2011 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kıslarr

herkes iyidir umarım ben bayadır giremiyorum biz pazartesi oğluşumu görmeye gittik izmire maşallah herşey yolunda çıktı boyu uzamış (27,5cm) kilosu artmış (500 gr) dr umuz aferin dedi heheh tabi aldığım kilolara çok kızdı napalım ne yesem yarıyo pilav makarna ekmek yemiyorum ama alacağımı alıyorum bizden haberler böylee

yaparız egecim, anlayana sivrisinek saaaz, anlamayana davul zurna aaaaazz demişler

Valla o konu hakkında pek konuşmuyorum ama ben yokken olmuş olaylar tam bilmiyorum..Ama şu varki herkesin canı sıkılmış...Dilinize sağlık ne diyim, topikte huzursuzluk olmaması en güzeli..Boşverin, muhabbetini ettiğinize değmez..Nasılsa giden gitmiş...

Ya kompleks fena bişi kızlar.. Ben de bir arkadaşıma dedim kadınlar kulübüne takılıyorum diye, bana dedi ki orda hep boş, evde oturan tipler var, bende dedim ki, ben insanlarla konuşurken diplomalarına falan bakmam zati, ayrıca bende boş boş evde oturuyorum... peeeeeeeehhhhh.... Sinir etmişti beni, işte buna kompleks derler kızım.. Bizim topik maşallah herkes çok seviyeli maşallah... İnsan insandır sohbet muhabbet için burdayız....

Oooh, ne güzel kuzucuk büyümüş...Maşallah, yarım kilo olmuş...
Valla kilo konusuna gelince ben de diyet yapıyorum sözde, alıyorum ne yapayım..Kızımdan kıymetli mi..Veririz elbet kiloları...

Kız benimkisi erkek ya hemde 7 haftadan beri hiç dönmedi Kuzeyim olacak valla kızım olsa verirdim bende babada uzun şimdiden çocuk 32 cm seninkide uzun ohhh iyi olurdu kız ...sen ardahandasın artık çocuğu ankaraya yollardın ikisiniben basket kurslarına yollardım geleceğe yatırım .....

takmıştım walla, blue patlamasa ben patlıycaktım.. yazarken bile belli oluyor insanın ne olduğu :)
ben de tartışmayı hiç sevmiyorum ama bazen hakkaten insanı çileden çıkarıyolar:) öyleleri aramızda tutunamaz canım :13:
Valla şanslı bizim veletler...

canım dünürüm nasılsın kızımız nasıl (iyi kaynana)

İlginizi çeker belki...

“Gebelikte jinekolojik (vajinal) muayene yapılması düşüğe yol açar.”

Hamilelik döneminde vajinal muayane ve ultrason yapılmasının böyle bir etkisi yoktur. Gebelikte de rahim ağzına bakılmalı, smear kontrolu yapılmalı, vajinal enfeksiyon yönünden kontrol gerçekleştirilmeldir. Çok erken gebelikler ancak vajinal ultrasonografi ile görülebilir, dış gebelik ekarte edilebilir. Düşük sebeplerinin en büyük sebebi bebeğe ait sakatlıklardır, vajinal muayane bunu etkilemez.

“Perde asmak, uzanmak, ağır bir şey kaldırmak düşüğe yol açar.”

Gebelikte düşük sebepleri arasında bu durumlar söz konusu değildir, düşük daha çok bebeğe ait anormalliklere bağlıdır.

“Gebelikte diş tedavisi yapılmaz.”

Gebelikte her türlü diş tedavisi yapılabilir, gerekirse uyuşturucu ile diş tedavisi, dolgu yapılabilir; hatta istenirse uygun şartlarda diş röntgeninin çekilmesine izin verilebilir.

“Gebeler havaalanlarındaki dedektörlerden geçemezler”

Havaalanında içinde geçtiğimiz dedektörlerden radyasyon yoktur, bunlar metal dedektörlerdir. Gebeler bu metal dedektörlerden geçebilirler.

“Gebelikte cinsel ilişki zararlıdır”

Normal bir gebelikte son gebelik haftasına kadar normal cinsel ilişki devam edebilir.

“Gebeler bol yemelidir, istediği bir şeyi yemez ise bebeğin bir tarafı eksik olur.”

Bu düşünce Türk kadınının neden çoğunlukla balıketli olduğunu anlamak için güzel bir örnektir. Bizim kültürümüzde gebeler cam bir fanusa alınarak “gezme, dolaşma, kalkma düşük yaparsın diyerek bir yandan hareketliliği kısıtlanırken; öte yandan “sen hamilesin, aşırı yemelisin” denilmekte, gebelikte aşırı kilo alınmakta bebek 3- 4 kilo doğmakta geriye kalanlar kadına kalmaktadır. Gebelikte normal hayat tarzına devam edilmelidir, aşırı kilo almak doğru değildir. Anne adayı istediği şeyi yiyemeyince bir uzvu eksik olmaz ya da bebeğin sağlığı tehlikeye girmez.

2 kat daha fazla yemek yemeniz gerekiyor.

