cnmm bebişin iyi yaa önemli olan da o . Sabret dualarımız seninle. Güzelim arada bize haber ver. Allah bebeğini sana bağışlasınselam kızlar
çok kalamıycam geçmişi de okumadım
kaç gündür giremedim çünkü çok kötü şeyler yaşadım
cuma günü ayaklarımdaki ödem ve kahverengi leke ile dr a gitmiştim herşey yolunda görünüyordu dr dan çıktık akşam ciddi bir kanama geçirdim kendi dr umu aradım o da üniversiteye de kontrol için gittiğimi biliyordu oraya gitmemi söyledi gece üniversitenin acilinie gittim rahimağzı incelmiş dediler
hemen yatırdılar serumlar iğneler ilaçlar felan cuma gecesinden dün akşama kadar hastanede yattım
akşamüzeri çıkardılar hemen kendi dr uma gittim ultrasonla baktı
rahimağzı çok iyi durumdaymış çok şükür
ama rahim büyüdüğü içn kılcal damarlarda açılma olabilr dedi yinede bol bol dinlenmemi söyledi
hala kahverengi lekelerim devam ediyor bir süre daha devam edecekmiş
dualarınıza ihtiyacım var
bebeğimi kaybetmekten çok korktum günlerdir ağlıyorum
hepiniz biliyorsunuz bu bebeğe çok zor kavuştum ben senelerce tüp bebek tedavileriyle uğraştıktan sonra
allahım onu benden ayırmasın
bir süre eskisi kadar sık giremeyeceğim kendinize iyi bakın hoşçakalın
avukatlık burom vardı canım 2006 evlenince mecburen kapatıp ankaraya geldim özel kuruma girdim malum şimdi istifa ve ev.....
selam kızlar
cuma günü ayaklarımdaki ödem ve kahverengi leke ile dr a gitmiştim herşey yolunda görünüyordu dr dan çıktık akşam ciddi bir kanama geçirdim kendi dr umu aradım o da üniversiteye de kontrol için gittiğimi biliyordu oraya gitmemi söyledi gece üniversitenin acilinie gittim rahimağzı incelmiş dediler
hemen yatırdılar serumlar iğneler ilaçlar felan cuma gecesinden dün akşama kadar hastanede yattım
ama rahim büyüdüğü içn kılcal damarlarda açılma olabilr dedi yinede bol bol dinlenmemi söyledi
hepiniz biliyorsunuz bu bebeğe çok zor kavuştum ben senelerce tüp bebek tedavileriyle uğraştıktan sonra
selam kızlar
selam kızlar
Canım seni en iyi anlayacak kişilerden biriyim kayıplara rağmen yılmadan yaptım bu olacak inşaallah seninkide olacak çünkü bebekte kesede sorun olmadıktan sonra kanama dinlenme ile geçiyor bendede plesantada hemetom vardı doktor hemen yatacan dei o kan birikmeleri kılcal damar kanamaları geçti dinlenme tek çözüm kalkma bak hiçbirşeyin kalmaz geçmiş olsun
Kış aylarında vücut ısımızın düşmesi ve karbonhidratlı besinlerin daha fazla tercih edilmesi nedeni ile bağışıklık sistemimizde zayıflama ve hastalıklara yakalanma riski oldukça yükseliyor. Bu dönemde yaygın olan hastalıklardan korunmanın en doğal ve kolay yolu ise besinler oluyor. Peki, hangi besinler bizi hangi hastalıklardan koruyor?
Kereviz
Vücuttaki kan dolaşımı, hormonal sistem, sindirim sistemi gibi birçok reaksiyonun gerçekleşmesini sağlayan karaciğerin korunmasında en önemli besinlerden biridir. Antioksidan özelliği nedeni ile vücuttaki zararlı maddelerin atılmasını da sağlar.
Ispanak
A ve C vitaminleri soğuk algınlığı engellemede önemli rol oynayan iki vitamindir. Ispanak içerisinde bolca bulunan bu iki vitamin bağışıklık sistemini de önemli ölçüde güçlendirir. Vücutta istenilen düzeyde emilimi olmasa da içeriğinde yüksek miktarda demir bulunur. Ayrıca kan pıhtılaşmasında görevli olan K vitamini de ıspanak içerisinde yüksek oranda mevcut.
Brokoli
En önemli antioksidan kaynaklarından birisi olan brokoli vitamin deposudur. Kansere karşı koruyucu etkisi olan brokoli vücuda zarar veren radikallerin uzaklaştırılmasında önemli bir etkiye sahiptir. Ayrıca kalsiyum içeriğinin yüksek olması nedeni ile özellikle kadınlarda ve çocuklarda düzenli olarak tüketilmesi önerilir.
Pırasa
Potasyum, kalsiyum mineralleri bakımından zengin olan pırasanın içerisinde antioksidan özelliği olan A, C ve E vitaminlerinin tamamı bulunur. Ayrıca kışın hareketsizlik nedeni ile yavaşlayan barsak hareketlerini hızlandırır. Bazı bilimsel çalışmalarda böbrek taşları oluşumunu engelleyici etkisi olduğunu gösterir.
Turp
Havucun popülerliği nedeniyle sofralarda baş tacı edilmeyen turp son derece sağlıklı bir sebzedir. C vitamini ve lif içeriği nedeniyle kış aylarında sofrada yer alması gerekir. Ayrıca içeriğinde bulunan antioksidanın kansere karşı koruyucu etkisi olduğu düşünülüyor. Yemeklere eklenebileceği gibi en sağlıklı tüketim yolu salatalarla birlikte çiğ olarak tüketilmesidir.
