçuk” olarak isimlendirilen bir çeşit ağız mantarı oluşumuna da neden olmaktadır

göğüs ucu çatlaklarına ne yapabilirim

- En önemlisi bebeğin memeyi tam kavradığından yani koyu alanı ağzına aldığından emin olun.
- Çocuğunuzun memenizle oynamasına, ısırıp çiğnemesine izin vermeyin.
- Memenizle oyun oynuyorsa, emzirmeyi bırakın. Birkaç dakika sonra tekrar deneyin.
- Memeyi çocuğun ağzından zorla çekmeyin.
- Gereğinden fazla emzirmeyin.
- Çatlak olan memeyi diğeri ile değişimli kullanın.
- Doktorunuzun uygun gördüğü bir kremi kullanın.
- Çatlak oluşumunda bebek emzirilmeyebilir. Ama bu dönemde bebeğin erken olarak emmeyi bırakma rizikosu vardır. Dikkatli olunmalıdır.
- Meme ucunu ıslak bırakmayın ve sabun, alkol gibi maddelerle temizlemeyin. Sadece su ile temizlik yapın.
- Her emzirmeden sonra kendi sütünüzü meme ucuna sürün ve kurumasını bekleyin.
- Emzirmeden sonra göğüs ucunun hava almasını sağlayacak sutyenler kullanın.
- Meme uçları için doğal yağlar kullanabilirsiniz. Faydalı olacaktır.
- Bitkisel lanolin kremler de faydalı olacaktır. Uzmanlar, petrol tabanlı merhemler ve vazelin kullanmamanızı önermektedirler.

bu da faydalı olabilir kızlar...

MEME UCU ÇATLAKLARI
Yanlış emzirme yöntemleri ve göğüs uçlarının sürekli nemli bırakılması nedeniyle meydana gelir. Meme ucu kızarmış ve akıntılıdır. Sızlama şeklinde ağrı hissedilir. Anne emzirme esnasında acı çektiğinden bebeği gerektiği kadar besleyemez.
Ayrıca çatlaklardan sızan kan süte karışarak sütün tadını bozacaktır. Eğer acı ve kanama çoksa, tek tek memeler dinlenmeye sevk edilir ve süt pompa ile çekilir.
Yani bir emzirmede bir meme emzirilir, diğeri pompa ile boşaltılır, diğer emzirmede tersi yapılır.
Pompa ile çekilen süt çocuğa verilebilir. Çocuğa biberonla süt verileceği zaman çok küçük delikli emziği olan biberonlar tercih edilmelidir. Yoksa çocuk biberonun rahatlığına alışır ve memeyi bırakır. Meme bakımının iyi yapılması gerekir. Anne kendisine uygun sutyeni tercih etmeli. Doktoruna başvurarak iyileştirmeyi hızlandıran bir tedavi görebilir. Emzirirken bebeğe de zararı dokunmayacak bir krem ve göğüs ucunu koruyacak pedler tavsiye edilecektir. Anne göğüs uçlarının nemli kalmamasına dikkat etmeli.Eğer meme başındaki çatlaklar kötüleşir ve emzirmeye olanak vermeyen bir hal alırsa doktora başvurmakta yarar vardır.

süt oluşumunu merak ettiniz mi... ilginç şeyler var...

Bebeğin anne memesini emmesi, anne bedeninde bir çok hormonun salınmasına ve bunların etkilerine yol açar. Bir çok kadının kendisi çocuk doğurmadığı halde bebek bakmak durumunda kalarak ve bebeğe meme emzirmesi sonucunda süt salgısının başlaması mümkündür. Emme sonucunda hipofiz ön lobu etkilenerek prolaktin salgılanması artar ve memedeki süt bezlerinde süt yapılmaya başlanır. Emme devam ettiğinde hipofiz arka lobu uyarılır ve oksitosin hormonu salınır ve yapılmış olan süt kanallara geçerek dışarı akmaya başlar. Bu mekanizmaya annenin psikolojik durumu etki eder. Ruhsal olarak sıkıntılı, kaygılı olmak süt salgılanmasını da azaltır. Emziren kadınların ruhsal olarak sağlıklı olmaları süt salgılamaları içim gereklidir. Süt salgılanmasına etki eden durumlar :

