Ya tanıdıklar etkiliyor tabi. Erkek ismi bulmak zor zaten kızım. Kız için isim daha çok..
efet ya kız ismi çok erkek ismi az..biz oğlumda çok aradık nüfus dairesine giderken bile düşünüoduk yani o kadaryaa tarık bi tanıdıgım var pek sevmem kendisini :)
bende öle istiyorum her yaşta kullansın yavrucak
aynen hepsi kesinlikle doğdur. tecrübeyle sabittir..Bebeğiniz dünyaya geldi. Artık siz de annesiniz. Anne olarak başladığınız yeni hayatınızda başınıza gelecek keyif kaçırıcı ama komik ve inanılmaz şeyleri küçük de olsa listeye aldık. Sağlık İletişim Uzmanı Hülya Yıldırım, sizin de kendinizden bir şeyler bulacağınız bir listeyle sizi bekleyen gerçekleri sıralıyor:
• Artık, çocuğunuzun dadısından bahsettiğinizde çocuk bakıcılarıyla ilgili neredeyse bir kabusu andıran hikayeler duymaya başlayacaksınız.
• Yeniden çocuk sahibi olmayı düşünseniz bile tüm hamilelik giysilerinizi dolabınızdan yok etmek ilk işiniz olacak. Onları hatırlamak bile istemiyorsunuzdur zaten. Dapdar elbiseler giyeceksiniz.
• Çamaşırlarınızı asarken bebeğinizin minicik kıyafetleri gözünüze takılacak ve dudaklarınızda bir tebessüm bırakacak.
• Banyo yapma süreniz 10 dakikadan az olacak. Ne de olsa bebeğiniz sizi bekliyor.
• Daha önceden size vakit ayırmadığından şikayetçi olduğunuz tüm çocuk sahibi yakınlarınızdan, arkadaşlarınızdan özür dilemek isteyeceksiniz.
• Yeniden 8 saat uyumakla ilgili hayalleriniz çoğalacak. Sessiz, sakin ve huzurlu uykuları özleyeceksiniz.
• Onu pamuklara sarıp sarmalamak isteyeceksiniz. Hassas cildine çok dikkat edeceksiniz.
• Size, “İkinciyi düşünür müsün?” sorusunu soranlara kahkahalarla güleceksiniz. “Şaka mı bu?” diyeceksiniz…
• Bebeğinizin tırnağını keserken, parmak ucundan küçücük bir kan damlasa çok endişeleneceksiniz. Hemen paniğe kapılacaksınız.
• Bebeğinizle ilgili her konuda endişeniz daha fazla olacak.
• Yeni doğum yapmasına rağmen hemen zayıflamış ya da enerji dolu olabilen diğer annelerin bunu nasıl başardığını fazlasıyla merak edeceksiniz.
• Öksüren ve burnu akan okul öncesi çocukları gördüğünüzde dehşete kapılacaksınız. Bebeğinizden uzak durmalarını sağlayacaksınız. Dikkatli olmak lazım değil mi?
• Bebeğinize dokunmalarını istemeyeceğiniz için başka bebeklerin de ellerine ya da yüzüne bir daha asla dokunmayacaksınız.
• Geceleri melek gibi uyuyan minik bebeğinizi gördüğünüzde, tüm gün geçirdiğiniz o zorlu anları hemen hafızanızdan sileceksiniz.
• Minik meleğinizi kışın kat kat giydirmenin doğru olduğunu düşüneceksiniz. Çünkü size sürekli üşüyor gibi gelecek.
• Bebeğiniz yanınızda yoksa ve siz dışarıdaysanız kendinizi tedirgin hissedeceksiniz.
• Tam düzgün bir elbiseyle dışarı çıktığınızda bebeğiniz o kıyafetin üzerine kusmuş olacak! Yine de kızmaya kıyamayacaksınız…
• Arkadaşlarınıza ve ailenize sürekli bebeğinizin resimlerini göstereceksiniz.
• Bebeğiniz biberonunu yere düşürdüğünde alıp defalarca yıkayacaksınız.
Evet bencede ömer ismi güzel ali ismini severim.
ali kaan diyorum ben ama eşim pelikan gibi olmazz diyor:))
klasik isimlerde de ömer bence çok güzel ya.. Tabi bu işler zevk meselesi, herkes farklı düşünür.
ömer benim oğluşumun ismi bende çok beğeniyorum her role uyan isim
ömer bey, ömer amca, ömer dayı , ömer abi ,ömer usta ,ömer efendi hepsi süper oluyoBiz zaten ömer usta diyoruz çocuğa babam torna ustasıydı herkes ömer usta derdi bizde küçücük bebeye usta diyoruz
aynen hepsi kesinlikle doğdur. tecrübeyle sabittir..
teşekkürler canım eline sağlık.....alıntı yapınca gitmiş link haklısın
burda 2 albüm var download album dersen hepsini birden indirio.
Munchkin: Information Station: Downloads
albümlerde 3 part var.
wake up -uyandırma
playtime - oyun zamanı
sleepy time - uyku zamanı
ona göre dinlet bence . ritmleri farklı çünkü.
büyüdükten sonra da dinletebilirsin.
ömer başbakan :d:d:d
ya ben okudukça gerilmeye başladım hehe =) dünyanın en zor mesleği annelik kesinlikle!
şimdiden neler değişti bende inanamıorum kendime.