Gerçek: Evet doğru hamilelikle birlikte besin ihtiyaçlarınız artmaktadır, ancak enerji ihtiyacınız yalnızca ilk 3 ay için 150 kalori, sonraki aylar içinse 300 kalori artırmanız bebeğiniz ve sizin için yeterli olacaktır.

Eğer hamilelik sırasında kilo almak doğal bir süreç ise, bu kiloların hiçbiri yağ kazanımı değildir.

Gerçek: Sağlıklı gebelikte alınan kiloların içerisinde yağ kazanımıda vardır. Doğum ve emziklilik dönemi sırasında ekstra depolanan yağlar kullanılmaktadır.

Hamile bayanlar sadece vücudunun ihtiyacı olan besinleri aşerir.

Gerçek: Hamile kadın herhangi bir besini aşerebilir. Aşerme besinsel ihtiyaçların bir göstergesi değildir.

Sağlıklı bir kadın gebe ise gebeliğinin sırasında herhangi bir sıkıntı çekmez.

Gerçek: Mide bulantısı, mide ekşimesi ve kabızlık kesinlikle bir ön yargının sonucu değil! Bu sağlık sorunları her ne olsun kadınların yaşamını olumsuz yönde etkilemektedir. Ama eğer kadın düzenli bir şekilde sağlıklı, bol miktarda su tüketimi ve aşırı miktar şeker ve yağ tüketimini engelleyerek rahatsız edici bu septomları hafifletebilirsiniz.

"7 aylık doğan çocuk yaşar, 8 aylık doğan yaşamaz!"
"5. aydan sonra ortaya çıkan mide ekşimeleri (bazıları bulantı da derler) bebeğin saçlandığının işaretidir!"
"Hamile kadın hayvanlara bakmamalıdır, bebeği o hayvana benzeyebilir!"
"Hamile kadın saç kestirmez, kestirirse bebeğinin ömrü kısalır!"
Yukarıdaki önermelerden hangileri doğrudur?

Cevap: hiçbiri

:)
Hamilelik (gebelik) dneminde hurafe ve batl inanlar - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
Hamilelik (gebelik) dneminde hurafeler ve batl inanlar - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe

Koptummmmmmmmmmm...
Fatma kız, erkeğe mi kerttin çocuğu....Ya benim de aklımda senin kızın gibi kalmış niyeyse, neyse artık kısmet..Fatma kendine başka dünür arasın bari..

Ver gazı ver
hadi topik damadın olsun dediniz olsun ozaman dedim
şimdide madur ettiniz gıcık karılar.
istemiom damat falan vermem kimseye kızımı.

MAŞALLAHHH OĞLUŞUNAA.
BOŞVER SEN DİKKAT EDİYORSUN BEN ETMİYORUM AMA BAK KOCAMAN TOSUNCUK OLMUŞ..

AFERİN KIZ SANAA AKILLI KADIN SENİ.
BİZİM TOPİĞE NAZAR BOCUĞU ASMALI BİDE KAPISINA KİLİT VURMALI DANGUL DUNGUL GİRENLER OLUYOR

aynen yaa, önemli olan muhabbet değil mi? hem bakıyorum önceki aylarda doğum yapanlar bi araya gelmiş tanışmışlar, pikniklere gitmişler, insanlar tanışıp arkadaş bile olmuşlar..çok güzel bence..bisürü şey öğrendim ben burda,dertlerimi paylaştım sevinçlerimi paylaştım..forumların amacı da bu zaten..
yok kuzum çamaşır astım, eeeee ev hanımıyım kızım ben, çamaşır ütü bitmez hiç...

ben de tartışmayı hiç sevmiyorum ama bazen hakkaten insanı çileden çıkarıyolar:) öyleleri aramızda tutunamaz canım :13:

canım dünürüm nasılsın kızımız nasıl (iyi kaynana)

Valla blue benim bu kız biraz kıpırdak... Gece hiç durmuyor yaramaz olcak herhal... Şimdiden sölim.. Uğraşırsın sen bununla ... Benim damat nasılmış bakem... Sen Ankara dasın ama ben İst... nolcak şimdi.. Gerçi bizde oralı sayılırız kız, benim anam Kırıkkale li..

Ohoooooo delikanlı olmuş seninki maşallahhh :)

Selam söyle o arkadaşınnaaa :) Evde oturmak boş boş oturmak diildirrr :) Bekleriz bi gün muhabbete

hahahahahah bommmmmmmmmmmmmmmm
patladı gitti
gözümden yaş geldi allah sizide güldürsün..
Fatma oğlanı şimdiden kötü yollara düşürdü:))))))))))
hahaha hala gülüyorum

yok kuzum çamaşır astım, eeeee ev hanımıyım kızım ben, çamaşır ütü bitmez hiç...
olsun kız sen boşmusun sen sosyal kadınsın. Gezmelerin var komşuların var sosyal kadın seniii

ver gazı ver
hadi topik damadın olsun dediniz olsun ozaman dedim
şimdide madur ettiniz gıcık karılar.
Istemiom damat falan vermem kimseye kızımı.
kız fatmanın gözü dönmüş artık erkekleri kerter oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…