Annenin ruhsal durumu yukarıda yazmıştım.
İk beslenmeye başlangıç zamanı. Doğumdan sonra en kısa sürede ilk meme emzirme başlanmalıdır. En erken süre tercih edilir. Süt gelmese bile emzirilmelidir. Bu refleksin oluşmasını ve sütün salgılanmasını başlatacaktır. Diğer bir yandan annenin kolostrum denilen ilk ağız sütü bebek için çok önemlidir. Bu renk ve kıvam olarak sütten farklıdır. Rengi daha kirli sarı, bulanıktır. Bilinmeyerek bebeğe bazı nedenlerle verilmemesi yanlıştır. Bileşimi normal sütten farklıdır. Bebek için koruyucu bir çok biyolojik madde yanında ilk saatlerde gerekli olan bazı besin öğelerini içerir.
Emzirme süresi ve aralıkları. 15-20 dakikalık bir emzirme süresi ve bunun 1-2 saatlik aralıklarla yapılması süt salgılanmasını arttırır.
Uygun ortam ısısı. Soğuk ortamlarda damarlar büzülerek süt salımı azalır. Aşırı sıcakta ise anne bedeni ter ve solunum ile sıvı kaybeder. Bu da süt salgılanmasını azaltır.
Yeterli beslenme ve sıvı alımı. Yeterli beslenme aşırı beslenme demek değildir. Emziren bir anne kendi ihtiyaçlarının biraz üzerinde beslenmesi süt salgılanması için yeterlidir. Protein, yağ ve karbonhidratların karışık yenilmesi, kayıpların göz önüne alınarak uygun miktarda vitamin ve minerallerin karşılanması gerekir. Halk arasında süt salgısını arttırdığı savunulan bir çok besin maddesinin böyle bir etkisi olduğu bilimsel olarak kanıtlanmamıştır. Fakat sıvı alımının etkisi vardır. Anne sütünün % 95 nin su olduğu düşünülürse bu daha iyi anlaşılır. Anne kendi doğal gereksinmesi dışında süt salgısı için yetecek sıvı almak zorundadır. Normalde bir insanın mevsimine göre sıvı alımının 1,5 - 2,5 litre olması gerektiği, ek olarak da süt salgısı da düşünülerek emziren bir kadının 3-4 litre sıvı alması uygun olacaktır. Yeterli sıvı alımını değerlendirmenin diğer bir yolu da idrarın durumudur. Yeterli sıvı alan bir loğusa günde en az 3-4 kez bol ve açık sarı renkte idrar yapabilmelidir.
İlk anne memesi emme egzersizlerinin doğumu izleyen en erken saatlerde başlanması gerektiğini yazmıştım. Normal doğumda bu süre ilk 1-2 saat gibi çok kısa olmalıdır. Sezaryen gibi bir doğumdan sonra anne kendini uygun hissettiği en kısa zaman olmalıdır. Bu süre 4 saati geçtiği takdirde annenin pompa ile sağılmaya başlanmasını öneririm. Bu arada bebek geçici bir süre için formül süt ile beslenebilir.

selam arkadaşlarım ben geldim artık ewdeyim bu hafta içi ew bakacağız hep.. marta taşınıyoruz kısmetse..
cuma gecesi eşim annemlere geldi tartıştılar we bizi toplayıp ewe getrdi:)) annem bırakmak istemedi biri bi kolumdan tutumuş diğeri bi kolumdan biri bırak kızımı, öbürü bırak karımı die çekiştirirlerken halı kaydı we ben yere düştüm neyse geldik ewdede biz birbirimize girdik bi ablamız wardı o geldi oturdum tam bi sıcaklık hissettim çamaşırıma 2 çorba kaşığı kadar bi ıslaklık geldi birden abla tutturdu doktra gidelim diye, ben dedim ya bişey olmaz akıntı falandır desemde dinlemedi neyse gttik acile herşey normal gelen sıwı aminyon sıwısı falan değil idrar kaçırmışım sanırım o streste...
bebeğin durumu gayet iyi( neyse bu sayede oğluşu görmüş oldum) bebik maşallah gelişmiş baya eğer usg yanlış ölçmedilerse:))
23+2ydim bacak we karın ölçüsü 24+2 we 24+3 çıktı kilosunu falan sormayı unuttum.. ama boyu 31küsür cme tekabül ediyor, keyfim yerine geldi..
kociyle küsüz gerçi o kendş kendine konuşuyo ama ben muhattap olmuyorum yarın ki gelecek hediyenin değerine göre yelken sewiyesini ayarlayacağım:79:
herkesi çok özledim şimdi biraz yatmaya kaçıyorum kızım sağolsın gece 02,30da uyudu, arkadaşım bizdeydi bende 4,30da uyudum ölüyorum:))

selam kızlar
canım çok sıkılıyoo... ev işinden başka bişi yok yapacak... eşim işe gitti... yalnız kaldım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…