6 senedir sabahları kahvaltı yapmak yerine öğlene kadar kahve sigara içen ben, uyanır uyanmaz KAHVAALLTIIIII diyorum! kendime bakıyorum resmen bebeğim sağlıklı olsun diye...
ve daha nelerrrr nelerrr....
annelik dünyadaki en mükemmel duygu...
=)
haklısın canım ya sımdıden hayatımız degıstı.Ve bazen bu benı korkutuyor sonrada kendıme kızıyorum nıye boyle dusunuyorsun dıye..
yok canım aksine yavaş ve az yemeye çalışıyorum.kızlar bende özellikle kahvaltıdan sonra çarpıntı oluyor nabzın 110-120lere çıkıyor ve acaip halsizliyorum..benzer durum yaşayan varmıı?[/QUOTE
hızlı mı yiyorsun acaba?
Bende çarpıntı çok olur canım hatta benim nabız 135 falandı uzun süre.. yavaş yavaş düzeldi 100 falan olabildi ancak ama bende Troit var ondan sende bu tür bir sorun var mı?
bilmiyorum canım yaptırdığım tahlillerin haddi hesabi yok ama böyle bişeyden bahsetmedi doktorlar
ya ben okudukça gerilmeye başladım hehe =) dünyanın en zor mesleği annelik kesinlikle!
şimdiden neler değişti bende inanamıorum kendime.
6 senedir sabahları kahvaltı yapmak yerine öğlene kadar kahve sigara içen ben, uyanır uyanmaz KAHVAALLTIIIII diyorum! kendime bakıyorum resmen bebeğim sağlıklı olsun diye...
ve daha nelerrrr nelerrr....
annelik dünyadaki en mükemmel duygu...
=)
isim konusu açılmış yine,ben de hala karar veremeyenlerdenim..
neyse isimsiz kalan olmamış ya buluruz bişey eninde sonunda :)
bebek ismi bulamayanlara yardımcı olur belki =)
Eğer hâlâ karar vermediyseniz evinizin neşesi olacak bebeğinize bir isim seçmenin tam zamanı… Bazı anne babalar bebekleri doğana kadar kısa bir isim listesi hazırlar, ama son kararı onu kendi gözleriyle gördükten sonra verirler. Bir isim bulmak gerçekten de çok zor olabilir ve bebeğiniz doğana kadar fikrinizi birçok kere değiştirebilirsiniz.
1 Moda kurbanı olmayın: Trendlere karşı gelmek zor olabilir, ama unutmayın ki çok popüler bir isim seçmeniz çocuğunuzun onunla aynı ismi taşıyan beş kişiyle sınıf arkadaşı olması anlamına da gelir.
2 Nazik olun: Maşallah, Şehriye, Abuzer… Çocuğunuzu komik olsun diye konulmuş bir isimle damgalamayın.
3 Soyadınızı düşünün: Olgun Portakal, Petek Balcı, Zeki Kadın… Talihsiz kombinasyonların sonu gelmez.
4 Şov dünyasına güvenmeyin: Çocuğunuza Gülben ya da Tarkan gibi isimler koymanız şimdi hoş olabilir, ama 10 yıl sonra eskimiş olabileceklerini unutmayın.
5 Uçuk kaçık isimlerden sakının: Elma Nar, Şerbet… 1970’ler sona erdi, bu yüzden tuhaf isimler koymayın yoksa çocuğunuz sizi affetmez.
6 Aşkınız size yeter: Eşinizle birbirinizin isimlerinden çeşitli kombinasyonlar yapıp, akılda kalması zor isimler yaratmayın.
7 Nasıl yazılıyordu? Bebeğiniz anlaşılması çok zor bir isim koyduğunuz için size teşekkür etmeyecektir.
8 Nostalji yaratmayın: Emeti, Mesube, Remziye, Hüsamettin… Bu isimler anneanneniz ya da dedenize çok yakışıyordu, ama artık rafa kaldırmanızın zamanı gelmedi mi?
9 Tekrar eder misiniz? Anlamını kimsenin bilmediği, telaffuzu zor isimlerle gelecekte çocuğunuzu bunaltmayın.
10 Fikrinizi değiştirmeye hazır olun: Ultrason her zaman cinsiyeti doğru belirlemeyebilir, bu yüzden hem kız hem de erkek ismine hazırlıklı olun.
evet canım daha çok var.ama erkek ismi bulmak zor gerçekten de..
isim konusu açılmış yine,ben de hala karar veremeyenlerdenim..
neyse isimsiz kalan olmamış ya buluruz bişey eninde sonunda :)
:)) ne guzel ozetlemişler saol cnm
bence de =)
biz de kesin karar veremedik isme, hele de fatma'dan sonra =)
erkek olursa eşimin babasının adı olacak bi ismi: Kemal; ikinci ismi ben karar vericem. kuzey ismi ne kadar popüler olursa olsun seviyorum. farklı ve güzel...
ama benim kızıııım olucaaakk diye tutturduğum için doktor da 19.haftamda kesin kız dediği için değişme ihtimalini düşünmeden kız isminde karar vermek istiorum.
Daha var 4 ay buluruz kızıma yakışacak bir isim...
Bende kuzey ismini çok sevdiğim için babası direk kuzey olacak değince oğluşumuz Kuzey oldu sert ve otoriter olacak gibi geliyor ismine benzerse hoşuma gidiyor.İnşaallah sağ salim doğsunlarda...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?