Kabak
Prostat kanserine karşı koruyucudur. İyi bir antioksidan kaynağı olan kabak, kalp hastalıkları ve kanser türleriyle savaşır. 100 gramı sadece 22 kalori içeren bu sebze, zayıflamak isteyenlerin sofrasında mutlaka yer almalıdır. Kabak, kabızlık sorununun çözülmesine yardımcı olur ve vücutta yanlış beslenmeden kaynaklı oluşan ödem problemini çözer.
Sarımsak
İçerdiği kükürtlü birleşikler ve özel yağ asitleri, sarımsağın mikrop öldürücü etkisi olduğunu tespit etmiştir. Virüs ve bakterilere bağlı enfeksiyonların oluşmasını engellemeye yardımcı olur. Günde 2 diş sarımsak tüketerek bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz. Çiğ sarımsak, pişmişine göre daha olumlu etki vermekle birlikte çiğ sarımsak midenizi rahatsız ediyor ise pişmişini de tercih edebilirsiniz.
Bal Kabağı
Lif içeriği çok yüksek olması nedeni ile barsak hareketinin düzenli olarak çalışmasını sağlar. Bir porsiyon bal kabağı tatlısı tükettiğinizde neredeyse 3 gram lif almış olursunuz. Bal kabağı aynı zamanda beta-karoten içeriği açısından da önemlidir. Bal kabağı sadece tatlı olarak değil, çorbalarda ve yemeklerin yanında garnitür olarak da kullanılabilir.
Pazı
A vitamini kaynağı olan beta-karoten, folik asit ve C vitamini içeriği oldukça yüksek olan pazı güçlü bir antioksidandır. Soğuklardan etkilenmenizi engelleyen pazı, demir içeriği nedeni ile kansızlık sıkıntısı yaşayan bireylerin tüketmesi gereken bir besindir.
Havuç
Özellikle A vitamini olmak üzere B ve C vitaminlerini de içerir. Özellikle kalp sağlığı başta olmak üzere kolesterolün düşmesinde etkilidir. Mide ve barsak dostu olan havuç vücudun fabrikası olan karaciğerin daha az yorulmasını sağlar
hem insanları severiz demek hem de herşeyi yargılamak...
muhabbet ediyoruz demek ama farklı düşünen birine vurun kahpeye demek...
herşeyi bildiğini sanıp, 2 kelimeyi bile doğru düzgün yazamamak...
özgüveni olanları aşağılayıp, kendine olan güvensizliğini saklamaya çalışmak...
sevgi pıtırcığı gibi görünüp, aslında mahalle karısı gibi carlayıp, ortalığı karıştırmak...
medeni olduğunu iddaa edip, medeniyetin nimetlerinden kendini uzak tutan olmak...
tabularla yaşamaya ve at gözlükleri takmaya inanç demek...
kendini beğenmişlikle, özgüveni birbirine karıştırmak...
herkesi severiz, biz insan severiz felsefesi yanında, bizden olmayanı ezer geçerizci olmak…
saçma sapan korkularını inanç diye savunmak ve buna bir geçerli neden bulamamak…
evet biyolojiden anlayamayıp, ben böyle diyorumcu olup, okumamak...
asla bilimle alakası olmayan cümleler kurup, etrafındakileri de bunlara inandırmak…
ilk emir OKU! Olmasına rağmen cümlelerce hahaha yazmak yerine bi kitaptan açıp okumamak…
araştırmadan, bir uzmana sormadan laf olsun diye yada bilmediğinden bu neden oluyor diye sormak…
cehaletle okumayı da bir tutmak…
ben daha iyiyim dememek, diyememek ama diyeni de beğenmemek…
muhafazakar olduğunu göstermek için, ortalık yerde ibadet ettiğini anlatmak…
gerginliklerini başkalarına saldırarak üstünden atmaya kalkmak…
meslekle medeniyeti birbirine karıştırmak…
illaki başında bi çobanı olsun istemek, onsuz hareket edememek…
yalakalıkla saygıyı birbirine karıştırmak…
kendi kendine külhanbeyi olup, ortalığı kasıp kavurmak ve bununla övünmek…
işine gelince dedikodu günah, gıybet yapma demek, işine gelince arkadan atıp tutmak…
…..
cehalet, bilgisizlik, etiketcilik, iftira, arkadan konuşma… kötü şeyler bunlar…
daha yazacak çok şey var ama artık yazmaya da gerek yok sanırım…
malum burada güzel anneler de var...
üstüne alınmak isteyen alınsın…
burada “alınmam üstüme ” yazanlar da aynaya baktığında, yazdıklarımı getirsinler akıllarına… ki istemeseler de gelir…
güzel kızlarınız, oğullarınız bebekleriniz olsun… iyi muhabbetleriniz olsun…
Kestirmek iyi geldi sanırım bak kendine gelmişsin
Geçmiş olsun peki herkes kolundan olurken ben neden kalçamdan oldum bu aşıyıSelam kızlar tetanos aşımı vuruldum geldim bir ay sonra yine gitcekmişim. Hiç acımadı şu an kolumda ağrı da yok inşallah ta olmaz. Tansiyonum da iyiymiş. Süt içiyoruz kızımla birazdan ders çalışmaya başlarım. Hepiniz öpüldünüzz:78:
bak bi de tarhana ekledim sonuna =) ben çok severim ev tarhanası, yiyip duruyodum. bakim dedim neymiş bunun faydası =) ooo ne yokmuş ki...
canımm tarhanaaa cok faydalı evet amaa beeenn hıccc sevmemm hatta annanem vermıstı gerı verdı zıyan olmasın dıeee ama cocuk olunca ınsallahh o severrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?